X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Kiedyś któraś z Was pytała o łóżeczko turystyczne, ja kupiłam http://www.ceneo.pl/21589638?tag=familyThumbnails#tab=spec już jest u rodziców w domu, jak pojedziemy do Polski Ala będzie miała gdzie spać.
    My sugerowaliśmy się aby łóżeczko miało moskitierę, przewijak i jakieś kieszonki na drobiazgi oraz dopuszczalna waga dziecka jest do 20kg a podwieszany poziom do 12kg :D

Ja kiedyś szukałam i do tej pory na nic się nie zdecydowałam. To Twoje mega fajne :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam o łóżeczko i dokładnie na to samo zwracalismy uwagę:-) wybraliśmy bardzo podobne:-) mąż znalazł też z górą do 20kg a dołem 30, ale to na podstawie sprawdzenia przez sprzedawcę, Anie info od producenta, więc myślę, że wszystkie tyle wytrzymują, szczególnie te z 7 podporami.

ao12. lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:29

Nelly, pestka, Sisilla, tofirus, Scęście, rewoppka, Anoolka, sylwia1985, Sroka, KasiaMJ, paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A Kajtek dziś skończy 5 miesięcy!!! :-)
    hah pobudka na nocne karmienie i jaka radość ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Waszym dzieciaczkom też w nocy śnią się koszmary? U nas od jakiegoś czasu zdarzało się pojękiwanie i kręcenie główką, ale dzisiaj to była masakra jakaś. Popłakiwanie, jęczenie, stękanie i tak do rana. Wszystko z zamkniętymi oczami. Aż w końcu obudziła się z wielkim płaczem przed 4, zjadła, zasnęła, a potem znowu jęki i stękania. Nie wiem, co to. Co chwilę wstawałam, żeby sprawdzić, czy nie ma temperatury, ale nic takiego. No i obudziła się o 6.30 w świetnym humorze, a teraz ucina sobie drzemkę, więc na chorą mi nie wygląda.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    My z chrzcinami czekamy na chrzestną - siostrę męża, rodzi w tym miesiącu :-)

Mam pytanko co do tego smoka do ciumkania, widziałam takie w sklepie, ale nie wiem co mogłabym mu włożyć do środka, bo na razie jemy tylko warzywa, głównie marchewkę i ziemniaki. Z owocami chciałam zaczekać, żeby najpierw przyzwyczaił się do warzyw, a nie od razu do słodkich owoców :-)

Jaką ilość tej kaszki dawałyście najpierw? I jak zwiększałyście porcje?
    pytasz o ten gryzak? ja wlozylam mu jablko. narazie nic innego nie wkladam, a pozan im je marchewke, i kaszke manna, ostatnio mu pomieszalam kaszke manna z zupka jarzynowa. ja kupilam zwykla kasze manna blyskawiczna firmy kupiec, robie na pol szklanki wody 1 plaska duza lyzke. nic do smaku nie dodaje wiec to mdle jest i raz jadl z 2 lyzeczkami jablka a wczoraj wlasnie z zupka jarzynowa. :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Dziewczyny, czy Waszym dzieciaczkom też w nocy śnią się koszmary? U nas od jakiegoś czasu zdarzało się pojękiwanie i kręcenie główką, ale dzisiaj to była masakra jakaś. Popłakiwanie, jęczenie, stękanie i tak do rana. Wszystko z zamkniętymi oczami. Aż w końcu obudziła się z wielkim płaczem przed 4, zjadła, zasnęła, a potem znowu jęki i stękania. Nie wiem, co to. Co chwilę wstawałam, żeby sprawdzić, czy nie ma temperatury, ale nic takiego. No i obudziła się o 6.30 w świetnym humorze, a teraz ucina sobie drzemkę, więc na chorą mi nie wygląda.
    ja mialam taki okres po spzitalu. od jakichs 5 dni jest spokoj ale 2 tyg bite Kuba zasypial z wrzaskiem ze zmeczenia, i wstawalam do neigo co 30 min bo plakal z zamknietymi oczami i wystarczyl oze go podnioslam na 5 sekund i odlozylam. jak nei podnioslam to by sie zaplakal. bardzo mnie to zastanawialo, czy to ksozmary, czy dlatego ze zasypia z placzem..... na szczescie przeszlo, moze taki okres? ale nie powiem nie spalam prawie wcale jak od 22 do 1 potrafil tak 9 razy....

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a jak u Ciebie? jak z mezem?
    aniqa i kajaoli nie dozywaja sie dluzej niz ja? bo one juz dlugo nei pisaly zanim psozlam do spzitala, nadal?
    ciekawe tez jak forumowe blizniaki, pisala cos mamusia?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym piatkiem 13 to ja niby nie wierze ale jak cos sie dzieje to mowie ze napewno od tego ;p no i wczorajszy dzien to masakra, najpierw kuba od 13-17 byl tak okropnie niedobry, nie moglam nic zrobic, sik uchdozilam z nosidlem a i tak w nim plakal, chcialam zmywac naczynia to co 3 widelce musialam robic przerwe.... a potem wrocil maz i sie na ni mwyladowalam, ostro dalam mu do pieca, w zyciu takiej awantury nei bylo u nas i az sie balam wyjsc potem z pokoju bo w sypialn isie zamknelam! a on mi udowodnil ze z kuba w nosidle wykapal psa, umyl naczynia i dokonczyl myciep olek z lodowki (bo przed 13 jak kuba byl grzeczny to mylam lodowke ale tylko zdarzylam lodowke i te glowne polki a te z drzwiczek zostaly do umycia).. na szczescie nie gniewalismy sie dlugo i o 22 juz byla zgoda...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sluchajcie, nie wiecie moze czy tu na forum moge jakos wyszukac swoje komentarze? chodzi mi o to ze chcialabym was nadrobic, ale nie wiem na ktorej stronie stanelam, a szukac teraz co jedna strone czy sie wypowiadalam to tyle czasu strace co moglabym juz kilka stron nadrobic. nie wiecie czy jest cos takiego?

• tofirus Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, a ten gryzaczek to masz silikonowy czy siateczkę, bo widzę, że są dwa rodzaje i nie wiem który kupić?

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    skok. Poczytaj, my mamy podobnie, a nasze dzieciaczki niedużą róznice maja między sobą ;) Na początku nie chciałam wierzyć, że taki brzdąc może miec koszmary. teraz juz wiem, że może :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 10:33

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a sluchajcie, nie wiecie moze czy tu na forum moge jakos wyszukac swoje komentarze? chodzi mi o to ze chcialabym was nadrobic, ale nie wiem na ktorej stronie stanelam, a szukac teraz co jedna strone czy sie wypowiadalam to tyle czasu strace co moglabym juz kilka stron nadrobic. nie wiecie czy jest cos takiego?
    Ostatni raz pisalas 20 lutego. Klikasz na siebie, aktywna w tematach i wybierasz październikowe mamusie :)

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie wiem jak odnaleźć swoje ostatnie posty.
    Tomek tez czasem ma koszmary był nawet taki dłuższy moment kiedy spał i nagle zaczynał płakać ale jak podbiegalam to już dalej spał. Słyszałam że to normalna reakcja dziecka kiedy coraz więcej bodźców maleństwo odbiera i musi to odreagować.
    My też jeszcze przed chrzcinami.. chciałam zrobić pod koniec kwietnia ale lokal wybrany jest zajęty :( kurcze tu zawsze wzytsjo trzeba załatwiać na 3 miesiące do przodu :/

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    skok. Poczytaj, my mamy podobnie.
    Ja to się pocieszam że teraz będzie dłuższa przerwa w tych zasranych skokach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 10:31

pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Scęście, a ten gryzaczek to masz silikonowy czy siateczkę, bo widzę, że są dwa rodzaje i nie wiem który kupić?
    ja mam silikonowy, wydaje mi sie ze lepszy w utrzymaniu, mozna wyparzyc i ogolnie, a siateczkowy ponoc ciezko myc b odziecwzyny z grupy maja.

tofirus lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ostatni raz pisalas 20 lutego. Klikasz na siebie, aktywna w tematach i wybierasz październikowe mamusie :)
    dzieki, kochana jestes :*

Anoolka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja to się pocieszam że teraz będzie dłuższa przerwa w tych zasranych skokach ;)
    ja też :D pierdolca można dostać. Ale cóż zrobisz ;) Jednak mniej inne bardziej to przechodzą. Mam nadzieję, że drugie mniej :D
    ponoć dziewczynki są spokojniejsze. Jak czytam po naszym forum to głownie chłopcy szaleją w nocy np ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz nie dziwcie sie jak co i raz bede przywolywac posty sprzed miesiaca :) bo jak bede nadrabiac to bede komentowac a moze juz zostanie odpowiedziane pozniej na to pytanie czy cos, ale kolejna opinia chyba nie zaszkodzi :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Ja niestety nie wiem jak odnaleźć swoje ostatnie posty. :/
    no to juz wiemy bo anoolka pomogla :)

‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ