X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie sprzedaję, bo chcę mieć jeszcze dwie dzidzi także wszystko się przyda. A te ciuszki, których wiem, że nie będę używać, pakuje i daje znajomej położnej i daje swoim podopiecznym tym biedniejszym. Mam nadzieje, że przydaje się to komuś ;)

Agatka śpi od 19, ja poprasowałam, powiesiłam kolejne do suszenia pranie, mąż zrobił kolację i popija piwko z kumplem. A ja zdechnięta jestem. OD wczoraj Agata jest tak zmierzła, że padam na pyskol. Płacz, marudzenie itp. Jeśli to faktycznie ząbki to niech wychodzą szybko. Smaruje jej raz dziennie dentinoxem i daje Camille. Ale super efektów ulgi po tym nie widzę niestety. Dziś nawet miała 37,3 stopni. Biedactwo.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    o boziu jakie to drogie :O :O i to sama gora!! :O/QUOTE]

Duże cycki mały obwód niestety... bez usztywnienia nie wyjde bo by mi cycki bokiem, gora i dolem wyszly :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja piję ostatnio herbatkę koperkową...
    To moze odstaw i zaobserwuj? Moze przyczyna u was nie sa jaja i ryby?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki dziewuszki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello cóż za piękny poranek, słońce świeci, ptaszki śpiewają, moje dziecko wstalo o 5:45 a o 6:20 gdy przysypialo zrobiło kupę, czy świat nie jest uroczy??? ;-D

Anoolka, ataga4, Sisilla, tofirus, Kasiula09, pestka, Bella_Ona lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj spokoj..
    ja to dzis wstalam z placzem dwa razy. najpierw we snie zmarla moja jedyna babcia, potem sie obudzilam na karmienie, i zasnelam i nastepnie pochowalam wlasnego meza!!! wszystko mega realne. bylam w ciazy dopiero, plakalam ze kuba nie pozna ojca, mialam zal do rodzin yze go za malo oplakuja, krzyczalam plakalam rzucalam sie na podloge okropnosc!! poszlam go obudzialam za 5 6 i plakalam z nim razem, potem kubus wstal jesc i tym sposobem we troje lezelismy do 6:30... kuba wlasnie zasnal o 7....

• Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Hello cóż za piękny poranek, słońce świeci, ptaszki śpiewają, moje dziecko wstalo o 5:45 a o 6:20 gdy przysypialo zrobiło kupę, czy świat nie jest uroczy??? ;-D
    WItaj w klubie! u Nas od tygodnia jest pobudka punkt 6! Zastanawiam się, czy jakbym rolety zainstalowała w oknach, czy coś by to pomogło? Czy po prostu nastawić się na tak wczesne wstawanie ;X

Dzisiaj w Superpharm jest -50% na rzeczy z Canapol, a jutro - 50% na rzeczy z LOvi. Do tego jeszcze przeceny na dane marki kosmetyków ;) Jakby któraś była chętna. Ja ani nie śmię mojego męża pytać czy jechać, bo w tym miesiącu poleciałam z kasą fess :X Ale wszystko dla Młodej ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    daj spokoj..
    ja to dzis wstalam z placzem dwa razy. najpierw we snie zmarla moja jedyna babcia, potem sie obudzilam na karmienie, i zasnelam i nastepnie pochowalam wlasnego meza!!! wszystko mega realne. bylam w ciazy dopiero, plakalam ze kuba nie pozna ojca, mialam zal do rodzin yze go za malo oplakuja, krzyczalam plakalam rzucalam sie na podloge okropnosc!! poszlam go obudzialam za 5 6 i plakalam z nim razem, potem kubus wstal jesc i tym sposobem we troje lezelismy do 6:30... kuba wlasnie zasnal o 7....
    O ciup! Współczuję Ci takich snów. Mnie tylko raz w życiu śniło się coś podobnego i mam nadzieję, że się nie powtórzy. Za to ostatnio, mojemu mężowi śniło się, że wziął mnie na kopalnie i zjechałam z nim na dół i tam nie przysypało. I pluł sobie w twarz, że mnie zabrał. Ahh te sny ;/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:

Kasia u mnie poranek podobnie uroczy, o 5:35 cicha pobudka, a o 6 okazało się że jest mega kupsztal :-) z tej ostatniej rzeczy bardzo się ucieszyłam, bo wczoraj straszylismy Kajtka czopkiem,że jak nic nie zrobi, to dziś pójdzie w ruch :-P Teraz przysnal, ja do tego czasu prawie zrobiłam obiad (hehe obiad na śniadanie:-D ) i kanapki mężów do pracy, taki gest miałam! :-P Ale zgadzam, się, świat jest piękny! :-D

• Nelly Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, pobudka o 6 to wcześnie? Moja córa zwykle się budzi ok. 4:30 i choć sama jeszcze trochę pośpi, to mnie się już nigdy zasnąć nie udaje... Ale nie narzekam, wolę to niż nocne pobudki

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Sroka, pobudka o 6 to wcześnie? Moja córa zwykle się budzi ok. 4:30 i choć sama jeszcze trochę pośpi, to mnie się już nigdy zasnąć nie udaje... Ale nie narzekam, wolę to niż nocne pobudki
    Niestety, bo kiedyś były piękne czasy wstawania koło 8 ;) A w nocy też ze dwa razy się obudzi, więc całkowitych luksusów nie ma ;x

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja też nie sprzedaję, bo chcę mieć jeszcze dwie dzidzi także wszystko się przyda. A te ciuszki, których wiem, że nie będę używać, pakuje i daje znajomej położnej i daje swoim podopiecznym tym biedniejszym. Mam nadzieje, że przydaje się to komuś ;)

Agatka śpi od 19, ja poprasowałam, powiesiłam kolejne do suszenia pranie, mąż zrobił kolację i popija piwko z kumplem. A ja zdechnięta jestem. OD wczoraj Agata jest tak zmierzła, że padam na pyskol. Płacz, marudzenie itp. Jeśli to faktycznie ząbki to niech wychodzą szybko. Smaruje jej raz dziennie dentinoxem i daje Camille. Ale super efektów ulgi po tym nie widzę niestety. Dziś nawet miała 37,3 stopni. Biedactwo.

Sroka czy ja dobrze zrozumiałam twój wpis, że w sumie planujesz trójkę bobasków w domu? Jak tak to pełen szacun. Ja przy dwójce nie wyrabiam ;) ale ponoć po drugim już jest z górki, bo dzieci się już później same wychowują ;)

A wy moje panie ile dzieci planujecie? Myśli któraś o większej gromadce?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba taki etap mój też o 6 gotowy i jeszcze 2 albo 1 ale rzadko pobudki no nie wiem czy on za często śpi w dzień czy co

Ewelka91
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pobudka 6 rano.
    Nelly ja nigdy się nie przyzwyczaję do tych pobudek o 6 i biorę na przeczekanie :) jeszcze rok i może trochę dłużej pośpię ;)

Scęście nie znoszę takich snów, bo nie wiesz, czy to jawa, czy sen i strasznie człowiek przeżywa. Ale u nas się mówi, że jak wyśnisz czyjąś śmierć, to będzie długo żył :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla dokładnie tak, chcę mieć trójkę, jeszcze syna i potem znowu córkę ;) A czy tak się uda to zobaczymy :)

Sisilla lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pobudka o 6, ale potem jeszcze drzemka od 7 do 8 :)

Dziewczyny, budzę się o 5.30, patrzę na Małgoś, a ona śpi z nogami tak gdzie powinna być głowa! Obróciła się w nocy o 180 stopni! Nie mam pojęcia jak to zrobiła, bo do tej pory to zatrzymywała się na 90 stopniach. Słyszałam w nocy, że się wierci, ale nie spodziewałam się takiego efektu ;)

Sroka, Kasiula09, pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    U nas też pobudka o 6, ale potem jeszcze drzemka od 7 do 8 :)

Dziewczyny, budzę się o 5.30, patrzę na Małgoś, a ona śpi z nogami tak gdzie powinna być głowa! Obróciła się w nocy o 180 stopni! Nie mam pojęcia jak to zrobiła, bo do tej pory to zatrzymywała się na 90 stopniach. Słyszałam w nocy, że się wierci, ale nie spodziewałam się takiego efektu ;)
    Małą gimnastyczka :D U nas Agata obraca się o 90stopni i ciśnie nogami, żeby się odepchnąć, co prowadzi do tego, że automatycznie ciśnie się sama w głowę i jest płacz ;D I zrozum tu kobietę! :)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    WItaj w klubie! u Nas od tygodnia jest pobudka punkt 6! Zastanawiam się, czy jakbym rolety zainstalowała w oknach, czy coś by to pomogło? Czy po prostu nastawić się na tak wczesne wstawanie ;X

u nas sa rolety i to nic nie daja pobudka o 6 albo chwile przed, dzieci chyba wiedza ze jest widno to trzeba wstac :-)

ja kiedys myslalam o trójce dzieci ale jak bedzie to nie wiem na pewno jeszcze jedno

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sceście współczuję! Biedactwo :( :*

A ja dzisiaj spałam.uwaga uwaga 9,5h! Połozyłam sie o 21:40 i wstałam o 8! Franulo obudził sie o 6:15 ale odbiłam go(po karmieniu o 5 cdhyba nie wszystko zeszło) i spał jeszcze godzinę :D normalnie tez wstaje po 6, a tu taka niespodzianka! wyspałam sie jak nienormalna :D no i Franeczek ostatnio w końcu lepiej śpi, dziś tylko 2 pobudki na karmienie i jedna, że sie na chwilke obudził..szum i spał :D

a właśnie i sie nie pochwaliłam, że poszłam wczoraj biegać i nie dużo, ale 5,5km zaliczone! tempo żółwie, ale muszę wrócić do formy, ale jak wróciłam byłam taka szczęśliwa :D i jeszcze dziś super pogoda! :D
    <3
    będzie pięknie!

edit: co do ilości dzieciaczków ja chce dwójkę :) kiedys cos tam myślałam o trzech..ale nieeee, jeszcze jeden mały zbój mi wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:05

Anoolka, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie no niezle koszmary :/
    my na 11 do okulisty z Nikusiem a potem na rehabilitacje

kurcze jak by to zrobic by wstapic do super pharm - ale wole nie bo znowu cos kupie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ