Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien doberek- maz pojechal do Wawy po jakies durne czesci do samochodu zobaczyc a ja sama z malym.Musialam go wymyc rano bo zrobil taka kupe ze az caly brzuch i plecy brudne. Kurcze u nas ladna pogoda ale nie wiem czy brac go na spacer jak byl o 10 kapany- jak myslicie? chcialabym tak kolo 14 pojsc bo napewno nie wczesniej
-
sylwia1985 wrote:dzien doberek- maz pojechal do Wawy po jakies durne czesci do samochodu zobaczyc a ja sama z malym.Musialam go wymyc rano bo zrobil taka kupe ze az caly brzuch i plecy brudne. Kurcze u nas ladna pogoda ale nie wiem czy brac go na spacer jak byl o 10 kapany- jak myslicie? chcialabym tak kolo 14 pojsc bo napewno nie wczesniej
Myślę, że spokojnie możesz iść na spacer. U nas straaaasznie wieje -
mama86 wrote:A dziewuszki powiedzcie mi jakie macie plany jeśli chodzi o kreacje plażowe? Ja zawsze nad morzem czy jeziorem paradowalam w dwuczęściowym stroju lecz teraz sobie nie wyobrazam tak wystartować. Moja opona tak się ze mną zaprzyjaźniła, ze nie chce się ode mnie odkumplować
Ja sobie kupiłam o taki http://brasfera.pl/product-pol-465-Tankini-bandeau-Panache-Anya-stripe.html
Brzuch jako brzuch mam dosyć szczupły, zostało tylko trochę skóry widocznej jak siedzę ale za to całe pasy rozstępów także w tym roku raczej dwuczęściowy nie... no chyba, że zbledną jeszcze bardziej... w tej chwili widać je dosyć wyraźnie aczkolwiek już zanikają -
tofirus wrote:Witam się i ja z rana
Mój M nie gra, ale jest projektantem i pracuje całymi dniami przy kompie. I też zawsze kombinuje jak tu zabawić Młodą jedną ręką
Te stroje kąpielowe są mega, ale ja bym się nie odważyła w takim paradować
Co do temperatury, to u nas 18-19 stopni i zawsze ubieraliśmy tylko jedną warstwę, zwykle body z długim rękawem i getry lub rajstopy. Czasem jak słonko mocno grzeje do okien, to rezygnuję z dolnej części i Mała pomyka w samych bodach.
U nas dziś noc o niebo lepsza, bo tylko raz obudziły mnie Małgosiowe koszmarki. No i dziewczyna wstała zadowolona Już 40 min bawi się sama na podłodze, więc jest szansa, że po raz pierwszy od dawna wypiję ciepłą kawę
A no i pogoda za oknem piękna -
Nam szykuje się wesele 20 czerwca - chrzestny Agaty i idziemy w trójkę, ale wieczorkiem myślę podrzucić Małą do teściów ( to jest pół kilometra od nich) i spróbować ją tam położyć spać. A później drugi tydzień września, to już znowu jakiś kilometr od mojej mamy więc Małą tam pójdzie spać
Ja wczoraj kupiłam sok z gerbera jabłkowy, rozcieńczyłam 1/3 sok i 2/3 wody i dałam do niekapka. Gryzła ten ustnik, aż coś wyleciało i krzywi się jak jej ten soczek do buzi kapnie, ale już później coraz chętniej sama go brała do rączek i ciumkała. Zobaczymy dalej
KUpiłam dziś mopa z Viledy tego obrotowego i właśnie przejchałam całe mieszkanie, jak dla mnie to wart uwagi
Za to mąż chce kupić odkurzacz wodny Thomas Pet&Familly. Troche wydatku bo 1300zł i zastanawiam sie czy iść na takie coś. Ma któraś z Was jakiś wodny warty uwagi? -
Sroka wrote:KUpiłam dziś mopa z Viledy tego obrotowego i właśnie przejchałam całe mieszkanie, jak dla mnie to wart uwagi
My też mamy mopa rotacyjnego, ale z Jana Niezbędnego, w sumie fajny, ale przy dłuższym stosowaniu nie doczyszcza rogów i od czasu do czasu trzeba ręcznie przetrzeć -
dziewczyny co wy robicie z malymi ciuszkami? ja pomyslalam ze wystawie na jakiejs aukcji i sprzedam bo juz mam dwa pudla 0-3 mce a jak sobie pomysle ze tak caly czas bedzie to caly strych zawale. Zostawie tylko moze same najfajniejsze ciuszki a reszte sprzedam bo po co mi one
-
Sroka wrote:Nam szykuje się wesele 20 czerwca - chrzestny Agaty i idziemy w trójkę, ale wieczorkiem myślę podrzucić Małą do teściów ( to jest pół kilometra od nich) i spróbować ją tam położyć spać. A później drugi tydzień września, to już znowu jakiś kilometr od mojej mamy więc Małą tam pójdzie spać
Ja wczoraj kupiłam sok z gerbera jabłkowy, rozcieńczyłam 1/3 sok i 2/3 wody i dałam do niekapka. Gryzła ten ustnik, aż coś wyleciało i krzywi się jak jej ten soczek do buzi kapnie, ale już później coraz chętniej sama go brała do rączek i ciumkała. Zobaczymy dalej
KUpiłam dziś mopa z Viledy tego obrotowego i właśnie przejchałam całe mieszkanie, jak dla mnie to wart uwagi
Za to mąż chce kupić odkurzacz wodny Thomas Pet&Familly. Troche wydatku bo 1300zł i zastanawiam sie czy iść na takie coś. Ma któraś z Was jakiś wodny warty uwagi?
Moja mamuśka ma odkurzacz wodny rainbow i to już 10 lat, bardzo sobie go chwali ja mam zwykły a do codziennego odkurzania samobieżny carneo
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny co wy robicie z malymi ciuszkami? ja pomyslalam ze wystawie na jakiejs aukcji i sprzedam bo juz mam dwa pudla 0-3 mce a jak sobie pomysle ze tak caly czas bedzie to caly strych zawale. Zostawie tylko moze same najfajniejsze ciuszki a reszte sprzedam bo po co mi one
Ja planuję zachodzić w drugą ciąże we wrześniu także zostawiam, a później będę sprzedawać na allegro
-
ja tez mysle ze bede miala drugiego maluszka ale zostawie wlasnie same fajne rzeczy bo duzo mam zbednych takich na codzien- wy tez macie ciuszki ktore zakladacie maluchom na codzien? i takie ladniejsze ktore gdzies do lekarza lub w odwiedziny? czy nie czy nie oddzielacie - ja oddzielam ale chyba przestane bo we wszystkich nie zdarzy pochodzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 12:14
-
sylwia1985 wrote:ja tez mysle ze bede miala drugiego maluszka ale zostawie wlasnie same fajne rzeczy bo duzo mam zbednych takich na codzien- wy tez macie ciuszki ktore zakladacie maluchom na codzien? i takie ladniejsze ktore gdzies do lekarza lub w odwiedziny? czy nie czy nie oddzielacie - ja oddzielam ale chyba przestane bo we wszystkich nie zdarzy pochodzic
Ja swoich ciuszków mam mało a sporo od koleżanek do zwrotu nie oddzielam ciuszków -
sylwia1985 wrote:dziewczyny co wy robicie z malymi ciuszkami? ja pomyslalam ze wystawie na jakiejs aukcji i sprzedam bo juz mam dwa pudla 0-3 mce a jak sobie pomysle ze tak caly czas bedzie to caly strych zawale. Zostawie tylko moze same najfajniejsze ciuszki a reszte sprzedam bo po co mi one
Wszystko odkladam do siatek i pudeł i na strych beda jak znalazl dla drugiego dziecka, a poten ewentualnie bede sprzedawac. Ja nie oddzielam zakladam i na codzien i od swieta, bo jakbym tak robilam to te od swieta malo by w nich chodzila bo zaraz by wyrosla, zreszta my mamy tyle ubranek ze w niektorych tylko raz byla i juz za male -
Kasiula09 wrote:Wszystko odkladam do siatek i pudeł i na strych beda jak znalazl dla drugiego dziecka, a poten ewentualnie bede sprzedawac. Ja nie oddzielam zakladam i na codzien i od swieta, bo jakbym tak robilam to te od swieta malo by w nich chodzila bo zaraz by wyrosla, zreszta my mamy tyle ubranek ze w niektorych tylko raz byla i juz za male
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sroka wrote:A powiedz mi czy takim projektantem co wnętrzami też się zajmuje? Bo szukam takiego, bo nie długo pójdziemy mieszkać do domu i potrzebuję tam jakoś fajnie urządzić, a nie mam do tego głowy.
Mój zajmuje się instalacjami, więc nie bardzo
Nam też dom urządzała projektantka, bo samemu naprawdę ciężko ogarnąć taką przestrzeń. -
tofirus wrote:Mój zajmuje się instalacjami, więc nie bardzo
Nam też dom urządzała projektantka, bo samemu naprawdę ciężko ogarnąć taką przestrzeń.
u mnie masakra, maż od rana do wieczora przy książkach a ja z mała, jest tak marudna że amba, już wysiadam a szczególnie mój kręgosłup ;///
tylko ręce i ewentualnie wózek na 5 min. Przewraca sie sama na brzuch i płacze, że nie umie wrócić. Chciałam jej pomóc z wracaniem, to nie przytrzymałam główki i hukła się i płacz ;x
ahhh nic idę obiad odgrzać i może chwilkę dychnę ;x -
sylwia1985 wrote:ja tez mysle ze bede miala drugiego maluszka ale zostawie wlasnie same fajne rzeczy bo duzo mam zbednych takich na codzien- wy tez macie ciuszki ktore zakladacie maluchom na codzien? i takie ladniejsze ktore gdzies do lekarza lub w odwiedziny? czy nie czy nie oddzielacie - ja oddzielam ale chyba przestane bo we wszystkich nie zdarzy pochodzic
Ja raczej nie oddzielam ubranek, chociaż mam kilka takich "perełek" które szkoda ubrać po domu. A ubranka zostawiam bo planujemy drugiego bobasa