X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Właśnie tak uważam dlatego jestem na diecie. Na dobrą sprawe to Filip nie ma już wysypki tylko te uszy i suche plamy no i ulewanie. Tylko nie wiem czy te plamy to nie podrażnienie bo schodzą po natłuszczeniu.

mnei zawsze pytają czy Mała ulewa. Podobno to jeden z objawów alergii:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek jak był mały to spał w różku ale już od miesiąca śpi tylko pod kocykiem, teraz mam taki cieplejszy, także kołderki nie muszę dawać, śpimy bez poduszki. Ale widzę że materacyk jakoś zaczyna się wgniatać od poduszki...
    Mały nigdy nie ulewał na szczęście więc tez żadnych klinów nie stosowaliśmy.
    Co do snu to zazwyczaj trzeba być w miarę cicho, ale jak zaśnie w salonie przy tv to mu nie przeszkadza, gorzej z nagłymi hałasami.
    Mamy teraz 3 dzień bez kupy i też jest to pierwszy raz, ale brzuszek miękki i pierdki odchodzą także chyba wszystko w normie.

Renatkach bardzo współczuję...ja również bardzo przeżyłam śmierć mojej babci, byłyśmy bardzo związane i opiekowałam się nią dwa tygodnie przed jej śmiercią też ciężko chorowała. Czas w końcu zagoi rany.

Dzisiaj ruszamy na wieś do teściów do końca weekendu, tam już skaczą z radości bo małego ponad miesiąc nie widzieli.

Dziewczyny czy wasze maluszki też już tak chcą stać i siedzieć? Tomek normalnie nie daje się odłożyć do pozycji leżącej, chce być podtrzymywany na stojąco ewentualnie na siedząco!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi co to jest. O 12 mała tak mi ściągła mleko z cycķow że miałam flaki. Nawet jak nacisłam to nic nie leciało. Przed chwila obudziła się marudna mowie dam jesc i taki krzyk przy cycku że heja a widać że głodna bo ssie paluszki tak fess. I w dodatku śpiąca też jest. I ani jeść ani spać :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:49

tofirus, Sisilla, pestka, sylwia1985, Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    To niesamowite: moja córka nigdy nie widziała bujającego się dziecka, a doskonale wie, co robić, żeby się bujać :-)
    http://youtu.be/4aE_VjHyiRs

Skubana jak nóżkami daje ;p

Nelly lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    To niesamowite: moja córka nigdy nie widziała bujającego się dziecka, a doskonale wie, co robić, żeby się bujać :-)
    http://youtu.be/4aE_VjHyiRs

jak się nazywa ten Wasz bujaczek?

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś naprodukowałyście, super!

Renatkach my noc miałyśmy po szczepieniu tragiczną. Najpierw Zosia nie mogła usnąć, bo miała stan podgorączkowy, potem całą noc wierciła się, prychała, jojczała. Miałam wrażenie, że oprócz tego,ze miała 37,8 temperatury, to też ją coś bolało. Ja dziś jak zoombie, mam wrażenie,że nie spałam całą noc. Na koniec nad ranem zaczęła puszczać bąki i o 6 rano poszła kupa i nici ze spania.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia śpi pod kołderką bez poduszki, na pleckach. Ale też przy katarze u syna lekarz kazał nam podkładać książki pod przednie nogi łóżka i tak spał do samego końca i nic mu nie było. Dla Zosi mam też płaską poduszkę, ale na razie jej nie wyciągnęłam.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Powiedzcie mi co to jest. O 12 mała tak mi ściągła mleko z cycķow że miałam flaki. Nawet jak nacisłam to nic nie leciało. Przed chwila obudziła się marudna mowie dam jesc i taki krzyk przy cycku że heja a widać że głodna bo ssie paluszki tak fess. I w dodatku śpiąca też jest. I ani jeść ani spać :(

Moja też dziś dzik przy cycku, całą noc i rano wisiała a teraz nie chce, wyrywa się, odwraca, masakra. Ja dziś rozpoczęłam ekspozycje na gluten. Zosia zjadła jedną płaską łyżeczkę kaszki manny z mleczkiem łyżeczką, nasz mały sukces :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    jak się nazywa ten Wasz bujaczek?
    http://scandinavianbaby.pl/pol_m_BABYBJORN_Lezaczek-BABYBJORN-Balance-103.html
    My mamy starsza wersję po bratanicy

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Nelly fajnie to wygląda :D
    dzieciaczki chyba to mają w genach, jak pływanie ;)

Nelly lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia w dzień śpi bardzo lekko, wystarczy drobny hałas i już na równych nogach, oczy jak pięć złoty:)
    Nie chciałam się chwalić, bo dopiero to trwa od niedzieli, ale eksperymentujemy z zasypianiem o każdej porze dnia tak samo. Kładziemy Zosię do łóżka, kładziemy się koło niej i czekamy aż sama zaśnie. Na początku trwało to 40 min z rykami, kręceniem. Ja powiem szczerze wymiękałam i chciałam ją nosić do spania na rękach, jak to do tej pory było. Mój m był bardziej wytrwały i mnie dopingował. Obecnie po 5 dniach trzy drzemki w dzień i usypianie na noc zawsze wygląda tak samo i o dziwo sama usypia :) czasami trwa to 10 min czasem 30 ale działa i mój kręgosłup trochę odpoczywa. Trzymajcie kciuki, żeby się wreszcie nauczyła. A do spania zawsze włączamy szumisia ;)

MOI, Nelly, pestka, ataga4, paradise, mitaka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:

Są tu mamy, które walczą ze skórką dziecka?
    Tak, u nas krosty na policzkach od 3 tygodnia zycia :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Tak, u nas krosty na policzkach od 3 tygodnia zycia :-(

Diagnozowałaś to już gdzieś?

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem mi przychodzi myśl że Mała się nie najada.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam mu drzemki w łożeczku robić w ciągu dnia, i o ile wczoraj był protest, bo wcześniej go bujałam w bujaczku, tak dziś 10 min, szum i spał :D
    Także też jestem happy, do przodu :) a w tym tygodniu mój M pracuje 6-14 to mu nie przeszkadzam :)

W ogóle moje dziecko od paru dni lezy na macie i zaciesza i gada do wszystkich/wszystkiego! Teraz też juz lezy z godzinę, gada do nas, firanek, przekręca się i gada do ściany :D cudak! i znowu po każdym kichnięciu wydaje wesoły okrzyk, jakby sobie na zdrowie mówił :D Małe szczęście <3

Sisilla, Anoolka, ao12., Nelly, mitaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nie wiem mi przychodzi myśl że Mała się nie najada.
    ale jakby sie nie najadała to by raczej chciała cycy..a jak przybiera?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybiera okej bo ma 7400g. Ale dziś jest jakiś strajk. Cyc be ale caly czas mlaskam że jestem głodna. I ja już zglupialam

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Przybiera okej bo ma 7400g. Ale dziś jest jakiś strajk. Cyc be ale caly czas mlaskam że jestem głodna. I ja już zglupialam
    a zęby jej nie idą? Nie wiem kurcze, mój nigdy cycem nie pogardził..

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly ale super to robi - wow drogi taki bujak ponad 500zl
    moj pojechal kupic mikrofale bo dostal kase od tesciowki jeszcze na ur

u neurologa wizyta ok - kazal mu urozmaicac jedzonko w soczki, zupki itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 17:54

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ