X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    u nas w domu 22 st, ma na sobie body na dlugi rekaw i polspiochy, to chyba mu nie za cieplo ale i nie za zimno?
    U nas 22 to za dużo dla Filipa. Przy takiej temp miał stan podgoraczkowy no ale każde dziecko jest inne. A mierzylas mu temp podczas aktywności czy po drzemce?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tez to slyszalam, ale moj kuba jak tak to juz 4 mce ma lek separacyjny :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U nas 22 to za dużo dla Filipa. Przy takiej temp miał stan podgoraczkowy no ale każde dziecko jest inne. A mierzylas mu temp podczas aktywności czy po drzemce?
    i po drzemce i po aktywnosci, ciagle ejst inna, drazni mnei ten termometr wgl ;/

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz 37,1 raz 37,7 albo 38,1 i by tak skakala non stop? te termometry sa do dupy!

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie, pisalas o nosidle że nosicie Kubulka, jakie macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    raz 37,1 raz 37,7 albo 38,1 i by tak skakala non stop? te termometry sa do dupy!
    A po drzemce jaka?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Scescie, pisalas o nosidle że nosicie Kubulka, jakie macie?
    znaczy nie nosidlo tylko fotelik ten od wozka....

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A po drzemce jaka?
    no po drzemce to zawsze wieksza jest, tak jak i po karmieniu, nei biore takie jtemp pod uwage zbytnio. bo caly cieply jak pod kocykiem lezy czy cos... przewanzie czekam z 5-10 min i wtedy mierze. teraz mial 37,5 i zasnal.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    znaczy nie nosidlo tylko fotelik ten od wozka....

Aaaaaa :-D

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosidla ani husty nie mam, a moze szkoda, bo bym chociaz odkurzyc mogla np ;) bo kuba zaczal sie bac odkurzacza ostatnio i jak jestem sama a on nie spi to placze az mu zyly na glowie wychdoza do wierzchu, a jak spi to sie od jego dzwieku budzi, wiec musze odkurzac tylko jak maz jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zawsze po drzemce ma niższą. Jak będzie na 100 procent zdrowy to by dobrze było żebyś mu mierzyła temp w różnych porach dnia i w różnych sytuacjach i wtedy zobaczysz czy się nie przegrzewa.
    Scescie no i dobrze by było żebyś dawała mu do spania cieńszy kocyk bo widocznie za gorąco mu jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:40

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Dziewczyny, czy Waszym dzieciaczkom też w nocy śnią się koszmary? U nas od jakiegoś czasu zdarzało się pojękiwanie i kręcenie główką, ale dzisiaj to była masakra jakaś. Popłakiwanie, jęczenie, stękanie i tak do rana. Wszystko z zamkniętymi oczami. Aż w końcu obudziła się z wielkim płaczem przed 4, zjadła, zasnęła, a potem znowu jęki i stękania. Nie wiem, co to. Co chwilę wstawałam, żeby sprawdzić, czy nie ma temperatury, ale nic takiego. No i obudziła się o 6.30 w świetnym humorze, a teraz ucina sobie drzemkę, więc na chorą mi nie wygląda.

U nas tak jest. Oczy zamkniete , spi i poplakuje. Tak zalosnie wrecz, i czasami mega ryk. Glaskanie, calowanie nic nie da, budzi sie i przechodzi

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A u mnie zawsze po drzemce ma niższą. Jak będzie na 100 procent zdrowy to by dobrze było żebyś mu mierzyła temp w różnych porach dnia i w różnych sytuacjach i wtedy zobaczysz czy się nie przegrzewa.
    Scescie no i dobrze by było żebyś dawała mu do spania cieńszy kocyk bo widocznie za gorąco mu jest.
    kurcze... no moze i tak ale boje sie mu dac jeszcze cienszy jak sama spie pod koldra ? on nei spi pod grubym kocem tylko pod takim cienkim no.... hm hm hm.... teraz mialam 10 min masakry. bawil sie gryzakiem i nagle tak przerazliwy placz, chyba go zabolalo cos, darl sie jak oparzony!! az m udalam przeciwbolowy paracetamol bo chcialam mu ulzyc no!

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ceneo.pl/1484022

My mamy takie lozeczko

paradise lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, fajnie Scescie ze wróciłaS. U mnie Antos juz prawie 2tyg ma katar, cały czas mu charczy aż mi go szkoda. Chyba w pon znowu do lekarza. W co do gadania mówi bababa wawawa lalala aga Ada dada a mama juz nie umie :-)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce juz wiosne :) u mnie pada 2 dzien i jakos humor depresyjny a na dodatek zawiesili kosmetyke i raczej juz nie bede pracowala tam gdzie pracowalam :(
    ale smutno mi a tak wszystkich lubilam i zzylam sie z ludz,i a tu klops
    zeby mi tylko czasem macierzynskiego nie wstrzymali bo sie zalamie calkowicie bo nie wiem jak to jest ale chyba jak pracodawca likwiduje to chyba zabieraja macierzynski ale narazie wstrzymali bo czekaja na decyzje od glownego szefa z Wawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 21:45

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga samych uśmiechów dla Kajtusia! :)

U nas teraz guganie zmienilo sie w takie dlugie yyyy, eee o różnym natezeniu, choc czasem jak go cos zainteresuje to różne dzwięki wydaje, najśmieszniej jak ma smoka w buzi i z nim próbuje gadac ;) no i do taty duzo gada, jakby mu caly dzien opowiadal ;)

Smutas to niefajnie z tym katarem Antosia...oby szybko mu przeszlo i obylo sie bez żadnego antybiotyku..u nas tez nadal cos charczy w środku, rano zawsze odciagam frida troche gilków, dzis był taki ciagnacy sie katar, ale w ciagu dnia na szczescie nie ma, no i kaszle juz zdecydowanie rzadziej, jak juz to tez rano.
    Chcialabym tez juz prawdziwą cieplutką wiosnę, bo teraz strasznie nieprzyjemnie na zewnątrz i te okropne wirusy wszedzie sie panoszą, wszyscy dookola chorują...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 21:55

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    kurcze... no moze i tak ale boje sie mu dac jeszcze cienszy jak sama spie pod koldra ? on nei spi pod grubym kocem tylko pod takim cienkim no.... hm hm hm.... teraz mialam 10 min masakry. bawil sie gryzakiem i nagle tak przerazliwy placz, chyba go zabolalo cos, darl sie jak oparzony!! az m udalam przeciwbolowy paracetamol bo chcialam mu ulzyc no!
    To może ząbki a nie choroba :) Może faktycznie na razie nie kombinuj, jak będziesz pewna że jest zdrowy to wtedy możesz się po zastanawiać czy mu nie za gorąco. Filip śpi pod kolderką ale ja mam w nocy 17, 18 stopni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja chce juz wiosne :) u mnie pada 2 dzien i jakos humor depresyjny a na dodatek zawiesili kosmetyke i raczej juz nie bede pracowala tam gdzie pracowalam :(
    ale smutno mi a tak wszystkich lubilam i zzylam sie z ludz,i a tu klops
    zeby mi tylko czasem macierzynskiego nie wstrzymali bo sie zalamie calkowicie bo nie wiem jak to jest ale chyba jak pracodawca likwiduje to chyba zabieraja macierzynski ale narazie wstrzymali bo czekaja na decyzje od glownego szefa z Wawy
    ZUS bedzie płacił w najgorszym razie.

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro już pewnie nie dam rady wejść na forum wiec życzę wam pięknej pogody w następnym tygodniu, rozesmianych dni i przespanych nocy! Zdam relacje z wyjazdu jak już wrócimy :) trzymajcie kciuki cioteczki żeby wszystko się udało i Tomek został podróżnikiem :)
    Może macie jakieś rady co mam ze sobą jeszcze zabrać? Leki ubranka zabawki i cycki przygotowane :P

ao12., sylwia1985, ataga4, Sroka, tofirus, Kasiula09, paradise, pestka, Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ