X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie sprzedaję, bo chcę mieć jeszcze dwie dzidzi także wszystko się przyda. A te ciuszki, których wiem, że nie będę używać, pakuje i daje znajomej położnej i daje swoim podopiecznym tym biedniejszym. Mam nadzieje, że przydaje się to komuś ;)

Agatka śpi od 19, ja poprasowałam, powiesiłam kolejne do suszenia pranie, mąż zrobił kolację i popija piwko z kumplem. A ja zdechnięta jestem. OD wczoraj Agata jest tak zmierzła, że padam na pyskol. Płacz, marudzenie itp. Jeśli to faktycznie ząbki to niech wychodzą szybko. Smaruje jej raz dziennie dentinoxem i daje Camille. Ale super efektów ulgi po tym nie widzę niestety. Dziś nawet miała 37,3 stopni. Biedactwo.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    o boziu jakie to drogie :O :O i to sama gora!! :O/QUOTE]

Duże cycki mały obwód niestety... bez usztywnienia nie wyjde bo by mi cycki bokiem, gora i dolem wyszly :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja piję ostatnio herbatkę koperkową...
    To moze odstaw i zaobserwuj? Moze przyczyna u was nie sa jaja i ryby?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki dziewuszki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello cóż za piękny poranek, słońce świeci, ptaszki śpiewają, moje dziecko wstalo o 5:45 a o 6:20 gdy przysypialo zrobiło kupę, czy świat nie jest uroczy??? ;-D

Anoolka, ataga4, Sisilla, tofirus, Kasiula09, pestka, Bella_Ona lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj spokoj..
    ja to dzis wstalam z placzem dwa razy. najpierw we snie zmarla moja jedyna babcia, potem sie obudzilam na karmienie, i zasnelam i nastepnie pochowalam wlasnego meza!!! wszystko mega realne. bylam w ciazy dopiero, plakalam ze kuba nie pozna ojca, mialam zal do rodzin yze go za malo oplakuja, krzyczalam plakalam rzucalam sie na podloge okropnosc!! poszlam go obudzialam za 5 6 i plakalam z nim razem, potem kubus wstal jesc i tym sposobem we troje lezelismy do 6:30... kuba wlasnie zasnal o 7....

• Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Hello cóż za piękny poranek, słońce świeci, ptaszki śpiewają, moje dziecko wstalo o 5:45 a o 6:20 gdy przysypialo zrobiło kupę, czy świat nie jest uroczy??? ;-D
    WItaj w klubie! u Nas od tygodnia jest pobudka punkt 6! Zastanawiam się, czy jakbym rolety zainstalowała w oknach, czy coś by to pomogło? Czy po prostu nastawić się na tak wczesne wstawanie ;X

Dzisiaj w Superpharm jest -50% na rzeczy z Canapol, a jutro - 50% na rzeczy z LOvi. Do tego jeszcze przeceny na dane marki kosmetyków ;) Jakby któraś była chętna. Ja ani nie śmię mojego męża pytać czy jechać, bo w tym miesiącu poleciałam z kasą fess :X Ale wszystko dla Młodej ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    daj spokoj..
    ja to dzis wstalam z placzem dwa razy. najpierw we snie zmarla moja jedyna babcia, potem sie obudzilam na karmienie, i zasnelam i nastepnie pochowalam wlasnego meza!!! wszystko mega realne. bylam w ciazy dopiero, plakalam ze kuba nie pozna ojca, mialam zal do rodzin yze go za malo oplakuja, krzyczalam plakalam rzucalam sie na podloge okropnosc!! poszlam go obudzialam za 5 6 i plakalam z nim razem, potem kubus wstal jesc i tym sposobem we troje lezelismy do 6:30... kuba wlasnie zasnal o 7....
    O ciup! Współczuję Ci takich snów. Mnie tylko raz w życiu śniło się coś podobnego i mam nadzieję, że się nie powtórzy. Za to ostatnio, mojemu mężowi śniło się, że wziął mnie na kopalnie i zjechałam z nim na dół i tam nie przysypało. I pluł sobie w twarz, że mnie zabrał. Ahh te sny ;/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:

Kasia u mnie poranek podobnie uroczy, o 5:35 cicha pobudka, a o 6 okazało się że jest mega kupsztal :-) z tej ostatniej rzeczy bardzo się ucieszyłam, bo wczoraj straszylismy Kajtka czopkiem,że jak nic nie zrobi, to dziś pójdzie w ruch :-P Teraz przysnal, ja do tego czasu prawie zrobiłam obiad (hehe obiad na śniadanie:-D ) i kanapki mężów do pracy, taki gest miałam! :-P Ale zgadzam, się, świat jest piękny! :-D

• Nelly Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, pobudka o 6 to wcześnie? Moja córa zwykle się budzi ok. 4:30 i choć sama jeszcze trochę pośpi, to mnie się już nigdy zasnąć nie udaje... Ale nie narzekam, wolę to niż nocne pobudki

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Sroka, pobudka o 6 to wcześnie? Moja córa zwykle się budzi ok. 4:30 i choć sama jeszcze trochę pośpi, to mnie się już nigdy zasnąć nie udaje... Ale nie narzekam, wolę to niż nocne pobudki
    Niestety, bo kiedyś były piękne czasy wstawania koło 8 ;) A w nocy też ze dwa razy się obudzi, więc całkowitych luksusów nie ma ;x

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja też nie sprzedaję, bo chcę mieć jeszcze dwie dzidzi także wszystko się przyda. A te ciuszki, których wiem, że nie będę używać, pakuje i daje znajomej położnej i daje swoim podopiecznym tym biedniejszym. Mam nadzieje, że przydaje się to komuś ;)

Agatka śpi od 19, ja poprasowałam, powiesiłam kolejne do suszenia pranie, mąż zrobił kolację i popija piwko z kumplem. A ja zdechnięta jestem. OD wczoraj Agata jest tak zmierzła, że padam na pyskol. Płacz, marudzenie itp. Jeśli to faktycznie ząbki to niech wychodzą szybko. Smaruje jej raz dziennie dentinoxem i daje Camille. Ale super efektów ulgi po tym nie widzę niestety. Dziś nawet miała 37,3 stopni. Biedactwo.

Sroka czy ja dobrze zrozumiałam twój wpis, że w sumie planujesz trójkę bobasków w domu? Jak tak to pełen szacun. Ja przy dwójce nie wyrabiam ;) ale ponoć po drugim już jest z górki, bo dzieci się już później same wychowują ;)

A wy moje panie ile dzieci planujecie? Myśli któraś o większej gromadce?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba taki etap mój też o 6 gotowy i jeszcze 2 albo 1 ale rzadko pobudki no nie wiem czy on za często śpi w dzień czy co

Ewelka91
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pobudka 6 rano.
    Nelly ja nigdy się nie przyzwyczaję do tych pobudek o 6 i biorę na przeczekanie :) jeszcze rok i może trochę dłużej pośpię ;)

Scęście nie znoszę takich snów, bo nie wiesz, czy to jawa, czy sen i strasznie człowiek przeżywa. Ale u nas się mówi, że jak wyśnisz czyjąś śmierć, to będzie długo żył :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla dokładnie tak, chcę mieć trójkę, jeszcze syna i potem znowu córkę ;) A czy tak się uda to zobaczymy :)

Sisilla lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pobudka o 6, ale potem jeszcze drzemka od 7 do 8 :)

Dziewczyny, budzę się o 5.30, patrzę na Małgoś, a ona śpi z nogami tak gdzie powinna być głowa! Obróciła się w nocy o 180 stopni! Nie mam pojęcia jak to zrobiła, bo do tej pory to zatrzymywała się na 90 stopniach. Słyszałam w nocy, że się wierci, ale nie spodziewałam się takiego efektu ;)

Sroka, Kasiula09, pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    U nas też pobudka o 6, ale potem jeszcze drzemka od 7 do 8 :)

Dziewczyny, budzę się o 5.30, patrzę na Małgoś, a ona śpi z nogami tak gdzie powinna być głowa! Obróciła się w nocy o 180 stopni! Nie mam pojęcia jak to zrobiła, bo do tej pory to zatrzymywała się na 90 stopniach. Słyszałam w nocy, że się wierci, ale nie spodziewałam się takiego efektu ;)
    Małą gimnastyczka :D U nas Agata obraca się o 90stopni i ciśnie nogami, żeby się odepchnąć, co prowadzi do tego, że automatycznie ciśnie się sama w głowę i jest płacz ;D I zrozum tu kobietę! :)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    WItaj w klubie! u Nas od tygodnia jest pobudka punkt 6! Zastanawiam się, czy jakbym rolety zainstalowała w oknach, czy coś by to pomogło? Czy po prostu nastawić się na tak wczesne wstawanie ;X

u nas sa rolety i to nic nie daja pobudka o 6 albo chwile przed, dzieci chyba wiedza ze jest widno to trzeba wstac :-)

ja kiedys myslalam o trójce dzieci ale jak bedzie to nie wiem na pewno jeszcze jedno

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sceście współczuję! Biedactwo :( :*

A ja dzisiaj spałam.uwaga uwaga 9,5h! Połozyłam sie o 21:40 i wstałam o 8! Franulo obudził sie o 6:15 ale odbiłam go(po karmieniu o 5 cdhyba nie wszystko zeszło) i spał jeszcze godzinę :D normalnie tez wstaje po 6, a tu taka niespodzianka! wyspałam sie jak nienormalna :D no i Franeczek ostatnio w końcu lepiej śpi, dziś tylko 2 pobudki na karmienie i jedna, że sie na chwilke obudził..szum i spał :D

a właśnie i sie nie pochwaliłam, że poszłam wczoraj biegać i nie dużo, ale 5,5km zaliczone! tempo żółwie, ale muszę wrócić do formy, ale jak wróciłam byłam taka szczęśliwa :D i jeszcze dziś super pogoda! :D
    <3
    będzie pięknie!

edit: co do ilości dzieciaczków ja chce dwójkę :) kiedys cos tam myślałam o trzech..ale nieeee, jeszcze jeden mały zbój mi wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:05

Anoolka, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie no niezle koszmary :/
    my na 11 do okulisty z Nikusiem a potem na rehabilitacje

kurcze jak by to zrobic by wstapic do super pharm - ale wole nie bo znowu cos kupie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ