WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kurcze nudaki tu straszne - jak u siebie chodzimy spac 24,1 tak tutaj moi ida spac z kurami a tv jest u nich w sypialni i nie ma co robic wiec wczoraj poszlam spac o 22 ale i tak sie nie wyspalam

Dobrze, że chociaż masz internet pod ręką ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip był wszczepiony pomimo kataru. Tylko że on ten katar miał już miesiąc. Poza tym rodzic może nie zgodzić się na szczepienie.

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise gratulacje dla Lilianki, 4 miechy skończone, piękny wiek ;)

paradise lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    paradise gratulacje dla Lilianki, 4 miechy skończone, piękny wiek ;)

Dziękuje kochana :) Wydaje mi się, że te 4 miesiące zleciały ekspresowo a z drugiej strony czuję się jakbym miała ją od zawsze ;)

Sisilla, Sroka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Moja Karolcia wczoraj skończyła 4 miesiące :) co prawda w ciągu dnia jest małym diabelkiem :p bo nie pozwala się zostawić nawet na 5 minut :p za to dzisiaj w nocy mnie zaskoczyła, bo zasnęła o 21 i obudziła się raz 2:40 i teraz drugi i jeszcze śpi :) noce mogłyby już zawsze tak wyglądać :D

To dużo radości dla Karolci i ładnie przespanych nocy! ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dieta rozszerzona o marchew, marchew z ziemniakiem i kleik ryżowy jak na razie. Dzisiaj skończę słoiczek marchewki i ziemniaka i jutro atakujemy dynię. Ogólnie każde jedzenie kończy się płaczem bo oczywiście "chcę jeszczeeeeeee". Na razie idę w słoiczki bo boję się tych warzyw supermarketowych w sezonie to co innego. W spiżarni czeka jeszcze brokuł i jabłuszko. A do picia dodaję łyżeczkę swojego soku z malin.

Nie wiem jak u Was ale mój Olek odkrył, że można pluć - robi motorek ustami zarówno podczas jedzenia jak i kiedy mu się tam przypomni, wszystko jest zaplute i mokre, podkładam mu waciki pod ubranka no bo ileż razy można się przebierać.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas Jula kończy dziś 4 miesiące :-)

Bidula chora dalej , wczoraj ponownie byliśmy u lekarza bo zaczęła nam kaszleć i głosik jej się zmienił. Dostała robiony syrop na kaszel i syrop Bactrim. Apetyt do jedzenia troszkę jej wrócił....i leczymy się dalej mam nadzieje,że po tym wszystkim jej już przejdzie.

Renatkach i Paradise dużo zdrówka i radości dla Waszych dziewczynek :-)

so22pqr.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje na raty. Mała śpi. Jadła po 7 i to troszkę tylko o zaś nie chce jeść. Ahh typowa baba. Jutro mam fryzjera umówionego do domu! Ciesze się bardzo bo nie musze siedzieć w salonie i się martwić;)
    Popołudniu czekają mnie zakupy spożywcze a Mała z tatą do moich teściów. , mam nadzieje że to przeżyją.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    U Nas Jula kończy dziś 4 miesiące :-)

Bidula chora dalej , wczoraj ponownie byliśmy u lekarza bo zaczęła nam kaszleć i głosik jej się zmienił. Dostała robiony syrop na kaszel i syrop Bactrim. Apetyt do jedzenia troszkę jej wrócił....i leczymy się dalej mam nadzieje,że po tym wszystkim jej już przejdzie.

Renatkach i Paradise dużo zdrówka i radości dla Waszych dziewczynek :-)

Dziękuje. Też życzę dużo zdróóóóówka dla Julci! :) Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo radosci dla dzieciaczków konczących 4 miesiace.

ja sie pochwale ukonczylam 30-dniowe wyzwanie Mel B i 2 kg mniej jestem z siebie dumna i teraz zaczynam kolejny miesiac ale juz z innym trenerem mam nadzieje ze pojdzie rownie latwo jak do tej pory :-)

pestka, paradise, tofirus, Zielono mi:-))))), Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

age.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie wiem jak u Was ale mój Olek odkrył, że można pluć - robi motorek ustami zarówno podczas jedzenia jak i kiedy mu się tam przypomni, wszystko jest zaplute i mokre, podkładam mu waciki pod ubranka no bo ileż razy można się przebierać.[/QUOTE]

U nas od jakichś 2 tyg to samo. My ciągle zakładamy sliniaki i też musze je wymieniać co pare godzin bo są mokre

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Hej dziewczynki ;) u nas dzisiaj 4 miesiące!

Lilka od kilku nocy zasypia ok 21:00 i wstaje o równej 7:00 jakby miała zegarek w tyłeczku hehe ;) więc nie mamy już karmienia w nocy.

Wasze dzieciaczki też krzyczą? Lila wczoraj rano odkryła, że ma potężny głos i krzyczała 4 godziny non stop aż padła ze zmęczenia. Potem wstała i od nowa.. Wygląda to mniej więcej tak https://www.youtube.com/watch?v=cHYJJ8yiaqM
    Dodam, że dzisiaj od rana jest to samo tylko jeszcze głośniej tak jej się spodobało ;)

Antek jakieś 4 dni temu odkrył ze ma głos potężny i potrafi piszczec:-) Najpierw gada i piszczy dla zabawy a jak się zmeczy to się denerwuje i przechodzi w płacz:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dziewczynki, które zaczęły rozszerzanie diety u dzieciaczków, co u was, jak idzie, piszcie, bo jestem strasznie ciekawa :)

U nas dieta rozszerzona o warzywa: marchewkę, ziemniaka, pietruszkę; owoce: jabłko i banan; kleik ryżowy i kaszkę ryżową.
    Na razie Małgoś je chętnie szczególnie kleik i kaszkę :) Dodaję do mleka wieczorem na zmianę raz kleik, raz kaszkę. Z marchewki, ziemniaka i pietruszki gotuję jej zupkę, raz próbowałam zupkę z gerbera i też było ok. Jabłko smakuje jej bardziej jak zetrę sama niż takie ze słoiczka. Banan tylko ze słoiczka, ale po nim miała zatwardzenie i dwa dni była marudna. Na szczęście jak wyszła po dwóch dniach wielka kupa, to wszystko wróciło już do normy.
    Ogólnie się nie spieszymy, próbujemy i obserwujemy.
    Następny w kolejce jest brokuł. Może pojutrze spróbujemy.

Sisilla lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozszerzonej diety.. dzisiaj podam Lilce pierwszy raz marchewkę ;) Ostatnio dałam jej tylko spróbować jabłka to trochę się krzywiła bo kwaśne ale zjadła. Dziewczyny jak wprowadzacie nowy produkt? Jedna łyżeczka w pierwszy dzień? W drugi już więcej? I po jakim czasie dajecie drugi produkt? Trochę czytałam ale mało doświadczona jestem w tym temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:43

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciekawy temat diety, bo ja mojemu dałam na koniuszku łyżeczki trochę jabłuszka i patrzę, bo on w sumie ma jeszcze czas, ale nie mogłam się oprzec

ukdywn15f5oepb6t.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki dla 4 miesieczniaczkow

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś przesyłkę z bebiprogramu, saszetka mleka, poradnik i duży śliniak taki z ceratką z którego się najbardziej cieszę :)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dostałam dziś przesyłkę z bebiprogramu, saszetka mleka, poradnik i duży śliniak taki z ceratką z którego się najbardziej cieszę :)

Ja tez sie zapisalam,moze tez dostane

so22pqr.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie jesli chodzi o dietę, to w jakiej pstaci wprowadzanie gluten? Bo ja bym chciała za jakies 2 tyg wprowadzić a nie wiem jak bo karmię piersią :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla 4-miesięczniaczków :)

Ja tez mam ochotę dać już jabłuszko ale jeszcze za wcześnie, chociaż mama mi ostatnio powiedziała, że jak byłam mała to dawała mi już w 3 miesiącu :) i dalej lubię jabłka :)

Dziewczyny jak wy macie z serduchowaniem? Bo u mnie jest bardzo kiepsko :( Boli bardzo.. Jest strasznie ciasno.. Nawet jak dziewicą byłam to było luźniej :p Czy któraś z Was też tak miała?

paradise, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ