Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Nelly ale super to robi - wow drogi taki bujak ponad 500zl
    moj pojechal kupic mikrofale bo dostal kase od tesciowki jeszcze na ur

u neurologa wizyta ok - kazal mu urozmaicac jedzonko w soczki, zupki itp

A co powiedział wam o szczepieniu? Możecie szczepić? I co z tym awizo o którym kiedyś pisałaś? Było to ponaglenie do szczepienia?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Pestka nie ma pojęcia. Czy to skok czy coś innego. A może tylko taki dzień. Najgorsze jest to że moje cycki jakby puste :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Też Pestka nie ma pojęcia. Czy to skok czy coś innego. A może tylko taki dzień. Najgorsze jest to że moje cycki jakby puste :/
    A karmisz tylko pierią? Moje tez się wydaja puste, a mały sie najada jak szalony :) po 4h czuje, że jest nadmiar mleczka, a tak to nic :) Teraz to jest raczej normalne, że piersi miękkie :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja zaczęłam mu drzemki w łożeczku robić w ciągu dnia, i o ile wczoraj był protest, bo wcześniej go bujałam w bujaczku, tak dziś 10 min, szum i spał :D
    Także też jestem happy, do przodu :) a w tym tygodniu mój M pracuje 6-14 to mu nie przeszkadzam :)

W ogóle moje dziecko od paru dni lezy na macie i zaciesza i gada do wszystkich/wszystkiego! Teraz też juz lezy z godzinę, gada do nas, firanek, przekręca się i gada do ściany :D cudak! i znowu po każdym kichnięciu wydaje wesoły okrzyk, jakby sobie na zdrowie mówił :D Małe szczęście <3
    Zazdroszczę, ja mam takie piekło że już straciłam nadzieję że będzie lepiej :(

• pestka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Zazdroszczę, ja mam takie piekło że już straciłam nadzieję że będzie lepiej :(
    Będzie! U Twojego trójki wyszły! Mojej koleżanki córki 14 miesięcznej teraz trójki wyłaziły..ona to miała taki sajgon w nocy, że szok. Ty masz to za sobą, będzie tylko lepiej! Powyłażą Ci w wiekszości, a my potem będziemy się tu uskarżać na płacze i nieprzespane noce.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Będzie! U Twojego trójki wyszły! Mojej koleżanki córki 14 miesięcznej teraz trójki wyłaziły..ona to miała taki sajgon w nocy, że szok. Ty masz to za sobą, będzie tylko lepiej! Powyłażą Ci w wiekszości, a my potem będziemy się tu uskarżać na płacze i nieprzespane noce.
    Pestka one dopiero wychodzą, widać że się przebijają bo białe widać ale położna mi powiedziała że to jeszcze długo potrwa :( Zaczyna mi brakować sił i cierpliwości :(

• Sroka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A karmisz tylko pierią? Moje tez się wydaja puste, a mały sie najada jak szalony :) po 4h czuje, że jest nadmiar mleczka, a tak to nic :) Teraz to jest raczej normalne, że piersi miękkie :)
    tak tylko piersią i właśnie mała zasnęła a ja poszłam po naciskać moje flaki i leci mleko, więc to na pewno nie głód jest przyczyną dzisiejszego marudzenia.

kurde dziewczyny jakoś się licho czuję, gorąco mi i sie pocę, po za tym kręci mi się w głowie ;x masakra...

A dziś się zastanawiałam jak to będzie w wakacje, w ogóle jak się jasno zrobi wieczorami. Bo np. Agata 19-20 i śpi, a za 2-3 miesiące o tej porze będzie jasno i czy będzie jakiś problem z zasypianiem.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Diagnozowałaś to już gdzieś?
    Na poczatku lekarka mowila, ze tradzik, potem ze alergia kontaktowa, a ostatnio nic, po prostu sa i nie ma sensu tego zaleczac sterydami. Jesli teraz przy szczepieniu nic z tym nie zrobi, bede chodzic za jakims dermatologiem albo alergologiem :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    A co powiedział wam o szczepieniu? Możecie szczepić? I co z tym awizo o którym kiedyś pisałaś? Było to ponaglenie do szczepienia?
    nic nie gadalismy o szczepieniu bo moj nie chcial tematu zaczynac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Na poczatku lekarka mowila, ze tradzik, potem ze alergia kontaktowa, a ostatnio nic, po prostu sa i nie ma sensu tego zaleczac sterydami. Jesli teraz przy szczepieniu nic z tym nie zrobi, bede chodzic za jakims dermatologiem albo alergologiem :-\

Nasi lekarze...
    Ja niestety muszę iść prywatnie bo terminy na nfz to jakieś nieporozumienie:/

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Nasi lekarze...
    Ja niestety muszę iść prywatnie bo terminy na nfz to jakieś nieporozumienie:/
    Taaaak... dernatolog i alergolog pewnie tez bedzie u nas prywatnie, bo watpie zeby nasza dr dala skierowanie.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Taaaak... dernatolog i alergolog pewnie tez bedzie u nas prywatnie, bo watpie zeby nasza dr dala skierowanie.

My mamy skierowanie ale terminy na czerwiec:/

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od ponad miesiąca bujamy się z tymi plamami na tułowiu. Pierwsze 3 tygodnie tylko maść z cynkiem i miedzią czyli wysuszanie i działanie przeciwbakteryjne. Średnio pomogło poza tym, że wysuszyło skórę w miejscu plam, czyli cały brzuch klatka i pachy. Potem jeszcze pojawiło się na udach i trochę na boczkach. Następna wizyta (kolejne 85zł) decyzje o delikatnym sterydzie przez 3 dni. Pomogło wszędzie poza pachami. Do tego smarujemy kremem nawilżającym dla osób z atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą. Skóra jest co raz bardziej nawilżona i wszystko wygląda już prawie dobrze, tylko te pachy - cały czas czerwone, chociaż mniej niż wcześniej. Następna wizyta za tydzień, zobaczymy.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    My od ponad miesiąca bujamy się z tymi plamami na tułowiu. Pierwsze 3 tygodnie tylko maść z cynkiem i miedzią czyli wysuszanie i działanie przeciwbakteryjne. Średnio pomogło poza tym, że wysuszyło skórę w miejscu plam, czyli cały brzuch klatka i pachy. Potem jeszcze pojawiło się na udach i trochę na boczkach. Następna wizyta (kolejne 85zł) decyzje o delikatnym sterydzie przez 3 dni. Pomogło wszędzie poza pachami. Do tego smarujemy kremem nawilżającym dla osób z atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą. Skóra jest co raz bardziej nawilżona i wszystko wygląda już prawie dobrze, tylko te pachy - cały czas czerwone, chociaż mniej niż wcześniej. Następna wizyta za tydzień, zobaczymy.

jak nazywa się ten krem?
    ja mam recepte na maść ze streydami ale boję się smarować:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz na silce Nikus spi a ja przegladam kurteczi /kombinezony na wiosne zeby kupic Niki=usiowi zobaczcie jakie slodkie

http://allegro.pl/wiosenno-letnia-kurtka-misie-r-68-nowosc-i5080096325.html

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    nic nie gadalismy o szczepieniu bo moj nie chcial tematu zaczynac

Czyli juz postanowione że nie bedziecie szczepic?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo to slodkie

http://allegro.pl/kombinezon-baranek-jesien-zima-r-68-i5100606920.html

lub
    http://allegro.pl/ff-wiosenny-pajacyk-kombinezon-paski-68cm-i5109170612.html

lub
    http://allegro.pl/hm-kombinezon-polarowy-tygrys-68-4-6m-gratis-i5099768075.html

albo taki

chyba na to sie zdecyduje i chyba rozmiar 74 jak myslicie ? czy 68

ktory wam sie podoba bardziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 21:37

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Czyli juz postanowione że nie bedziecie szczepic?
    ja chce zaszczepic i mojemu maja przegadac by sie zdecydowal

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    albo to slodkie

lub
    http://allegro.pl/ff-wiosenny-pajacyk-kombinezon-paski-68cm-i5109170612.html

albo taki

chyba na to sie zdecyduje i chyba rozmiar 74 jak myslicie ? czy 68

ktory wam sie podoba bardziej?

ten barankowy jest słodziutki ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny też mam jakiś słabszy dzień. Jesteśmy na etapie kupna nowego mieszkania.. Mój pracuje zdalnie, ja będę szukać nowej pracy więc mamy szerokie pole do popisu a on chce mieszkać niedaleko swojej mamy :/ Boże! Szczerze mówiąc wolałabym trzymać teściową na odległość. Już teraz mam jej dosyć a ma do nas 30 minut drogi a co dopiero będzie jak będzie miała parę kroków? Wkurzam się bo cieszyłam się, że wreszcie będziemy mieć własne mieszkanko ale teraz tylko się o to kłócimy..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ