Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Kurcze dziewczyny też mam jakiś słabszy dzień. Jesteśmy na etapie kupna nowego mieszkania.. Mój pracuje zdalnie, ja będę szukać nowej pracy więc mamy szerokie pole do popisu a on chce mieszkać niedaleko swojej mamy Boże! Szczerze mówiąc wolałabym trzymać teściową na odległość. Już teraz mam jej dosyć a ma do nas 30 minut drogi a co dopiero będzie jak będzie miała parę kroków? Wkurzam się bo cieszyłam się, że wreszcie będziemy mieć własne mieszkanko ale teraz tylko się o to kłócimy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 21:48
-
nick nieaktualnyBella_Ona wrote:Jejku jak ja zazdroszcze tym, ktorych dzieci po prostu zasypiaja, moj wazy na pewno ponad 7kg i to lulanie mnie wykancza, nie wiem co z tym zrobic, jak to zmienic jestem tym zalamana szczegol ie wte gorsze dni, czuje ze ledwo zyje.
-
sylwia1985 wrote:albo to slodkie
http://allegro.pl/kombinezon-baranek-jesien-zima-r-68-i5100606920.html
lub
http://allegro.pl/ff-wiosenny-pajacyk-kombinezon-paski-68cm-i5109170612.html
lub
http://allegro.pl/hm-kombinezon-polarowy-tygrys-68-4-6m-gratis-i5099768075.html
albo taki
http://allegro.pl/kombinezon-baranek-jesien-zima-r-68-i5100606920.html
chyba na to sie zdecyduje i chyba rozmiar 74 jak myslicie ? czy 68
ktory wam sie podoba bardziej?
Barankowy faktycznie slodziutki, ale ten 1 w paski tez fajny Nie wiem ile Nikus ma cm ale ja bym brala 74, zawsze to łatwiej założyć dziecku ciut luzniejsze ubranko niż wciskac w takie "akuratne". Nawet ostatnio myślałam o tym w czym będzie chodzil wiosną,juz pewnie wtedy w spacerowce będziemy, bo teraz mam 3 kombinezony r.68 i kazdy innej grubości i na wiosnę by sie nadały, ale za chwilę z nich wyrośnie. I chyba po prostu będę wtedy mu zakładala kurteczke, normalne spodnie i buciki.
-
Bella_Ona wrote:Jejku jak ja zazdroszcze tym, ktorych dzieci po prostu zasypiaja, moj wazy na pewno ponad 7kg i to lulanie mnie wykancza, nie wiem co z tym zrobic, jak to zmienic jestem tym zalamana szczegol ie wte gorsze dni, czuje ze ledwo zyje.
Mam to samo....z tym, że mój waży prawie 8. -
paradise wrote:Ataga, rzeczywiście mieliście ciężki dzień. Biedactwo, ewidentnie brzuszek musiał go boleć. Ciekawe od czego ten glut..
Nie wiem.....a już się cieszyłam, bo bylo tak fajnie, robił kupki 2x dziennie, brzuszek go nie bolal a baki wypuszczal na bieżąco, poza tym był wesołym i uśmiechniętym brzdacem, a dziś jak tak płakał...po prostu byłam bezradna -
U nas nie bylo nigdy zasypiania na rekach i teraz to owocuje. Julcia zasypia sama, a my wychodzimy z pokoju ogladac tv
Ataga to brzmi strasznie! A mieliscie cos innego w diecie w ostatnich dniach? Podawaj probiotyki, taka niedroznosc to raczej nic dobrego -
ataga4 wrote:Nie wiem.....a już się cieszyłam, bo bylo tak fajnie, robił kupki 2x dziennie, brzuszek go nie bolal a baki wypuszczal na bieżąco, poza tym był wesołym i uśmiechniętym brzdacem, a dziś jak tak płakał...po prostu byłam bezradna
Miejmy nadzieję, że to jednorazowa sytuacja i teraz kupki będą już regularnie.
-
Ja stosuje u siebie i Ali probiotyk trilac plus. Jej kropelki ja tabletki.
Polecany do uszczelniania jelit przy różnych alergiach i nie tylko (zawiera 4 szczepy bakterii). U mnie po ok. miesiącu stosowania Ala kupy robi co max.2 dni a zdarza się kilka dziennie. Gdzie wcześniej były co 6-7 dni. A i u mnie jakby metabolizm przyspieszyłWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 22:09
Anoolka lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Ataga to brzmi strasznie! A mieliscie cos innego w diecie w ostatnich dniach? Podawaj probiotyki, taka niedroznosc to raczej nic dobrego
Chociaż....podejrzewam 2 przyczyny:
1. Moja wina. W niedzielę zjadlam trochę smazonej cebuli do ziemniakow z barszczem czerwonym.... W ta opcję wierzy mój mąż.
lub:
2. W poniedziałek było szczepienie. Skoro on ma uczulenie na bmk i białko jaja kurzego, a czytałam gdzieś że szczepionki mają w swym kładzie białko jaja, to może to taka reakcja po szczepieniu?
Nic innego/nowego nie przychodzi mi do głowy..
Nutella, ja od 5 dni biorę ten trilac plus kapsulki (strasznie to drogie a tylko 10szt),i mam też kropelki, od jutra będę dawala małemu. -
Bella_Ona wrote:Zazdroszcze! Ale i trzymam kciuki oby tak dalej!
Dzięki za wsparcie , dziś się pochwaliłam i za karę usypiałam ją wieczorem 40 min, ehh. Ale wierzę, że wytrzymam i nie zacznę jej znowu nosić, bo ona ledwo 6 kg a kręgosłup mi siadał. Ty też się nie poddawaj, spróbuj położyć go do waszego łóżka i połóż się obok albo go do łóżeczka, zależy jak ci śpi i trzymaj go za rękę przez szczebelki np. Ja swoją głaszczę, syczę ssssssssss;) krew mnie zalewa jak jojczy, ale z dnia na dzień tracę cierpliwość wolniej jakby, robię postępyataga4, ao12. lubią tę wiadomość
-
u nas wczoraj też wieczorem był cyrk z zasypianiem. Niby zasnęła o 18:40 a ja wtedy wyszłam na 30 min do sklepu i podobno się obudziła, jak wróciłam to mąż właśnie kończył ją kłaść spać, aleee gdzie tam, ona ma chyba jakiś radar! Jak mnie chyba poczuła ( bo widzieć mnie nie widziała) to taki lament, że prawie godzinę zasypiała. Dałam jej cyca, bujałam ( chociaż od miesiąca już tego nie stosujemy) i dopiero padła. Później jedzenie o 23,3 i6:30 pobudka. A ja Zombie! Na szczęście dałam ją do łóżeczka, włączyłam karuzele i jeszcze godzinke wycyganiłam. Co prawda to tylko leżenie, ale zawsze coś.
Ataga możesz stosować u siebie Biotyk, jest pakowany po 30 kaps. i tańszy niż trilac, a działa też na florę bakteryjną Ja zawsze go biorę przy jakiś antybiotykach lub wyjałowieniu organizmu. Teraz też myślę zacząć kurację, bo od wczoraj mnie kręci w brzuchu :x -
Bella_Ona wrote:Jejku jak ja zazdroszcze tym, ktorych dzieci po prostu zasypiaja, moj wazy na pewno ponad 7kg i to lulanie mnie wykancza, nie wiem co z tym zrobic, jak to zmienic jestem tym zalamana szczegol ie wte gorsze dni, czuje ze ledwo zyje.
Paradise jestem tego zdania co Anoolka,teściowie ok., ale nie za blisko
Ataga biedna!Współczuję Ci tych przezyć! Probiotyk i obsereuj dzidzie, oby już więcej się nic takiego nie powtórzyłoao12. wrote:Czy Wasze pociechy robią teraz takie "zwarte-gestsze" kupy?
U nas zasypianie ok, ale zaczynam bardziej wierzyć w te zęby u mojego, dziś biedny to chwila sie wiercił i zasnął nie mógł i mnie wołał...nie płakał, tylko tak zawodził. Przytuliłam go, do cyca i spał. Za półtorej h znów- szum i śpi. I tak dzisiaj go szumiłam z 4 razy... A dzisiaj patrzę i koronki na dole widać! Tylko wydaje mi się, że to dwójka...ale mogę się mylic Za to wstałam dzis o 8 więc sie wyspałam względnie -
ŁOOoo ale się posypało zębiskami u nas nadal szczerbato.
Polecam również bujaka-w dzień dwie drzemki, a przynajmniej jedna odbywa się właśnie w bujaku (czasem bujam, czasem nie), a jak pojadę do rodziców to usypia w foteliku ale tu już z bujaniem bo nie-w-domu gorzej zasypia.
Sylwia bajerancka ta pierwsza kurtała tyle, że 130coś trochę drogo... Nie wiem jak Twój Nick rozmiarowo ale ja to będę brała na 74 jak nie na 80 bo z 68 już w większości wyszliśmy. Achhh wiosno....przybywaj