X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Krzys sie obudzil, zaraz lecimy na spacer bo pogoda ładna, teraz bede juz na biezaco zagladac zeby tyle zaleglosci nie miec ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    W ogóle pochwalę się Wam, że pojechałam dzisiaj do lumpa bo byłą wyprzedaż wszystko po 3 zł i kupiłam maaaaasę cudownych ubranek! Koszulki, pajace, body, spodenki...wszystko od 74 i większe, ale nawet koszulki polo były z kołnieżykiem. I wszystko po 3 zł :) Marki tez super, bo jakieś Next, H&m, Early Days..no i jestem mega happy, bo 19 ubranek i zapłaciłam 57zł! :D Jak upiorę to zrobię Wam fotosy, bo sa normalnie przecudne!
    juz nie moge sie doczekac fotek :)
    rewoppka wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj naprawdę zaszalałam i oprócz zakupów lidlowych kupiłam jeszcze małemu coś takiego:http://allegro.pl/oball-zestaw-prezentowy-4el-pilka-grzechotka-81518-i4995329675.html :D
    my mamy pileczke oball. w biedroce byla za ok 10zl, kuba ja uwielbia, tylko wkurza sie ze do buzi nie mozna jej wziac ;) nawet z nia zasypiatrzymajac w reku :P
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny czy wy macie zawieszona jakas zawieszke do fotelika samochodowego chodzi mim o zabaweczke ? czy pajak jakis ?
    u nas wisi malpka z pozytywka :)
    pestka wrote:
    a dziewczyny wydaje mi się, że sie temat przewijał ale zapytam jeszcze raz: czy wasze dzieciaczki przez sen ten machają bardzo głowkami na porawo i lewo? W dzień Franek tego w ogóle nie robi, natomiast w nocy jakby nie mógł sobie miejsca znaleźć...
    tak moj tak robi w nocy, a wlasciwie nad ranem jak juz sie wybudza.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nocy to wspolczuje wam dziewuszki jak maluch ysie wybudzaja i nie chca zasnac. moj kuba raz tak zrobil kiedys ze wstal na godzine w nocy sie bawic, tylk oze ja sie z nim nie bawilam, lezalam patzylam, podawalam smoka, nie rozmawialam, nie podnioslam z lozka. on obie gugal u gugal az w koncu smoka nie ywplul i zasnal ale to godzine bylo. tylko ze ja przysypialam normalneii tylko jak jeczal ze smo kwypadl to podaalam i dalej oczy zamykalam :P
    mam szczescie ze moj jak juz zasie na noc to faktycznie wstaje tylko jesc i robi to z zamknietymi oczami. zero wybudzania... dwa dni temu to zasnal juz o 18 tylk owstal o 7. wczoraj zasnal o 21 i wstal o 8 dzis.

Sroka lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

Ale mamy jeszcze problem z czerwonymi łapkami...w miejscu którym najczesciej ssie paluszki i na wierzchu dłoni porobiły sie taki plamki czerwone...nie wiem czy to od tego ze ciagle mokre te rączki są czy co, w każdym razie mały ma widac bardzo wrażliwą skóre. W dzien nie moge mu smarowac niczym bo zlizałby to, ale na noc smaruje ma

Paaolka, jaką maścią smarujesz łapki? Mamy identyczny problem.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    co do nocy to wspolczuje wam dziewuszki jak maluch ysie wybudzaja i nie chca zasnac. moj kuba raz tak zrobil kiedys ze wstal na godzine w nocy sie bawic, tylk oze ja sie z nim nie bawilam, lezalam patzylam, podawalam smoka, nie rozmawialam, nie podnioslam z lozka. on obie gugal u gugal az w koncu smoka nie ywplul i zasnal ale to godzine bylo. tylko ze ja przysypialam normalneii tylko jak jeczal ze smo kwypadl to podaalam i dalej oczy zamykalam :P
    mam szczescie ze moj jak juz zasie na noc to faktycznie wstaje tylko jesc i robi to z zamknietymi oczami. zero wybudzania... dwa dni temu to zasnal juz o 18 tylk owstal o 7. wczoraj zasnal o 21 i wstal o 8 dzis.

My mamy podobnie, kładziemy Agatkę koło 20 i tak śpi do 8. Z dwiema lub trzema przerwami na jedzenie na śpiocha ;)

Dziewczyny a co z tymi naklejkami? Macie jakieś linki sprawdzone? Bo chcę zakupić do wanienki ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam w Realu i są pampersy 3 112 sztuk za 55zl. Ja chciałam wziąć 4 ale niestety nie było a 3 nam się już nie opłaca brać :/

Sroka, paradise lubią tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój aniołek od dwóch dni jest wrażliwcem. Nic jej nie pasuje, wszystko się nudzi po dwóch minutach... Nie wygląda jakby coś jej dolegało. Zębów też nie widzę. Mam nadzieję, że to wina ponurej pogody i strasznych wiatrów i że przejdzie niedługo. Dziś w nocy obudziła się przed trzecią i przez godzinę chciała się bawić, a o siódmej już pobudka na całego. Kawa trzyma mnie przy życiu.

My też mamy piłkę oball taką z kuleczkami, więc grzechocze. Małgoś bardzo ją lubi :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po waszych wpisach poszłam dziś do smyka i kupiłam tą piłkę oball z grzechoczącymi kulkami i widzę, że jej się spodobała:) zobaczymy, co będzie dalej. kurde, ale dałam za nią 30 zł.

Zazdroszczę wam dziewczyny tego spania do 8 :(, nie sądziłam, że będzie taki czas, że będę się modliła, żeby Zocha choć do 7 spała, ehh...

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Paaolka, jaką maścią smarujesz łapki? Mamy identyczny problem.

Smarowalam mu do tej pory tylko alantanem zielonym :)

paradise lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny mam podawax rozpuszczony latopic w moim mleku. Ta gnidka za cholere nie chce butli.
    Dzis odciagnelam mleko 100 ml. Zeby dac jej na glodniaka bez leku. Czy wogole bedzie chciala. Ni cholery...
    To ja sie nie rusze z domu na dluzej skoro ona tylkp cycek. :( Masakra...
    Jak mam ja nauczyc...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Dzieczyny mam podawax rozpuszczony latopic w moim mleku. Ta gnidka za cholere nie chce butli.
    Dzis odciagnelam mleko 100 ml. Zeby dac jej na glodniaka bez leku. Czy wogole bedzie chciala. Ni cholery...
    Jak mam ja nauczyc...
    Posmaruj smoka od butli czymś słodkim np bobotikiem ;)

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja wasze maluchy czasami tak że mało sisiaja mój dzisiaj może że 3 razy nie wiem czy to nie za mało i czy zgłosić lekarzowi :-/

Ewelka91
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Maja wasze maluchy czasami tak że mało sisiaja mój dzisiaj może że 3 razy nie wiem czy to nie za mało i czy zgłosić lekarzowi :-/
    mój nie, mj baaardzo dużo sika

iabql8x.png
    x8msush.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Jak mam ja nauczyc...
    Ja podgrzewam mleko w butelce i przelewam do nakrętki z butelki i daje jak z kubeczka. Pije ładnie i nie protestuje. Jest tez metoda karmienia z łyżeczki ale ona bardziej czasochłonna jest.

Ps. Czesc dziewczyny!!!!

lubek lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny, ostatnio zaniedbalam nasze forum i jestem na 1225 stronie, czytam i czytam bo Gabrysia właśnie śpi ;-)

Napisze wam tylko ze poszlam do lekarza z tymi moimi wypadajacymi włosami i dostałam skierowanie do dermatologa (zapisalam się na 10 marca!!!!- prędzej chyba wylysieje) na morfologie , żelazo i TSH. Dziś odbieram wyniki a tam tarczyca dużo poniżej normy. Norma jest od 0.2 do 4.0 a ja mam 0.013 :-(

I pochwalę się ze dziś Gabrysia dostała dwie łyżeczki marchewki do polizania ;-) Smakowalo jej ;-)
    Ale potem głupia się zastanawiałam czy nie dalam jej za szybko bo piszą że powinno się dawać po 17 tygodniu a Gabrysia ma 16,5 tyg :-[ A te z was które dawały juz marchewkę to trzymalyscie się tych 17 tyg?

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:58

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie wyniki TSH w ciąży. Dostałam Metizol bardzo małą dawkę i teraz też biorę i jest ok. Biorę jedną tabletkę co 2 dni czyli 5mg na 2 dni, a dozwolona dawka przy karmieniu to 20mg dziennie. Żadnych objawów nie miałam, tylko sama sobie zrobiłam u siebie w pracy TSH i wyszło:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem zla bo pojechalismy z malym do neurologa i wystalismy sie ze skierowaniem w rejestracji bo przeciez nie przepuszcza stare baby a tu sie okazuje ze lekarki nie ma- no do cholery nie mogli zadzwonic i powiedziec ?

my dzwonilismy jeszcze rano zeby sie upewnic czy na 100 % przyjmuje dzis bo wiadomo zarejestrowani bylismy dwa miesiace temu bo tak odlegle terminy ma babeczka ale nikt nie raczyl odebrac telefonu nawet ...
    dopiero wuizyta pod koniec lutego :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pocieszyłas mnie trochę mam nadzieję że się nie odwodni ..

Ewelka91
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia jak karmisz piersia to czesto przystawiaj.
    Chociaz ja nie umiem "zmusic" malego do czestszego picia. Je tak 3x w ciagu dnia po 15 min i w nocy tez 3x ale dluzej ssie bo spimy razem.

‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ