X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano i ja dzisiaj spałam..uwaga 10h! :D maluszek w nocy standardowo 3 pobudki, a o 7:20 jak zaczął gadać z lampą wstał mój M powiedział, żebym sobie pospała ;) i wstałam o 10! :D wtedy tez przyniosł mi Frania, żeby zjadł :)Boże jestem wyspana jak nie byłam przez ostatnie 5 miesięcy! :D

a mój dziś idzie na miasto z chłopakami na piwko i gokarty :) a do mnie wpada przyjaciółka (żona jednego z chłopaków) i będzie ze mną od 18 z Franeczkiem, potem go wykapiemy i spać, a my będziemy grać w planszówki! :D także fajny wieczór się szykuje :) a jutro dziadkowie biora maluszka na spacer i sie nim pozajmują trochę a my wychodzimy na miasto! także jestem przeszczęśliwa! normalnie odpocznę w ten weekend że hej! :D

i w ogóle chciałam pochwalić mojego kochanego bąką, wczoraj to w grzeczności przeszedł sam siebie! Sam się bawił cały ranek, na spacerze szybko usnął, spał ładnie i wieczorem już nie chciał drzemać( nie był zmeczony ani nic przez 3h!) i tez sie bawił a to oballem 1,5h(super zabawka, na prawdę!), potem była karuzelka, potem pogaduchy z kotem, brzuszek i kapanie i spanie :D w tym czasie zdarzyliśmy zrobić obiad, trochę posprzątać i odmalować małe przebarwienia na ścianach farbą :P niesamowite <3 teraz zas rozmawiał z Capitanem Calmari! chwilo trwaj! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:11

Sroka, MOI, ao12., ataga4, Anoolka, paradise lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z soli fizjologicznej nie zaszkodzi a może pomnoże :-)ja jak byłam chora to kazała mi doktorka taka maskę nosić jak w szpitalu żeby zarazków nie roznosic...

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestaka weekend Ci się szukuje super! No mam tantum verde i sol emska i gargarin do płukania plus duomox co 8godzin.
    Maz idzie na noc do pracy więc muszę do wieczora jakoś się ogarnąć.

Tak tydzie temu Agata byla o tej porze xhora i jeździliśmy po lekarzach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 11:31

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy u moich rodziców, a popołudniu idziemy na imieniny do tescia:-) Antek padł wczoraj 20:30 i spał do 8!!!:-) oczywiście o 23 smok i karmienie o 3 bo cycki mi pekaly i musiałam i tak odciągnąć z jednego, powtórka 5:30 i pobodka 8. Teraz młody na spacerze z tata a ja ide sie zdrzemnac. Mąż miał wczoraj wolne więc odpoczywam, tylko karmię no i usypiam.

Właśnie, u nas usypianie na rękach tylko, a młody waży 8,5kg. Według naszej wagi:-)

Krem mam na dole, więc sprawdzę nazwę i pewnie jutro albo wieczorem wpiszę.

My jeszcze jeździmy z wkładką w foteliku ale już niedługo. Antek na spacery już nie jeździ w kombinezonie tylko spodniach bluzie plus takiej wlochatej kurteczce, ja mówię na nią futro:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie masakra:/

mała ma okropny katar i kaszle.
    Pediatra powiedział, że nie wygląda to za dobrze i w razie czego mamy jechać do szpitala:(

Ehh....

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:

Pediatra powiedział, że nie wygląda to za dobrze i w razie czego mamy jechać do szpitala:(

Ehh....
    Współczuję i trzymam kciuki by się poprawiło ... Ja myślałam że coś źle zrobiłam że wylądowalismy w szpitalu a tu coraz więcej maluchów chorych . Oj nigdy więcej porodu na jesień .!

Ewelka91
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:

Ehh....
    kochana trzymam kciuki, żey się malutkiej polepszyło! ale w razie czego nie czekaj tylko jedź! tam na pewno szybko Wam pomogą!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Współczuję i trzymam kciuki by się poprawiło ... Ja myślałam że coś źle zrobiłam że wylądowalismy w szpitalu a tu coraz więcej maluchów chorych . Oj nigdy więcej porodu na jesień .!

Ja też następne planuje na lato;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nic nie planuje ale jeśli coś kiedyś to wiosną albo latem :-)

Ewelka91
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Ja narazie nic nie planuje ale jeśli coś kiedyś to wiosną albo latem :-)

Zgadzam się! jeśli świadomie, to tylko na wiosnę lub lato :-)

A przy okazji, bo niektóre z Was są już zdecydowane na drugie dziecko, tak, żeby różnica wieku wynosiła ok 2 lata. I zastanawiałam się ostatnio, jak w takiej sytuacji wyglądają np spacery...? Jedno dziecko w gondoli - wiadomo, a co z drugim? Przecież taki letni maluch potrzebuje jeszcze spacerówkę. A pchać dwa wózki może być ciężko :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

A przy okazji, bo niektóre z Was są już zdecydowane na drugie dziecko, tak, żeby różnica wieku wynosiła ok 2 lata. I zastanawiałam się ostatnio, jak w takiej sytuacji wyglądają np spacery...? Jedno dziecko w gondoli - wiadomo, a co z drugim? Przecież taki letni maluch potrzebuje jeszcze spacerówkę. A pchać dwa wózki może być ciężko :-D
    Moja koleżanka ma taki fajny wózek na dwójkę dzieci, jedno jedzie z przodu drugie z tyłu :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Oj rzeczywiście dzisiaj cichutko. To ja się pochwalę. Lila została wczoraj z moją mamą od 17:00 do 24:00! My wyszliśmy na miasto ze znajomymi ;) Byliśmy w trzech knajpach, jedliśmy niezdrowe zapiekanki i wracaliśmy do domu pieszo bo uciekł nam ostatni autobus :P Ach, już zapomniałam jak to jest. Bawiłam się świetnie ale byłam mega szczęśliwa jak wróciliśmy już do domu ;) Byliśmy w szoku jak mama o 21:00 napisała mi smsa, że Lila już wykopana, najedzona śpi. Obudziła się dopiero o 6:30. Muszę mamie kupić medal "super babci" bo tak świetnie się spisała :)
    pozazdroscic :)

ps ja tez bym chciala urodzic w lecie maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:01

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Wózek dla bliźniaków :) ja mam akurat babcie,ciocie i wujków co chętnie wychodzą i plac zabaw ogrodzony, duży obok domu także będę wychodzić z maluchem i ktoś ze mną ze starszą. No i planuję zrobić mini plac zabaw na moim i dziadków podwórku to wtedy problem codziennych spacerów się rozwiąże.

Miałam dwa dni temu zastój pokarmu, a myślałam, że już się nie zdarzy. Szczególnie, że wyłącznie ściągam pokarm, pierwszy zastój zakończył się zapaleniem piersi i zanikiem pokarmu, także boję się każdego zastoju bo tylko jeden cycek pracuje :P

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no przecież dziecko 2,5 roku samo może spacerować obok :) to nie będzie super prędkosc, ale zawsze :)

no ja planuje urodzić wiosną/późna zimą ;) latem tez nie chce bo w te upały z brzuchem to nie dla mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:10

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sie wam nie uda odrazu zajsc to bedzieice czekaly nastepny rok zeby sie dzidzius latem urodzil?

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a jak sie wam nie uda odrazu zajsc to bedzieice czekaly nastepny rok zeby sie dzidzius latem urodzil?
    dobre pytanie ;)

• paradise Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka też korzystała z wózka podwójnego (gondola + spacerówka w jednym) Teraz mały jeździ w spacerówce a starszy ma dostawkę, taką jakby deskorolkę ale i tak mało z niej korzysta.

Ja tam drugiego dziecka nie będę planować na daną porę roku. Jak już się zdecydujemy to od razu działamy ;)

Nutella, dużo zdrówka dla córeczki. Mam nadzieję, że się polepszy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Paradise no babcia super, ale i bezproblemowe dziecko (wiadomo, w granicach rozsadku).
    Moja mama tez zawsze chetnie sie zajmie ale mieszka 40km od nas, a tesciowa to by chciala codziennie przyjsc (duzo mowi malo robi), ale my nie chcemy, zreszta wiadomo tesciowa to tesciowa! Moja mieszka w tym samym miescie-stanowczo za blisko!

Ja z teściową małej też bym nie zostawiła. Przynajmniej jeszcze nie teraz. Ona to ten typ co bierze dziecko na ręce jak jest uśmiechnięte a jak zaczyna marudzić i płakać to w sekundę oddaję i mówi, że pewnie głodna albo ma mokro bo to na pewno nie przez nią ten płacz.

Sroka, tofirus lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja czekac nie będę :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo w naszym przypadku latwo nie bylo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ