X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek- maz pojechal do Wawy po jakies durne czesci do samochodu zobaczyc a ja sama z malym.Musialam go wymyc rano bo zrobil taka kupe ze az caly brzuch i plecy brudne. Kurcze u nas ladna pogoda ale nie wiem czy brac go na spacer jak byl o 10 kapany- jak myslicie? chcialabym tak kolo 14 pojsc bo napewno nie wczesniej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ my mamy weselicho w sierpniu meza kuzynka wychodzi za maz i maja 2 letniego synka i mam nadzieje ze moi rodzice przyjada i zostana z malym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 11:21

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dzien doberek- maz pojechal do Wawy po jakies durne czesci do samochodu zobaczyc a ja sama z malym.Musialam go wymyc rano bo zrobil taka kupe ze az caly brzuch i plecy brudne. Kurcze u nas ladna pogoda ale nie wiem czy brac go na spacer jak byl o 10 kapany- jak myslicie? chcialabym tak kolo 14 pojsc bo napewno nie wczesniej

Myślę, że spokojnie możesz iść na spacer. U nas straaaasznie wieje :-/

• letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A dziewuszki powiedzcie mi jakie macie plany jeśli chodzi o kreacje plażowe? Ja zawsze nad morzem czy jeziorem paradowalam w dwuczęściowym stroju lecz teraz sobie nie wyobrazam tak wystartować. Moja opona tak się ze mną zaprzyjaźniła, ze nie chce się ode mnie odkumplować :-P

Ja sobie kupiłam o taki http://brasfera.pl/product-pol-465-Tankini-bandeau-Panache-Anya-stripe.html

Brzuch jako brzuch mam dosyć szczupły, zostało tylko trochę skóry widocznej jak siedzę ale za to całe pasy rozstępów także w tym roku raczej dwuczęściowy nie... no chyba, że zbledną jeszcze bardziej... w tej chwili widać je dosyć wyraźnie aczkolwiek już zanikają

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Witam się i ja z rana :)

Mój M nie gra, ale jest projektantem i pracuje całymi dniami przy kompie. I też zawsze kombinuje jak tu zabawić Młodą jedną ręką :D

Te stroje kąpielowe są mega, ale ja bym się nie odważyła w takim paradować ;)

Co do temperatury, to u nas 18-19 stopni i zawsze ubieraliśmy tylko jedną warstwę, zwykle body z długim rękawem i getry lub rajstopy. Czasem jak słonko mocno grzeje do okien, to rezygnuję z dolnej części i Mała pomyka w samych bodach.

U nas dziś noc o niebo lepsza, bo tylko raz obudziły mnie Małgosiowe koszmarki. No i dziewczyna wstała zadowolona :) Już 40 min bawi się sama na podłodze, więc jest szansa, że po raz pierwszy od dawna wypiję ciepłą kawę :)

A no i pogoda za oknem piękna :)
    A powiedz mi czy takim projektantem co wnętrzami też się zajmuje? Bo szukam takiego, bo nie długo pójdziemy mieszkać do domu i potrzebuję tam jakoś fajnie urządzić, a nie mam do tego głowy.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam szykuje się wesele 20 czerwca - chrzestny Agaty i idziemy w trójkę, ale wieczorkiem myślę podrzucić Małą do teściów ( to jest pół kilometra od nich) i spróbować ją tam położyć spać. A później drugi tydzień września, to już znowu jakiś kilometr od mojej mamy więc Małą tam pójdzie spać ;)
    Ja wczoraj kupiłam sok z gerbera jabłkowy, rozcieńczyłam 1/3 sok i 2/3 wody i dałam do niekapka. Gryzła ten ustnik, aż coś wyleciało i krzywi się jak jej ten soczek do buzi kapnie, ale już później coraz chętniej sama go brała do rączek i ciumkała. Zobaczymy dalej ;)
    KUpiłam dziś mopa z Viledy tego obrotowego i właśnie przejchałam całe mieszkanie, jak dla mnie to wart uwagi :)
    Za to mąż chce kupić odkurzacz wodny Thomas Pet&Familly. Troche wydatku bo 1300zł i zastanawiam sie czy iść na takie coś. Ma któraś z Was jakiś wodny warty uwagi?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    KUpiłam dziś mopa z Viledy tego obrotowego i właśnie przejchałam całe mieszkanie, jak dla mnie to wart uwagi :)

My też mamy mopa rotacyjnego, ale z Jana Niezbędnego, w sumie fajny, ale przy dłuższym stosowaniu nie doczyszcza rogów i od czasu do czasu trzeba ręcznie przetrzeć

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co wy robicie z malymi ciuszkami? ja pomyslalam ze wystawie na jakiejs aukcji i sprzedam bo juz mam dwa pudla 0-3 mce a jak sobie pomysle ze tak caly czas bedzie to caly strych zawale. Zostawie tylko moze same najfajniejsze ciuszki a reszte sprzedam bo po co mi one

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nam szykuje się wesele 20 czerwca - chrzestny Agaty i idziemy w trójkę, ale wieczorkiem myślę podrzucić Małą do teściów ( to jest pół kilometra od nich) i spróbować ją tam położyć spać. A później drugi tydzień września, to już znowu jakiś kilometr od mojej mamy więc Małą tam pójdzie spać ;)
    Ja wczoraj kupiłam sok z gerbera jabłkowy, rozcieńczyłam 1/3 sok i 2/3 wody i dałam do niekapka. Gryzła ten ustnik, aż coś wyleciało i krzywi się jak jej ten soczek do buzi kapnie, ale już później coraz chętniej sama go brała do rączek i ciumkała. Zobaczymy dalej ;)
    Za to mąż chce kupić odkurzacz wodny Thomas Pet&Familly. Troche wydatku bo 1300zł i zastanawiam sie czy iść na takie coś. Ma któraś z Was jakiś wodny warty uwagi?

Moja mamuśka ma odkurzacz wodny rainbow i to już 10 lat, bardzo sobie go chwali :) ja mam zwykły a do codziennego odkurzania samobieżny carneo

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny co wy robicie z malymi ciuszkami? ja pomyslalam ze wystawie na jakiejs aukcji i sprzedam bo juz mam dwa pudla 0-3 mce a jak sobie pomysle ze tak caly czas bedzie to caly strych zawale. Zostawie tylko moze same najfajniejsze ciuszki a reszte sprzedam bo po co mi one

Ja planuję zachodzić w drugą ciąże we wrześniu także zostawiam, a później będę sprzedawać na allegro :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mysle ze bede miala drugiego maluszka ale zostawie wlasnie same fajne rzeczy bo duzo mam zbednych takich na codzien- wy tez macie ciuszki ktore zakladacie maluchom na codzien? i takie ladniejsze ktore gdzies do lekarza lub w odwiedziny? czy nie czy nie oddzielacie - ja oddzielam ale chyba przestane bo we wszystkich nie zdarzy pochodzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 12:14

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć własnie się zbudził z drugiej już dziś drzemki, nawet na spacer nie zdążyłam z nim wyjść :-P Ciekawe ile jeszcze dziś pospi..

• letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez mysle ze bede miala drugiego maluszka ale zostawie wlasnie same fajne rzeczy bo duzo mam zbednych takich na codzien- wy tez macie ciuszki ktore zakladacie maluchom na codzien? i takie ladniejsze ktore gdzies do lekarza lub w odwiedziny? czy nie czy nie oddzielacie - ja oddzielam ale chyba przestane bo we wszystkich nie zdarzy pochodzic

Ja swoich ciuszków mam mało a sporo od koleżanek do zwrotu :) nie oddzielam ciuszków

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Wszystko odkladam do siatek i pudeł i na strych beda jak znalazl dla drugiego dziecka, a poten ewentualnie bede sprzedawac. Ja nie oddzielam zakladam i na codzien i od swieta, bo jakbym tak robilam to te od swieta malo by w nich chodzila bo zaraz by wyrosla, zreszta my mamy tyle ubranek ze w niektorych tylko raz byla i juz za male

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Wszystko odkladam do siatek i pudeł i na strych beda jak znalazl dla drugiego dziecka, a poten ewentualnie bede sprzedawac. Ja nie oddzielam zakladam i na codzien i od swieta, bo jakbym tak robilam to te od swieta malo by w nich chodzila bo zaraz by wyrosla, zreszta my mamy tyle ubranek ze w niektorych tylko raz byla i juz za male
    a nie brudza sie ubranka od sloiczkow- ja mam owszem sliniak ale zawsze cos kapnie a potem problem z wypraniem dlatego szkoda mi zakladac ladne ciuszki w domu bo potem sa plamy a z marchewka to nawet wybielacz nie poradzil nic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jeśli nie planujesz drugiego to sprzedawaj bo po co ma leżeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, Filipowi wyskoczyła wysypka, taka drobna kaszka na twarzy w kolorze skóry. No i jestem zła na siebie bo za szybko po jajkach wprowadziłam ryby i teraz nie wiem co uczula :/ Czytałam że nawet po dwóch tyg może coś wyskoczyć :/

• tofirus Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A powiedz mi czy takim projektantem co wnętrzami też się zajmuje? Bo szukam takiego, bo nie długo pójdziemy mieszkać do domu i potrzebuję tam jakoś fajnie urządzić, a nie mam do tego głowy.

Mój zajmuje się instalacjami, więc nie bardzo ;)
    Nam też dom urządzała projektantka, bo samemu naprawdę ciężko ogarnąć taką przestrzeń.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Mój zajmuje się instalacjami, więc nie bardzo ;)
    Nam też dom urządzała projektantka, bo samemu naprawdę ciężko ogarnąć taką przestrzeń.
    A masz może jakiś namiar na kogoś na śląsku?

u mnie masakra, maż od rana do wieczora przy książkach a ja z mała, jest tak marudna że amba, już wysiadam a szczególnie mój kręgosłup ;///
    tylko ręce i ewentualnie wózek na 5 min. Przewraca sie sama na brzuch i płacze, że nie umie wrócić. Chciałam jej pomóc z wracaniem, to nie przytrzymałam główki i hukła się i płacz ;x
    ahhh nic idę obiad odgrzać i może chwilkę dychnę ;x

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Ja raczej nie oddzielam ubranek, chociaż mam kilka takich "perełek" które szkoda ubrać po domu. A ubranka zostawiam bo planujemy drugiego bobasa ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ