X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam też trochę nie pisałam ale przy tej mojej 2 ostatnio idzie oszalec mały od wyjścia ze szpitala cały czas ma katar :/ a starszy jest tak złośliwy że już nie daje rady ... oj te uroki małej różnicy międze maluchami...A zaraz zrobie sobie wycieczke do lidla reklamują całkiem nie złe adidasy z pumy może jeszcze na coś trafię:)

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja u nas fatalna depresyjna pogoda wiec caly dzien pewnie przesiedzimy w domu- maz pojechal po czesci do samochodu do innego miasta a ja sama z malym ale nieznosny okropnie maruda mala
    moj tez miewa koszmary bo czasem tak skomle przez sen i buzia mu sie smuci jakby zaraz mial plakac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 11:18

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja też :D pierdolca można dostać. Ale cóż zrobisz ;) Jednak mniej inne bardziej to przechodzą. Mam nadzieję, że drugie mniej :D
    ponoć dziewczynki są spokojniejsze. Jak czytam po naszym forum to głownie chłopcy szaleją w nocy np ;)
    Taa, moja mama cały czas mówiła że dziewczynki są spokojniejsze od chłopców i mowilam jej że głupoty znowu gada a jednak miała rację, chociaż raz ;)

pestka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzis ma 37,7 co i raz kicha, nie chce zbey znow byl chory :(

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Taa, moja mama cały czas mówiła że dziewczynki są spokojniejsze od chłopców i mowilam jej że głupoty znowu gada a jednak miała rację, chociaż raz ;)
    A ja się nie zgadzam,moja Ala tak daje do wiwatu,że aż głowa puchnie. Koszmary też ma,czasem aż piszczy przez sen. W dzień je tylko na leżąco i tylko z butelki, muszę odciągać mleczko.
    W nocy jedzenie z piersi jej nie przeszkadza.
    I mogłabym tak wymieniać dalej eh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 12:05

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    moj dzis ma 37,7 co i raz kicha, nie chce zbey znow byl chory :(
    A mógł się od kogoś zarazić? Ja to się modlę cały czas żeby przyszła już wiosna i żeby skończyły się te wstrętne choroby :/

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się boje następnej choroby wiec gdzieś dzisiaj jadę z tym katarem bo ostatnio też tak się zaczęło

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się nie zgadzam mojej szwagierki córa do 5 miesiąca cały czas płakała i teraz ma rok i tylko się nosić to mój jest aniołem

Ewelka91
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A mógł się od kogoś zarazić? Ja to się modlę cały czas żeby przyszła już wiosna i żeby skończyły się te wstrętne choroby :/
    wszyscy z ktorymi mial kontakt sa zdrowi, od spzitala raptem 3 razy byl na spacerze i juz kichawka.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za ciepło/ zimno jest ubierany? U nas katar trwał 3 miesiące i dopiero jak obniżyliśmy temperaturę w domu do 20 stopni i zaczęliśmy go lekko ubierać to mu przeszło.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w domu 22 st, ma na sobie body na dlugi rekaw i polspiochy, to chyba mu nie za cieplo ale i nie za zimno?

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, moja też daje w nocy popalić, teraz do tego doszedł okres "nie jestem w ogóle głodna, wszystko mnie rozprasza, nie chcę cycusia" no dramat.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście fajnie, ze jesteście znowu z nami:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny też mam dosyć tej zimy i ciągle zmieniającej się pogody. Wczoraj miałam fatalny dzień. Lila mega marudna, bardzo mało je ale gorączki nie ma no i kaszel trochę przechodzi. Teraz zastanawiam się czy ten brak apetytu to sprawka przeziębienia czy zęby nadchodzą..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dziewczynki ja mam pytanie odnośnie tych mat do zabawy z Lidla, jakie grube one są i jakie jest ich wykonanie?
    wykonanie fajne, wielksoc tez fajna, material mily, tylko ja i tak pod nia klade narzute z lozka zlozona na 4 a i tak chlodno od podlogi i dzis to nawet koldre swoja polozylam pod to bo on zaczyna kichac a moze wlasnie od tego ciaglego lezenia na macie na tej podlodze, od balkon uwieje i ciagnie... nogi mi marzna jak kapci nei zaloze.
    mama86 wrote:
    A te z was które dawały juz marchewkę to trzymalyscie się tych 17 tyg?
    ja dalam nowosci po 20 tyg dopiero.
    rewoppka wrote:
    Dziewczyny co za dzień!!!
    zapaliło nam się dzisiaj gniazdko w pokoju! Słyszeliśmy od kilku dni jakieś szmery ale nie mogliśmy dojść skąd te dźwięki się biorą.. no i się okazało, że to gniazdko się topiło... masakryczna ta instalacja :( teraz boję się normalnie bo to już trzeci raz tak się zdarza!
    o matko, czy to juz naprawione? nie chce myslec co by bylo gdyby kuba byl np w hustawce i gniazdko b ysie podpalilo!!
    Sroka wrote:
    Polecam Wam tą babkę, jakbyście chciały kiedyś prezent albo w sumie i dal siebie ;) Ja mam od niej etui na książeczkę zdrowia i etui na pieluszki, super sprawa!

https://www.facebook.com/igusiowo?fref=ts
    jakie piekne te rzeczy!! :)
    Nutella wrote:
    Dziękuje kochane, staram się trzymać mocno:)

Pediatra mi w piątek powiedział, że do 24 miesiąca życia dziecku może przypałętać jakiś rodzaj zapalenia oskrzeli (nie potrafię sobie przypomnieć dokładnie jak ta choroba się nazywała) , które wymaga hospitalizacji.
    Nie ma na to szczepionki i nie da się przed tym uchronić - niektórym się zdarza innym nie.
    u nas bylo nazwane obturacyjne zapalenie oskrzeli. co kolwiek znaczy slowo obturacyjne.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

ja sie nie zgodze bo moja wstaje po 4 razy w ciagu nocy i czasem o 6 pobudka albo i wczesniej, sa dni ze wstanie po 7 a sa dni ze wstanie przed 6 od czego to zalezy nie mam pojecia. Mojego brata córka od Zuzi jest starsza 4 miesiace i tez czesto w nocy im wstaje, w dzien nieraz caly czas na rekach bo inaczej placz, jak do nas przyjezdzaja zdarza sie ciagle ktos ja musi nosic i nie usiada na chwile

preg.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jeju, moja też daje w nocy popalić, teraz do tego doszedł okres "nie jestem w ogóle głodna, wszystko mnie rozprasza, nie chcę cycusia" no dramat.

U mnie identycznie. W nocy nadrabia, a w dzień karmienie tylko po spaniu, jak bardzo szybko z cycem doskoczę i nic jej nie zdąży rozproszyć, ewentualnie jak już bardzo zmęczona i usypia. Po aktywności tylko szarpie za bluzkę, jest głodna, ale nie...3 łyki i mruczenie jak niedźwiedź i bieg na leżąco.
    Właśnie jak u Was z guganiem/gaworzeniem? Magda w sumie szybko zaczęła coś tam gugać (gaga, gugu, gi, geeeej itp.), później zmieniła się w sowę (ciągle robiła "chuchu"), teraz ma fazę niedźwiedzia i ciągle mruczy, tylko jak widzi Piotrusia to zaczyna gadać inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 14:07

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    U mnie identycznie. W nocy nadrabia, a w dzień karmienie tylko po spaniu, jak bardzo szybko z cycem doskoczę i nic jej nie zdąży rozproszyć, ewentualnie jak już bardzo zmęczona i usypia. Po aktywności tylko szarpie za bluzkę, jest głodna, ale nie...3 łyki i mruczenie jak niedźwiedź i bieg na leżąco.
    Właśnie jak u Was z guganiem/gaworzeniem? Magda w sumie szybko zaczęła coś tam gugać (gaga, gugu, gi, geeeej itp.), później zmieniła się w sowę (ciągle robiła "chuchu"), teraz ma fazę niedźwiedzia i ciągle mruczy, tylko jak widzi Piotrusia to zaczyna gadać inaczej...

My teraz jesteśmy na etapie: Mama wychodzi z pokoju, a Zosia: ej,ej,ej. Mama wraca a ona guuugiiigaaaa, mama wychodzi i bierze ją na przetrzymanie, Zosia ej, ej, ej, pisk, pisk, płacz, cisza ;) nie udało się nic wymusić :) mama wraca, zaciesz od ucha do ucha. I też braki w jedzeniu nadrabia w nocy, padam na pysk. A jak widzi brata to radość masakryczne, jak tylko się do nie zbliży to dotyka go po nosie, włosach, boski widok.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    o matko, czy to juz naprawione? nie chce myslec co by bylo gdyby kuba byl np w hustawce i gniazdko b ysie podpalilo!!
    Naprawilismy ale prawda jest taka ze ta instalacja jest cała do dupy i trzeba by ją całkowicie wymienić, to nie nasze mieszkanie wiec nie będziemy się w to bawić, a póki co obserwujemy i nasluchujemy :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus jak mnie widzi to w miare ok ale jak tylko gdzies wyjde na sekunde to ryk straszny-podobni 6 mc to lek separacyjny o to ze dziecko utraci matke lub ojca i dlatego placze jak nie widzi ktoregos z rodzica ale czy to prawda? hmmm zobaczymy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ