X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:46

paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy foteliku mamy przywiązaną grającą zabawkę która Lila dostała w prezencie ;) a najwięcej czasu spędza z nami ta zabawka http://www.krasta.pl/product-pol-21993-TOMY-LAMAZE-Torin-Dinozaur-zawieszka-do-wozka.html Jakby mogła to by go całego zjadła :P

Sisilla, wszystkiego dobrego dla Twojej już 4miesięcznej Zosi :)

Moja też rzuca strasznie nóżkami ;) lubi też się odpychać na przewijaku i ucieka mi do góry no i już trochę muszę się napracować, żeby zmienić pampersa bo tak się wierci.

Sisilla lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m dal radę ale o 7 już dzwonił ... I jednak jeszcze zostajemy mały dalej ma duszności a oni go leczą inchalacja już mam naprawdę tego szpitala dosyć przy tych inchalacjach to jeszcze sobie tu po siedzę albo jeszcze coś innego załapię ...:-/

Ewelka91
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia a czym go inhaluja? Tzn jakim lekiem i czy normalnym nebulizatorem? Ile razy dziennie?

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    pauletta a zawaze tak robiła?a jak ją po karmieniu zastawiasz w łożeczku z jej normalnym trybem usypiania( u mnie karuleka+szum)?
    Franek tez dziś się po 3:40 rozbudził i gada, ale nic nie robiłam, zostawiłam go i zasnął. Ciemnica to co miał robić ;)

Pestka ja cię podziwiam, że ty taka spokojna jesteś i podchodzisz do tego tak rozsądnie. Moja jak mi się obudzi w nocy, czytaj wybudzi, to mnie chce szlag trafić, bo godzina to wieczność. Z tą różnicą, że moja po paru minutach zaczyna marudzić i wtedy ciśnienie mam jeszcze większe:)

A i moja też w nocy kręci główką w prawo i w lewo, jak zaczyna ziewać, to już wiem, że nie śpi. To taki tajny znak, matka zbieraj dupę i koniec spania:)
    a nogami to tak przebiera, że jakby ją postawić, to zapierniczałaby jak mały samochodzik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:11

pestka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 razy pulmikordem i to jest na tyle już prawie tydzień

Ewelka91
  • paradise Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wgl dziewczyny chylę czoło przed Wami. Mnie Lilka przyzwyczaiła do takiego luksusu, że jak kilka dni temu obudziła się o 4:00 to 10 minut zbierałam się z łóżka bo byłam nieprzytomna.

Kurcze.. zapomniałam spytać lekarza czy mogę z małą wyjść chociaż na chwilę na spacer. Szkoda mi jej tak siedzieć cały dzień w domu.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja Zosia obcuje z takimi koleżkami:
    https://www.feedo.pl/sklep/zabawki/maty-do-zabawy/Playgro-zawieszka-piesek-z-gryzakiem/

a jej ulubiony to: https://www.feedo.pl/sklep/zabawki/edukacyjne/Playgro-lew-larry/
    fajnie ryczy jak lew prawdziwy :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atage super warsztaty, ale niestety na śląsk nie zawitają ;<

Dziewczyny super zawieszki! Ale ja mam tyle zabawek od znajomych, ze hoho, dwa kartony chyba! Mam super żyrafę do zawieszenia i jak pociągniesz ją za nogę to się cała trzęsie i dzwoni! Super ;)

Ewcia i co cały czas te kortykosterydy i nic? Pulmicort nie daje rady od tygodnia? Żadnych efektów nie ma?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy z Lamaze tego oto przyjaciela Franka https://www.feedo.pl/sklep/zabawki/gryzaki-i-grzechotki/lamaze-B-and-W-grzechotka-zebra/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ciezko ogarnac rytual. Jednego dnia jest to kapiel , cyc i spanie a drugiego zabawa , cyc i spanie.
    Nigdy mi nie dawala pospac. Ale ten pierwszy sen miala raczej pk i po karmieniu zasypiala odkladalam i dziekuje.
    Od zawsze rzucala rekamk co ja budzily, opatulam ale czasami nie moge bo tak sie gnie i ewidentnie tego nie toleruje.
    Czasami ja usypiam chwile, czasami godzine. Nie ma tak ze klade do lozeczka i spi. Nie ma takiej szansy.
    Zdarzaly jej sie przerwy w spaniu, ale ostatnio to nie wiem.

Sisilla ja mam to samo jak slysze ziewanie to koniec. Tez sie tak rzuca, tece, nogi.. Jak jej sie spac nie chce.
    Tez nie ogarniam jak to jest ze jedno dziecko przespi noc a drugie szkoda gadac

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja tez używam Dady od początku, dla mnie super :)

a dziewczyny wydaje mi się, że sie temat przewijał ale zapytam jeszcze raz: czy wasze dzieciaczki przez sen ten machają bardzo głowkami na porawo i lewo? W dzień Franek tego w ogóle nie robi, natomiast w nocy jakby nie mógł sobie miejsca znaleźć...

Ah i jeszcze jakiś czas temu juz zaczął podrzucac nogi i energicznie uderzać niomi w przewijak, we mnie, w bujaczek i w ogóle, sprawia mu to mega radość :D Czy Wasze pociechy tez tak robią? :)
    Julcia tak przewraca glowku kiedy meczy ja baczek lub kupka i kiedy zasypia -tak jakby szukala sobie wygodnego miejsca.

A nozki tak Julcia podrzuca od dluzszego czasu, a na przewijaku jeszcze sie nimi zapiera i robi jakby mostek :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    3 razy pulmikordem i to jest na tyle już prawie tydzień

Z Pulmicortu to i ja robiłam inhalacje 2x dziennie przy zapaleniu oskrzeli, ale bylismy w domu

• pestka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Pestka ja cię podziwiam, że ty taka spokojna jesteś i podchodzisz do tego tak rozsądnie. Moja jak mi się obudzi w nocy, czytaj wybudzi, to mnie chce szlag trafić, bo godzina to wieczność. Z tą różnicą, że moja po paru minutach zaczyna marudzić i wtedy ciśnienie mam jeszcze większe:)

A i moja też w nocy kręci główką w prawo i w lewo, jak zaczyna ziewać, to już wiem, że nie śpi. To taki tajny znak, matka zbieraj dupę i koniec spania:)
    a nogami to tak przebiera, że jakby ją postawić, to zapierniczałaby jak mały samochodzik :)
    czasami też się zdenerwuje, ale to własnie jak już nie chce usnąć sam tylko marudzi..ale zapuszczam wtedy szum i przewaznie z głowy :) w ogóle rzadko bardzo budzi mi sie w nocy, tak to zawsze oczka zamknięte i śpi ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Nikus obreca glowke jak spi w lewo i w prawo - kreci nia caly czas

my zbieramy sie do neurologa - zobaczymy co powie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to właśnie sama sobie je mogę zrobić w domu tam gdzie nie ma tylu chorych ... No i naj gorsze jest to że oni będą go tym leczyć aż się wyleczy czyli chyba po prędku nie wyjdziemy ...

Ewelka91
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczynki, nadrabiałam Was 2 dni :D bo od poniedzialku wieczorem bylismy u moich rodziców i dopiero wczoraj u siebie, ale tyle nadziergałscie ze na raz nie dałam rady nadrobic :P Mam teraz chwile przed s[acerem bo Krzys jeszcze spi, wiec cos naskrobie ;)

Zaczne od tego moze że tak jak Wam pisałam bylismy w poniedzialek u pediatry z krostkami ( a własciwie czerwonymi suchymi plackami) na brzuszku i klatce piersiowej, no i maści robione w aptece, które nam pani doktor przepisała podziałały, i juz wlasciwie nie ma śladu na skórze Krzysia po tych krostkach :) smarowalam jedną całe ciało i generalnie skórka fajniesza sie zrobiła, ciemieniucha tez prawie nam juz zeszla, ale drobne czerwone krosteczki na głowce są nadal, mysle jednak ze to od czapki, i zmienie dzis mu na inną, moze bedzie lepiej :)

Ja używam nadal tez Latopiku, tak jak Ataga pisała :) ale tylko na buzi mu smaruje, bo jak posmarowalam te krostki na brzuszku to bardziej czerwone sie zrobily..a buzia zdecydowanie ładniej po nim wygląda :)

Ale mamy jeszcze problem z czerwonymi łapkami...w miejscu którym najczesciej ssie paluszki i na wierzchu dłoni porobiły sie taki plamki czerwone...nie wiem czy to od tego ze ciagle mokre te rączki są czy co, w każdym razie mały ma widac bardzo wrażliwą skóre. W dzien nie moge mu smarowac niczym bo zlizałby to, ale na noc smaruje maścią i zakłądam niedrapki, i widze na szczescie poprawe ;)

My z długosci na pewno juz 64cm mamy ale waga juz duza, na pewno ponad 7600g ;) no i od ponad tygodnia na papersach 4 jestesmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:57

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka a jak dlugo smarujesz buzie kremwm Latopic i ile razy dziennie? Zastanawiam sie wlasnie nad tym kremikiem, tyle specyfikow juz probowalam i sama nie wiem...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek do fotelika to my nie mamy nic przywieszonego, bo mały zwykle w samochodzie spi ;) ale mysle ze niedługo zaczne mu cos wieszac. Niedawno na allegro wylicytowalam taki pałąk fajny z tiny love :

2j3fhfl.jpg

jest super, bo i na wozku go mozna przyczepic, i na foteliku wlasnie i na leżaczku i Krzys bardzo sie nim interesuje :)

A jeszcze moge Wam polecic fajną zabawke, która pomaga w cwiczeniu lezaenia na brzuszku :) To "Robaki bawiaki" z Fisher Pricea, nasz Krzys super sie tym bawi i dluzej na brzuszku wytrzymuje :) moge wkleic Wam filmik na fb jak sie bawi :)

2lnk58i.jpg

Co do Kapitana Calmari to chyba lubek ma dla Tymka :)

sylwia1985, paradise, ao12., lubek lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Paaolka a jak dlugo smarujesz buzie kremwm Latopic i ile razy dziennie? Zastanawiam sie wlasnie nad tym kremikiem, tyle specyfikow juz probowalam i sama nie wiem...

Jakies 2 tyg, rano i wieczorem smaruje i buzka ładna jest :)
    A ja uzywalam wczesniej tej Vitelli ictamo na wypryski ale przestala nam pomagac..

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ