Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Ona wrote:Dziewczyny, ktore chrzcily mam pytanie, ile pacilyscie za osobe w lokalu i co w tym mialyscie?
Moj Franio tez ma troche splaszczna glowke, i tak jest lepiej, bo wczesniej spal na jednym boku i mal takie splaszczenie z 1 strony, teraz klade go na noc na drugi bok i jest troche lepiej.
Lekarka nam kazala klasc na brzuszku, ale ile on polezy w ciagu dnia na brzuszku?!
Ewelka91 -
Lila ma spłaszczoną główkę po prawej stronie ale od jakiegoś miesiąca podczas zabawy na macie czy też na łóżku siadam po jej lewej stronie i już widzę małą poprawę. Myślę tak jak jak Anoolka, że problem zniknie jak Julka zacznie już siedzieć.
Jeśli chodzi o ilość dzieci, jak już wcześniej pisałam planujemy dwójkę. Na pierwsze dziecko zdecydowaliśmy się nie zwracając uwagi na to a nie mamy ślubu, własnego mieszkania i jesteśmy w trakcie studiów i radzimy sobie rewelacyjnie Już raz byłam w ciąży w wieku 18 lat czego nie planowaliśmy ale bardzo cieszyliśmy się z tej wiadomości. Niestety szybko poroniłam i pamiętam, że mój ukochany w szpitalu, zaraz po zabiegu powiedział mi, że wcale nie straciliśmy tego dziecka, że ono do nas wróci w bardziej odpowiednim dla nas czasie. I właśnie ponad rok temu poczuliśmy, że ten czas nastał i teraz Lila jest z nami Z drugim dzieckiem jednak poczekamy bo w tym roku planujemy kupno własnego gniazdka, nie chcę potem mieć wszystkiego na głowie - tym bardziej, że nigdy nie wiadomo jak będę się czuć w ciąży.
-
nick nieaktualny
-
U nas glowka jest ladna bo przekreca sobie glowke raz na lewo raz na prawo, Moi ja mysle ze nie ma co jeszcze panikowac mojej kolezanki corka tez miala splaszczona glowke i pediatra zlecila podawanie wiekszej dawki witaminy D i glowka ladnie wrocila podpytaj moze pediatry moze cos doradzi
-
Bella_Ona wrote:Dziewczyny, ktore chrzcily mam pytanie, ile pacilyscie za osobe w lokalu i co w tym mialyscie?
Moj Franio tez ma troche splaszczna glowke, i tak jest lepiej, bo wczesniej spal na jednym boku i mal takie splaszczenie z 1 strony, teraz klade go na noc na drugi bok i jest troche lepiej.
Lekarka nam kazala klasc na brzuszku, ale ile on polezy w ciagu dnia na brzuszku?!
my placilismy 60 zl w cenie byl na obiad rosól i schabowy z ziemniakami i trzy surówki, lody, potem pyzy z miesem z sosem pieczarkowym do tego 7 przystawek z tego co pamietam to - polmisek miesny, 4 salatki, ryba, schab w galerecie i cos jeszcze ale nie pamietam i soki, kawa herbata, a owoce, ciasto, tort i alkohol swój -
my placilismy jakos 35 zl zl od osoby ale mielismy znizke bo tesciowka zna sie z babeczkami i mielismy rosol , schab , zestaw surowek ziemniaczki i kompot
my mielismy tylko obiad bo reszte w domu byla imprezka- zreszta nie wiem dokladnie bo tesciowka placila bo tak chciala ale mowila tak zanim jeszcze zarezerwowala barWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:32
-
sylwia1985 wrote:no ja teraz musze kupic jakis sexi jednoczesciowy stroj chyba ze uda mi sie wypracowac mega brzuch w co watpie....
myslalam o monokini sexy sa
Mam w panterke:D
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
Mymplacilismy 80 zl. Przystawka - domowy pasztet z zurawina. Obiad - rosol, ziemniaczki, kilka rodzajow mies. Surowki. Zimna plyta - 3 rodz. Salatek, sledzie, galaretki, rolada na zimno, wedliny. Drugi cieply posilek- gulasz z indyka z borowikami.
Napoje bez ograniczen -
Uaaa nadrobiłam Jak zwykle poruszałyście mnóstwo ciekawych tematów ale nie kopiowałam i za cho nie wiem do czego się odnieść...
Powiedzcie mi dziewczynki czy Wy sadzacie już swoje brzdące - przynajmniej te w podobnym wieku do mojego Olka bo miesiąc młodsze to nie. Dzisiaj byłam u znajomych i się dziwili, że mój mały jeszcze nie siedzi bo ich dziecko w wieku 5 miechów już siedziało popodpierane poduchami a w wieku 6 samo.... chyba nie mam zamiaru się tym przejmować bo wiadomo, że każdy dzieć inny....
Chodzicie w te wietrzne pogody? My chodzimy zabudowani, ale nie wiem czy to się nie odbije katarem, zobaczymy jutro bo już nie raz się zanosiło ale odpukać tfu tfu jeszcze kataru ani nic nie było. -
ataga4 wrote:Sylwia, dlaczego sprowadziliscie sie mieszkać do teściów skoro mieszkaliscie już z mężem z dala od nich?
-
My mieliśmy imprezę u teściów i oprócz alkoholu i ubrania dla Agaty nic więcej nie musieliśmy kupować, ale wiem, że u nas to tak koło 90-120zł za taką imprę biorą.
Z innej beczki, jakie macie zawieszki do wózka/nosidełka? Chcę coś Małej kupić. A do tego kupuję pałąk z tiny love leśni przyjaciele Tak mi się spodobał, a Mała nic nie ma, że akurat wezmę ;P -
Sisilla wrote:A wy moje panie ile dzieci planujecie? Myśli któraś o większej gromadce?ewcia91 wrote:A jak jest tak ładnie jak dzisiaj to co ubieranie maluchom zastanawiam się czy wiosenna kurtka i groszy kocyk to nie za małoMOI wrote:Dziewczyny ponawiam temat splaszczonych glowek. Jak z tym u was jest? Macie jakues sposoby na naprawoenie tego? Julcia jest cwanym uparciuchem i jak tylko klade ja na boczku, obraca sie na wznak i glowe trzyma prosto. Maz napalil sie na terapie kaskowa, ale to koszt 10.000. zl, chyba oszalal! W dodatku trzeba jechac do Berlina po kask. Podobno efekty sa powalajace i nie chodzi tylko o wyglad, ale i motoryke dzieci. Podobno znieksztalcenie potylicy moze miec wplyw na opoznienie np. raczkowania, chodzenia itp., a kask pomaga sie wlasviwie ksztaltowac glowce...Smutas wrote:A co do kostiumów kapielowych to ja tez zawsze skąpe bikini nosiłam i nie wiem jak będzie w tym roku bo mam troche luźnej skóry i najgorsze że mam jeszcze tą ciemną linię, czy któraś jeszcze ma?Bella_Ona wrote:Dziewczyny, ktore chrzcily mam pytanie, ile pacilyscie za osobe w lokalu i co w tym mialyscie?paradise wrote:Dziewczyny zamawiacie ubranka przez internet? Znacie coś poza smykiem, 5.10.15 i allegro? Szukam kurtki dla małej. Nie chce jeździć z małą po sklepach bo jeszcze smarka.mitaka wrote:Powiedzcie mi dziewczynki czy Wy sadzacie już swoje brzdące - przynajmniej te w podobnym wieku do mojego Olka bo miesiąc młodsze to nie. Dzisiaj byłam u znajomych i się dziwili, że mój mały jeszcze nie siedzi bo ich dziecko w wieku 5 miechów już siedziało popodpierane poduchami a w wieku 6 samo.... chyba nie mam zamiaru się tym przejmować bo wiadomo, że każdy dzieć inny....Sroka wrote:Z innej beczki, jakie macie zawieszki do wózka/nosidełka? Chcę coś Małej kupić. A do tego kupuję pałąk z tiny love leśni przyjaciele Tak mi się spodobał, a Mała nic nie ma, że akurat wezmę ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 21:15