X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano i ja dzisiaj spałam..uwaga 10h! :D maluszek w nocy standardowo 3 pobudki, a o 7:20 jak zaczął gadać z lampą wstał mój M powiedział, żebym sobie pospała ;) i wstałam o 10! :D wtedy tez przyniosł mi Frania, żeby zjadł :)Boże jestem wyspana jak nie byłam przez ostatnie 5 miesięcy! :D

a mój dziś idzie na miasto z chłopakami na piwko i gokarty :) a do mnie wpada przyjaciółka (żona jednego z chłopaków) i będzie ze mną od 18 z Franeczkiem, potem go wykapiemy i spać, a my będziemy grać w planszówki! :D także fajny wieczór się szykuje :) a jutro dziadkowie biora maluszka na spacer i sie nim pozajmują trochę a my wychodzimy na miasto! także jestem przeszczęśliwa! normalnie odpocznę w ten weekend że hej! :D

i w ogóle chciałam pochwalić mojego kochanego bąką, wczoraj to w grzeczności przeszedł sam siebie! Sam się bawił cały ranek, na spacerze szybko usnął, spał ładnie i wieczorem już nie chciał drzemać( nie był zmeczony ani nic przez 3h!) i tez sie bawił a to oballem 1,5h(super zabawka, na prawdę!), potem była karuzelka, potem pogaduchy z kotem, brzuszek i kapanie i spanie :D w tym czasie zdarzyliśmy zrobić obiad, trochę posprzątać i odmalować małe przebarwienia na ścianach farbą :P niesamowite <3 teraz zas rozmawiał z Capitanem Calmari! chwilo trwaj! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:11

Sroka, MOI, ao12., ataga4, Anoolka, paradise lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z soli fizjologicznej nie zaszkodzi a może pomnoże :-)ja jak byłam chora to kazała mi doktorka taka maskę nosić jak w szpitalu żeby zarazków nie roznosic...

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestaka weekend Ci się szukuje super! No mam tantum verde i sol emska i gargarin do płukania plus duomox co 8godzin.
    Maz idzie na noc do pracy więc muszę do wieczora jakoś się ogarnąć.

Tak tydzie temu Agata byla o tej porze xhora i jeździliśmy po lekarzach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 11:31

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy u moich rodziców, a popołudniu idziemy na imieniny do tescia:-) Antek padł wczoraj 20:30 i spał do 8!!!:-) oczywiście o 23 smok i karmienie o 3 bo cycki mi pekaly i musiałam i tak odciągnąć z jednego, powtórka 5:30 i pobodka 8. Teraz młody na spacerze z tata a ja ide sie zdrzemnac. Mąż miał wczoraj wolne więc odpoczywam, tylko karmię no i usypiam.

Właśnie, u nas usypianie na rękach tylko, a młody waży 8,5kg. Według naszej wagi:-)

Krem mam na dole, więc sprawdzę nazwę i pewnie jutro albo wieczorem wpiszę.

My jeszcze jeździmy z wkładką w foteliku ale już niedługo. Antek na spacery już nie jeździ w kombinezonie tylko spodniach bluzie plus takiej wlochatej kurteczce, ja mówię na nią futro:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie masakra:/

mała ma okropny katar i kaszle.
    Pediatra powiedział, że nie wygląda to za dobrze i w razie czego mamy jechać do szpitala:(

Ehh....

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:

Pediatra powiedział, że nie wygląda to za dobrze i w razie czego mamy jechać do szpitala:(

Ehh....
    Współczuję i trzymam kciuki by się poprawiło ... Ja myślałam że coś źle zrobiłam że wylądowalismy w szpitalu a tu coraz więcej maluchów chorych . Oj nigdy więcej porodu na jesień .!

Ewelka91
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:

Ehh....
    kochana trzymam kciuki, żey się malutkiej polepszyło! ale w razie czego nie czekaj tylko jedź! tam na pewno szybko Wam pomogą!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Współczuję i trzymam kciuki by się poprawiło ... Ja myślałam że coś źle zrobiłam że wylądowalismy w szpitalu a tu coraz więcej maluchów chorych . Oj nigdy więcej porodu na jesień .!

Ja też następne planuje na lato;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nic nie planuje ale jeśli coś kiedyś to wiosną albo latem :-)

Ewelka91
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Ja narazie nic nie planuje ale jeśli coś kiedyś to wiosną albo latem :-)

Zgadzam się! jeśli świadomie, to tylko na wiosnę lub lato :-)

A przy okazji, bo niektóre z Was są już zdecydowane na drugie dziecko, tak, żeby różnica wieku wynosiła ok 2 lata. I zastanawiałam się ostatnio, jak w takiej sytuacji wyglądają np spacery...? Jedno dziecko w gondoli - wiadomo, a co z drugim? Przecież taki letni maluch potrzebuje jeszcze spacerówkę. A pchać dwa wózki może być ciężko :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

A przy okazji, bo niektóre z Was są już zdecydowane na drugie dziecko, tak, żeby różnica wieku wynosiła ok 2 lata. I zastanawiałam się ostatnio, jak w takiej sytuacji wyglądają np spacery...? Jedno dziecko w gondoli - wiadomo, a co z drugim? Przecież taki letni maluch potrzebuje jeszcze spacerówkę. A pchać dwa wózki może być ciężko :-D
    Moja koleżanka ma taki fajny wózek na dwójkę dzieci, jedno jedzie z przodu drugie z tyłu :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Oj rzeczywiście dzisiaj cichutko. To ja się pochwalę. Lila została wczoraj z moją mamą od 17:00 do 24:00! My wyszliśmy na miasto ze znajomymi ;) Byliśmy w trzech knajpach, jedliśmy niezdrowe zapiekanki i wracaliśmy do domu pieszo bo uciekł nam ostatni autobus :P Ach, już zapomniałam jak to jest. Bawiłam się świetnie ale byłam mega szczęśliwa jak wróciliśmy już do domu ;) Byliśmy w szoku jak mama o 21:00 napisała mi smsa, że Lila już wykopana, najedzona śpi. Obudziła się dopiero o 6:30. Muszę mamie kupić medal "super babci" bo tak świetnie się spisała :)
    pozazdroscic :)

ps ja tez bym chciala urodzic w lecie maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:01

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Wózek dla bliźniaków :) ja mam akurat babcie,ciocie i wujków co chętnie wychodzą i plac zabaw ogrodzony, duży obok domu także będę wychodzić z maluchem i ktoś ze mną ze starszą. No i planuję zrobić mini plac zabaw na moim i dziadków podwórku to wtedy problem codziennych spacerów się rozwiąże.

Miałam dwa dni temu zastój pokarmu, a myślałam, że już się nie zdarzy. Szczególnie, że wyłącznie ściągam pokarm, pierwszy zastój zakończył się zapaleniem piersi i zanikiem pokarmu, także boję się każdego zastoju bo tylko jeden cycek pracuje :P

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no przecież dziecko 2,5 roku samo może spacerować obok :) to nie będzie super prędkosc, ale zawsze :)

no ja planuje urodzić wiosną/późna zimą ;) latem tez nie chce bo w te upały z brzuchem to nie dla mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:10

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sie wam nie uda odrazu zajsc to bedzieice czekaly nastepny rok zeby sie dzidzius latem urodzil?

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a jak sie wam nie uda odrazu zajsc to bedzieice czekaly nastepny rok zeby sie dzidzius latem urodzil?
    dobre pytanie ;)

• paradise Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka też korzystała z wózka podwójnego (gondola + spacerówka w jednym) Teraz mały jeździ w spacerówce a starszy ma dostawkę, taką jakby deskorolkę ale i tak mało z niej korzysta.

Ja tam drugiego dziecka nie będę planować na daną porę roku. Jak już się zdecydujemy to od razu działamy ;)

Nutella, dużo zdrówka dla córeczki. Mam nadzieję, że się polepszy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Paradise no babcia super, ale i bezproblemowe dziecko (wiadomo, w granicach rozsadku).
    Moja mama tez zawsze chetnie sie zajmie ale mieszka 40km od nas, a tesciowa to by chciala codziennie przyjsc (duzo mowi malo robi), ale my nie chcemy, zreszta wiadomo tesciowa to tesciowa! Moja mieszka w tym samym miescie-stanowczo za blisko!

Ja z teściową małej też bym nie zostawiła. Przynajmniej jeszcze nie teraz. Ona to ten typ co bierze dziecko na ręce jak jest uśmiechnięte a jak zaczyna marudzić i płakać to w sekundę oddaję i mówi, że pewnie głodna albo ma mokro bo to na pewno nie przez nią ten płacz.

Sroka, tofirus lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja czekac nie będę :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo w naszym przypadku latwo nie bylo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ