Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Brawo! Gratulujemy ząbka! U nas dopiero początek, jest ślinotok, zdenerwowanie, wkładanie wszystkiego do buzi i rozdrażnienie. Jak jej masuje dziąsła, to az gada z radości. To mnie tylko utwierdziło, że to ząbek się zbliża.
-
Zamówiłam, właśnie taki zestaw na wiosnę dla Agaty. Tylko zamiast komina, to chustka http://lukrowanemigdaly.pl/wiosenny-komplet-czapka-z-kominem-pudrowy-roz-serca-p-12.php
Podpowiedzcie mi jeszcze . Mała ma obwód głowy 42, dlatego zastanawiam się czy nie kupić rozmiaru 44? -
Scęście wrote:hej dziewczyny!
wiem ze strasznie Was zaniedbalam. tylkoja naprawde nie mam kiedy sie tu udzielac... ledwo starcza m iczasu by wejsc na fb w wolnych chwilach i skomentowac grupy bo jestem w dwoch ale ejdnak latwiej bo telefon pod reka z darmowym fb a zanim mi sie belly zaladuje w komorce to juz kuba placze albo co i o...
mam tyle do tylu ze chyba juz tego nie nadrobie, przez nasz szpital natworzylo m isie zaleglosci i nie chcialam psiac bez nadrobienia ale chyba nie nadrobie. bede na biezaco czytac co uwas jak dam rade i komentowac nie gniewajcie sie :* -
Bella_Ona wrote:Tez ciagle mysle nad chrztem i co? I nic... na mysleniu sie konczy, a nie sorry raz zapytalismy franciszkanina czy mozemy ochrzcic tam i tyle. Chcielismy po swietach wielkanocnych. Z drugiej strony nie wiem jak wtedy z pogoda, czy kupic zimowe czy wiosenne ubranko. Sama szukam problemow!
I tak sobie myślę z tym fotografem, ze jak mam zapłacić mu 600 zł bo tyle chce to chyba lepiej zainwestować te pieniadze w lepszy aparat i dac komuś z rodziny żeby robił zdjecia Tyle ze ja się nie znam na aparatach. Może ktoras z was mi poleci jakiś fajny model z którego jest zadowolona? Wczesniej ktoś juz o to pytał na forum... -
A wiec u nas tak:
11 lutego wyladowalismy w szpitalu z zapaleniem oskrzeli ktore rozwinel osie po szczepieniu bo maz byl chory i okichał Kube. spedzilismy tam 10 dni, pisalam wam na fb. pozniej jeszcze 10 dn iw domku robilismy inhalacje i podawalismy leki. 5 marca byla kontrol i lekarz powiedzial ze jest czysty jak lza i nie ma sladu po chorobie
poza tym zeby nasze nie wyszly! a kuba jest mocno marudny, p ospzitalu zasypia tylko na rekach - to meczace bardzo
zaczelismy wprowadzac inne jedzonko. od ok 2 tyg. kuba jadl 4 razy kasze manna, 2 sloiczki marchewki (dzielimy jeden ten maly pierwsza lyzeczka na 3) i jeden sloik jablka. narazie tyle. kubus sie oblizuje i mu pasuje
nagminnie okreca sie na brzuszek ale tylko przez lewe ramie, klade go na macie ide do kuchn ia jak wracam to jest okrecony o 180st dzis nawet znalazlam go poza mata duzo sie smieje gdy sie go rozbawia, malo gaworzy, ale ruchliwy jest mocno.
wazy 6900 i ma 64cm. nie ejst pulpecikiem co tam jeszcze by napisac o Kubie? jakis temat was interesuje? aaaa... siedzi, znaczy nei sam, sam nei usiadzie, ale na kolanach trzymany siedzi sztywno, bawi sie stopami, jak go podtrzymuje to i na lozku siedzi i nie jest chwiejny ale sam nie usiadzie z plaskiego. za to na pelcach nei poelzy nawet minuty wiec zmiana pampersa graniczy z cudem!!Anoolka, pestka, ao12., tofirus, rewoppka, Sroka, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość
-
letty wrote:My mamy husky w jednym domu 2, u dziadków 3 także sierści od groma Daje radę taka szczotka co się zwie furminator, wyczesuje się psa, w Twoim przypadku kota raz na tydzień i sierści brak. Tylko to nie jest szczotka zwykła za sklepu... a taka co wyczesuje tyle sierści, że można stworzyć drugiego zwierzaka Wpisz sobie furminator w google grafika i tam są psiaki po czesaniu, i naprawdę to tak działa
Matko jestem w szoku co ta szczotka potrafi! nie wiedzialam o jej istnieniu, obejzalam filmik na you tobe i juz wiem ze musze ją kupic dzieki za cynk :*Sroka, letty lubią tę wiadomość
-
a oto i Kubus
to na 3h spacerku (u dziadkow na podworku bylismy)
tutaj Kuba na urodzinach braciszka ciotecznego, mojego chrzesniaka i dziadek od strony tatusia czyli moj tesc
nasze jedzonko, na dole w prawym rogu kuba je jablko w specjalnym gryzaku do pokarmow. sa dziurk iw sylikonowym smoczku, do srodka kalde jablko i on sysa i sysa az wysysa
a tu takie rozne
paaolka, Anoolka, pestka, ataga4, ao12., tofirus, Kasiula09, rewoppka, Sisilla, Sroka, MOI, Nelly, sylwia1985, renatkach, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScęście wrote:Anoolka gratuluje zabka! tylko jak to zostalo 5?
Scęście mój Filipek też jest drobny w porównaniu do tutejszych maluchów, ma 7500 a z tego co pamiętam to któryś z dzieciaczków ma nawet ponad 8 -
Zdjęcia Kubusia to mozna po kilka razy oglądac
U mnie to mniej wiecej wiesz co tam...
mój maruda śpi juz godzine wiec pewnie zaraz sie obudzi, czekam tez na zabki u niego bo slini sie okropnie, i wszystki w buzi laduje a plauszki to juz najczesciej i az czerwone od zasysania są, no i te jego problemy skórne...mam nadzieje ze po mojej diecie wszystko mu przejdzie bo nie moge patrzec jak sie biedny drapie.. -
Anoolka wrote:Bo mu wychodzą dwie dolne jedynki i cztery trójki. Chodzę jak zombi bo w dzień cały czas na rączkach a w nocy nawet do 10 pobudek ale dziś było lepiej bo tylko 4
Scęście mój Filipek też jest drobny w porównaniu do tutejszych maluchów, ma 7500 a z tego co pamiętam to któryś z dzieciaczków ma nawet ponad 8 -
paaolka wrote:Zdjęcia Kubusia to mozna po kilka razy oglądac
U mnie to mniej wiecej wiesz co tam...
mój maruda śpi juz godzine wiec pewnie zaraz sie obudzi, czekam tez na zabki u niego bo slini sie okropnie, i wszystki w buzi laduje a plauszki to juz najczesciej i az czerwone od zasysania są, no i te jego problemy skórne...mam nadzieje ze po mojej diecie wszystko mu przejdzie bo nie moge patrzec jak sie biedny drapie.. -
ja tak jak Ty, chcialam meic pamiatke a balam sie ze ktos z rodziny nacyka brzydkich i w zlych momentach zamiast w tch najwazniejszych. wydalam 400zl ale mam 186 pieknych obrobionych zdjec! a goscie nawet nei mieli aparatow a nei wiedzieli ze ebdzie fotografka wiec bym pewnie nei miala fotek!
-
Sroka wrote:Zamówiłam, właśnie taki zestaw na wiosnę dla Agaty. Tylko zamiast komina, to chustka http://lukrowanemigdaly.pl/wiosenny-komplet-czapka-z-kominem-pudrowy-roz-serca-p-12.php
Podpowiedzcie mi jeszcze . Mała ma obwód głowy 42, dlatego zastanawiam się czy nie kupić rozmiaru 44?
Superaśne te komplety Skąd Wy wynajdujecie takie stronki Koleżanka ostatnio tez mi przesyałala link wiosennego ubranka do chrztu, bardzo fajne i niedrogie -
mama86 wrote:I tak sobie myślę z tym fotografem, ze jak mam zapłacić mu 600 zł bo tyle chce to chyba lepiej zainwestować te pieniadze w lepszy aparat i dac komuś z rodziny żeby robił zdjecia
Ten ktoś z rodziny też musi mieć rękę do zdjęć, bo sam dobry aparat cudu nie uczyni. Niestety, ale jak ja mam komuś tłumaczyć że przed naciśnięciem przycisku musi poczekać aż aparat złapie ostrość (osobie młodej, nie to że 60-letniej, a takie sytuacje miałam), to dziękuję.