X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Sylwia jak to wygląda na odparzone lub się nawet ślimaczy to niczym nie smaruj, najlepiej odkazić octeniseptem i dać temu "pooddychać"
    z oddychaaniem to ciezko bo akurat to jest nisko a tam jest pampers przeciez

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Paradise to miałaś ciekawą nockę :D spójrz na to że niedługo nasze pociechy będą tak nadawać i pytać o wszystko

Heh racja, szybko zleci.. ale stopniowo będę się do tego przyzwyczajać :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wichura jak nie wiem co, byliśmy pół godzinki tylko na dworzu,
    A mam takie pyt. bo Antoś ma lekki katarek, ale tylko po nocy a we wtorek mamy szczepienie i co wtedy? zaszczepią go?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Zielono mi uważaj jak chociaż troszkę będzie gorzej lec do kontroli u nas było identycznie te same leki a tu z dnia na dzień kaszel i szpital taki jakiś wirus panuje :-/ lubię zimę ale przy takim małym dziecku lepiej było by bez niej

Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej jest silną kobitką. Katarku już ma malutko nie kaszle tak jak wczoraj ale oczywiście obserwacja na całego,bo nawet siedzę przy niej jak śpi żeby słyszeć jak oddycha. Może to moja paranoja,ale wole jej samej nie zostawiać.

Dokładnie niech ta zima się skończy....kocham ją ale w górach :-) A Julka na pewno coś złapała jak byliśmy z nią we wtorek do szczepienia na rota.

so22pqr.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas my tez czesto potrafimy sie poklocic jak jest taka sytuacja ...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • lubek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój tak kręci główką jak chce a nie może puścić bąka :-D przynajmniej ja wtedy widzę :-) A z tymi nozkami to taaak! Kajtek juz dawno uderzal nozkami w przewijak leżąc w lozeczku, w nocy, i parę razy mnie to wybudzilo :-)

To ktoś inny ma tego kapitana calmari z lamaze.... ale tez Franek (tak mi sie zdaje) :-) pamietam filmik na fb z głośnym smiechem podczas zabawy z kapitanem, kto to wrzucal?

to Tymek był:)

ataga4 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u nas w domu szpital:/
    Mała od wtorku katar:/ nienawidzę jej odciągać tych glutów.
    Ja w czwartek w nocy miałam 39 stopni gorączki. Do tego gile do pasa i kaszel, którego Ala się boi.
    Mąż musiał w piątek wziąć urlop na żądanie bo nie potrafiłam się dzieckiem zająć. Dokulałam się do przychodni i jestem na antybiotyku:/:/ fuck! Przy okazji zapisałam Alę żeby pediatra ją osłuchał na wszelki wypadek - osłuchowo jest czysta (przytyła w 1,5 tygodnia 230g)

No i mamy podejrzenie AZS;( Od 1,5 tygodnia nie jem nabiału, jajek, staram się też wykluczyć gluten (spadło mi 3kg). Małej nic się nie poprawia. Dostaliśmy skierowanie do dermatologa. Ehhh...

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella jak bierzesz antybiotyk i karmisz piersią to kup dziecku probiotyk. Mojej siostrze mówili ze antybiotyk nie przechodzi do pokarmu, a skończyło się 4 miesięczną zabawą z pieluszkowym zapaleniem skóry, ciągła kupa w pieluszce, która draznila żywe rany na posladkach :-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś straszne wrzaski na wieczór. Nie wiadomo o co chodzi. Myślałam że go swedza te gojace się placki wysypki na skórze, więc go rozebralismy do golego i chwilę było lepiej. Ale pchal rączki do buzi i gryzl gryzaka, więc mąż kupił żel na dziąsła przy zabkowaniu, też chyba trochę pomogło. Usnal przy kolysance i moim nuceniu ze zmęczenia, mam nadzieję że przespi noc:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh masakra jakas z tymi chorobami, dopiero co rozmawiałwm z kolezanka, ma 8mies synka, we czwartek wyszli ze szpitala bo mial trzydniowke i zapalenie drog moczowych, oczywiście byl na antybiotyku, a w piątek okazało sie ze ma zapalenie oskrzeli, w szpitalu go zarazili bo przyjeli ostatniego dnia pobytu chlopca 5mies z zapaleniem. Maluszek marudny, w ogole nie chce przyjmowac lekarstw,nawet tych slodkich , boi sie lekarskiego stetoskopu, nie mówiąc o fartuchu. Niech ta zima sie skonczy i przyjdzie ciepla i sloneczna wiosna, wtedy i spacery będą prawdziwa przyjemnscia dla nas i maluchów,bez tego opatulania.

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, co to za wstrętne choróbska nas się trzymają. Nutella kuruj się i oby się Ala nie zaraziła, trzymajcie się i niech M cię odciąży w opiece nad młodą, zdrowiej!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wiosny, to chciałabym kupic małemu na wiosnę cienki kocyk i mam pytanie, czy te kocyki minky to sa grubebi cieple czy raczej takie ciensze? A może możecie mi polecić jakiś konkretny kocyk (ale nie polarowy) raczej cienszy niz gruby bo takich grubasnych cieplych mam 3, a potrzebujemy czegoś cienszego. Może jakis konkretny sprzedawca na allegro u którego kupowalyscie i czy jestescie zadowolone z kocyka, czy sie nie zmechacil po praniu i czy nie smerdzial chinszczyzna?

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 horror normalnie opowiadasz, brrr jak najdalej od szpitala idziesz ze sraczką wychodzisz z zapaleniem płuc, NO dramat!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda gadać z tą pogodą i chorobami. Średnio co drugi dzień wyganiam potencjalnego gościa bo jest chory ehh.
    A z nowości to my od wczoraj używamy pieluchy 4 no i Filip uczy się wsadzać sobie smoka do budzi, dwa razy mu się udało :D

ao12., Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja mam pytanie odnośnie tych mat do zabawy z Lidla, jakie grube one są i jakie jest ich wykonanie?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Nutella jak bierzesz antybiotyk i karmisz piersią to kup dziecku probiotyk. Mojej siostrze mówili ze antybiotyk nie przechodzi do pokarmu, a skończyło się 4 miesięczną zabawą z pieluszkowym zapaleniem skóry, ciągła kupa w pieluszce, która draznila żywe rany na posladkach :-/

Ze względu na problemy skórne żeby uszczelnić jelita podaję Ali i sama też biorę Trilac Plus

KasiaMJ lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A propo wiosny, to chciałabym kupic małemu na wiosnę cienki kocyk i mam pytanie, czy te kocyki minky to sa grubebi cieple czy raczej takie ciensze? A może możecie mi polecić jakiś konkretny kocyk (ale nie polarowy) raczej cienszy niz gruby bo takich grubasnych cieplych mam 3, a potrzebujemy czegoś cienszego. Może jakis konkretny sprzedawca na allegro u którego kupowalyscie i czy jestescie zadowolone z kocyka, czy sie nie zmechacil po praniu i czy nie smerdzial chinszczyzna?

Ja kupiłam ostatnio na wyprzedaży w biedronce super kocyk za 10 zł. Taki w sam raz do łóżeczka i do zabrania ze sobą a mieciutki jest niesamowicie i Młoda go kocha;) Może u Ciebie tez takie są?

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Szkoda gadać z tą pogodą i chorobami. Średnio co drugi dzień wyganiam potencjalnego gościa bo jest chory ehh.
    A z nowości to my od wczoraj używamy pieluchy 4 no i Filip uczy się wsadzać sobie smoka do budzi, dwa razy mu się udało :D

Dziękuje kochane, staram się trzymać mocno:)

Pediatra mi w piątek powiedział, że do 24 miesiąca życia dziecku może przypałętać jakiś rodzaj zapalenia oskrzeli (nie potrafię sobie przypomnieć dokładnie jak ta choroba się nazywała) , które wymaga hospitalizacji.
    Nie ma na to szczepionki i nie da się przed tym uchronić - niektórym się zdarza innym nie.

Objawy, które sugerują tą postać choroby i konieczność szybkiego zgłoszenia się do szpitala to - szybkie nabieranie powietrza i tak mocne wciąganie, że aż zapadają się łuki żebrowe.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Ja kupiłam ostatnio na wyprzedaży w biedronce super kocyk za 10 zł. Taki w sam raz do łóżeczka i do zabrania ze sobą a mieciutki jest niesamowicie i Młoda go kocha;) Może u Ciebie tez takie są?

Ja też mam 3 z biedronki i są super, ładnie się piorą i nie sa za grube.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:

A mozesz wrzucic zdjecie tego kocyka? Ostatnio nie rzucily mi sie w oczy, ale fakt, ze wpadlam tylko po najpotrzebniejsze rzeczy

‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ