X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Dziewczyny, ktore chrzcily mam pytanie, ile pacilyscie za osobe w lokalu i co w tym mialyscie?

Moj Franio tez ma troche splaszczna glowke, i tak jest lepiej, bo wczesniej spal na jednym boku i mal takie splaszczenie z 1 strony, teraz klade go na noc na drugi bok i jest troche lepiej.
    Lekarka nam kazala klasc na brzuszku, ale ile on polezy w ciagu dnia na brzuszku?!
    My płaciliśmy 100 zł w tym był obiad(krem z pieczarek kliski frytki ziemniaki i 5 rodzaji mięs +sórówki)zimna płyta (sery,pikle ,3 salatki ,śledzie, szynka w galarecie , patera mięs i owoce) kolacja (pieczen z pieczonymi ziemniaczkami )napoje ,herbata i kawa w cenie ,ciasta i alkohol na własna reke :)

Ewelka91
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ma spłaszczoną główkę po prawej stronie ale od jakiegoś miesiąca podczas zabawy na macie czy też na łóżku siadam po jej lewej stronie i już widzę małą poprawę. Myślę tak jak jak Anoolka, że problem zniknie jak Julka zacznie już siedzieć.

Jeśli chodzi o ilość dzieci, jak już wcześniej pisałam planujemy dwójkę. Na pierwsze dziecko zdecydowaliśmy się nie zwracając uwagi na to a nie mamy ślubu, własnego mieszkania i jesteśmy w trakcie studiów i radzimy sobie rewelacyjnie :) Już raz byłam w ciąży w wieku 18 lat czego nie planowaliśmy ale bardzo cieszyliśmy się z tej wiadomości. Niestety szybko poroniłam i pamiętam, że mój ukochany w szpitalu, zaraz po zabiegu powiedział mi, że wcale nie straciliśmy tego dziecka, że ono do nas wróci w bardziej odpowiednim dla nas czasie. I właśnie ponad rok temu poczuliśmy, że ten czas nastał i teraz Lila jest z nami :) Z drugim dzieckiem jednak poczekamy bo w tym roku planujemy kupno własnego gniazdka, nie chcę potem mieć wszystkiego na głowie - tym bardziej, że nigdy nie wiadomo jak będę się czuć w ciąży.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawiacie ubranka przez internet? Znacie coś poza smykiem, 5.10.15 i allegro? Szukam kurtki dla małej. Nie chce jeździć z małą po sklepach bo jeszcze smarka.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny zamawiacie ubranka przez internet? Znacie coś poza smykiem, 5.10.15 i allegro? Szukam kurtki dla małej. Nie chce jeździć z małą po sklepach bo jeszcze smarka.
    zalando i skapiec

paradise lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise ja zamawiam tylko przez allegro.

Właśnie zrobiłam sobie budyń na bebilonie pepti. To był głupi pomysł hehe nie da się tego jeść ;)

pestka, paradise lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas glowka jest ladna bo przekreca sobie glowke raz na lewo raz na prawo, Moi ja mysle ze nie ma co jeszcze panikowac mojej kolezanki corka tez miala splaszczona glowke i pediatra zlecila podawanie wiekszej dawki witaminy D i glowka ladnie wrocila podpytaj moze pediatry moze cos doradzi

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Dziewczyny, ktore chrzcily mam pytanie, ile pacilyscie za osobe w lokalu i co w tym mialyscie?

Moj Franio tez ma troche splaszczna glowke, i tak jest lepiej, bo wczesniej spal na jednym boku i mal takie splaszczenie z 1 strony, teraz klade go na noc na drugi bok i jest troche lepiej.
    Lekarka nam kazala klasc na brzuszku, ale ile on polezy w ciagu dnia na brzuszku?!

my placilismy 60 zl w cenie byl na obiad rosól i schabowy z ziemniakami i trzy surówki, lody, potem pyzy z miesem z sosem pieczarkowym do tego 7 przystawek z tego co pamietam to - polmisek miesny, 4 salatki, ryba, schab w galerecie i cos jeszcze ale nie pamietam i soki, kawa herbata, a owoce, ciasto, tort i alkohol swój

preg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my placilismy jakos 35 zl zl od osoby ale mielismy znizke bo tesciowka zna sie z babeczkami i mielismy rosol , schab , zestaw surowek ziemniaczki i kompot
    my mielismy tylko obiad bo reszte w domu byla imprezka- zreszta nie wiem dokladnie bo tesciowka placila bo tak chciala ale mowila tak zanim jeszcze zarezerwowala bar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:32

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Właśnie zrobiłam sobie budyń na bebilonie pepti. To był głupi pomysł hehe nie da się tego jeść ;)

Hehe Anoolka ale Cie fantazja poniosła z tym pepti!!! :-D :-D :-D

Anoolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My płaciliśmy 80zl od osoby, w cenie byly 3 dania gorące, 6 przystawek, napoje zimne i gorące.
    Wstawialismy tort, ciasta i owoce, alkohol.

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiem wam że tanio u was u nas za mniej niż 100 zł przyjęcia w restauracji nie zrobisz ☺

Ewelka91
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C&a jeszcze ma fajne ciuszki. Często zamawiam.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze F&F

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    no ja teraz musze kupic jakis sexi jednoczesciowy stroj chyba ze uda mi sie wypracowac mega brzuch w co watpie....

myslalam o monokini :) sexy sa

Mam w panterke:D

sylwia1985 lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mymplacilismy 80 zl. Przystawka - domowy pasztet z zurawina. Obiad - rosol, ziemniaczki, kilka rodzajow mies. Surowki. Zimna plyta - 3 rodz. Salatek, sledzie, galaretki, rolada na zimno, wedliny. Drugi cieply posilek- gulasz z indyka z borowikami.
    Napoje bez ograniczen

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dlaczego sprowadziliscie sie mieszkać do teściów skoro mieszkaliscie już z mężem z dala od nich?

• mitaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uaaa nadrobiłam :) Jak zwykle poruszałyście mnóstwo ciekawych tematów ale nie kopiowałam i za cho nie wiem do czego się odnieść...

Powiedzcie mi dziewczynki czy Wy sadzacie już swoje brzdące - przynajmniej te w podobnym wieku do mojego Olka bo miesiąc młodsze to nie. Dzisiaj byłam u znajomych i się dziwili, że mój mały jeszcze nie siedzi bo ich dziecko w wieku 5 miechów już siedziało popodpierane poduchami a w wieku 6 samo.... chyba nie mam zamiaru się tym przejmować bo wiadomo, że każdy dzieć inny....

Chodzicie w te wietrzne pogody? My chodzimy zabudowani, ale nie wiem czy to się nie odbije katarem, zobaczymy jutro bo już nie raz się zanosiło ale odpukać tfu tfu jeszcze kataru ani nic nie było.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia, dlaczego sprowadziliscie sie mieszkać do teściów skoro mieszkaliscie już z mężem z dala od nich?
    bo tam mial prace i ja tez tam pracowalam na zastepstwo ale jak znalazlam prace w Rzeszowie to maz stwierdzil ze lepiej jak bedzie dojezdzal i przynajmniej zostanie na wynajem w kieszeni ale teraz zaluje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy imprezę u teściów i oprócz alkoholu i ubrania dla Agaty nic więcej nie musieliśmy kupować, ale wiem, że u nas to tak koło 90-120zł za taką imprę biorą.

Z innej beczki, jakie macie zawieszki do wózka/nosidełka? Chcę coś Małej kupić. A do tego kupuję pałąk z tiny love leśni przyjaciele ;) Tak mi się spodobał, a Mała nic nie ma, że akurat wezmę ;P

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    A wy moje panie ile dzieci planujecie? Myśli któraś o większej gromadce?
    3 :)
    ewcia91 wrote:
    A jak jest tak ładnie jak dzisiaj to co ubieranie maluchom zastanawiam się czy wiosenna kurtka i groszy kocyk to nie za mało
    moj Kuba dzis pierwszyraz mial wiosenna kurtke ale ze ona mocno cienka to pod spod mial grubsza bluze. w sumie 3 dlugie rekawy i krotki. bo body na krotki, bluzeczka cienka, bluza i cienka kurtka. rajstopy i spodnie, i kocyk na nozki tylko.
    MOI wrote:
    Dziewczyny ponawiam temat splaszczonych glowek. Jak z tym u was jest? Macie jakues sposoby na naprawoenie tego? Julcia jest cwanym uparciuchem i jak tylko klade ja na boczku, obraca sie na wznak i glowe trzyma prosto. Maz napalil sie na terapie kaskowa, ale to koszt 10.000. zl, chyba oszalal! W dodatku trzeba jechac do Berlina po kask. Podobno efekty sa powalajace i nie chodzi tylko o wyglad, ale i motoryke dzieci. Podobno znieksztalcenie potylicy moze miec wplyw na opoznienie np. raczkowania, chodzenia itp., a kask pomaga sie wlasviwie ksztaltowac glowce...
    u mnei chyba nie ma problemu. tzn nie ejst plaska glowka z tylu ale i nei mega okragla.... kuba spi tylko na pelcach ale glowke ma zawsze w bok ten lub ten... nie slyszalam nawet o takiej terapii ale droga mocno!
    Smutas wrote:
    A co do kostiumów kapielowych to ja tez zawsze skąpe bikini nosiłam i nie wiem jak będzie w tym roku bo mam troche luźnej skóry i najgorsze że mam jeszcze tą ciemną linię, czy któraś jeszcze ma?
    ja jeszcze ma, cos dlugo m isie utrzymuje. duzo jansiejsza, ciagle jansieje ale nadal jest. slyszalam ze to nie zawsze znika, mam nadzieje ze niejestem takim przypadkiem bo nei chce jej!
    Bella_Ona wrote:
    ja 95 za osobe. byly w tym napoje gazowane i soki, 4 rodzaje slodkosci do kawy, kawa, herbata, owoce, na wejscie zupka i drugie danie, potem deser, i za 2-3h kolejne cieple danie, 10 przystawek. sama kupowalam tort, alkohol i pojemniki bralam bo wszytsko moglam zabrac co zostalo ;)
    paradise wrote:
    ja nie zamawiam, ale jeszcze next ma sklep, f&f tez jest online, nie wiem jak cocodrillo? ja ogolnei jak czegos szukam to wpisuje w google i biore grafika, co m isie spodoba to otweiram strone i jesli to sklep i mozna zmaowic to tak o ;)
    mitaka wrote:
    Powiedzcie mi dziewczynki czy Wy sadzacie już swoje brzdące - przynajmniej te w podobnym wieku do mojego Olka bo miesiąc młodsze to nie. Dzisiaj byłam u znajomych i się dziwili, że mój mały jeszcze nie siedzi bo ich dziecko w wieku 5 miechów już siedziało popodpierane poduchami a w wieku 6 samo.... chyba nie mam zamiaru się tym przejmować bo wiadomo, że każdy dzieć inny....
    moj kuba siedzi u nas na kolanach, siada w hustawce, siedzi trzymajac sie szczebelkow lozeczka ale jak go posadze, bo sam nei usiadzie, o poduskzi go pochylam czasem, ale nic nie robie na sile, ze masz siedziec i juz... staram sie odciazac ejgo maly kregoslupik, ale czasem sie wyrywa do pozycji siedzacej jak jest na pol siedzaco wiec mu nei bronie ;)
    Sroka wrote:
    Z innej beczki, jakie macie zawieszki do wózka/nosidełka? Chcę coś Małej kupić. A do tego kupuję pałąk z tiny love leśni przyjaciele ;) Tak mi się spodobał, a Mała nic nie ma, że akurat wezmę ;P
    ja mam ten palak. ale kuba mial go zmaontowany max 3 razy i kazdy skonczy sie krzykiem. nienawidzi go! wiec sobie 80zl psozlooo w las :P i palak schowany ;) nie ma nic przy gondoli, przy fotleiku mam malpke z pozytywka, nad lozeczkiem karuzele ;) kuba w gondol ispi albo oglada swiat w milczeniu i mu zadna zabawka nei jest potrzebna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 21:15

‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ