X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Kurcze dziewczyny też mam jakiś słabszy dzień. Jesteśmy na etapie kupna nowego mieszkania.. Mój pracuje zdalnie, ja będę szukać nowej pracy więc mamy szerokie pole do popisu a on chce mieszkać niedaleko swojej mamy :/ Boże! Szczerze mówiąc wolałabym trzymać teściową na odległość. Już teraz mam jej dosyć a ma do nas 30 minut drogi a co dopiero będzie jak będzie miała parę kroków? Wkurzam się bo cieszyłam się, że wreszcie będziemy mieć własne mieszkanko ale teraz tylko się o to kłócimy..
    Pardise za żadne skarby świata nie zgadzaj się na mieszkanie blisko teściowej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 21:48

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, rzeczywiście mieliście ciężki dzień. Biedactwo, ewidentnie brzuszek musiał go boleć. Ciekawe od czego ten glut..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Jejku jak ja zazdroszcze tym, ktorych dzieci po prostu zasypiaja, moj wazy na pewno ponad 7kg i to lulanie mnie wykancza, nie wiem co z tym zrobic, jak to zmienic :/ jestem tym zalamana szczegol ie wte gorsze dni, czuje ze ledwo zyje.
    Kup lezaczek bujaczek i w nim go usypiaj :)

• ataga4 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    albo to slodkie

http://allegro.pl/kombinezon-baranek-jesien-zima-r-68-i5100606920.html

lub
    http://allegro.pl/ff-wiosenny-pajacyk-kombinezon-paski-68cm-i5109170612.html

lub
    http://allegro.pl/hm-kombinezon-polarowy-tygrys-68-4-6m-gratis-i5099768075.html

albo taki

http://allegro.pl/kombinezon-baranek-jesien-zima-r-68-i5100606920.html

chyba na to sie zdecyduje i chyba rozmiar 74 jak myslicie ? czy 68

ktory wam sie podoba bardziej?

Barankowy faktycznie slodziutki, ale ten 1 w paski tez fajny :-) Nie wiem ile Nikus ma cm ale ja bym brala 74, zawsze to łatwiej założyć dziecku ciut luzniejsze ubranko niż wciskac w takie "akuratne". Nawet ostatnio myślałam o tym w czym będzie chodzil wiosną,juz pewnie wtedy w spacerowce będziemy, bo teraz mam 3 kombinezony r.68 i kazdy innej grubości i na wiosnę by sie nadały, ale za chwilę z nich wyrośnie. I chyba po prostu będę wtedy mu zakładala kurteczke, normalne spodnie i buciki.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Jejku jak ja zazdroszcze tym, ktorych dzieci po prostu zasypiaja, moj wazy na pewno ponad 7kg i to lulanie mnie wykancza, nie wiem co z tym zrobic, jak to zmienic :/ jestem tym zalamana szczegol ie wte gorsze dni, czuje ze ledwo zyje.

Mam to samo....z tym, że mój waży prawie 8.

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Pardise za żadne skarby świata nie zgadzaj się na mieszkanie blisko teściowej :/

Walczę jak tylko mogę!

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ataga, rzeczywiście mieliście ciężki dzień. Biedactwo, ewidentnie brzuszek musiał go boleć. Ciekawe od czego ten glut..

Nie wiem.....a już się cieszyłam, bo bylo tak fajnie, robił kupki 2x dziennie, brzuszek go nie bolal a baki wypuszczal na bieżąco, poza tym był wesołym i uśmiechniętym brzdacem, a dziś jak tak płakał...po prostu byłam bezradna :-(

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujaczek to dobry pomysł. Moja jak jej zapodam wibrację pod tyłek i lekko bujam to szybciutko zasypia w dzień.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie bylo nigdy zasypiania na rekach i teraz to owocuje. Julcia zasypia sama, a my wychodzimy z pokoju ogladac tv ;-)

Ataga to brzmi strasznie! A mieliscie cos innego w diecie w ostatnich dniach? Podawaj probiotyki, taka niedroznosc to raczej nic dobrego :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nie wiem.....a już się cieszyłam, bo bylo tak fajnie, robił kupki 2x dziennie, brzuszek go nie bolal a baki wypuszczal na bieżąco, poza tym był wesołym i uśmiechniętym brzdacem, a dziś jak tak płakał...po prostu byłam bezradna :-(

Miejmy nadzieję, że to jednorazowa sytuacja i teraz kupki będą już regularnie.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje u siebie i Ali probiotyk trilac plus. Jej kropelki ja tabletki.
    Polecany do uszczelniania jelit przy różnych alergiach i nie tylko (zawiera 4 szczepy bakterii). U mnie po ok. miesiącu stosowania Ala kupy robi co max.2 dni a zdarza się kilka dziennie. Gdzie wcześniej były co 6-7 dni. A i u mnie jakby metabolizm przyspieszył;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 22:09

Anoolka lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ataga to brzmi strasznie! A mieliscie cos innego w diecie w ostatnich dniach? Podawaj probiotyki, taka niedroznosc to raczej nic dobrego :-\

Chociaż....podejrzewam 2 przyczyny:
    1. Moja wina. W niedzielę zjadlam trochę smazonej cebuli do ziemniakow z barszczem czerwonym.... :-/ W ta opcję wierzy mój mąż.
    lub:
    2. W poniedziałek było szczepienie. Skoro on ma uczulenie na bmk i białko jaja kurzego, a czytałam gdzieś że szczepionki mają w swym kładzie białko jaja, to może to taka reakcja po szczepieniu?
    Nic innego/nowego nie przychodzi mi do głowy..

Nutella, ja od 5 dni biorę ten trilac plus kapsulki (strasznie to drogie a tylko 10szt),i mam też kropelki, od jutra będę dawala małemu.

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Zazdroszcze! Ale i trzymam kciuki oby tak dalej!

Dzięki za wsparcie :), dziś się pochwaliłam i za karę usypiałam ją wieczorem 40 min, ehh. Ale wierzę, że wytrzymam i nie zacznę jej znowu nosić, bo ona ledwo 6 kg a kręgosłup mi siadał. Ty też się nie poddawaj, spróbuj położyć go do waszego łóżka i połóż się obok albo go do łóżeczka, zależy jak ci śpi i trzymaj go za rękę przez szczebelki np. Ja swoją głaszczę, syczę ssssssssss;) krew mnie zalewa jak jojczy, ale z dnia na dzień tracę cierpliwość wolniej jakby, robię postępy :)

ataga4, ao12. lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, straszny dzień, ale coś w tym szczepieniu może być, bo moja mało wrażliwa na jedzenie, wczoraj się szczepiliśmy, a dziś nocka z mega pierdkami i pobudka z kupą z pasmami śluzu o 6.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze pociechy robią teraz takie "zwarte-gestsze" kupy?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stosunkowo dobrej nocki :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj też wieczorem był cyrk z zasypianiem. Niby zasnęła o 18:40 a ja wtedy wyszłam na 30 min do sklepu i podobno się obudziła, jak wróciłam to mąż właśnie kończył ją kłaść spać, aleee gdzie tam, ona ma chyba jakiś radar! Jak mnie chyba poczuła ( bo widzieć mnie nie widziała) to taki lament, że prawie godzinę zasypiała. Dałam jej cyca, bujałam ( chociaż od miesiąca już tego nie stosujemy) i dopiero padła. Później jedzenie o 23,3 i6:30 pobudka. A ja Zombie! Na szczęście dałam ją do łóżeczka, włączyłam karuzele i jeszcze godzinke wycyganiłam. Co prawda to tylko leżenie, ale zawsze coś.

Ataga możesz stosować u siebie Biotyk, jest pakowany po 30 kaps. i tańszy niż trilac, a działa też na florę bakteryjną ;) Ja zawsze go biorę przy jakiś antybiotykach lub wyjałowieniu organizmu. Teraz też myślę zacząć kurację, bo od wczoraj mnie kręci w brzuchu :x

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Bella Ona leżaczek jak mowi anoolka! ja tak usypiałam Franka do tej pory :) na pewno to lepsze niż rączki. Moze troche Ci protestowac na początku, bo przecież się przyzwyczaił już do rąk, ale próbuj!

Paradise jestem tego zdania co Anoolka,teściowie ok., ale nie za blisko ;)

Ataga biedna!Współczuję Ci tych przezyć! Probiotyk i obsereuj dzidzie, oby już więcej się nic takiego nie powtórzyło
    ao12. wrote:
    Czy Wasze pociechy robią teraz takie "zwarte-gestsze" kupy?
    tak :)

U nas zasypianie ok, ale zaczynam bardziej wierzyć w te zęby u mojego, dziś biedny to chwila sie wiercił i zasnął nie mógł i mnie wołał...nie płakał, tylko tak zawodził. Przytuliłam go, do cyca i spał. Za półtorej h znów- szum i śpi. I tak dzisiaj go szumiłam z 4 razy...:/ A dzisiaj patrzę i koronki na dole widać! Tylko wydaje mi się, że to dwójka...ale mogę się mylic ;) Za to wstałam dzis o 8 więc sie wyspałam względnie ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁOOoo ale się posypało zębiskami ;) u nas nadal szczerbato.

Polecam również bujaka-w dzień dwie drzemki, a przynajmniej jedna odbywa się właśnie w bujaku (czasem bujam, czasem nie), a jak pojadę do rodziców to usypia w foteliku ale tu już z bujaniem bo nie-w-domu gorzej zasypia.

Sylwia bajerancka ta pierwsza kurtała tyle, że 130coś trochę drogo... Nie wiem jak Twój Nick rozmiarowo ale ja to będę brała na 74 jak nie na 80 bo z 68 już w większości wyszliśmy. Achhh wiosno....przybywaj

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ