X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek- maz pojechal do Wawy po jakies durne czesci do samochodu zobaczyc a ja sama z malym.Musialam go wymyc rano bo zrobil taka kupe ze az caly brzuch i plecy brudne. Kurcze u nas ladna pogoda ale nie wiem czy brac go na spacer jak byl o 10 kapany- jak myslicie? chcialabym tak kolo 14 pojsc bo napewno nie wczesniej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ my mamy weselicho w sierpniu meza kuzynka wychodzi za maz i maja 2 letniego synka i mam nadzieje ze moi rodzice przyjada i zostana z malym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 11:21

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dzien doberek- maz pojechal do Wawy po jakies durne czesci do samochodu zobaczyc a ja sama z malym.Musialam go wymyc rano bo zrobil taka kupe ze az caly brzuch i plecy brudne. Kurcze u nas ladna pogoda ale nie wiem czy brac go na spacer jak byl o 10 kapany- jak myslicie? chcialabym tak kolo 14 pojsc bo napewno nie wczesniej

Myślę, że spokojnie możesz iść na spacer. U nas straaaasznie wieje :-/

• letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A dziewuszki powiedzcie mi jakie macie plany jeśli chodzi o kreacje plażowe? Ja zawsze nad morzem czy jeziorem paradowalam w dwuczęściowym stroju lecz teraz sobie nie wyobrazam tak wystartować. Moja opona tak się ze mną zaprzyjaźniła, ze nie chce się ode mnie odkumplować :-P

Ja sobie kupiłam o taki http://brasfera.pl/product-pol-465-Tankini-bandeau-Panache-Anya-stripe.html

Brzuch jako brzuch mam dosyć szczupły, zostało tylko trochę skóry widocznej jak siedzę ale za to całe pasy rozstępów także w tym roku raczej dwuczęściowy nie... no chyba, że zbledną jeszcze bardziej... w tej chwili widać je dosyć wyraźnie aczkolwiek już zanikają

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Witam się i ja z rana :)

Mój M nie gra, ale jest projektantem i pracuje całymi dniami przy kompie. I też zawsze kombinuje jak tu zabawić Młodą jedną ręką :D

Te stroje kąpielowe są mega, ale ja bym się nie odważyła w takim paradować ;)

Co do temperatury, to u nas 18-19 stopni i zawsze ubieraliśmy tylko jedną warstwę, zwykle body z długim rękawem i getry lub rajstopy. Czasem jak słonko mocno grzeje do okien, to rezygnuję z dolnej części i Mała pomyka w samych bodach.

U nas dziś noc o niebo lepsza, bo tylko raz obudziły mnie Małgosiowe koszmarki. No i dziewczyna wstała zadowolona :) Już 40 min bawi się sama na podłodze, więc jest szansa, że po raz pierwszy od dawna wypiję ciepłą kawę :)

A no i pogoda za oknem piękna :)
    A powiedz mi czy takim projektantem co wnętrzami też się zajmuje? Bo szukam takiego, bo nie długo pójdziemy mieszkać do domu i potrzebuję tam jakoś fajnie urządzić, a nie mam do tego głowy.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam szykuje się wesele 20 czerwca - chrzestny Agaty i idziemy w trójkę, ale wieczorkiem myślę podrzucić Małą do teściów ( to jest pół kilometra od nich) i spróbować ją tam położyć spać. A później drugi tydzień września, to już znowu jakiś kilometr od mojej mamy więc Małą tam pójdzie spać ;)
    Ja wczoraj kupiłam sok z gerbera jabłkowy, rozcieńczyłam 1/3 sok i 2/3 wody i dałam do niekapka. Gryzła ten ustnik, aż coś wyleciało i krzywi się jak jej ten soczek do buzi kapnie, ale już później coraz chętniej sama go brała do rączek i ciumkała. Zobaczymy dalej ;)
    KUpiłam dziś mopa z Viledy tego obrotowego i właśnie przejchałam całe mieszkanie, jak dla mnie to wart uwagi :)
    Za to mąż chce kupić odkurzacz wodny Thomas Pet&Familly. Troche wydatku bo 1300zł i zastanawiam sie czy iść na takie coś. Ma któraś z Was jakiś wodny warty uwagi?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    KUpiłam dziś mopa z Viledy tego obrotowego i właśnie przejchałam całe mieszkanie, jak dla mnie to wart uwagi :)

My też mamy mopa rotacyjnego, ale z Jana Niezbędnego, w sumie fajny, ale przy dłuższym stosowaniu nie doczyszcza rogów i od czasu do czasu trzeba ręcznie przetrzeć

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co wy robicie z malymi ciuszkami? ja pomyslalam ze wystawie na jakiejs aukcji i sprzedam bo juz mam dwa pudla 0-3 mce a jak sobie pomysle ze tak caly czas bedzie to caly strych zawale. Zostawie tylko moze same najfajniejsze ciuszki a reszte sprzedam bo po co mi one

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nam szykuje się wesele 20 czerwca - chrzestny Agaty i idziemy w trójkę, ale wieczorkiem myślę podrzucić Małą do teściów ( to jest pół kilometra od nich) i spróbować ją tam położyć spać. A później drugi tydzień września, to już znowu jakiś kilometr od mojej mamy więc Małą tam pójdzie spać ;)
    Ja wczoraj kupiłam sok z gerbera jabłkowy, rozcieńczyłam 1/3 sok i 2/3 wody i dałam do niekapka. Gryzła ten ustnik, aż coś wyleciało i krzywi się jak jej ten soczek do buzi kapnie, ale już później coraz chętniej sama go brała do rączek i ciumkała. Zobaczymy dalej ;)
    Za to mąż chce kupić odkurzacz wodny Thomas Pet&Familly. Troche wydatku bo 1300zł i zastanawiam sie czy iść na takie coś. Ma któraś z Was jakiś wodny warty uwagi?

Moja mamuśka ma odkurzacz wodny rainbow i to już 10 lat, bardzo sobie go chwali :) ja mam zwykły a do codziennego odkurzania samobieżny carneo

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny co wy robicie z malymi ciuszkami? ja pomyslalam ze wystawie na jakiejs aukcji i sprzedam bo juz mam dwa pudla 0-3 mce a jak sobie pomysle ze tak caly czas bedzie to caly strych zawale. Zostawie tylko moze same najfajniejsze ciuszki a reszte sprzedam bo po co mi one

Ja planuję zachodzić w drugą ciąże we wrześniu także zostawiam, a później będę sprzedawać na allegro :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mysle ze bede miala drugiego maluszka ale zostawie wlasnie same fajne rzeczy bo duzo mam zbednych takich na codzien- wy tez macie ciuszki ktore zakladacie maluchom na codzien? i takie ladniejsze ktore gdzies do lekarza lub w odwiedziny? czy nie czy nie oddzielacie - ja oddzielam ale chyba przestane bo we wszystkich nie zdarzy pochodzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 12:14

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć własnie się zbudził z drugiej już dziś drzemki, nawet na spacer nie zdążyłam z nim wyjść :-P Ciekawe ile jeszcze dziś pospi..

• letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez mysle ze bede miala drugiego maluszka ale zostawie wlasnie same fajne rzeczy bo duzo mam zbednych takich na codzien- wy tez macie ciuszki ktore zakladacie maluchom na codzien? i takie ladniejsze ktore gdzies do lekarza lub w odwiedziny? czy nie czy nie oddzielacie - ja oddzielam ale chyba przestane bo we wszystkich nie zdarzy pochodzic

Ja swoich ciuszków mam mało a sporo od koleżanek do zwrotu :) nie oddzielam ciuszków

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Wszystko odkladam do siatek i pudeł i na strych beda jak znalazl dla drugiego dziecka, a poten ewentualnie bede sprzedawac. Ja nie oddzielam zakladam i na codzien i od swieta, bo jakbym tak robilam to te od swieta malo by w nich chodzila bo zaraz by wyrosla, zreszta my mamy tyle ubranek ze w niektorych tylko raz byla i juz za male

preg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Wszystko odkladam do siatek i pudeł i na strych beda jak znalazl dla drugiego dziecka, a poten ewentualnie bede sprzedawac. Ja nie oddzielam zakladam i na codzien i od swieta, bo jakbym tak robilam to te od swieta malo by w nich chodzila bo zaraz by wyrosla, zreszta my mamy tyle ubranek ze w niektorych tylko raz byla i juz za male
    a nie brudza sie ubranka od sloiczkow- ja mam owszem sliniak ale zawsze cos kapnie a potem problem z wypraniem dlatego szkoda mi zakladac ladne ciuszki w domu bo potem sa plamy a z marchewka to nawet wybielacz nie poradzil nic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jeśli nie planujesz drugiego to sprzedawaj bo po co ma leżeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, Filipowi wyskoczyła wysypka, taka drobna kaszka na twarzy w kolorze skóry. No i jestem zła na siebie bo za szybko po jajkach wprowadziłam ryby i teraz nie wiem co uczula :/ Czytałam że nawet po dwóch tyg może coś wyskoczyć :/

• tofirus Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A powiedz mi czy takim projektantem co wnętrzami też się zajmuje? Bo szukam takiego, bo nie długo pójdziemy mieszkać do domu i potrzebuję tam jakoś fajnie urządzić, a nie mam do tego głowy.

Mój zajmuje się instalacjami, więc nie bardzo ;)
    Nam też dom urządzała projektantka, bo samemu naprawdę ciężko ogarnąć taką przestrzeń.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Mój zajmuje się instalacjami, więc nie bardzo ;)
    Nam też dom urządzała projektantka, bo samemu naprawdę ciężko ogarnąć taką przestrzeń.
    A masz może jakiś namiar na kogoś na śląsku?

u mnie masakra, maż od rana do wieczora przy książkach a ja z mała, jest tak marudna że amba, już wysiadam a szczególnie mój kręgosłup ;///
    tylko ręce i ewentualnie wózek na 5 min. Przewraca sie sama na brzuch i płacze, że nie umie wrócić. Chciałam jej pomóc z wracaniem, to nie przytrzymałam główki i hukła się i płacz ;x
    ahhh nic idę obiad odgrzać i może chwilkę dychnę ;x

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Ja raczej nie oddzielam ubranek, chociaż mam kilka takich "perełek" które szkoda ubrać po domu. A ubranka zostawiam bo planujemy drugiego bobasa ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ