Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPoczwarka do 19 tyg. U nas skok powinien się już skończyć ale nic nie jest lepiej. Jestem padnięta i cały czas się martwię o małolata bo wiecznie coś. Filip już od ponad miesiąca drze się przy piersi a ja mam tego naprawdę serdecznie dosyć. Już nie mówiąc że jest taki marudny że wszyscy przed nim uciekają aby tylko się nim nie zajmować Dwóch lekarzy mówi że ten płacz to pewnie ząbki ale ja wiem że to nie to. Dziś poszłam do położnej zważyć malucha, przybiera bardzo dobrze. Ustaliłyśmy że karmię go do pierwszego płaczu, co trwa z reguły po 5 minutach karmienia i zmieniam pierś i znowu do pierwszego płaczu. Po tygodniu będziemy go ważyć czy dobrze przybiera bo może on tak szybko się najada...Dziś spojrzałam się na zegarek i dwa cycusie opracował w 8 minut a położna powiedziała że to za krótko żeby się najadł no ale zobaczymy...
-
Nelly wrote:Sisilla, wielkie dzięki za odpowiedź. Niestety nie spotkamy się, bo my się wybieramy w II połowie czerwca, jeszcze przed szczytem, ale może innym razem?
Szkoda, ale z pewnością będziecie tam wracać, świetny ośrodek. I do tego blisko do Rowów, Ustki, Łeby i latarni w Czołpinie.
Nelly lubi tę wiadomość
-
Pauletta wrote:Sissila a jedzenie ok. Mozna sobie pojesc ?
Problem z jedzeniem jest taki,że jest przepyszne, duuużo i jak ktoś nie może się opanować, ja mam takie napady, bo świeże powietrze tak na mnie wpływa, to musisz uważać na wagę. Jedzenie trzy razy dziennie i fajnie, bo kolacje są tematyczne: raz ryby, raz grill itd a i raczej idą w zdrową żywność, dużo sałatek, świeżych warzyw i owoców. Najfajniejsze, że wszystko jest pod dzieciaki: zastawa- plastikowe kolorowe kubki, łyżeczki, widelczyki, miseczki, krzesełka do karmienia, śliniaki, menu, pokój zabaw na jadalni.Nelly lubi tę wiadomość
-
Nelly wrote:Dokładnie, na początku jak ją dostaliśmy wisiała ta kontrastowa, teraz wisi kolorowa, Magda lubi na nią patrzeć, ale jeszcze nie sięga do tych odstających elementów
Ja mam dokładnie tą samą książeczkę z tiny love, co Nelly. Kupiłam ją cztery lata temu dla mojego synka i dziś używa jej Zosia. Super sprawa, Młoda "czyta" chętnie i jedną i drugą stronę polecam!ataga4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySisilla wrote:Anoolka a jak u was po szczepieniu? Gorączka była? Filip szybko dał sobie radę z tą trzecią dawką?
Ja to się bardziej przejmuję szczepieniem na świnkę, odre i różyczke...tyle się słyszy złego o tym szczepieniu. -
ale tu dzisiaj cisza- u nie dzisiaj byl moj brat i tato- pospacerowalismy sobie i brat troche opowiedzial o sytuacji jaka miala miejsce- moj maz bardzo zmeczony polozyl sie spac - ciekawe co go tak wymeczylo- on nie lubi wogole jak ktos do nas przychodzi i zawsze sie pyta,, ile bedzie siedziec,, a przeciez sie nie zapytam ojca i brata no ,, ile bedzieceie siedziec,, byli 4 godzinki i to okropnie wymeczylo meza paranoja jakas
-
Anoolka, jest możliwe ze się najada w te 8 minut, bo moja Karolcia najada się w 5 i nie wcisnę jej nic, choćbym chciała. Fakt, że waży jak wrobel, ale doktorka mówi, że jest ok
Miejscówki nad morzem, ja po raz 5 jadę do Pobierowa i za pokój ppłacę 150 zł ale ładny www.pobierowo.com
Dwa lata temu byłam w Rowach i placiłam 130 -
nick nieaktualnyrenatkach wrote:Anoolka, jest możliwe ze się najada w te 8 minut, bo moja Karolcia najada się w 5 i nie wcisnę jej nic, choćbym chciała. Fakt, że waży jak wrobel, ale doktorka mówi, że jest ok
Miejscówki nad morzem, ja po raz 5 jadę do Pobierowa i za pokój ppłacę 150 zł ale ładny www.pobierowo.com
Dwa lata temu byłam w Rowach i placiłam 130 -
Bella_Ona wrote:Ten Twoj maz kogos lubi? No poza swoja mama i kolega ze spa?
Strasznie dziwny.
a jak rodzice raz nocowali po chrzcinach to byl wskurzony i mowil,, po co zostaja na noc,, niech jada do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 18:38
-
To ja Was podłamię bo u nas akurat było spanie bez jedzenia od 22.30 do 5 rano pierwszy raz i tylko raz smoczek był nawoływany o 3 rano - obudziłam się, podałam i nie wiedziałam co ze sobą zrobić bo już byłam wyspana tyleee godzin nieprzerwanego snu . Aleee wróćmy na ziemię dzisiaj pewnie znowu będzie 4 razy po 2 razy hyy.
Ja też mam ochraniacz w nogach łóżeczka i w zasadzie zastanawiam się po kiego go kupiłam.
Mój m jest dla odmiany tak towarzyski, ze mam czasami dość - wyjdzie do sklepu po marchewkę i wróci za 3 godziny bo kogoś spotka albo teraz gada juz przez tel ponad godzinę, pójdzie do brata pożyczyć "szklankę mąki" nie ma go godzinę i gada i ględzi i gada. Gości też uwielbia na szczęście większość niedzieciata i nie chcą nas już chyba znać wnioskuję bo nie przyjeżdżają bo ja np teraz zrobiłam się anty towarzyska tzn jak ktoś ma przyjść, bo ja to mogę iśćpestka, Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
My wybieramy się nad morze do Niechorza Znalazłam fajną miejscówkę typowo pod dzieci, bo mamy w cenie łóżeczko turystyczne, wanienkę i fotelik do karmienia Do tego w każdym pokoju jest aneks kuchenny z kuchenką, zlewem, lodówką i całym wyposażeniem. W Niechorzu byliśmy w ubiegłym roku i bardzo nam się tam spodobało. Miejscowość jest długa i jest gdzie pospacerować, to tego zejście do morza jest mega łagodne, na plażę też płasko i bez schodów. Jedziemy tylko na tydzień od 01.08. ale już nie mogę się doczekać
-
Jestem wyje*ana jak koń po westernie
Niby nocka była okej chociaż chyba z 5 pobudek, dzień plus minus okej. Ale pp obiedzie pojechaliśmy pomóc teściom wybrać płytki i inne pierdoły do łazienki bo dom budują i tak mi to w kość dało. Jeszcze Agata walczyła 40min żeby zasnąć. Zrobiłam sobie inke i czekam aż poleci na wspólnej; ) aaa a jeszcze tą pościel z poduszkami muszę zamówić ale tam jest tyle cudnych kolorów że mam dylemat.Sisilla lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewuszki. dzisiejszy dzień to jakaś porażka, jeszcze po nocy kiedy wstawałam x razy.. a to cycek, a to smoczek a to zmiana pieluchy bo zasikany, jak tylko Tomek wstał rano to był ryk przez dwie godziny do drzemki.. i cały dzień wyglądał tak samo jak ranek..
Ja nie wiem o co chodzi tym naszym dzieciaczkom.. mogły by zrobić nam przyjemność i chociaż dzień odpuścić! Jeju ale byśmy wtedy naładowały akumulatory! chyba na kolejne trzy miesiące Takie małe moje marzenie...
Ja mam pościel i ochraniacz wzór nr 3 http://allegro.pl/11el-posciel-do-lozeczka-i-wozka-disney-90x120-mix-i5057355927.html
i mam jeszcze do tego drugą pościel wzór nr 27. -
Mitaka zazdraszczam. Majka jak btyla malutka to moze z 3 razy zdrarzylo sir max 5 h snu.
Teraz pierwszy sen jak spi 3 h to jest dobrze,
Ale odzwyczaila sie ze muszr ja lulac na kolanach. Dostaje cyca przed 21 , trzyma mnie za raczke i spi.
Jest mi tylko zal bo maz emigruje do salonu bo jak sie mala kokosi potem juz ciagle to wszyscy nie spimy a on rano do pracy... Kiedy do sie zmieni ehhh
Sylwia nir obraz sie , ale ocipiałabym z takim mezem. -
Anoolka wrote:Poczwarka do 19 tyg. U nas skok powinien się już skończyć ale nic nie jest lepiej. Jestem padnięta i cały czas się martwię o małolata bo wiecznie coś. Filip już od ponad miesiąca drze się przy piersi a ja mam tego naprawdę serdecznie dosyć. Już nie mówiąc że jest taki marudny że wszyscy przed nim uciekają aby tylko się nim nie zajmować Dwóch lekarzy mówi że ten płacz to pewnie ząbki ale ja wiem że to nie to. Dziś poszłam do położnej zważyć malucha, przybiera bardzo dobrze. Ustaliłyśmy że karmię go do pierwszego płaczu, co trwa z reguły po 5 minutach karmienia i zmieniam pierś i znowu do pierwszego płaczu. Po tygodniu będziemy go ważyć czy dobrze przybiera bo może on tak szybko się najada...Dziś spojrzałam się na zegarek i dwa cycusie opracował w 8 minut a położna powiedziała że to za krótko żeby się najadł no ale zobaczymy...
Anoolka mój ssie około 4 min z jednej i z drugiej i się najada na bank.
My dziś tez mieliśmy szczepienie Pentaximem, póki co wszystko w porządku. Już grzecznie śpi za chwile ide mu temp zmierze dla świetego spokoju.
Ah no i Franulo wazy już 7140g. Nadrobił to, co mało przybierał na początku
sylwia1985 wrote:ale tu dzisiaj cisza- u nie dzisiaj byl moj brat i tato- pospacerowalismy sobie i brat troche opowiedzial o sytuacji jaka miala miejsce- moj maz bardzo zmeczony polozyl sie spac - ciekawe co go tak wymeczylo- on nie lubi wogole jak ktos do nas przychodzi i zawsze sie pyta,, ile bedzie siedziec,, a przeciez sie nie zapytam ojca i brata no ,, ile bedzieceie siedziec,, byli 4 godzinki i to okropnie wymeczylo meza paranoja jakas
..jakby twoj był kobietą to by już chyba miał depresje i padł z wycieńczenia. Oto dlaczego to kobiety rodzą i wychowują.
a jak Twój pracował to tez tak wypoczywał? I też nie mówię tego z przekąsem, tylko po prostu to jest co najmniej….dziwne.
Boże i że ludzie od razu coś wwam ukradną? On jakąś paranoje ma. Ja rozumiem nie ufać zanadto, ale to już jest autentycznie przegięcie. No a o rodzicach to się nawet nie wypowiem. Dla mnie to po prostu bardzo przykre.MOI wrote:My wybieramy się nad morze do Niechorza Znalazłam fajną miejscówkę typowo pod dzieci, bo mamy w cenie łóżeczko turystyczne, wanienkę i fotelik do karmienia Do tego w każdym pokoju jest aneks kuchenny z kuchenką, zlewem, lodówką i całym wyposażeniem. W Niechorzu byliśmy w ubiegłym roku i bardzo nam się tam spodobało. Miejscowość jest długa i jest gdzie pospacerować, to tego zejście do morza jest mega łagodne, na plażę też płasko i bez schodów. Jedziemy tylko na tydzień od 01.08. ale już nie mogę się doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 21:19
Anoolka lubi tę wiadomość