X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyono.com/pozytywka-serduszko.html

Ja mam to przy wozku

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie nie panikowac, ale maz mnie troche nakreca :-\ Chcialabym, zeby Julcia miala ksztaltna glowke (w przeciwienstwie do mnie). Maz zamowil taka poduszke do spania na boku, wiec zobaczymy. Mam nadzieje, ze glowka jeszcze sie zaokragli.
    Moja dr powiedziala, ze nie widzi podstaw, zeby zwiekszac dawke wit d, bo glowke ma twarda.

Z 5-10-15 mam tylko bodziaka i jest super. Trzyma ksztalt i kolor. Podobaja mi sie ubranka z C&A, ale cenowo koszmar. Zamawialam tez dla siostry ze sklepu kolorowemarzenia.pl, bo sa ram polskie marki i ubranka inne od tych sieciowkowych.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście a nie chciałabyś sprzedać tego pałąka?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff Nikus spi a ja jak zwykle ide cos zjesc :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zaraz sobie popatrzę i może znajdę jakąś fajną kurteczkę ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja kocham takie cudne poranki! Słoneczko wpada przez okno, ptaszki ćwiergolą, synuś jeszcze smacznie śpi... Bosko!!!
    Miłego dnia dziewczyny!!!

Sroka, tofirus, Anoolka, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj przy zabawie zauważyłam, że jedna powieka u Małej jest jakby bardziej zamknięta niż ta przy drugim oku. I jest na niej pełno naczyń krwionośnych, ale to miała od urodzenia, taką czerwoną plamkę. Po za tym nie ma żadnej opuchlizny, nic. Co to może być?! Iść z tym do lekarza??

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Uaaa nadrobiłam :) Jak zwykle poruszałyście mnóstwo ciekawych tematów ale nie kopiowałam i za cho nie wiem do czego się odnieść...

Powiedzcie mi dziewczynki czy Wy sadzacie już swoje brzdące - przynajmniej te w podobnym wieku do mojego Olka bo miesiąc młodsze to nie. Dzisiaj byłam u znajomych i się dziwili, że mój mały jeszcze nie siedzi bo ich dziecko w wieku 5 miechów już siedziało popodpierane poduchami a w wieku 6 samo.... chyba nie mam zamiaru się tym przejmować bo wiadomo, że każdy dzieć inny....

Chodzicie w te wietrzne pogody? My chodzimy zabudowani, ale nie wiem czy to się nie odbije katarem, zobaczymy jutro bo już nie raz się zanosiło ale odpukać tfu tfu jeszcze kataru ani nic nie było.

My Małgosię zaczęliśmy sadzać na łóżku, ale niczym nie podpieramy, tylko sobie sama siedzi dopóki się nie wywróci. Jakbym miała podpierać, to nie sadzałabym, bo bez sensu.

My chodzimy na spacery, jak tylko nie sypie i leje. Wiatrem się nie przejmuję.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj przy zabawie zauważyłam, że jedna powieka u Małej jest jakby bardziej zamknięta niż ta przy drugim oku. I jest na niej pełno naczyń krwionośnych, ale to miała od urodzenia, taką czerwoną plamkę. Po za tym nie ma żadnej opuchlizny, nic. Co to może być?! Iść z tym do lekarza??
    hm, nie wiem.. a moze jej cos wpadlo na spacerku i oczko spuchlo? przemyj czyms oczko i zerknij jeszcze kilka dni... albo ja jakis pajak w nocy ugryzl czy cos..?

co do palaka to szczerze mi go szkoda :P planuje ejszcze bobaski to moze nastepnemu podpasuje :P kube irytuje zaba na nim, chce ja siegnac i nei moze, ciagnie ten caly plastik malo go nei polamie az palak sie cly wykreca.. irytuje go hehe :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis tez piekna pogoda. zero wiatru w porownani uz wczorajszym dniem, niebo calutkie niebieskie, slonko swieci.. aaaah :)
    na 11:30 jade na szczepienie na pneumokoki z kuba.. ale az sie boje bo po ostatnim szczepieniu to w spzitalu lezalam!

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też niebo bezchmurne, temperatura myślę, że jeszcze podskoczy, a wiatr dzis 4 m/s, prawie o połowę mniej niż wczoraj!

• Nutella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dzisiaj tak wieje, że można głowę stracić:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda się psuje dzisiaj max 10°C a wiatr sie rozkręca ma być 24 km/h :-(
    Alunia ma już 5 miesięcy :-)

Sisilla, pestka, tofirus, Anoolka, paaolka, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pobudka o 6:15, ale jakby tego było mało od 2 w nocy nie spałam i to nie przez swoje dzieci. Do sąsiadów przyjechał syn z zoną i dzieckiem ( 2 lata) od 2 w nocy dziecko wyło ( serio, tego nie da się inaczej nazwać) zabierzcie mnie, zapalcie lampkę, babcciuuuuu, a tam tresura i teksty: zamknij się, idź spać i cisza. NO mówię wam, myślałam, że oszaleję. Dziecko padło 5:38 a ja tupot mew pod powiekami. Pech, że śpią pod nami, pod nasza sypialnią. A Zosia wstała 6:15, a potem Ataga witam w klubie, sąsiad napinkalał na wiertarze, więc jestem nieprzytomna. Do tego piździ niemiłosiernie i łeb mi pęka, NO ja cię, oszaleć można, lepiej nie mieć sąsiadów. Ci sąsiedzi od dziecka normalnie wstają 4:30 rano, bo nie mogą spać, więc rozumiecie.

A tak przy okazji, czy wy też macie taki wyostrzony słuch? Bo moj M twierdzi, że nic nie słyszał, ale on nawet nie słyszy, jak mój syn w drugim pokoju płacze. Myślę o zakupie zatyczek do uszu, bo dostanę czegoś w łeb.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla współczuję. Szkoda tego dzieciaczka, pewnie się bał a oni to w dupie mieli :( :(

A ja dziś się wyspałam jak nigdy. Pobudka o 2.20, 5.20, 6.20 i o 8 wstaliśmy :D

pestka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wspólczuję :( ja tez mam lekki sen, pewnie tez bym sie obudziła..:(

co do chrzcin my płacilismy 45 zł, był rosół, dwa drugie dania do wyboru(devolaj -jak to sie piszę? :P i jakieś mięsko w sosie myśliwskim) surówki, kawa, herbata i napoje do woli i dwa ciacha do wyboru :)

u nas pieknie! Franulec już dzis spacerował w nosidle, przespał się na dworze, a teraz bawimy się na macie i zaraz lulanko na dłuższe spanie :) a ja robie krem brokółowy, już daaawno nie jadłam, a warzywa chodzą za mną. A wieczorkiem bieganko <3 jak jest słońce od razu jest piękniej! I Franulek weselszy ;)

aaaa! i dziś zrobiłam porządki w jego ubrankach i wyciągnęłam 74, bo 68 ciasnawe. A 74 delikatnie luźne, ale dobre. dzieć mi rośnie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 13:59

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    a u mnie dzisiaj tak wieje, że można głowę stracić:(
    jak po dermatologu Nutella?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cicho - pewnie kazda na spacerku - ja poszlam o 12 ale o 13 juz wrocilam bo sloneczko swieci ale wieje straszny wietr az mi uszy przewialo i balam sie zeby Nikusia nie przewialo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 14:38

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie do dziewczyn, które karmią mm.
    Czy przechodzicie już powoli na mleko następne? Nie zapytałam ostatnio pediatry jak to robić, ale wszędzie czytam, żeby stopniowo. Zostało mi 3/4 opakowania mleka początkowego i chyba zacznę już dzisiaj zamiast jednej miarki jedynki dawać jedną miarkę dwójki, żeby nie było potem żadnych sensacji.
    Jakie Wy macie plany albo doświadczenia?

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Sisilla wspólczuję :( ja tez mam lekki sen, pewnie tez bym sie obudziła..:(

co do chrzcin my płacilismy 45 zł, był rosół, dwa drugie dania do wyboru(devolaj -jak to sie piszę? :P i jakieś mięsko w sosie myśliwskim) surówki, kawa, herbata i napoje do woli i dwa ciacha do wyboru :)

u nas pieknie! Franulec już dzis spacerował w nosidle, przespał się na dworze, a teraz bawimy się na macie i zaraz lulanko na dłuższe spanie :) a ja robie krem brokółowy, już daaawno nie jadłam, a warzywa chodzą za mną. A wieczorkiem bieganko <3 jak jest słońce od razu jest piękniej! I Franulek weselszy ;)

aaaa! i dziś zrobiłam porządki w jego ubrankach i wyciągnęłam 74, bo 68 ciasnawe. A 74 delikatnie luźne, ale dobre. dzieć mi rośnie <3
    U mnie identycznie z obiadem na chrzciny, rosół, devolaj i mięso w sosie, surówki kawa herbata, napoje i dwa ciasta :) Tylko że u nas 48zl.

‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ