Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ao12. wrote:Kiedyś któraś z Was pytała o łóżeczko turystyczne, ja kupiłam http://www.ceneo.pl/21589638?tag=familyThumbnails#tab=spec już jest u rodziców w domu, jak pojedziemy do Polski Ala będzie miała gdzie spać.
My sugerowaliśmy się aby łóżeczko miało moskitierę, przewijak i jakieś kieszonki na drobiazgi oraz dopuszczalna waga dziecka jest do 20kg a podwieszany poziom do 12kg
Ja kiedyś szukałam i do tej pory na nic się nie zdecydowałam. To Twoje mega fajne
-
Ja pytałam o łóżeczko i dokładnie na to samo zwracalismy uwagę wybraliśmy bardzo podobne:-) mąż znalazł też z górą do 20kg a dołem 30, ale to na podstawie sprawdzenia przez sprzedawcę, Anie info od producenta, więc myślę, że wszystkie tyle wytrzymują, szczególnie te z 7 podporami.
ao12. lubi tę wiadomość
[/url][/url] -
Dziewczyny, czy Waszym dzieciaczkom też w nocy śnią się koszmary? U nas od jakiegoś czasu zdarzało się pojękiwanie i kręcenie główką, ale dzisiaj to była masakra jakaś. Popłakiwanie, jęczenie, stękanie i tak do rana. Wszystko z zamkniętymi oczami. Aż w końcu obudziła się z wielkim płaczem przed 4, zjadła, zasnęła, a potem znowu jęki i stękania. Nie wiem, co to. Co chwilę wstawałam, żeby sprawdzić, czy nie ma temperatury, ale nic takiego. No i obudziła się o 6.30 w świetnym humorze, a teraz ucina sobie drzemkę, więc na chorą mi nie wygląda.
-
KasiaMJ wrote:My z chrzcinami czekamy na chrzestną - siostrę męża, rodzi w tym miesiącu
Mam pytanko co do tego smoka do ciumkania, widziałam takie w sklepie, ale nie wiem co mogłabym mu włożyć do środka, bo na razie jemy tylko warzywa, głównie marchewkę i ziemniaki. Z owocami chciałam zaczekać, żeby najpierw przyzwyczaił się do warzyw, a nie od razu do słodkich owoców
Jaką ilość tej kaszki dawałyście najpierw? I jak zwiększałyście porcje? -
tofirus wrote:Dziewczyny, czy Waszym dzieciaczkom też w nocy śnią się koszmary? U nas od jakiegoś czasu zdarzało się pojękiwanie i kręcenie główką, ale dzisiaj to była masakra jakaś. Popłakiwanie, jęczenie, stękanie i tak do rana. Wszystko z zamkniętymi oczami. Aż w końcu obudziła się z wielkim płaczem przed 4, zjadła, zasnęła, a potem znowu jęki i stękania. Nie wiem, co to. Co chwilę wstawałam, żeby sprawdzić, czy nie ma temperatury, ale nic takiego. No i obudziła się o 6.30 w świetnym humorze, a teraz ucina sobie drzemkę, więc na chorą mi nie wygląda.
-
a z tym piatkiem 13 to ja niby nie wierze ale jak cos sie dzieje to mowie ze napewno od tego ;p no i wczorajszy dzien to masakra, najpierw kuba od 13-17 byl tak okropnie niedobry, nie moglam nic zrobic, sik uchdozilam z nosidlem a i tak w nim plakal, chcialam zmywac naczynia to co 3 widelce musialam robic przerwe.... a potem wrocil maz i sie na ni mwyladowalam, ostro dalam mu do pieca, w zyciu takiej awantury nei bylo u nas i az sie balam wyjsc potem z pokoju bo w sypialn isie zamknelam! a on mi udowodnil ze z kuba w nosidle wykapal psa, umyl naczynia i dokonczyl myciep olek z lodowki (bo przed 13 jak kuba byl grzeczny to mylam lodowke ale tylko zdarzylam lodowke i te glowne polki a te z drzwiczek zostaly do umycia).. na szczescie nie gniewalismy sie dlugo i o 22 juz byla zgoda...
-
a sluchajcie, nie wiecie moze czy tu na forum moge jakos wyszukac swoje komentarze? chodzi mi o to ze chcialabym was nadrobic, ale nie wiem na ktorej stronie stanelam, a szukac teraz co jedna strone czy sie wypowiadalam to tyle czasu strace co moglabym juz kilka stron nadrobic. nie wiecie czy jest cos takiego?
-
tofirus wrote:Dziewczyny, czy Waszym dzieciaczkom też w nocy śnią się koszmary? U nas od jakiegoś czasu zdarzało się pojękiwanie i kręcenie główką, ale dzisiaj to była masakra jakaś. Popłakiwanie, jęczenie, stękanie i tak do rana. Wszystko z zamkniętymi oczami. Aż w końcu obudziła się z wielkim płaczem przed 4, zjadła, zasnęła, a potem znowu jęki i stękania. Nie wiem, co to. Co chwilę wstawałam, żeby sprawdzić, czy nie ma temperatury, ale nic takiego. No i obudziła się o 6.30 w świetnym humorze, a teraz ucina sobie drzemkę, więc na chorą mi nie wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 10:33
-
nick nieaktualnyScęście wrote:a sluchajcie, nie wiecie moze czy tu na forum moge jakos wyszukac swoje komentarze? chodzi mi o to ze chcialabym was nadrobic, ale nie wiem na ktorej stronie stanelam, a szukac teraz co jedna strone czy sie wypowiadalam to tyle czasu strace co moglabym juz kilka stron nadrobic. nie wiecie czy jest cos takiego?
-
Ja niestety nie wiem jak odnaleźć swoje ostatnie posty.
Tomek tez czasem ma koszmary był nawet taki dłuższy moment kiedy spał i nagle zaczynał płakać ale jak podbiegalam to już dalej spał. Słyszałam że to normalna reakcja dziecka kiedy coraz więcej bodźców maleństwo odbiera i musi to odreagować.
My też jeszcze przed chrzcinami.. chciałam zrobić pod koniec kwietnia ale lokal wybrany jest zajęty kurcze tu zawsze wzytsjo trzeba załatwiać na 3 miesiące do przodu -
nick nieaktualny
-
tofirus wrote:Scęście, a ten gryzaczek to masz silikonowy czy siateczkę, bo widzę, że są dwa rodzaje i nie wiem który kupić?
tofirus lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Ja to się pocieszam że teraz będzie dłuższa przerwa w tych zasranych skokach
ponoć dziewczynki są spokojniejsze. Jak czytam po naszym forum to głownie chłopcy szaleją w nocy np