X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A masz może jakiś namiar na kogoś na śląsku?

Niestety nie, ale jakbyś potrzebowała na Podhalu, to służę ;)

Sroka lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w domu miłośnika LOLa.. i też nieraz złapałam go na tym, że grał jednocześnie zajmując się Lilką. Nie jest źle bo kiedyś potrafił grać całą noc! Teraz usypiamy Lile na przemian więc co drugi dzień wieczorem ma tą swoją godzinę na granie ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziś i ja. Nocka dramat, ale powoli już się przyzwyczaiłam ehh, pobudka 6.30 i cały dzień maruda straszna. Do tego od tych wszystkich warzywek mamy zatwardzenie, jak nie urok to...zatwardzenie.

Polecam wam dziewczyny zostawić ubranka, jak planujecie drugiego bobaska i nie przebierać tylko wszystko, co teraz macie. Za jakiś czas może już będzie co innego potrzebne i wtedy zrobicie segregację. U mnie tak było, to co 4 lata temu było dla mojego syna ok, teraz Zosi nie koniecznie pasuje:), a mnie się wydawało, że się przyda i odwrotnie ;) Ja na szczęście pozbywam się tych ubranek zalegających u mnie w komórce. Zosia wyrasta i wszystko dostaje moja siostra ;), a ja nareszcie mam trochę miejsca na inne graty :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś pogoda ładna, ale piździ niemiłosiernie, a w weekend znowu ma być ochłodzenie, jeju trzeba korzystać w tym tygodniu ze słoneczka.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nam szykuje się wesele 20 czerwca - chrzestny Agaty i idziemy w trójkę, ale wieczorkiem myślę podrzucić Małą do teściów ( to jest pół kilometra od nich) i spróbować ją tam położyć spać. A później drugi tydzień września, to już znowu jakiś kilometr od mojej mamy więc Małą tam pójdzie spać ;)
    Ja wczoraj kupiłam sok z gerbera jabłkowy, rozcieńczyłam 1/3 sok i 2/3 wody i dałam do niekapka. Gryzła ten ustnik, aż coś wyleciało i krzywi się jak jej ten soczek do buzi kapnie, ale już później coraz chętniej sama go brała do rączek i ciumkała. Zobaczymy dalej ;)
    KUpiłam dziś mopa z Viledy tego obrotowego i właśnie przejchałam całe mieszkanie, jak dla mnie to wart uwagi :)
    Za to mąż chce kupić odkurzacz wodny Thomas Pet&Familly. Troche wydatku bo 1300zł i zastanawiam sie czy iść na takie coś. Ma któraś z Was jakiś wodny warty uwagi?
    my mamy zelmera aquoos, bardzo fajny :) ale nie wiem jak cenowo, bo dostaliśmy ;)

co do wesel to my mamy w tym roku 4 ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciuszków to też sporo mamy już odłozonych, ale zostawiam tez na drugą dzidzię :)
    nie oddzielałam ciuszków, bo tak to by niektóre tylko raz założył ;) co lubię i mi sie podoba to mu zakładam :)

ataga korzystaj jak śpi :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka rodzi w tym miesiącu, więc jej oddajemy to, co za małe, a ona nam daje to, co dostała, a dla Antka jest dobre. Planujemy drugie dziecko, ale pewnie najszybciej zaczniemy się starać w przyszłym roku, więc ciuszki zdążą do nas wrócić:-)

Nasze październikowe wesele jest 3 godziny drogi od nas, więc albo młody zostaje, albo jedzie z nami. Nie ma opcji babci na noc niestety:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a nie brudza sie ubranka od sloiczkow- ja mam owszem sliniak ale zawsze cos kapnie a potem problem z wypraniem dlatego szkoda mi zakladac ladne ciuszki w domu bo potem sa plamy a z marchewka to nawet wybielacz nie poradzil nic

ja robie tak ze pod sama szyjke zakladam zwykly sliniak na to ceratkowy rekawki podciagam mozliwie jak sie da i w reke recznik papierowy jak chce pluc czy kichac to zakrywam jej buzie zeby nie lecialo dookola, a jak gdzies sie bardzo zachlapie to po jedzeniu sciagam i od razu zapieram

preg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzis tez od rana maruda i nikt nie pomorze nawet- tesciowka byla dwa razy zrobic ,, przeglad malego,, a ty ty ty nikodemusiu i poszla bo niby zawsze zalatana i czasu nie ma na nic- zawsze gada a ide bo nie mam na nic czasu a tak naprawde wielkie g robi/wkurza mnie bo do tamtych wnukow lazi i pomaga a nikusia ma pod nosem i nic.
    pisze trzymajac malego w jednej rece dlatego z malych liter

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 17:43

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ataga, Filipowi wyskoczyła wysypka, taka drobna kaszka na twarzy w kolorze skóry. No i jestem zła na siebie bo za szybko po jajkach wprowadziłam ryby i teraz nie wiem co uczula :/ Czytałam że nawet po dwóch tyg może coś wyskoczyć :/

Anoolka, Kajtek też miał taką kaszkę zanim zaczęłam jeść jajka, pisałam nawet o tym ostatnio, ale nic z tym nie robiłam, i samo zeszło, ale nie mam pojęcia od czego to było. Więc to może wcale nie od jedzenia? Chociaż....przypomniało mi się, że jadłam wtedy czekoladę z 90% zawartością kakao i podejrzewałam to. Ja też gdzieś czytałam że zmiany skórne mogą pojawić się nawet po 2 tygodniach, ale to bez sensu to, bo w takim tempie to rok można wprowadzać pokarmy :-/ Nie martw się na zapas, odczekaj parę dni, i na wszelki wypadek nie jedz jajek ani ryb i może zniknie samo. Chociaż wydaje mi się, że to nie od jajek, że jednak ta reakcja byłaby od razu lub po prostu szybciej, a Ty już chyba ze 2 tyg temu pisałaś że jesz jajka.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a nie brudza sie ubranka od sloiczkow- ja mam owszem sliniak ale zawsze cos kapnie a potem problem z wypraniem dlatego szkoda mi zakladac ladne ciuszki w domu bo potem sa plamy a z marchewka to nawet wybielacz nie poradzil nic

Sylwia, a spróbuj plamy po marchewce przelać wrzątkiem i zaprać, oczywiście jak są świeże, bratowa mi mówiła ostatnio o takim sposobie, chociaż ona sama tak nie robiła bo niedawno sie o nim dowiedziała :P Ale spróbować nie szkodzi :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez słonecznie, ale straaaszny wiatrzysko, zmarzłam na spacerze brr

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Anoolka, Kajtek też miał taką kaszkę zanim zaczęłam jeść jajka, pisałam nawet o tym ostatnio, ale nic z tym nie robiłam, i samo zeszło, ale nie mam pojęcia od czego to było. Więc to może wcale nie od jedzenia? Chociaż....przypomniało mi się, że jadłam wtedy czekoladę z 90% zawartością kakao i podejrzewałam to. Ja też gdzieś czytałam że zmiany skórne mogą pojawić się nawet po 2 tygodniach, ale to bez sensu to, bo w takim tempie to rok można wprowadzać pokarmy :-/ Nie martw się na zapas, odczekaj parę dni, i na wszelki wypadek nie jedz jajek ani ryb i może zniknie samo. Chociaż wydaje mi się, że to nie od jajek, że jednak ta reakcja byłaby od razu lub po prostu szybciej, a Ty już chyba ze 2 tyg temu pisałaś że jesz jajka.
    Na razie znowu odstawię te nieszczęsne jaja i ryby ale na wielkanoc nie ma zmiłuj, będę się obżerać wszystkim co mi pod ręce podejdzie ;)

MOI, ataga4 lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas eksperyment. Zaczelam sie zastanawiac, co ja takiego jem/pije od porodu, co moze byc przyczyna krostek na buzi. I wiecie co? Odstawil herbatki laktacyjne i tfu tfu chyba jest poprawa! W necie wyczytalam, ze kmin i koper moga uczulac, a ja od porodu pilam 2-3 kubki naparu wlasnie z tymi skladnikami. Zobaczymy, bede obserwowac dalej.

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    U nas eksperyment. Zaczelam sie zastanawiac, co ja takiego jem/pije od porodu, co moze byc przyczyna krostek na buzi. I wiecie co? Odstawil herbatki laktacyjne i tfu tfu chyba jest poprawa! W necie wyczytalam, ze kmin i koper moga uczulac, a ja od porodu pilam 2-3 kubki naparu wlasnie z tymi skladnikami. Zobaczymy, bede obserwowac dalej.
    A ja piję ostatnio herbatkę koperkową...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są jeszcze mamy z warmińsko-mazurskiego?!!!!!!!!!!!!!!

http://www.szpital.olsztyn.pl/3986,bezplatne-badania-profilaktyczne-usg-dla-dzieci-do-1-go-roku-zycia

• Sroka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Czy są jeszcze mamy z warmińsko-mazurskiego?!!!!!!!!!!!!!!

http://www.szpital.olsztyn.pl/3986,bezplatne-badania-profilaktyczne-usg-dla-dzieci-do-1-go-roku-zycia
    Wow! Jacy hojni! aż żałuje że tam nie mieszkam!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wow! Jacy hojni! aż żałuje że tam nie mieszkam!
    Poszukajcie w swoich szpitalach może też są takie u was :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Scescie a Kubuś ma dalej stan podgoraczkowy?
    na szczescie dzis juz nie :) uf... zeby jak nic. nie kaszle wgl, nei kicha juz dzis, albo ten syrop i witc z wapnem pomogly :P
    KasiaMJ wrote:
    Wróciliśmy od lekarza, oskrzela już czyste!!!:-) antybiotyk jeszcze do jutra, dwa dni bez spaceru - jakoś się przemeczymy. Szczepienie z tego tygodnia przełożone na przyszły tydzień no i omina nas pierwsze zajęcia na basenie w ta niedzielę:-/ ale lepiej niech się dobrze wyleczy niż miałby coś znowu złapać.
    ale za to w październiku moja przyjaciółka wychodzi za mąż i młody zostaje z dziadkami, a my jedziemy na 2 dni!!!:-D
    no to cudowne wiesci!! :) moja przyjaciolka tez wychdozi za amz w pazdzierniku :* :)
    letty wrote:
    Ja sobie kupiłam o taki http://brasfera.pl/product-pol-465-Tankini-bandeau-Panache-Anya-stripe.html
    o boziu jakie to drogie :O :O i to sama gora!! :O
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny co wy robicie z malymi ciuszkami? ja pomyslalam ze wystawie na jakiejs aukcji i sprzedam bo juz mam dwa pudla 0-3 mce a jak sobie pomysle ze tak caly czas bedzie to caly strych zawale. Zostawie tylko moze same najfajniejsze ciuszki a reszte sprzedam bo po co mi one
    ja najfajniejsze zostawiam, te ktore nie sprawdzily sie rpzy kubie odkladam, wyrzucam albo oddaje.... nawet nei ma co tego psrzedawac b oto takie zwyklaki sa ;p nowe, drozsze, fajneijsze, z rpezentow zostawiam :) w koncu planuje miec jeszcze dzieci i wsyztsk osie przyda :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus spi- eureka - ide cos zjesc :) i obejrzec M jak milosc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ