X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo od kilku lat borykam się z łuszczycą na łokciach i kolanach. Nikt tego u mnie nie umie zahamować a po porodzie wysypało się bardziej.
    Dostałam maść, oliwke szampon i balsam. Niestety wszytsko 100% a jako jestem z wykształcenia farmaceuta to teraz czytam skład i upewniam się że nic do pokarmu się nie przedostanie. Chociaz lekarka 10x mnie uspakajała ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy nie odstawic Devikap-u. Od kiedy Go bierze jest totalnym przeciwienstwem siebie.

Wlasnie zrobilam sobie jedzonko i juz slysze z lozeczka "eee, eeee..."

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka nareszcie dobre wiadomości, super, że już w domku jesteście! A swoją drogą mnie też dziś tak kręgosłup napinała, że ledwo stoję :(

Sroka, wytrzymaj, dasz radę a ja wierzę, że się dogadają, a ty będziesz miała spokojniejszą głowę i chłopa na grubie :) tylko w pracy a nie strajkującego!

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zisiaj jestem najszczesliwsza mama na Ziemi! Pierwszy raz mój synek zasnal na noc z uśmiechem na twarzy! Do tej pory to była walka od 22 do 24-24.30, płacz przeplatany noszeniem, chwila zabawy i płaczem... dzisiaj odkryłam, co mu było potrzeba! Wystarczy położyć mu części kocyka po obydwu stronach twarzy, żeby dotykały policzków i przytrzymać ręce, żeby nie mógł nimi machać. Ostatnie 4 dni były najgorsze w usypianiu na noc, ale nie chciał tez zasnąć w dzień, wszystko przez to, że na dobre ogarnął swoje ręce i zaczęły być zbyt interesujące! to wyjaśnia tez, czemu zawsze od razu zasypia w foteliku i jak tylko go wsadze do spiworka na spacer. Ze tez tyle czasu było trzeba, żebym na to wpadła....

ao12., paaolka, poczwarkah, ataga4, MOI, Sisilla, Nelly, tofirus, Anoolka, pestka, Kasiula09 lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, Bergo super! Też mam nadzieje u nas będzie lepiej na następnej morfologii.

Sylwia, nic już więcej nie powiem do tego, co pisały dziewczyny. Może tylko to, że ludzie się nie zmieniają. Życzę Ci dużo sily, najważniejsza osobę masz przy sobie i juz nigdy nie będziesz sama, nie ma nic piękniejszego.

Z główka nie wiem co poradzić, może to tylko gorszy dzień?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    u nas od trzech dni cos sie stalo ze Zuzia wcale nie chce podnosic glowke lezac na brzuszku, od poczatku lezenie na brzuszku bylo dla niej meczace ale juz w tamtym tygodniu ladnie podnosila a teraz wcale nie chce macie jakies pomysly jak ja zachecic?

Też to przerabialiśmy i gdzies czytalam, ze podczas skoku moze wydawac sie ze dziecko sie uwstecznilo i nie potrafi robic czegos co juz umialo, a potem nabywa nowych umiejetnosci jakby przez jedna noc. Cos w tym jest.
    Ten sposob co MOI podala jest ok, ja jeszcze zwalkowany koc pod klatkę wsadzałam.

lubek lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka z Rzeszowa jestem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkurzylam sie i sama poszlam na zakupy spozywcze- powiedzialam mojemu ,, masz zostac z malym pol godziny,, i wyszlam
    Dzwonilam do rodzicow bo chcialam na weekend jechac do nich ale tato jest chory:( i dupa nie pojade

zobaczymy jak to dalej bedzie ale narazie jestem bo robie to dla dziecka dobra bo chce zeby mialo mame i tate

ciezko by mi bylo wszystko zostawic i odejsc bo kocham meza ale jak tak dalej bedzie to pewnie powoli ta milosc bedzie gasla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:50

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    zisiaj jestem najszczesliwsza mama na Ziemi! Pierwszy raz mój synek zasnal na noc z uśmiechem na twarzy! Do tej pory to była walka od 22 do 24-24.30, płacz przeplatany noszeniem, chwila zabawy i płaczem... dzisiaj odkryłam, co mu było potrzeba! Wystarczy położyć mu części kocyka po obydwu stronach twarzy, żeby dotykały policzków i przytrzymać ręce, żeby nie mógł nimi machać. Ostatnie 4 dni były najgorsze w usypianiu na noc, ale nie chciał tez zasnąć w dzień, wszystko przez to, że na dobre ogarnął swoje ręce i zaczęły być zbyt interesujące! to wyjaśnia tez, czemu zawsze od razu zasypia w foteliku i jak tylko go wsadze do supiworka na spacer. Ze tez tyle czasu było trzeba, żebym na to wpadła....

Mam podobny sposób. W kołysce z dwóch stron mam ułożony miękkie kocyk i jak Ala czuje, ze dotyka to jej buźki to od razu zasypia;) narazie uudało się tak ja 3x uśpić:) dodatkowo jak zbyt intensywnie rusza rączkami to ja pakuje w "magic blanket" i jest od razu spokój. Dzieci uwielbiają być krepowane bo czują się jak w brzuszku;)

lubek lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 15:15 będą skończone 3 miechy :)

Aniqa jak tam "normalne jedzonko" idzie? Co już spróbowałaś? Co pasowało jej a co nie?

ao12., ataga4, Kakabaka, lubek, Nelly, pestka lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    O 15:15 będą skończone 3 miechy :)

Aniqa jak tam "normalne jedzonko" idzie? Co już spróbowałaś? Co pasowało jej a co nie?
    Gratulacje i dużo zdrówka dla Adasia :-)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam idealne dziecko, tylko muszę je jakoś przymuszać do jedzenia bo mało przybiera. Problemem nie jest to, że mam mało pokarmu tylko to, że ona już jest niejadkiem wczoraj chciałam jej podać mm to cycała sobie butelkę ze smoczka jak smoczuś, ale nie piła. W końcu udało mi się ją namówić na pierś i budziłam ją do karmienia w nocy co 3 godziny. Za tydzień mamy iść do kontroli ważenia. A jak nie to nie wiem, pewnie dostanie jakiś specyfik na apetyt

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ale fajnie czytać takie dobre wiadomości z rana :)

Ja chyba znowu mam zapalenie w piersi. Ta prawa jakaś felerna jest :/ Co chwilę coś z nią nie tak. Znowu mnie okrutnie boli i zrobiła się twarda. Czy to się kiedyś skonczy? Czy tak już do końca co jakiś czas będzie mi nawracało?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:17

lubek, pestka lubią tę wiadomość

• Nutella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 4 pobudki:/ co 2h się budzi. Eh... Kiedy przespi kilka godzin ciurkiem

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy dalej tak mlaskają rączki? No moja niemiłosiernie. Aż słychać mlaski. Albo cała raczka albo 3-4 palce. Czy to normalne?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy Wasze maluchy dalej tak mlaskają rączki? No moja niemiłosiernie. Aż słychać mlaski. Albo cała raczka albo 3-4 palce. Czy to normalne?
    Tak, u mnie to samo, cale rece w buzi az sie ksztusi.

• Sroka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mówi na smoczek? Bo moja kategorycznie go odrzuca.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez mlaska rączki ale ja nie podaje jej smoczka w trakcie zabawy. Smoczek u nas jest tylko do spania :) a rączki zajmuję czymś innym. Albo je całuje co odwraca jej uwagę albo pokazuje zabawki, czekam aż wyciągnie rączki po nie podaje jej wtedy i się bawi aż upuści:p

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka super, że wszystko jest dobrze :) naprawdę cieszmy się ze zdrowych dzieciaczków :)

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ