X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kochana..wyjedź. Na prawdę. Albo zostaw mu małego i każ się nim zajać, i koniec, bo TY chces odpocząć. Co to za człowiek?
    Kochana na prawdę, zmiec coś bo sie umęczysz i po co?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga jak u Was? mam nadzieję, że maleństwo już lepiej

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    czy to zabek? :D bo mi syn od dzis smiesnzie mlaska, robi dizubek, laskocze sie ejzykiem po dziaslach...
    a7a818526dfacd82med.jpg

Ja cię kręcę , to wyglada faktycznie na ząbek, podniecam się, bo mój synuś miał pierwsze zęby, jak miał 11 miesięcy :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz on moze sie kolejne 8 przebijac dopiero hihih :P

Sisilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście jeśli chodzi o miedniczki to po porodzie były 7 i 10mm a w grudniu 10 i 20mm. Dostalismy przez to skierowanie do szpitala ale jak już pisałam badania wyszły dobrze a miedniczki zmniejszyly się do 6 i 11mm :) Kontrole mamy teraz dopiero za 3 msc i w razie jakiejś gorączki czy braku apetytu mamy robić badanie moczu.

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Ja znowu Panikuje. Jak nosimy Maje w pionie twarza do nas to caly czas chce trzymac glowke w jedna strone. Za pierona nie chce odrocic. Normalnie skreca itd.

To tak jak moja, dlatego chodzimy na rehabilitację... Najlepiej nosić w poziomie, tak żeby główkę skręcała w drugą stronę.

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też najchętniej trzyma głowę w lewo, ale nie ma problemu z trzymaniem w prawo. W nocy jak śpi to różnie, raz w prawo raz w lewo, ale w dzień i na spacerach najczęściej w lewo. Będziemy go "zmuszać" do obracania w prawo, żeby ćwiczył, mam nadzieję, że mu przejdzie:-)

Dziewczyny od kilku dni bardzo zwiększyła mi się ilość śluzu. Nie wiem o co chodzi. Muszę często wymieniać wkładki, śluz jest ciagliwy i zółtawy. Jestem 12 tyg po porodzie i tak myślę, że hormony się normuja, no ale ta ilość nie jest normalna:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Scęście jeśli chodzi o miedniczki to po porodzie były 7 i 10mm a w grudniu 10 i 20mm. Dostalismy przez to skierowanie do szpitala ale jak już pisałam badania wyszły dobrze a miedniczki zmniejszyly się do 6 i 11mm :) Kontrole mamy teraz dopiero za 3 msc i w razie jakiejś gorączki czy braku apetytu mamy robić badanie moczu.
    o no to duzo sporsze od moich... bo u mnei ejdna miala 10 i juz mnie obserwacja tu strasza itd ze gorna granica, a 10 a 20 to opiero roznica.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    U nas też najchętniej trzyma głowę w lewo, ale nie ma problemu z trzymaniem w prawo. W nocy jak śpi to różnie, raz w prawo raz w lewo, ale w dzień i na spacerach najczęściej w lewo. Będziemy go "zmuszać" do obracania w prawo, żeby ćwiczył, mam nadzieję, że mu przejdzie:-)

Dziewczyny od kilku dni bardzo zwiększyła mi się ilość śluzu. Nie wiem o co chodzi. Muszę często wymieniać wkładki, śluz jest ciagliwy i zółtawy. Jestem 12 tyg po porodzie i tak myślę, że hormony się normuja, no ale ta ilość nie jest normalna:-/
    U mnie też jest ciagliwy i czasem zabarwiony. Myślę że to dni płodne niestety i że niedługo przyjdzie @ :(

• mitaka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:

Dokładnie tak samo miałam no i @ przylazła.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak mi Nikusia bedzie chcial zabrac?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    My mieliśmy z Zosią ten sam problem, konsultowałam się z pediatrą, kazała obserwować, mówiła o rehabilitacji, a pewnego dnia Zocha zaczęła patrzeć i w jedną i drugą stronę sama z siebie. Oczywiście bardziej dalej preferuje patrzenie w lewą stronę i prawego cycusia, ale duużo się zmieniło, na razie mamy się wstrzymaćz rehabilitacją. Pauletta zaobserwuj, czy nie siadasz zawsze z tej strony, co ją woli, u nas tak było i staram się zmieniać raz tak, raz tak.

Dzieki kochana. Oby bylo ok. Bo sie ,artwie. Na plecach normalnie skreca a w pionie i na brzuszku prawa strona ja interesuje.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    To tak jak moja, dlatego chodzimy na rehabilitację... Najlepiej nosić w poziomie, tak żeby główkę skręcała w drugą stronę.

Kurde zaczelam sie bac. Mam isc do pediatry czy czekac tydz na szczepienie

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:

O, podpinam się pod temat. Mam to samo. Gęsty, biało-żółty i ciągliwy. 13 tyg po porodzie.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wierzysz w to?

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, skoro jego placz denerwuje to chcial by dziecko 24/7...
    Lepiej zebyscie byli szczesliwi w dwojke niz nieszczesliwi w trojke. Wiary w siebie kochana

Anoolka lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:

u mnie jest to samo mega duzo sluzu jutro minie 13 tygodni

preg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:20

paaolka, lubek lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Sylwia, skoro jego placz denerwuje to chcial by dziecko 24/7...
    Lepiej zebyscie byli szczesliwi w dwojke niz nieszczesliwi w trojke. Wiary w siebie kochana
    da mamuni na wychowanie przeciez sam sobie nie poradzi. Ostatnio mi tak w zlosci powiedzial zebym spierd...do rodzicow jak mi cos nie pasuje le Nikusi mam zostawic - ja sie go zpytalam jak sobie poradzi sam a on ze mamuni mu pomoze

ale nie mamy gdzie isc? a nie chce do swoich rodzicow bo tam tez bym zglupiala
    wynajac sama mi9eszkanie? z czego bede zyla - nawet jakbym chciala odejsc a coraz czesciej mysle o tym to tu mam wszystkie swoje rzeczy i tu mieszkam

a moze to psychologa pojsc z mezem ? bo on chyba na innej planecie zyje i mowi ze kobiety sobie same radza z dziecmi jak maz np za granica wiec ja sobie powinnam radzic ale najwyrazniej sobie nie radze skoro prosze go o pomoc wiec po co chcialam dziecko ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:47

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

nie bylabym tega taka pewna skoro i tak nim sie nic nie zajmuje to raz, ciagle mówi ze musi od Was odpoczac to dwa, z dzieckiem trzeba byc 24godziny na dobe i wiedziec kiedy je, spi, kiedy placze bo cos mu dolega a on na pewno by tego nie ogarnal, musial bu zdezygnowac z kolegow silowni itp. no i jak niby by utrzymal Nikusia skoro nie ma pracy wiadomo na pewno cos macie zaoszczedzone ale jak nie ma stalego zrodla dochodu to pieniadze wkoncu sie rozejda, a znalezc prace z dzieckiem na rekach to nie lada wyczyn

preg.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ