Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:49

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A z tym kąpanieem to spróbuj położyć na brzuszek, mój tak woli sie kapać :)

Własnie tak dzisiaj go myłam rano :) większosc czasu na brzuszku był i było ok :)

pestka, lubek lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A wy dziewczyny jak kladziecie do snu wasze maluchy? Bo ja się chyba muszę oduczyć tego rożka za wczasu. Bo nie wiem co będzie potem.

Ja kładłam w rożku i w śpiworku ale teraz zwyczajnie pod kocykiem, choć zwykle po pierwszej nocnej pobudce ląduje juz u nas w łóżku koło mnie pod kołdrą...ale jak udaje mi sie go odłożyć to wlasnie kocykiem przykrywam i śpi :) rączki na wierzch mu wyciągam bo on lubi spać trzymając je na boki albo do góry ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Trzymam kciuki :) pamietam że masz teściów w Radomiu tak? Ja tam do swoich rodziców tez miałam jechac w ten weekend ale przełozyłam na nastepny.. ;)
    Tak tak, sie stesknili no i mój M juz dawno swoich znajomych nie widział ;) wcześniej częściej jeździliśmy ale z Frankiem to co innego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:24

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Tak tak, sie stesknili no i mój M juz dawno swoich znajomych nie widział ;)wcześniej częściej jeździliśmy ale z Frankiem to co innego ;)

A nie pamietam czy juz Cie pytalam na jakim osiedlu albo ulicy mieszkają? ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Trzymam kciuki :) pamietam że masz teściów w Radomiu tak? Ja tam do swoich rodziców tez miałam jechac w ten weekend ale przełozyłam na nastepny.. ;)
    My w następny chrzciny we Wro :)

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobilam blad bo ja jej karuzele puszczam w dzien i sobie na nia patrzy i wcale nie jest spiaca.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ciesze się, że wszystko dobrze wyszło :) wreszcie możesz odetchnąć.

Moja Lilka śpi od 2 miesięcy pod kołderką. Zrezygnowałam z rożka jak zaczęła się rozkopywać i ciągle wystawały jej nogi :P Tak przebiera tymi nóziami, że nowe skarpetki po pierwszym dniu noszenia wyglądają jakby biegała w nich po asfalcie.

Sroka, nick nieaktualny, renatkach lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że Lilka poznaję po 3 rzeczach, że zbliża się noc i czas żeby iść spać. Kąpiel, łóżeczko i włączona karuzela. Od kiedy nie kładę jej w dzień w łóżeczku i codziennie ją kąpiemy bez problemu zasypia o 21:00. Oby jak najdłużej :)

pestka, nick nieaktualny, lubek lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spróbuję tak dzisiaj, włożę ją do śpiworka, włączę karuzelę i jakąś łagodną nutę. Może się uda ;)

Mąż dzwonił, że wróci w nocy. A od poniedziałku strajk generalny - chyba, że dzisiaj sie dogadają.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A nie pamietam czy juz Cie pytalam na jakim osiedlu albo ulicy mieszkają? ;)
    Gołębniów, na Powstańców Śląskich. Nie wiem czy to Gołebiów 1 czy 2, ale Ty już pewnie wiesz :) i wcześniej nie pytałaś ;)

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja chyba zrobilam blad bo ja jej karuzele puszczam w dzien i sobie na nia patrzy i wcale nie jest spiaca.
    spróbuj może faktycznie tylko w nocy? my tak robimy jak paradise, karuzelka nuta i kapiel i Franciszek wie, że noc :) w dzień śpi w leżaczku albo bujaczku :) no i w wózku na spacerze :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moj wypluwa smoka :( nawet z lovi znalazlam ale tez nim gardzi
    Może spróbuj difrax z okrągłą końcówką (combi)moja Ala go zaakceptowała bo ponoc przypomina pierś.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Może spróbuj difrax z okrągłą końcówką (combi)moja Ala go zaakceptowała bo ponoc przypomina pierś.
    ma okragla koncowke ten lovi z takimi wypustkami ale i tak nim pluje- nie potrafi zassac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie moja Agatka będzie bez smoczkowa, bo już kilka wersji na niej stosowałam i nic.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja juz 5 wyprobowalam i nic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko smoczek do usypiania akceptuje i tez przeszłyśmy przez kilka i ostatecznie lovi zwyciężył.

Sroka moja Zosia pod karuzelką leży tylko w dzień, wcale nie kojarzy jej się ze spaniem, a jak jest zmęczona i puszczę jej melodie i karuzelkę, to drze się jakby ją kto ze skóry obdzierał, nie ma szans na spanie. I śpi ze mną pod kołdrą, a usypia ciasno opatulona w jej kocyk taki ala śpiworek otulacz, bo po czubek głowy opatulona.

Jak tak czytam o waszych dzieciach, które usypiają same w łóżeczkach, to wam zazdroszczę, mojej jak nie pobujamy szczelnie opatulonej, to nie uśnie, fakt, że jak trafię dobrze, to trwa to tylko do 5-10 min ale kręgosłup cierpi, a ona coraz większa.

Myślicie już troszkę o rozszerzaniu diety maluszków. Moja pediatra zasugerowała, że moja choć na piersi, to spróbujemy po 4 miesiącu, bo mamy problem z kupami, do tego miedzy 5 a 6 miesiącem wprowadzanie glutenu, teraz się zacznie:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też bez smoczkowa. Zassać potrafi bo czasami daje jej smoczek jak ubieram ją na spacer bo bywa tak, że jest wielkie darcie ale jak już zasypia w wózku to zawsze wypluwa.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam sie mojej pediatry o rozszerzanie diety jak bedziemy na szczepieniu. Akurat trafimy na koniec 4 miesiaca. Zobaczymy co powie.

Dzis biore Adaska i mego M i jedziemy na prawie 4 dni do moich rodzicow. Takie po3 swieto: 3 mies Adaska, dzien babci i dziadka (ich pierwsze) ;) Drugiego dziadka mamy na miejscu (przez sciane) wiec on swietowac bedzie w tygodniu.

nick nieaktualny, Sisilla lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczelismy od kleiku kukurydzianego i ryzowego, tylko po ryzowym miala zaparcia wiec teraz daje kukurydziany, dodaje 1 lyzeczke do mleka, do kazdego karmienia. Do tego daje jej gerberki, marchewke i marchewke z ziemniakiem. Je tez jabuszko. Po marchewce kupki są cale pomaranczowe i juz nie takie rzadkie tylko zbite.

paulina.b.1991, ao12., Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ