X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po spacerze, niby 10 stopni i trochę wiej, ale staraliśmy się go osłaniać, więc mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Jutro muszę go zarejestrować do kontroli, ale nasza lekarka przyjmuje tylko do 13, więc muszę z nim pójść sama, ale to na naszym osiedlu, więc bliziutko:-) Byłam już z nim sama u dermatologa i jakoś daliśmy radę :-)

Mam pytanie znowu o to nosidło z allegro, bo znalazłam bardzo podobne, ma dodatkowo klapkę na plecach, po jej odsłonięciu zostaje siateczka przewiewna na plecach. Tylko jest węższe na dole z tyłu i nie wiem czy to jest jakaś różnica? Może mamy nosidełkowe mogą coś doradzić? Chcę coś kupić, bo moja chusta elastyczna już ledwo daje radę z naszymi 9 kg:-)

To jest nosidło polecone z forum: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i5137324233.html

A to znalazłam: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30m-na-wiosne-i5110786050.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=FB

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Antek przedwczoraj opanował fikanie na brzuch, bo do tej pory reka przeszkadzla, ale już sobie radzi:-) teraz w nocy tak chce sięgnąć do cyca zanim się rozbiore, że czasem też fiknie na brzuch na spiocha :-)
    moj to samo hehe, i jeszcze je cycka i probuje sie z nim okrecic!!

• Sroka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dziś przechodzi samą siebie. Ryczy non stop, i tylko ręce a czasem i nawet one nie są dobre. Już wysiadam!! Nauczyła się przewracać na brzuch, ale nie umie wracać. Przewróci się a zaraz wkurza, że nie umie wrócić. ahhh i zaś ryczy! Co to moze być?!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Agata dziś przechodzi samą siebie. Ryczy non stop, i tylko ręce a czasem i nawet one nie są dobre. Już wysiadam!! Nauczyła się przewracać na brzuch, ale nie umie wracać. Przewróci się a zaraz wkurza, że nie umie wrócić. ahhh i zaś ryczy! Co to moze być?!
    Zęby ;)

Sroka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u nas dzis od poludnia ryk i ryk, nawet po jedzeniu jak zawsze miał od razu humor, tak dzis płacz i wszystko bee..tez mysle ze moze to te zęby sie odzywają, bo nie mam juz pomyslu o co moze mu chodzic...

KasiaMJ ja tak jak Bella_Ona ostatnio wszedzie chodze sama z wózkiem, nie tak trudno, no chyba ze trzeby by gdzies dalej dojechac, ale tak to jak ide blsiko do przychodni, to zostawiam wózek na korytarzu, torba na ramie, kocyk na torbie wisi , młody na rękach i do gabinetu. Mój mąż nawet dobrze nie wie gdzie przychodnia jest....na bioderkach pierwszy raz tylko ze mną byl...

Renatkah wszytskiego co naaaj z okazji urodzin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 19:42

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie, u mnie tez są w domu 22 stopnie i Gabrysia jest cały czas na krótkim rekawku. W dzien wiecej sie rusza i czesto byla spocona jak brykala w dlugim rekawku. W dzień śpi pod cienkim kocykiem bo ma krotkie drzemki wiec sie nie wyziębi, jak sprawdzam to zawsze jest cieplutka ;-) A na noc ubieram ja w pajaca z dlugim i przykrywam kołdrą bo trochę dłużej trwa takie spanie ;-) Kiedyś na noc spala w krótkim i czasami była trochę wychlodzona. Wiadomo jak jest teraz trochę przeziebiona to zakładam jej długi rękaw w dzień ale jak widzę ze jest spocona to siup w krotki rekaw ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka u mnie ryk był wczoraj ale to pewnie po szczepieniu bo byliśmy w piątek. Dodatkowo jeszcze to charczenie w nosie i chyba żeby ida bo nerwowo ostatnio gryzie raczki i ma dużo gęstej śliny ;-) Dzisiaj byłam juz dętka , te dwa dni dały mi tak popalic ze po całym tygodniu nie byłam tak zmachana jak dzisiaj :-\ Aż mąż myślał ze plakalam bo miałam taki wyraz twarzy ze zmeczenia :-P

Uwaga, uwaga! W piątek dzwonili i do mnie ze jest termin na to USG tarczycy. Czekalam 5 tygodni na telefon!!! Wiec we wtorek mam USG :-)

Dziewczyny, co można kupić 5 latce na urodziny? Pracuje w zerowce ale wypadlam z obiegu i nie wiem co jest teraz modne :-P

pestka lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 dla takiej 5-latki to moze jakis zestaw do robienia biżuterii, w sensie jakies kolorowe koraliki, sznureczki, zeby mogla bransoletki czy korale zrobic ;) albo np. cos z "Krainy Lodu 2", jakies puzzle, gre, albo jakis bardziej dziewczęcy gadżet, to ponoc ostatnio popularna bajka wsród przedszkolaków ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:30

pestka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga to super że Kajtus taki super zadowolony i grzeczny :)

ja wszystko teraz zwalam na zęby...ale moze po prostu taki nerwowy egzemplarz mi sie trafil...

A wczoraj kąpał sie pierwszy raz z babyswimmerkiem.. ;) na poczatku juz sie chcial rozpłakac, ale na szczescie jak juz sie znalazł w wodzie to chyba mu sie spodobalo ;) choc w pozycji na brzuszku sredni, wolał na pleckach, moze dlatego ze tak zwykle leżał w waniennce i pewniej sie czuje w takiej pozycji w wodzie.. ale bedziemy raz w tyg kąpac go w duzej wannie, i tak jest duzy postep po tym jak urzadzal dzikie awantury wczesniej przy kąpieli.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 20:41

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:30

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ogląda mistrzostwa świata w LOLa które odbywają się w Katowicach,czy któryś z szanownych małżonków również? :-)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    PAaolka,właśnie ostatnio myślałam o Was tzn o tych Krzysiowych kapielach,i miałam nawet o to pytać, ale mi umknelo :-/ Czyli jużwszytsko dobrze i chętnie się kapie,nie ma płaczu?
    Kajtek to tak chlapie, że rozkladamy recznik wokół wanienki żeby ochronić panele i dywan :-P

To miło że o nas myslalas ;)
    No juz jest ok z kąpielami i bez płaczu, ale kąpiemy Krzysia zawsze rano, nie przestawialam go jeszcze na wieczór. Rano jest wyspany i ma zawsze dobry humor i teraz juz w wanience sie cieszy i chlapie wlasnie tak ze zaraz bedziemy chyba musieli odmalowac ściane ktorą zachlapał bo zacieki są... ;)

A jak Kajtus sie czuje? przeziębienie minelo?

Mó mąz nie gra w tą gre, nawet nie wiem co to LOL :P ...za to ostatnio wciagnal sie w The Settlers...i wkurza mnie ze zajmuje mu to wolny czas, naet jak z nim film ogladalam jak Krzys spal on musial wejsc i "tylko cos ustawic" w tej grze...ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 21:27

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mój małżonek cale szczęście nie "z tych". Aczkolwiek kiedyś miał zainstalowane GTA na kompie ;-) Jak jedziemy do moich rodziców to czasami zaszyje się z moimi braćmi w pokoju i dadzą mu troche pograć ;-) Mają po 17 lat i nałogowo siedzą przy kompie :-P Zabiera im to cały wolny czas a mój tata kiedyś w żartach powiedział ze gdyby wiedział który bocian ich przyniósł to by go zastrzelił :-P

ataga4, paaolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewuszki powiedzcie mi jakie macie plany jeśli chodzi o kreacje plażowe? Ja zawsze nad morzem czy jeziorem paradowalam w dwuczęściowym stroju lecz teraz sobie nie wyobrazam tak wystartować. Moja opona tak się ze mną zaprzyjaźniła, ze nie chce się ode mnie odkumplować :-P

renatkach, Anoolka, pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A dziewuszki powiedzcie mi jakie macie plany jeśli chodzi o kreacje plażowe? Ja zawsze nad morzem czy jeziorem paradowalam w dwuczęściowym stroju lecz teraz sobie nie wyobrazam tak wystartować. Moja opona tak się ze mną zaprzyjaźniła, ze nie chce się ode mnie odkumplować :-P
    no ja teraz musze kupic jakis sexi jednoczesciowy stroj chyba ze uda mi sie wypracowac mega brzuch w co watpie....

myslalam o monokini :) sexy sa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 21:39

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie mam jednoczesciowy, czarny, zawiazywany na szyi, z takim glebszym wycięciem miedzy cyckami. Zobacze jak będę wyglądała latem. Bo ja to z natury leniuch jestem i wole dobrze zamaskować niż się do roboty wziąć :-P

ataga4 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    No ja właśnie mam jednoczesciowy, czarny, zawiazywany na szyi, z takim glebszym wycięciem miedzy cyckami. Zobacze jak będę wyglądała latem. Bo ja to z natury leniuch jestem i wole dobrze zamaskować niż się do roboty wziąć :-P
    cos takiego
    http://allegro.pl/sexy-bohemia-kobiecy-monokini-stroj-kapielowy-m-38-i5057552246.html

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko aż misialam sprawdzic co to jest monokini B-) Sexi to to jest ale ja to bym musiała jakieś takie bardziej zabudowane sobie sprawić bo ten wąski pasek na brzuchu by sobie z moją oponą nie poradził :-P

divers2288.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ło matko aż misialam sprawdzic co to jest monokini B-) Sexi to to jest ale ja to bym musiała jakieś takie bardziej zabudowane sobie sprawić bo ten wąski pasek na brzuchu by sobie z moją oponą nie poradził :-P
    zobacz jakie to sexi

http://allegro.pl/goracy-stroj-kapielowy-monokini-bandage-tu-s-tw-i5111290709.html

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ