X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    To moze odstaw i zaobserwuj? Moze przyczyna u was nie sa jaja i ryby?
    Mam taki plan że odstawie i jak przejdzie wysypka to zaczne znowu pić i wtedy się okaże czy to wina herbatki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś do kardiologia, mam nadzieję że wszystko będzie ok.

• letty Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Sceście współczuję! Biedactwo :( :*

A ja dzisiaj spałam.uwaga uwaga 9,5h! Połozyłam sie o 21:40 i wstałam o 8! Franulo obudził sie o 6:15 ale odbiłam go(po karmieniu o 5 cdhyba nie wszystko zeszło) i spał jeszcze godzinę :D normalnie tez wstaje po 6, a tu taka niespodzianka! wyspałam sie jak nienormalna :D no i Franeczek ostatnio w końcu lepiej śpi, dziś tylko 2 pobudki na karmienie i jedna, że sie na chwilke obudził..szum i spał :D

a właśnie i sie nie pochwaliłam, że poszłam wczoraj biegać i nie dużo, ale 5,5km zaliczone! tempo żółwie, ale muszę wrócić do formy, ale jak wróciłam byłam taka szczęśliwa :D i jeszcze dziś super pogoda! :D
    <3
    będzie pięknie!

edit: co do ilości dzieciaczków ja chce dwójkę :) kiedys cos tam myślałam o trzech..ale nieeee, jeszcze jeden mały zbój mi wystarczy :)

5,5 km to nie dużo? Daj spokój... jak ja chciałam biegać to po 1 km miałam dosyć i już więcej nie wróciłam do tego pomysłu... wolę jednak siłówkę :)

Ja planuję dwójkę, ale w rodzinie zdarzały się przypadki bliźniaków... więc kto wie.. :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:32

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy 2 dzieciaków, ale ja sama mam 2 rodzeństwa i to jest super sprawa, więc kto wie. Tylko ja mam 29 lat, drugie pewnie ok 30-31 i nie wiem czy na trzecie się zdecydujemy tak późno.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj do dermatologa. Zobaczymy co powie na te zmiany na skórce.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litości...nowy sąsiad na dobre rozpoczął remont, czyli jednym słowem będę miała przerąbane....

• pestka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella, anoolka i sylwia powodzenia na wizytach!
    anoolka i sylwia coś sie dzieje z maluszkami, czy kontrole jakieś?
    Nutella trzymam kciuki za poprawę zmian skórnych!

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest tak ładnie jak dzisiaj to co ubieranie maluchom zastanawiam się czy wiosenna kurtka i groszy kocyk to nie za mało

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ja też od rana zastanawiam się co jej założyć?! Nie mam zielonego pojęcia :X

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-)
    U mnie wczoraj było 14°C i ubralam Alę w bodziak z długim rękawem na to bluzeczka, spodnie, grubsze skarpetki i cienką karteczkę wiosenną. Przykrylam cienkim kocykiem i karczek miała letni,więc było jej w sam raz :-) Tylko nie chciała spać na spacerze.

Ja od tygodnia biegam na orbitreku po 15 km zajmuje mi to 30-35min.
    Mąż kupił na jakiejś aukcji za 85€ w sklepie drugie tyle chcą.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia, Anoolka czemu do okulisty i kardiologa? Nie wspominałyście że coś się dzieje z dziciaczkami...

My pewnie kiedyś zdecydujemy się na drugie dziecko, chociaż nie wiem jak się pomieścimy na tych 50 metrach. Mąż nie chciałby dużej różnicy wieku, a ja z kolei nie za małej :-D No i mam trochę obawy że pierwsze dziecko będzie zazdrosne o drugie. Bo że będzie, to pewne, tylko jak bardzo. Acha, no i u nas w rodzinie też są przypadki bliźniaków, więc wszystko jest możliwe...
    Bo po porodzie wykryli drożny otwór owalny, niby nic takiego ale kontrolować trzeba. Już wrocilismy z wizyty i echo i EKG ok :)

ao12., pestka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka to super :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Bo po porodzie wykryli drożny otwór owalny, niby nic takiego ale kontrolować trzeba. Już wrocilismy z wizyty i echo i EKG ok :)

Super że jest okej, u nas tez był ten otwór drożny, i teraz też już jest ok :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga a ja kiedys pisalam ze Nikus ma taka biala kukle zaraz kolo oczka i ona sie powiekszala i strasznie tarl- na szczescie znikla ale chcielismy sprawdzic i okulista powiedziala ze ma zamazane oczka wiec musimy to sprawdzic gdzie indziej i na lepszym sprzecie zeby wykluczuc wade wzroku bo u mnie i u meza w rodzinie nosza okulary

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam temat splaszczonych glowek. Jak z tym u was jest? Macie jakues sposoby na naprawoenie tego? Julcia jest cwanym uparciuchem i jak tylko klade ja na boczku, obraca sie na wznak i glowe trzyma prosto. Maz napalil sie na terapie kaskowa, ale to koszt 10.000. zl, chyba oszalal! W dodatku trzeba jechac do Berlina po kask. Podobno efekty sa powalajace i nie chodzi tylko o wyglad, ale i motoryke dzieci. Podobno znieksztalcenie potylicy moze miec wplyw na opoznienie np. raczkowania, chodzenia itp., a kask pomaga sie wlasviwie ksztaltowac glowce...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do Was- myslicie o 2, 3 dziecku - ja rowniez ale wlasnie wiek trzeba by bylo sie w miare szybko decydowac na drugie. Czemu Wy zdecydowaliscie sie wlasnie majac tyle lat? nie wiem studia, praca czy cos innego?
    Ja najpierw chcialam sie ustatkowac czyli praca, mieszkanie samodzielne zeby nikt nie dokladal nam no i zawsze chcialam po slubie ale wiedzialam ze juz na mnie pora wiec sie zdecydowalismy - Ja i maz mielismy wowczas prace i mieszkalismy w innym miescie wynajmowalismy. Jak mialam 27 lat zaczelismy sie starac - wiem bez slubu no ale wiedzialam ze biologia goni a na slub koscielny sie nie zapowiadalo no i tak trwalo to 2 lata. Teraz bede miala 30 w kwietniu a z puntku medycznego do 35 najlepiej urodzic wiec pewnie trzeba bedzie pomyslec ale nie wiadomo czy sie odrazu uda bo zajscie w ciaze z Nikusiem mielismy przeciez problemy wiec pewnie tak jak skoncze te 32 lata to bede sie chciala starac no chyba ze zycie potoczy sie inaczej to kto wie...
    zawsze marzylam o 3 no ale niestety na 3 juz za pozno a po traumie nie wiem czy bede miala 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 15:23

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny ponawiam temat splaszczonych glowek. Jak z tym u was jest? Macie jakues sposoby na naprawoenie tego? Julcia jest cwanym uparciuchem i jak tylko klade ja na boczku, obraca sie na wznak i glowe trzyma prosto. Maz napalil sie na terapie kaskowa, ale to koszt 10.000. zl, chyba oszalal! W dodatku trzeba jechac do Berlina po kask. Podobno efekty sa powalajace i nie chodzi tylko o wyglad, ale i motoryke dzieci. Podobno znieksztalcenie potylicy moze miec wplyw na opoznienie np. raczkowania, chodzenia itp., a kask pomaga sie wlasviwie ksztaltowac glowce...
    moj mial tyl troszke splaszczony ale juz nie ma - obracalam go jak byl malutki na wszystkie strony- a moze rehabilitacja jakas by pomogla?
    Moi a nie uwazasz ze ten kask to tylko po to zeby firma kase zarabiala?moze sprobuj najpierw cos innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 15:25

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wizyty ok :)
    U nas pogoda ładna ale wieje jak diabli. Mój Antoś eż super jest, taki smieszny że szok. Ja bardzo bym chciała drugie dziecko, ale nie więcej bo jak czasem odprowadzam siostrzenice do szkoły i widze te matki z 3 dzieci albo wiecej jak ledwo chodzą z całym tabunem to dziękuje. 2 mi wystarczy :)

A co do kostiumów kapielowych to ja tez zawsze skąpe bikini nosiłam i nie wiem jak będzie w tym roku bo mam troche luźnej skóry i najgorsze że mam jeszcze tą ciemną linię, czy któraś jeszcze ma? A taki kostium wycięty co wstawiała Sylwia bardzo mi się podoba i jak nie będzie ładnego brzucha to taki sobie kupię

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Filip zawsze śpi z głową przekreconą na boczek więc nie ma problemu.. Moi wydaje mi się że nie ma co panikować i że problem zniknie w momencie jak Julka zacznie siedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 16:09

‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ