Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Ooo Pestka to chwila moment i wyjdzie ząbek
Sroka biotyk ma zupełnie inne bakterie niż trilac który jest najlepszy jeśli chodzi o alergie.
Ataga a kropli nie możesz pić? Chyba wychodzą taniej.
Owszem, mają inne bakterie, ale można wypróbować i zmienić. A najlepszy moim zdaniem i tak jest sanprobi, ale to już w ogóle cenowo to kosmos!
Właśnie odstałam sms, że moja kuzynka o 8:15 urodziła Igę! 54cm i 3300g. Przez CC. Fajnie, już nie umiem się doczekać, aż ich odwiedzę
Wow, wychodzicie już z 68? To szacun! U nas jest idealny i mam nadzieję, że pochodzimy w tym. Bo ciuchów pełna szafa.
Ja mam zamiar na wiosnę Młodą w kurtkę ubierać, bo mam dość kombinezonów!
-
Ale te wasze pociechy duże;) Ala chodzi teraz w 62 ale i 56 jest dobre;p
Dziewcyzny wyczytałam na forum AZS o maści Dermaveel - bezsterydowa, bez recepty i podobno świetna na zmiany atopowe.
zamierzam spróbować.
Dzisiaj jakby trochę lepiej skóra. Zaczęłam przemywać jej buźkę swoim mlekiem i efekty są świetne;)
-
ataga4 wrote:Nutella, ja od 5 dni biorę ten trilac plus kapsulki (strasznie to drogie a tylko 10szt),i mam też kropelki, od jutra będę dawala małemu.
Ja biorę to już koło miesiąca i widzę poprawę u Ali pod względem kup.
Może i skórka zacznie się poprawiać.
Mimo, że drogie ale jeśli ma to poprawić zdrowie mojego dziecka cena nie gra roli;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:11
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Nutella kiedyś na bbc oglądałam program gdzie badali mleko pod względem działania np. Na trądzik, choroby skóry i inne. Wg fachowców czyt. Lekarzy mleko matki nie ma takich działań ( wiadono to był by szok dla działu farmaceutycznego) ale wg tej kobety ktora się tam zgłosiła , jej mleko działało cuda. Jej mąż pił dziennie jedna dawke chyba 100ml i jego badania się poprawiły. Do tego ona smarowałam tym rany i właśnie suchą skórę swoją i dziecka i też były super efekty. Mówiła tez że kropi nos i oczy dziecku gdy ma jakieś infekcje. Ja się zastanawiam czy własną skórę sobie mlekiem nie smarować
Nelly lubi tę wiadomość
-
Sroka wrote:Nutella kiedyś na bbc oglądałam program gdzie badali mleko pod względem działania np. Na trądzik, choroby skóry i inne. Wg fachowców czyt. Lekarzy mleko matki nie ma takich działań ( wiadono to był by szok dla działu farmaceutycznego) ale wg tej kobety ktora się tam zgłosiła , jej mleko działało cuda. Jej mąż pił dziennie jedna dawke chyba 100ml i jego badania się poprawiły. Do tego ona smarowałam tym rany i właśnie suchą skórę swoją i dziecka i też były super efekty. Mówiła tez że kropi nos i oczy dziecku gdy ma jakieś infekcje. Ja się zastanawiam czy własną skórę sobie mlekiem nie smarować
Moja Ala ma katar i też zakrapiam mlekiem;)
Myślę, że można spróbować na pewno nie zaszkodzi a może akurat pomoże;)
http://www.empr.com/is-human-breast-milk-as-effective-as-hydrocortisone-for-atopic-dermatitis-in-infants/article/397778/Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:29
Nelly lubi tę wiadomość
-
Nutella wrote:Ja biorę to już koło miesiąca i widzę poprawę u Ali pod względem kup.
Może i skórka zacznie się poprawiać.
Mimo, że drogie ale jeśli ma to poprawić zdrowie mojego dziecka cena nie gra roli;)
Jeśli ma poprawić sytuację to wiadomo, że na dziecku się nie oszczędza Tylko pewności nie ma że pomoże Pod jakim względem poprawiły się kupki u Ali? Bo u nas do tej pory zatwardzeń nie było, tylko ten ch... sluz.
Ja tez od paru dni smaruję policzki małego moim mlekiem -
nick nieaktualnyNutella wrote:Ale te wasze pociechy duże;) Ala chodzi teraz w 62 ale i 56 jest dobre;p
Dziewcyzny wyczytałam na forum AZS o maści Dermaveel - bezsterydowa, bez recepty i podobno świetna na zmiany atopowe.
zamierzam spróbować.
Dzisiaj jakby trochę lepiej skóra. Zaczęłam przemywać jej buźkę swoim mlekiem i efekty są świetne;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:04
-
ataga4 wrote:Jeśli ma poprawić sytuację to wiadomo, że na dziecku się nie oszczędza Tylko pewności nie ma że pomoże Pod jakim względem poprawiły się kupki u Ali? Bo u nas do tej pory zatwardzeń nie było, tylko ten ch... sluz.
Ja tez od paru dni smaruję policzki małego moim mlekiem
Ala robiła kupe raz na 7 dni i każdy lekarz twierdził, że dziecko ma zatwardzenia (nigdy nie miała twardego brzuszka, nie prężyła się i ogólnie ja uważam, że nie). A od jakiego tygodnia są codziennie. Myślę, że to zasługa tych bakterii. -
ataga4 wrote:Dziewczyny a używacie jeszcze wkładki dla niemowlaka w nosidełkach samochodowych? Ja ostatnio chciałam wyjąć, ale po wyjęciu bardzo siedząca pozycja by była, i na razie jeszcze zostawiłam.
Ja jeszcze mam. Poczekam do wiosny z tym bo póki co dziecko grubo ubrane a potem się okaże że pływa;) -
ataga4 wrote:Dziewczyny a używacie jeszcze wkładki dla niemowlaka w nosidełkach samochodowych? Ja ostatnio chciałam wyjąć, ale po wyjęciu bardzo siedząca pozycja by była, i na razie jeszcze zostawiłam.