Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja niby pchła, ale też już powoli wyrastamy z 68 i nosimy już sporo bodów na 74. Kurtkę zamówiłam na 74, ale jeszcze nie przyszła. Mam nadzieję, że będzie dobra.
Ja wkładkę już dawno wyciągnęłam, bo mała miała głowę ponad nią. Zresztą ja też mam maxicosi cabriofix i jak ma ubrany kombinezon, to strasznie biedulce ciasno w nim. -
My od wczoraj dajemy marcheweczke, Antoś zadowolony ładnie jadł i była kupa marchewkowa.
A co do wkładki też wyjełam kilka dni temu bo nogi mu wystawały już, alee też dziwnie siedział bez tej wkładki i podłozyłam pod pupe pieluszkę flanelową. A też mam maxicosi.
-
Smutas, Antoś ma równiutkie 5 mies!
Dziewczyny, przypomniało mi się co mi bratowa ostatnio mówiła o plamach po marchewce: ze podobno taką plamę (jak jest jeszcze świeża) polać wrzątkiem i potem ładnie schodzi Ja jeszcze nie podaję marchwi, ale Wy możecie spróbować
Byliśmy dziś na spacerku ponad 2h, a ogólnie na drugiej drzemce spał 2,5h Teraz biorę się za obiad Dziś pieczona rybka w menu -
Dziewczyny mam pytanie co do mleka modyfikowaego. Ja karmie piersią ale chciałabym kupić takie mleko na moje wyjścia ale nie wiem jakie i na ile porcji one starcza bo pewnie bardzij będzie sie oplacało mniejsze opakowanie bo ja żadko będę je robić a termin ważnosci mies.
-
Smutas wrote:Dziewczyny mam pytanie co do mleka modyfikowaego. Ja karmie piersią ale chciałabym kupić takie mleko na moje wyjścia ale nie wiem jakie i na ile porcji one starcza bo pewnie bardzij będzie sie oplacało mniejsze opakowanie bo ja żadko będę je robić a termin ważnosci mies.
Jeśli to tylko na sporadyczne wyjścia to najlepiej kup w płynie, one są najczęściej w buteleczkach po 90ml, i taką porcję to Antek na pewno spokojnie zje Jest na pewno Bebilon płyn, Bebiko płyn. A jak 1 buteleczka będzie mu mało, to wtedy dadzą mu drugą. I generalnie problem z miesięcznym terminem ważności znikaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:29
-
No szału nie ma i właśnie otworzyłam pudełko a tu 2 kurcze nie wiem czy to siostra się pomyliła jak zamawiała czy ta co to wysyłała no masakra i muszę gdzieś lecieć 1 kupić za kwotę większą niż na allegro :-/no i pewnie będzie czekało do 6 miesiąc bo nie mam komu sprzedaćEwelka91
-
Właśnie dziewczyny! Dobry temat. Też czasem bym wyszła na dłużej i myślałam o tym mleku.
A jak to jest.później? Np. Po 6 miesiącu czy daje się jakieś mleko oprocz swojego do słoiczków? Czy tylko no. Słoiczek i mleko matki? -
Powiem Wam, że jak czytam te różne schematy żywienia niemowląt karmionych mm to wszędzie piszą co innego, jeśli chodzi o wprowadzanie glutenu czy żółtka.
W tym co wysłała ao12 piszą, że kleik glutenowy w 6 miesiącu, a żółtko w 7., gdzie indziej czytałam, że gluten w 7 miesiącu, a żółtko w 6... Kurcze, muszę się zapytać pediatry, jak będę na szczepieniu. -
nick nieaktualnytofirus wrote:Powiem Wam, że jak czytam te różne schematy żywienia niemowląt karmionych mm to wszędzie piszą co innego, jeśli chodzi o wprowadzanie glutenu czy żółtka.
W tym co wysłała ao12 piszą, że kleik glutenowy w 6 miesiącu, a żółtko w 7., gdzie indziej czytałam, że gluten w 7 miesiącu, a żółtko w 6... Kurcze, muszę się zapytać pediatry, jak będę na szczepieniu.
Dziewczyny które jeszcze nie dokarmiają, wam też dzieci wyciągają ręce do jedzenia i do napoi? U nas tak jest i to podobno znaczy że dziecko jest gotowe do wprowadzenia pokarmów.
A jeszcze mam pytanko czy któraś wrzuci przepis na proste ciasto drożdżowe?