X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam też trochę nie pisałam ale przy tej mojej 2 ostatnio idzie oszalec mały od wyjścia ze szpitala cały czas ma katar :/ a starszy jest tak złośliwy że już nie daje rady ... oj te uroki małej różnicy międze maluchami...A zaraz zrobie sobie wycieczke do lidla reklamują całkiem nie złe adidasy z pumy może jeszcze na coś trafię:)

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja u nas fatalna depresyjna pogoda wiec caly dzien pewnie przesiedzimy w domu- maz pojechal po czesci do samochodu do innego miasta a ja sama z malym ale nieznosny okropnie maruda mala
    moj tez miewa koszmary bo czasem tak skomle przez sen i buzia mu sie smuci jakby zaraz mial plakac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 11:18

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja też :D pierdolca można dostać. Ale cóż zrobisz ;) Jednak mniej inne bardziej to przechodzą. Mam nadzieję, że drugie mniej :D
    ponoć dziewczynki są spokojniejsze. Jak czytam po naszym forum to głownie chłopcy szaleją w nocy np ;)
    Taa, moja mama cały czas mówiła że dziewczynki są spokojniejsze od chłopców i mowilam jej że głupoty znowu gada a jednak miała rację, chociaż raz ;)

pestka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzis ma 37,7 co i raz kicha, nie chce zbey znow byl chory :(

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Taa, moja mama cały czas mówiła że dziewczynki są spokojniejsze od chłopców i mowilam jej że głupoty znowu gada a jednak miała rację, chociaż raz ;)
    A ja się nie zgadzam,moja Ala tak daje do wiwatu,że aż głowa puchnie. Koszmary też ma,czasem aż piszczy przez sen. W dzień je tylko na leżąco i tylko z butelki, muszę odciągać mleczko.
    W nocy jedzenie z piersi jej nie przeszkadza.
    I mogłabym tak wymieniać dalej eh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 12:05

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    moj dzis ma 37,7 co i raz kicha, nie chce zbey znow byl chory :(
    A mógł się od kogoś zarazić? Ja to się modlę cały czas żeby przyszła już wiosna i żeby skończyły się te wstrętne choroby :/

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się boje następnej choroby wiec gdzieś dzisiaj jadę z tym katarem bo ostatnio też tak się zaczęło

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się nie zgadzam mojej szwagierki córa do 5 miesiąca cały czas płakała i teraz ma rok i tylko się nosić to mój jest aniołem

Ewelka91
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A mógł się od kogoś zarazić? Ja to się modlę cały czas żeby przyszła już wiosna i żeby skończyły się te wstrętne choroby :/
    wszyscy z ktorymi mial kontakt sa zdrowi, od spzitala raptem 3 razy byl na spacerze i juz kichawka.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za ciepło/ zimno jest ubierany? U nas katar trwał 3 miesiące i dopiero jak obniżyliśmy temperaturę w domu do 20 stopni i zaczęliśmy go lekko ubierać to mu przeszło.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w domu 22 st, ma na sobie body na dlugi rekaw i polspiochy, to chyba mu nie za cieplo ale i nie za zimno?

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, moja też daje w nocy popalić, teraz do tego doszedł okres "nie jestem w ogóle głodna, wszystko mnie rozprasza, nie chcę cycusia" no dramat.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście fajnie, ze jesteście znowu z nami:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny też mam dosyć tej zimy i ciągle zmieniającej się pogody. Wczoraj miałam fatalny dzień. Lila mega marudna, bardzo mało je ale gorączki nie ma no i kaszel trochę przechodzi. Teraz zastanawiam się czy ten brak apetytu to sprawka przeziębienia czy zęby nadchodzą..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dziewczynki ja mam pytanie odnośnie tych mat do zabawy z Lidla, jakie grube one są i jakie jest ich wykonanie?
    wykonanie fajne, wielksoc tez fajna, material mily, tylko ja i tak pod nia klade narzute z lozka zlozona na 4 a i tak chlodno od podlogi i dzis to nawet koldre swoja polozylam pod to bo on zaczyna kichac a moze wlasnie od tego ciaglego lezenia na macie na tej podlodze, od balkon uwieje i ciagnie... nogi mi marzna jak kapci nei zaloze.
    mama86 wrote:
    A te z was które dawały juz marchewkę to trzymalyscie się tych 17 tyg?
    ja dalam nowosci po 20 tyg dopiero.
    rewoppka wrote:
    Dziewczyny co za dzień!!!
    zapaliło nam się dzisiaj gniazdko w pokoju! Słyszeliśmy od kilku dni jakieś szmery ale nie mogliśmy dojść skąd te dźwięki się biorą.. no i się okazało, że to gniazdko się topiło... masakryczna ta instalacja :( teraz boję się normalnie bo to już trzeci raz tak się zdarza!
    o matko, czy to juz naprawione? nie chce myslec co by bylo gdyby kuba byl np w hustawce i gniazdko b ysie podpalilo!!
    Sroka wrote:
    Polecam Wam tą babkę, jakbyście chciały kiedyś prezent albo w sumie i dal siebie ;) Ja mam od niej etui na książeczkę zdrowia i etui na pieluszki, super sprawa!

https://www.facebook.com/igusiowo?fref=ts
    jakie piekne te rzeczy!! :)
    Nutella wrote:
    Dziękuje kochane, staram się trzymać mocno:)

Pediatra mi w piątek powiedział, że do 24 miesiąca życia dziecku może przypałętać jakiś rodzaj zapalenia oskrzeli (nie potrafię sobie przypomnieć dokładnie jak ta choroba się nazywała) , które wymaga hospitalizacji.
    Nie ma na to szczepionki i nie da się przed tym uchronić - niektórym się zdarza innym nie.
    u nas bylo nazwane obturacyjne zapalenie oskrzeli. co kolwiek znaczy slowo obturacyjne.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

ja sie nie zgodze bo moja wstaje po 4 razy w ciagu nocy i czasem o 6 pobudka albo i wczesniej, sa dni ze wstanie po 7 a sa dni ze wstanie przed 6 od czego to zalezy nie mam pojecia. Mojego brata córka od Zuzi jest starsza 4 miesiace i tez czesto w nocy im wstaje, w dzien nieraz caly czas na rekach bo inaczej placz, jak do nas przyjezdzaja zdarza sie ciagle ktos ja musi nosic i nie usiada na chwile

age.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jeju, moja też daje w nocy popalić, teraz do tego doszedł okres "nie jestem w ogóle głodna, wszystko mnie rozprasza, nie chcę cycusia" no dramat.

U mnie identycznie. W nocy nadrabia, a w dzień karmienie tylko po spaniu, jak bardzo szybko z cycem doskoczę i nic jej nie zdąży rozproszyć, ewentualnie jak już bardzo zmęczona i usypia. Po aktywności tylko szarpie za bluzkę, jest głodna, ale nie...3 łyki i mruczenie jak niedźwiedź i bieg na leżąco.
    Właśnie jak u Was z guganiem/gaworzeniem? Magda w sumie szybko zaczęła coś tam gugać (gaga, gugu, gi, geeeej itp.), później zmieniła się w sowę (ciągle robiła "chuchu"), teraz ma fazę niedźwiedzia i ciągle mruczy, tylko jak widzi Piotrusia to zaczyna gadać inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 14:07

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    U mnie identycznie. W nocy nadrabia, a w dzień karmienie tylko po spaniu, jak bardzo szybko z cycem doskoczę i nic jej nie zdąży rozproszyć, ewentualnie jak już bardzo zmęczona i usypia. Po aktywności tylko szarpie za bluzkę, jest głodna, ale nie...3 łyki i mruczenie jak niedźwiedź i bieg na leżąco.
    Właśnie jak u Was z guganiem/gaworzeniem? Magda w sumie szybko zaczęła coś tam gugać (gaga, gugu, gi, geeeej itp.), później zmieniła się w sowę (ciągle robiła "chuchu"), teraz ma fazę niedźwiedzia i ciągle mruczy, tylko jak widzi Piotrusia to zaczyna gadać inaczej...

My teraz jesteśmy na etapie: Mama wychodzi z pokoju, a Zosia: ej,ej,ej. Mama wraca a ona guuugiiigaaaa, mama wychodzi i bierze ją na przetrzymanie, Zosia ej, ej, ej, pisk, pisk, płacz, cisza ;) nie udało się nic wymusić :) mama wraca, zaciesz od ucha do ucha. I też braki w jedzeniu nadrabia w nocy, padam na pysk. A jak widzi brata to radość masakryczne, jak tylko się do nie zbliży to dotyka go po nosie, włosach, boski widok.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    o matko, czy to juz naprawione? nie chce myslec co by bylo gdyby kuba byl np w hustawce i gniazdko b ysie podpalilo!!
    Naprawilismy ale prawda jest taka ze ta instalacja jest cała do dupy i trzeba by ją całkowicie wymienić, to nie nasze mieszkanie wiec nie będziemy się w to bawić, a póki co obserwujemy i nasluchujemy :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus jak mnie widzi to w miare ok ale jak tylko gdzies wyjde na sekunde to ryk straszny-podobni 6 mc to lek separacyjny o to ze dziecko utraci matke lub ojca i dlatego placze jak nie widzi ktoregos z rodzica ale czy to prawda? hmmm zobaczymy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ