X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pyt dot kataru i szczepienia, boje się ze coś się rozkręca a oni go zaszczepić i coś mu się stanie.
    Mój mały tez miał czasem takie sine wokół ust, co to znaczy?
    Moje dziecko jak do tej pory uwielbiał jeździć samochodem tak teraz drze się niesamowicie ze aż fioletowy. Tragedia to dla mnie.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutas, to Wy nie macie wizyty przed szczepienie u pediatry? Żeby ocenić czy Bejbi jest zdrowe?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ale ta lekarka jest taka dziwna ze boje się ze jej to wszystko jedno, skoro kiedyś powiedziała ze z katarem do lekarza się nie przychodzi

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie boje się ze ona uzna ze to nie katar i go zaszczepi

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ponawiam pyt dot kataru i szczepienia, boje się ze coś się rozkręca a oni go zaszczepić i coś mu się stanie.
    Moje dziecko jak do tej pory uwielbiał jeździć samochodem tak teraz drze się niesamowicie ze aż fioletowy. Tragedia to dla mnie.

u nas jest tak ze przed kazdym szczepieniem pediatra oglada, osluchuje, zaglada w gardelko, mierzy, wazy i jak wszystko jest ok to pielegniarka szczepi. Najlepiej powiedz lekarce ze ma katar i czy mozna w tej sytuacji zaszczepic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 20:35

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jak jest katar czyli infekcja to nie powinna pozwolić na szczepienie

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Moim zdaniem jak jest katar czyli infekcja to nie powinna pozwolić na szczepienie
    ja tez jestem tego zdania

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę że nie tylko ja miałam zajęty weekend :)

Smutas, jeżeli będzie chciała szczepić to zwróć jej uwagę na ten katarek niech sprawdzi jeszcze raz! Poza tym jeśli ty sama nie jesteś pewna to przesuńcie to szczepienie, tydzień czy dwa przecież nie zrobią żadnej różnicy, a ty będziesz spokojniejsza :)

Nawiązując do szczepień my byliśmy w piątek na drugiej dawce, Tomek był przez dwa dni bardzo senny, dopiero dzisiaj znowu zachowywał się normalnie.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dalej w szpitalu mi na tym leżąku to zaraz kręgosłup wysiądzie :-/jak mały był pierwszy raz narszczepieniu to też miał katar ale miał go praktycznie od urodzenia taki zatkany nos i zaszczepiła go ale nic mu nie jest i mam nadzieję że nie będzie ... A jak spędzacię walentynki kupujecię coś swoim m albo wybieracię się gdzieś ?

Ewelka91
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienia nocne wychodzą tak, że jak zaśnie ok 21 to budzi się tak po północy lub przed 1. I to jest najdłuższa przerwa bo potem to już pobudki max co 2h, więc sporo ich wychodzi. Ale dla moich cycolów to dobrze bo jak czekam dłużej z karmieniem to tylko czekam żeby mały się obudził i wyciągnął nadmiar mleka, bo zaczynają boleć...

Hehehehe dzisiaj pierwszy raz w ogóle strzelałam ręcznie mlekiem z cycka bo miałam nadmiar w jednym, śmieszne to było tym bardziej że trochę przekomarzałam się z M i mówiłam mu, że jak nie będzie mnie słuchał to będę strzelać w niego :P

lubek, Nelly, MOI lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy planów, pewnie będzie to zwyczajny dzień, chyba że coś wymyślimy w ostatnim momencie :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

moze nic nie znaczyc, a moze wskazywac na wade serca.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nic. Miałam mojemu kupić koszulkę na zamówienie, ale tej co on chciał nie było. Agatka nakarmiona a na kładę się spać. Prasowanie, nie zając, nie ucieknie :)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Karolcia wczoraj skończyła 4 miesiące :) co prawda w ciągu dnia jest małym diabelkiem :p bo nie pozwala się zostawić nawet na 5 minut :p za to dzisiaj w nocy mnie zaskoczyła, bo zasnęła o 21 i obudziła się raz 2:40 i teraz drugi i jeszcze śpi :) noce mogłyby już zawsze tak wyglądać :D

pestka, sylwia1985, paradise, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś obudziła się o 6, myślałam, że czeka mnie ciężki poranek, puściłam jej szum i usnęła po pół godziny i spała do 8, normalnie szał :)

Renatkach wszystkiego naj dla Karolci, oby szybko do 5 miesiąca ;)

Ja też nie planuję niczego na walentynki, dzień jak codzień, a mój M dopiero wtedy popołudniu wraca z delegacji ehh... Życie

Smutas, niech ci pani doktor porządnie dziecko zbada, a jak stwierdzisz, że masz opory to przełóż faktycznie szczepienie, lepiej nie mieć żadnych powikłań.

Dziewczynki, które zaczęły rozszerzanie diety u dzieciaczków, co u was, jak idzie, piszcie, bo jestem strasznie ciekawa :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 postaram się wrzucić na fb zdjęcia tych kocyków z biedronki, co mam :)

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, a ja dzis w nocy myślałam że wykituje, żygałam pół nocy po salatce warzywnej takiej z ogórkiem, od ciąży szkodzi mi ogórek :( przypomniały mi się mdłości ciążowe. Ledwo żyje,

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ciezka noc - u rodzicow wogole sie nie wysypiam bo wersalka nie wygodna a u nas mamy ogromne loze - dzisiaj wieczorkiem wracamy do siebie- moj zaraz znowu jedzie na narty, rodzice w pracy. Kurcze nudaki tu straszne - jak u siebie chodzimy spac 24,1 tak tutaj moi ida spac z kurami a tv jest u nich w sypialni i nie ma co robic wiec wczoraj poszlam spac o 22 ale i tak sie nie wyspalam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dzięki za rady, a ja dzis w nocy myślałam że wykituje, żygałam pół nocy po salatce warzywnej takiej z ogórkiem, od ciąży szkodzi mi ogórek :( przypomniały mi się mdłości ciążowe. Ledwo żyje,
    wiesz ze mi tez - w ciazy mialam cholerna zgage po ogorku a ostatnio zrobilam mizerie na obiad i masakra rwalo mnie caly czas dopiero przeszlo na drugi dzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 09:28

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;) u nas dzisiaj 4 miesiące!

Lilka od kilku nocy zasypia ok 21:00 i wstaje o równej 7:00 jakby miała zegarek w tyłeczku hehe ;) więc nie mamy już karmienia w nocy.

Wasze dzieciaczki też krzyczą? Lila wczoraj rano odkryła, że ma potężny głos i krzyczała 4 godziny non stop aż padła ze zmęczenia. Potem wstała i od nowa.. Wygląda to mniej więcej tak https://www.youtube.com/watch?v=cHYJJ8yiaqM
    Dodam, że dzisiaj od rana jest to samo tylko jeszcze głośniej tak jej się spodobało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 09:50

Sroka, Sisilla, Zielono mi:-))))), ao12., ataga4 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ