X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:49

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A z tym kąpanieem to spróbuj położyć na brzuszek, mój tak woli sie kapać :)

Własnie tak dzisiaj go myłam rano :) większosc czasu na brzuszku był i było ok :)

pestka, lubek lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A wy dziewczyny jak kladziecie do snu wasze maluchy? Bo ja się chyba muszę oduczyć tego rożka za wczasu. Bo nie wiem co będzie potem.

Ja kładłam w rożku i w śpiworku ale teraz zwyczajnie pod kocykiem, choć zwykle po pierwszej nocnej pobudce ląduje juz u nas w łóżku koło mnie pod kołdrą...ale jak udaje mi sie go odłożyć to wlasnie kocykiem przykrywam i śpi :) rączki na wierzch mu wyciągam bo on lubi spać trzymając je na boki albo do góry ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Trzymam kciuki :) pamietam że masz teściów w Radomiu tak? Ja tam do swoich rodziców tez miałam jechac w ten weekend ale przełozyłam na nastepny.. ;)
    Tak tak, sie stesknili no i mój M juz dawno swoich znajomych nie widział ;) wcześniej częściej jeździliśmy ale z Frankiem to co innego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:24

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Tak tak, sie stesknili no i mój M juz dawno swoich znajomych nie widział ;)wcześniej częściej jeździliśmy ale z Frankiem to co innego ;)

A nie pamietam czy juz Cie pytalam na jakim osiedlu albo ulicy mieszkają? ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Trzymam kciuki :) pamietam że masz teściów w Radomiu tak? Ja tam do swoich rodziców tez miałam jechac w ten weekend ale przełozyłam na nastepny.. ;)
    My w następny chrzciny we Wro :)

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobilam blad bo ja jej karuzele puszczam w dzien i sobie na nia patrzy i wcale nie jest spiaca.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ciesze się, że wszystko dobrze wyszło :) wreszcie możesz odetchnąć.

Moja Lilka śpi od 2 miesięcy pod kołderką. Zrezygnowałam z rożka jak zaczęła się rozkopywać i ciągle wystawały jej nogi :P Tak przebiera tymi nóziami, że nowe skarpetki po pierwszym dniu noszenia wyglądają jakby biegała w nich po asfalcie.

Sroka, Anoolka, renatkach lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że Lilka poznaję po 3 rzeczach, że zbliża się noc i czas żeby iść spać. Kąpiel, łóżeczko i włączona karuzela. Od kiedy nie kładę jej w dzień w łóżeczku i codziennie ją kąpiemy bez problemu zasypia o 21:00. Oby jak najdłużej :)

pestka, Aniqa, lubek lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spróbuję tak dzisiaj, włożę ją do śpiworka, włączę karuzelę i jakąś łagodną nutę. Może się uda ;)

Mąż dzwonił, że wróci w nocy. A od poniedziałku strajk generalny - chyba, że dzisiaj sie dogadają.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A nie pamietam czy juz Cie pytalam na jakim osiedlu albo ulicy mieszkają? ;)
    Gołębniów, na Powstańców Śląskich. Nie wiem czy to Gołebiów 1 czy 2, ale Ty już pewnie wiesz :) i wcześniej nie pytałaś ;)

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja chyba zrobilam blad bo ja jej karuzele puszczam w dzien i sobie na nia patrzy i wcale nie jest spiaca.
    spróbuj może faktycznie tylko w nocy? my tak robimy jak paradise, karuzelka nuta i kapiel i Franciszek wie, że noc :) w dzień śpi w leżaczku albo bujaczku :) no i w wózku na spacerze :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moj wypluwa smoka :( nawet z lovi znalazlam ale tez nim gardzi
    Może spróbuj difrax z okrągłą końcówką (combi)moja Ala go zaakceptowała bo ponoc przypomina pierś.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Może spróbuj difrax z okrągłą końcówką (combi)moja Ala go zaakceptowała bo ponoc przypomina pierś.
    ma okragla koncowke ten lovi z takimi wypustkami ale i tak nim pluje- nie potrafi zassac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie moja Agatka będzie bez smoczkowa, bo już kilka wersji na niej stosowałam i nic.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja juz 5 wyprobowalam i nic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko smoczek do usypiania akceptuje i tez przeszłyśmy przez kilka i ostatecznie lovi zwyciężył.

Sroka moja Zosia pod karuzelką leży tylko w dzień, wcale nie kojarzy jej się ze spaniem, a jak jest zmęczona i puszczę jej melodie i karuzelkę, to drze się jakby ją kto ze skóry obdzierał, nie ma szans na spanie. I śpi ze mną pod kołdrą, a usypia ciasno opatulona w jej kocyk taki ala śpiworek otulacz, bo po czubek głowy opatulona.

Jak tak czytam o waszych dzieciach, które usypiają same w łóżeczkach, to wam zazdroszczę, mojej jak nie pobujamy szczelnie opatulonej, to nie uśnie, fakt, że jak trafię dobrze, to trwa to tylko do 5-10 min ale kręgosłup cierpi, a ona coraz większa.

Myślicie już troszkę o rozszerzaniu diety maluszków. Moja pediatra zasugerowała, że moja choć na piersi, to spróbujemy po 4 miesiącu, bo mamy problem z kupami, do tego miedzy 5 a 6 miesiącem wprowadzanie glutenu, teraz się zacznie:)

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też bez smoczkowa. Zassać potrafi bo czasami daje jej smoczek jak ubieram ją na spacer bo bywa tak, że jest wielkie darcie ale jak już zasypia w wózku to zawsze wypluwa.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam sie mojej pediatry o rozszerzanie diety jak bedziemy na szczepieniu. Akurat trafimy na koniec 4 miesiaca. Zobaczymy co powie.

Dzis biore Adaska i mego M i jedziemy na prawie 4 dni do moich rodzicow. Takie po3 swieto: 3 mies Adaska, dzien babci i dziadka (ich pierwsze) ;) Drugiego dziadka mamy na miejscu (przez sciane) wiec on swietowac bedzie w tygodniu.

Aniqa, Sisilla lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczelismy od kleiku kukurydzianego i ryzowego, tylko po ryzowym miala zaparcia wiec teraz daje kukurydziany, dodaje 1 lyzeczke do mleka, do kazdego karmienia. Do tego daje jej gerberki, marchewke i marchewke z ziemniakiem. Je tez jabuszko. Po marchewce kupki są cale pomaranczowe i juz nie takie rzadkie tylko zbite.

paulina.b.1991, ao12., Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ