Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zazwyczaj używam zwykłej wody przegotowanej do robienia mleka I małej nic po niej nie jest. A na 2 nie wiem kiedy przejdziemy bo właśnie jesteśmy na etapie przejścia wgl na inne mleko niż Bebilon. Niestety Nutramigen uczula Lile bo od 2 dni ma całe czerwone policzki! Jutro tż pojedzie do lekarza i spyta co dalej bo na poprzedniej wizycie mówił, że ma jeszcze jedną, bardziej "hardkorową" opcję, więc pewnie znowu zmienimy mleko.
-
pestka wrote:)
aaaa! i dziś zrobiłam porządki w jego ubrankach i wyciągnęłam 74, bo 68 ciasnawe. A 74 delikatnie luźne, ale dobre. dzieć mi rośnie
Ja też wczoraj robiłam porządki w ubrankach i pochowałam już wszystkie body/bluzki/bluzy na 68 więc też wozimy się już w 74
Dzięki Waszej pomocy udało mi się zrobić zakupy i zamówiłam Lilce kurtkę na 74, buciki i czapki na wiosnę bo ma tylko same grube, zimowe.
-
Sisilla wrote:U nas dziś pobudka o 6:15, ale jakby tego było mało od 2 w nocy nie spałam i to nie przez swoje dzieci. Do sąsiadów przyjechał syn z zoną i dzieckiem ( 2 lata) od 2 w nocy dziecko wyło ( serio, tego nie da się inaczej nazwać) zabierzcie mnie, zapalcie lampkę, babcciuuuuu, a tam tresura i teksty: zamknij się, idź spać i cisza. NO mówię wam, myślałam, że oszaleję. Dziecko padło 5:38 a ja tupot mew pod powiekami. Pech, że śpią pod nami, pod nasza sypialnią. A Zosia wstała 6:15, a potem Ataga witam w klubie, sąsiad napinkalał na wiertarze, więc jestem nieprzytomna. Do tego piździ niemiłosiernie i łeb mi pęka, NO ja cię, oszaleć można, lepiej nie mieć sąsiadów. Ci sąsiedzi od dziecka normalnie wstają 4:30 rano, bo nie mogą spać, więc rozumiecie.
A tak przy okazji, czy wy też macie taki wyostrzony słuch? Bo moj M twierdzi, że nic nie słyszał, ale on nawet nie słyszy, jak mój syn w drugim pokoju płacze. Myślę o zakupie zatyczek do uszu, bo dostanę czegoś w łeb. -
widze ze cisza tutaj fajna pogoda wsyztskie poza domem pewnie
my wstalismy o 9 i biegiem poszlam z kuba myc wlosy i sie szykwoac no i jego pozniej bo szczepienie dzis mielismy. pneumokoki - kuba zniosl dzielnie, zaplakac zaplakal ale na czas wkluwania igly a tak to cichutki byl. potem marudzil rpzy ubierani uale no ile mozna w ciagu 20 min szarpac go i przebierac, rozbierac ubierac, znudzil osie chlopakowi wazymy 7280 ale w pampersie i na pielsuzce flanelowej wiec obstawiam 7100 bo pielucha 90 wazyla. mierzymy 64 cm. pani doktor powiedziala zbeysmy juz wprowadzlai meisko do zupek, i co drugi dzien pol zoltka do potraw. mozemy jzu dawac soczki ale ja wole dawac mu wode, ewentualnei mu doleje kropelke czy dwie soku malinowego zeb ysmak zmienila, wole go do slodkiego nei przyzwyczajac jakos... no a potem od 12 bylismy u dziadkow na podworku , spal kubus w wozeczku, siedizlismy w domu, potem znow na dworek na raczkach swiat ogladal... zkaupy i do domku o 16. zjadl zupke jarzynowa z kurczaczkiem i bawi lsie na macie nawet ladnie ale musialam byc obok teraz tatus probuje uspic Kube bo juz spac m usie chce ale dzielnie ze snem walczy co u was? jak minal wam dzien?
a to Kubcio dzis po poworcie do domku
ao12., sylwia1985, tofirus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Ja zazwyczaj używam zwykłej wody przegotowanej do robienia mleka I małej nic po niej nie jest. A na 2 nie wiem kiedy przejdziemy bo właśnie jesteśmy na etapie przejścia wgl na inne mleko niż Bebilon. Niestety Nutramigen uczula Lile bo od 2 dni ma całe czerwone policzki! Jutro tż pojedzie do lekarza i spyta co dalej bo na poprzedniej wizycie mówił, że ma jeszcze jedną, bardziej "hardkorową" opcję, więc pewnie znowu zmienimy mleko.
-
paradise wrote:Ja też wczoraj robiłam porządki w ubrankach i pochowałam już wszystkie body/bluzki/bluzy na 68 więc też wozimy się już w 74
Dzięki Waszej pomocy udało mi się zrobić zakupy i zamówiłam Lilce kurtkę na 74, buciki i czapki na wiosnę bo ma tylko same grube, zimowe. -
Anoolka wrote:Pewnie neocate,ale słyszałam ze lekarze nie chetnie wypisują na nie recepte.
A ja myślałam, że po Nutramigenie nic juz nie ma Ale akurat dziś na fb chyba na AZS ktoś pytał własnie o to Neocate.
Powiem Wam,że dziś niby ciepło i słonecznie, ale wiatr był jednak spory, rozpędził się do 7 m/s czyli 25 km/h, i na dodatek był zimny. Dobrze że ubrałam Kajtka w grubszy kombinezon, bo 2 godz spędziliśmy na spacerze, potem poszliśmy do babci, tam mama zjadła obiadek i w drodze powrotnej drzemka 40min. Tak więc ja się dzisiaj nachodziłam. Wzięłam ze sobą TULĘ w razie gdyby nie chciał wracać w wózku od babci, a tu jak na złość poszedł spać przed wyjściem
Bella ja nie karmię mm, ale pamiętam jak robiłam butelki dla dzieci brata to normalnie wodę przegotowaną się robiło, oni nigdy nie robili mm na wodzie źródlanej.
Scescie, dobrze ze Kubuś dzielnie zniósł szczepienie, cały czas dobrze sie czuje, temp nie ma?
Ao12 zdrówka dla Ali
Sisilla, współczuję nocki! Moja nie lepsza, tzn Kajtek bardzo źle spał, i do tego ta pobudka o 5:30...
My jeszcze w ubrankach 68, bluzeczki w sumie mogłabym już zakładać 74, ale spodnie (np półspiochy) są zdecydowanie za długie Taki paker z niego :-]ao12. lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam taką kurtkę http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/kurtki/wszystkie-kurtki/kurtka-3w1-140421-1.html
Do niej buty ze smyka http://www.smyk.com/cool-club-kapcie-niemowlece-dziewczece-rozmiar-19,p1103907986,ubranka-dla-dzieci-p
rozmiar 19 (ostatnio miała 18 bardzo podobne i już ciężko było mi je zakładać mimo tego ze w środku miała jeszcze trochę miejsca)
Takie czapeczki
http://www.smyk.com/cool-club-czapka-dziewczeca-2-pack-rozmiar-44-46,p1103346857,ubranka-dla-dzieci-p
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/czapka-5x2846?c=10
-
Anoolka wrote:Pewnie neocate,ale słyszałam ze lekarze nie chetnie wypisują na nie recepte.
Możliwe, że właśnie to Wydaję mi się, że u tego lekarza akurat nie będzie problemu z receptą bo to lekarz z tych co walczą z systemem i ostatnio już mówił, że nie będzie nas wysyłał do alergologa po recepty a jak już przyjdzie do niego jakiś urzędnik to zrobi porządekataga4, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytofirus wrote:Ja mam pytanie do dziewczyn, które karmią mm.
Czy przechodzicie już powoli na mleko następne? Nie zapytałam ostatnio pediatry jak to robić, ale wszędzie czytam, żeby stopniowo. Zostało mi 3/4 opakowania mleka początkowego i chyba zacznę już dzisiaj zamiast jednej miarki jedynki dawać jedną miarkę dwójki, żeby nie było potem żadnych sensacji.
Jakie Wy macie plany albo doświadczenia? -
Sceście mam ten sam obal, Franulo go uwielbia a ta kostka ala zabawka fajna? też o niej myślałam. One ze smyka czy pepco? cos mi się kojarzy, że ją widziałam
no my dzis też duuużo spacerowalismy, jeszcze byłam w smyku wykorzystać bony do końca, kupiłąm mu bodzianki z którkim rękawem bo mamy same długie i czapeczke i po bonach -
ataga4 wrote:Scescie, dobrze ze Kubuś dzielnie zniósł szczepienie, cały czas dobrze sie czuje, temp nie ma?
eh... nie nawidze jzu tych szczepien.
tylko teraz pytanie od czego? od ludzi hcorych w przychodni? po prostu od szczepienia? przez t oze p osczzepieniu spedzil 3h na dworze?.. bo sama czuje bol gardla delikatny , wiatr duzy byl, tylk oja to ja bo mialam gola szyje, zdejmwoalam i zakaldalam kurtke na zmiane, a on by lciagle ubran, szyjka zakryta, czapka ejszcze zimowa i nakryty kocykiem... -
pestka wrote:Sceście mam ten sam obal, Franulo go uwielbia a ta kostka ala zabawka fajna? też o niej myślałam. One ze smyka czy pepco? cos mi się kojarzy, że ją widziałam