X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi a Ty karmisz tylko piersią? Ładnie przybiera :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    U nas pigoda feee, szaro, buro i nic, tylko spac ;-) Ale za to wybieram sie wieczorkiem na spotkanie z kolezankami z pracy ( jedna ma urodziny) i juz nie moge sie doczekac! W koncu zjem wymarzona pizze z wlaska szynka, parmezanem i rukola mnniiiaamm :-D

A Julcia dokladnie 10 dni temu wazyla 8250 g i miala 66 cm, wiec niezly z niej klocek :-P
    o losie :) a ja na 6900 kuby narzekam ze ciezki :P

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda beznadziejna, cały dzień pada. Ale ja ogarnęłam kuchnię, kurze w pokojach, częściowo łazienkę i na bieżąco zaglądam na bbf :-D Chyba się uzależniłam :-P

Kakabaka lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paradise, czy to nie przypadkiem Nutramigen lekarz przepisał?

Tak, strasznie niedobre to mleko i Lila nie chcę go jeść. Wgl przez to przeziębienie mało co je więc na razie podaje jej Bebilon - nie będę jej dodatkowo stresować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 15:15

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dzień dobry, u nas pobudka 6:20! Czy tylko my tak wcześnie wstajemy czy są inne ranne ptaszki?
    Pobudka okazała sie awarią, kupa po pachy! Mało z tego! Kupa na prześcieradle i materacu! I tu nasuwa się moje pytanie, czy macie coś między prześcieradłem m a materacem w łóżeczku? W razie zasikania i zakupkowania? ;D

My też mamy ostatnio pobudki ok 6:30 ale czasami ok 7-8 Lila idzie jeszcze spać na godzinkę. A między materacem a prześcieradłem mamy podkład (ceratkę), zamówiłam kiedyś na allegro.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Moi a Ty karmisz tylko piersią? Ładnie przybiera :)
    Tak, od poczatku karmie tylko piersia i to niezbyt czesto. Do 3-4 miesiaca bylo 6 karmien na dobe, a teraz jest 5.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście! Super, że się odezwałaś :) Też ostatnio o Was myślałam. Fajnie, jakby jeszcze Kajaoli i Aniqa zajrzały i napisały co u nich słychać :)

Anoolka, gratuluję ząbka! :) U nas jak na razie nic nie widać.

U nas też ciężka sprawa jeśli chodzi o chrzest. Nie potrafimy się zmotywować. Jak na razie planujemy na wiosnę po świętach ale jeszcze nic w tym kierunku nie robimy.

Anoolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Rozumiem cię i znam ten ból. Jedyne, co mogę ci poradzić, to musisz się starać poświęcać dużo czasu Piotrusiowi. Mój Dominik, choć już drugi rok chodzi do przedszkola, też miał okres buntu, jak urodziła się Zosia i był niegrzeczny, pyskował. Musiałam się mocno nagimnastykować, żeby minęło. Dlatego dzielę się z mężem, on kąpie Zosię ja Dominika, ja usypiam Zosię i czytam Dominikowi bajkę na dobranoc, przytulam go wieczorem, opowiadam, jak go kocham najbardziej na świecie i chwalę za każdą rzecz zrobioną przy Zosi. Mnie jest trochę łatwiej, bo Dominik jest starszy. Dodatkowo Piotruś do tej pory był dużo z tobą i nagle on musi chodzić do przedszkola, a ty poświęcasz się Magdzie, ale minie, bo Piotruś potrzebuje czasu, żeby oswoić się ze zmianami. Co do karmienia, u nas też istny cyrk. Jak jestem sama z Zosia to jest ok, ssie pierś w miarę ładnie. Jak tylko ktoś się pojawia w domu, a w szczególności Dominik, to nie ma szans, żeby normalnie zjadła. On cały czas mamo, to mamo tamto, ta się wierci, odwraca, cholery można dostać, a potem braki nadrabia w nocy. Co do chorowania nie pocieszę cię, najgorsze sa dwa pierwsze lata w przedszkolu, dziecko musi się wychorować, a rodzice innych dzieci dokładają do pieca puszczając chore dzieci do przedszkola, bo, jak się tłumaczą, nie ma z kim zostawić dziecka, a katar i kaszel to nie choroba, noszszsz, bez komentarza. Ale nie ma tego złego, mamy super pediatrę i polecił nam niwy lek na rynku Entitis, poczytaj w necie, bardzo dobre opinie, kuracja trwa 3 miesiące, dla dzieci mających problemy z częstymi chorobami nosa, uszu i gardła. Coś jak probiotyki do jelit, to to działa tak na nos, gardło i uszy. Bardzo zachwalane, trochę jednak kosztuje, ale skuteczne.

Staram się robić dokładnie tak jak piszesz. Każdą wolną chwilę poświęcam Piotrusiowi, ciągle powtarzam, że go kocham...ale na razie to nie działa:/
    Dzięki za polecenie tego preparatu Entitis! Już sprawdziłam co i jak i na pewno kupię. Zobaczymy, czy pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi, bo skład ma super. Swoją drogą dostałam maila z przedszkola, że aktualnie panuje tam rumień zakaźny, jelitówka, zapalenie spojówek oraz wirus z bardzo wysoką gorączką. Ech...Piotruś od 2 tyg. w domu, bo najpierw przeziębienie, teraz ucho. Oj nie wiem, czy jeszcze trochę nie posiedzi w domu bez przedszkola, bo coś nie możemy zaszczepić Magdy przez te infekcje w domu.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z chrztem tak samo...ciągle odkładamy, ale musimy się sprężyć, bo chrzestnym ma być mój brat, a bratowa ma termin na 12 maja i będą mało dyspozycyjni ;). Planuję od razu po świętach, no ale to plany na razie i jak znam życie to znowu na nich poprzestanie.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na szczęście chrzciny mam już dawno z głowy z czego się bardzo cieszę :D

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z chrzcinami czekamy na chrzestną - siostrę męża, rodzi w tym miesiącu :-)

Mam pytanko co do tego smoka do ciumkania, widziałam takie w sklepie, ale nie wiem co mogłabym mu włożyć do środka, bo na razie jemy tylko warzywa, głównie marchewkę i ziemniaki. Z owocami chciałam zaczekać, żeby najpierw przyzwyczaił się do warzyw, a nie od razu do słodkich owoców :-)

Jaką ilość tej kaszki dawałyście najpierw? I jak zwiększałyście porcje?

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    My z chrzcinami czekamy na chrzestną - siostrę męża, rodzi w tym miesiącu :-)

Mam pytanko co do tego smoka do ciumkania, widziałam takie w sklepie, ale nie wiem co mogłabym mu włożyć do środka, bo na razie jemy tylko warzywa, głównie marchewkę i ziemniaki. Z owocami chciałam zaczekać, żeby najpierw przyzwyczaił się do warzyw, a nie od razu do słodkich owoców :-)

Jaką ilość tej kaszki dawałyście najpierw? I jak zwiększałyście porcje?
    Jeśli chodzi o tego smoka do ciumkania to mam mieszane uczucia. Wydaje mi się że dziecko powinno uczyć się jeść od razu łyżeczką...
    Aha już doczytałam że te smoki są na mrożone owoce specjalnie na ząbkowanie, jak tak to ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 16:16

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po chrzcinach na szczęście ;)
    U nas też buro i pada, Franeczek miał werandowanie, pospał i teraz zaciesz na macie :) ja w tym czasie trochę ogarnęłam mieszkanie, a resztę czasu przeleżałam i układałam sudoku :P

Moi to duża juz dziewcynka, fajnie że tak ładnie Ci rośnie i tylko 5 karmień :) a pamietam, jak w szoku byłaś, że my karmimy tak dużo i bałaś sie, że może mało przybierać :) Ona poprostu nie bawi sie jedzeniem, tylko wsuwa a potem odoczywa ;)

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez po chrzcinach i dobrze- my nie mielismy fotografa- aparat dalam kuzynce i fotki robila

moj dzis mruda okropna nie wiem czy to moze przez pogode albo jakis moze skok rozwojowy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki dzisiejszych domowych pomiarow: 8900g i 69cm :-)

Leki chyba działają, dziś Antek miał lepszy humor i rano mu się odkaslywalo. Teraz zasypia przy cycu, s antybiotyk powinien dostać dopiero za godzinę, chyba nie będę czekać i już mu dam.

A potem piwko i pizza z mężem:-)

MOI, Sisilla lubią tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak:-) ale pocieszam się ze wszystko w normie, bo urodził się 4340g, wie podwoil po 4 miesiącach:-)

Scęście lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

Moi to duża juz dziewcynka, fajnie że tak ładnie Ci rośnie i tylko 5 karmień :) a pamietam, jak w szoku byłaś, że my karmimy tak dużo i bałaś sie, że może mało przybierać :) Ona poprostu nie bawi sie jedzeniem, tylko wsuwa a potem odoczywa ;)
    Chyba cos w tym jest. Podejrzewam tez, ze po prostu duzo je podczas jednego posilku i pewnie to powoduje ulewanie (chociaz zdarzalo sie, ze mialam prawie puste cycki, a i tak ulewala po posilku). Kazde dziecko jest inne i trudno o jedna recepte na udane zywienie dla wszystkich bobasow.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś któraś z Was pytała o łóżeczko turystyczne, ja kupiłam http://www.ceneo.pl/21589638?tag=familyThumbnails#tab=spec już jest u rodziców w domu, jak pojedziemy do Polski Ala będzie miała gdzie spać.
    My sugerowaliśmy się aby łóżeczko miało moskitierę, przewijak i jakieś kieszonki na drobiazgi oraz dopuszczalna waga dziecka jest do 20kg a podwieszany poziom do 12kg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 21:39

sylwia1985, paradise, KasiaMJ lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciup,! Full wypas to łóżeczko :D

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po chrzcinach, ale żałuję, że nie wzięłam profesjonalnego fotografa. My mamy fajny aparat, ale co z tego, jak tylko my nim umiemy robić zdjęcia. Poza tym moja siostra tak nam porobiła fotki, że na każdym zdjęciu mój M ma uciętą głowę, albo jest plecami, polew miałam niezły, ale pamiątka marna, NO cóż. Trzeba było odżałować te pare stówek, ale ponoć chytry dwa razy traci ;)

Moja Zosia nadal waga piórkowa, waga około 6 kg, wzrost nie mam pojęcia ale koło 63-65, bo nosimy ubranka 68 i sa ok. Tak więc ja mogę powiedzieć, że z noszeniem nie mam tak źle, ale przy moim wzroście trochę mi już ciężko i stara baba ze mnie i dwie ciąże z CC mam za sobą i blizna od noszenia daje się czasem we znaki.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ