X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Nelly ale super to robi - wow drogi taki bujak ponad 500zl
    moj pojechal kupic mikrofale bo dostal kase od tesciowki jeszcze na ur

u neurologa wizyta ok - kazal mu urozmaicac jedzonko w soczki, zupki itp

A co powiedział wam o szczepieniu? Możecie szczepić? I co z tym awizo o którym kiedyś pisałaś? Było to ponaglenie do szczepienia?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Pestka nie ma pojęcia. Czy to skok czy coś innego. A może tylko taki dzień. Najgorsze jest to że moje cycki jakby puste :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Też Pestka nie ma pojęcia. Czy to skok czy coś innego. A może tylko taki dzień. Najgorsze jest to że moje cycki jakby puste :/
    A karmisz tylko pierią? Moje tez się wydaja puste, a mały sie najada jak szalony :) po 4h czuje, że jest nadmiar mleczka, a tak to nic :) Teraz to jest raczej normalne, że piersi miękkie :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja zaczęłam mu drzemki w łożeczku robić w ciągu dnia, i o ile wczoraj był protest, bo wcześniej go bujałam w bujaczku, tak dziś 10 min, szum i spał :D
    Także też jestem happy, do przodu :) a w tym tygodniu mój M pracuje 6-14 to mu nie przeszkadzam :)

W ogóle moje dziecko od paru dni lezy na macie i zaciesza i gada do wszystkich/wszystkiego! Teraz też juz lezy z godzinę, gada do nas, firanek, przekręca się i gada do ściany :D cudak! i znowu po każdym kichnięciu wydaje wesoły okrzyk, jakby sobie na zdrowie mówił :D Małe szczęście <3
    Zazdroszczę, ja mam takie piekło że już straciłam nadzieję że będzie lepiej :(

• pestka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Zazdroszczę, ja mam takie piekło że już straciłam nadzieję że będzie lepiej :(
    Będzie! U Twojego trójki wyszły! Mojej koleżanki córki 14 miesięcznej teraz trójki wyłaziły..ona to miała taki sajgon w nocy, że szok. Ty masz to za sobą, będzie tylko lepiej! Powyłażą Ci w wiekszości, a my potem będziemy się tu uskarżać na płacze i nieprzespane noce.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Będzie! U Twojego trójki wyszły! Mojej koleżanki córki 14 miesięcznej teraz trójki wyłaziły..ona to miała taki sajgon w nocy, że szok. Ty masz to za sobą, będzie tylko lepiej! Powyłażą Ci w wiekszości, a my potem będziemy się tu uskarżać na płacze i nieprzespane noce.
    Pestka one dopiero wychodzą, widać że się przebijają bo białe widać ale położna mi powiedziała że to jeszcze długo potrwa :( Zaczyna mi brakować sił i cierpliwości :(

• Sroka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A karmisz tylko pierią? Moje tez się wydaja puste, a mały sie najada jak szalony :) po 4h czuje, że jest nadmiar mleczka, a tak to nic :) Teraz to jest raczej normalne, że piersi miękkie :)
    tak tylko piersią i właśnie mała zasnęła a ja poszłam po naciskać moje flaki i leci mleko, więc to na pewno nie głód jest przyczyną dzisiejszego marudzenia.

kurde dziewczyny jakoś się licho czuję, gorąco mi i sie pocę, po za tym kręci mi się w głowie ;x masakra...

A dziś się zastanawiałam jak to będzie w wakacje, w ogóle jak się jasno zrobi wieczorami. Bo np. Agata 19-20 i śpi, a za 2-3 miesiące o tej porze będzie jasno i czy będzie jakiś problem z zasypianiem.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Diagnozowałaś to już gdzieś?
    Na poczatku lekarka mowila, ze tradzik, potem ze alergia kontaktowa, a ostatnio nic, po prostu sa i nie ma sensu tego zaleczac sterydami. Jesli teraz przy szczepieniu nic z tym nie zrobi, bede chodzic za jakims dermatologiem albo alergologiem :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    A co powiedział wam o szczepieniu? Możecie szczepić? I co z tym awizo o którym kiedyś pisałaś? Było to ponaglenie do szczepienia?
    nic nie gadalismy o szczepieniu bo moj nie chcial tematu zaczynac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Na poczatku lekarka mowila, ze tradzik, potem ze alergia kontaktowa, a ostatnio nic, po prostu sa i nie ma sensu tego zaleczac sterydami. Jesli teraz przy szczepieniu nic z tym nie zrobi, bede chodzic za jakims dermatologiem albo alergologiem :-\

Nasi lekarze...
    Ja niestety muszę iść prywatnie bo terminy na nfz to jakieś nieporozumienie:/

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Nasi lekarze...
    Ja niestety muszę iść prywatnie bo terminy na nfz to jakieś nieporozumienie:/
    Taaaak... dernatolog i alergolog pewnie tez bedzie u nas prywatnie, bo watpie zeby nasza dr dala skierowanie.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Taaaak... dernatolog i alergolog pewnie tez bedzie u nas prywatnie, bo watpie zeby nasza dr dala skierowanie.

My mamy skierowanie ale terminy na czerwiec:/

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od ponad miesiąca bujamy się z tymi plamami na tułowiu. Pierwsze 3 tygodnie tylko maść z cynkiem i miedzią czyli wysuszanie i działanie przeciwbakteryjne. Średnio pomogło poza tym, że wysuszyło skórę w miejscu plam, czyli cały brzuch klatka i pachy. Potem jeszcze pojawiło się na udach i trochę na boczkach. Następna wizyta (kolejne 85zł) decyzje o delikatnym sterydzie przez 3 dni. Pomogło wszędzie poza pachami. Do tego smarujemy kremem nawilżającym dla osób z atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą. Skóra jest co raz bardziej nawilżona i wszystko wygląda już prawie dobrze, tylko te pachy - cały czas czerwone, chociaż mniej niż wcześniej. Następna wizyta za tydzień, zobaczymy.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    My od ponad miesiąca bujamy się z tymi plamami na tułowiu. Pierwsze 3 tygodnie tylko maść z cynkiem i miedzią czyli wysuszanie i działanie przeciwbakteryjne. Średnio pomogło poza tym, że wysuszyło skórę w miejscu plam, czyli cały brzuch klatka i pachy. Potem jeszcze pojawiło się na udach i trochę na boczkach. Następna wizyta (kolejne 85zł) decyzje o delikatnym sterydzie przez 3 dni. Pomogło wszędzie poza pachami. Do tego smarujemy kremem nawilżającym dla osób z atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą. Skóra jest co raz bardziej nawilżona i wszystko wygląda już prawie dobrze, tylko te pachy - cały czas czerwone, chociaż mniej niż wcześniej. Następna wizyta za tydzień, zobaczymy.

jak nazywa się ten krem?
    ja mam recepte na maść ze streydami ale boję się smarować:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz na silce Nikus spi a ja przegladam kurteczi /kombinezony na wiosne zeby kupic Niki=usiowi zobaczcie jakie slodkie

http://allegro.pl/wiosenno-letnia-kurtka-misie-r-68-nowosc-i5080096325.html

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    nic nie gadalismy o szczepieniu bo moj nie chcial tematu zaczynac

Czyli juz postanowione że nie bedziecie szczepic?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo to slodkie

http://allegro.pl/kombinezon-baranek-jesien-zima-r-68-i5100606920.html

lub
    http://allegro.pl/ff-wiosenny-pajacyk-kombinezon-paski-68cm-i5109170612.html

lub
    http://allegro.pl/hm-kombinezon-polarowy-tygrys-68-4-6m-gratis-i5099768075.html

albo taki

chyba na to sie zdecyduje i chyba rozmiar 74 jak myslicie ? czy 68

ktory wam sie podoba bardziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 21:37

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Czyli juz postanowione że nie bedziecie szczepic?
    ja chce zaszczepic i mojemu maja przegadac by sie zdecydowal

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    albo to slodkie

lub
    http://allegro.pl/ff-wiosenny-pajacyk-kombinezon-paski-68cm-i5109170612.html

albo taki

chyba na to sie zdecyduje i chyba rozmiar 74 jak myslicie ? czy 68

ktory wam sie podoba bardziej?

ten barankowy jest słodziutki ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny też mam jakiś słabszy dzień. Jesteśmy na etapie kupna nowego mieszkania.. Mój pracuje zdalnie, ja będę szukać nowej pracy więc mamy szerokie pole do popisu a on chce mieszkać niedaleko swojej mamy :/ Boże! Szczerze mówiąc wolałabym trzymać teściową na odległość. Już teraz mam jej dosyć a ma do nas 30 minut drogi a co dopiero będzie jak będzie miała parę kroków? Wkurzam się bo cieszyłam się, że wreszcie będziemy mieć własne mieszkanko ale teraz tylko się o to kłócimy..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ