X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miedzy przescieradlem a materacem mam taka mate nieprzemakalna z ikei. Kosztowała jakieś 13 zł za dwupak. Ta druga wykorzystuje jak przewijam Gabrysie na naszym łóżku. Jest fajna bo można prac na 60 st ale ja juz pralam kilka razy w 90 i nic się nie stało.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Taki zwykły, jakie miałyśmy na łóżkach po porodzie?
    Muszę właśnie coś tam "zainstalować" , bo nasz materac nie ma zdejmowanego pokrowca, więc go nie wypiorę w razie większej awarii. Po dzisiejszej jest tylko delikatny ślad, ale to spiorę mydłem i wodą ;)

nie to jest taka ceratka my mamy z canpolu to sie nazywa podklad do łozeczka czy jakos tak

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja miedzy przescieradlem a materacem mam taka mate nieprzemakalna z ikei. Kosztowała jakieś 13 zł za dwupak. Ta druga wykorzystuje jak przewijam Gabrysie na naszym łóżku. Jest fajna bo można prac na 60 st ale ja juz pralam kilka razy w 90 i nic się nie stało.
    Ooo super ! Zaraz poszukam na stronie ikei ;) Dzięki!
    A nie kojarzysz może nazwy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:58

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    nie to jest taka ceratka my mamy z canpolu to sie nazywa podklad do łozeczka czy jakos tak
    Ok poszukam też.

Dziewczyny pisze z Wami a Mała na macie i piszczała, bawiła się, nagle cisza a ja tak z ciekawośći patrzę co ona robi bo za cicho jest a ta na brzuchu! Już drugi raz :DD

Kasiula09, Anoolka, Sisilla lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    u nas bardzo duży wybór w carrefour, czy jak to się tam pisze, do wyboru do koloru :)
    ja dziś dałam Zosi dynię z ziemniaczkiem z hippa, czy któraś z was już też podawała? Bo dla mnie ten słoiczek jakiś dziwny zapach miał (w smaku był ok, słodki, ale zapach po podgrzaniu), chyba, że się nie znam i tak pachnie specyficznie dynia:)

Ja dałam ze 4 słoiczki hippa i mała pluje tym na 2m :P

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Podłączam sie pod pytanie o sierść kotów...my mamy dwa i nie daje rady z sierścią wszechobecna i fruwającą w powietrzu :/ odkurzanie daje rezultat na pare minut dopóki koty sie nie przebiegną albo nie zaczną bawic wyrywajac sobie siersc z zadków..
    W ogole teraz mnie one tak wkurzają, biegaja po Krzysia rzeczach, wpadają na drzwi kiedy maly śpi...żwirek z kuwety roznosza :/ mama moja teraz by miala satysfakcje ze miala racje, dlatego nic jej nie mowie, ale tak jak bronilam tych moich kocurów wczesniej w ciazy gdy kazdy powtarzal zebym je wydala , to teraz czasem mam taka ochote niestety...

Zdróka dla Twojej Gabi :*

My mamy husky w jednym domu 2, u dziadków 3 także sierści od groma :) Daje radę taka szczotka co się zwie furminator, wyczesuje się psa, w Twoim przypadku kota raz na tydzień i sierści brak. Tylko to nie jest szczotka zwykła za sklepu... a taka co wyczesuje tyle sierści, że można stworzyć drugiego zwierzaka :D Wpisz sobie furminator w google grafika i tam są psiaki po czesaniu, i naprawdę to tak działa

paaolka lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja mam taka mate nieprzemakalna, jeszcze w ciąży kupiłam w Biedronce. Mam też podgumowane przescieradlo, czyli chyba takie nieprzemakalne, ale jego jeszcze nie uzywalam, na razie ta mata pod zwyklym przescieradlem.
    U nas pobudka była jakos po 4 czy przed 5, nie kojarze, ale gagatek wybudzil sie po karmieniu i nie chciał spać, wiec leżał, nie rozmawiałam z nim, i o 6 udało mi sie go uśpić. Spalismy do 7.30. Czyli jak Ty wstawalas to ja kładłam sie spac hehe

Sroka lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my codziennie wstajemy o 6.30 ;-) Wczoraj wyjątkowo obudziła się o 5 gotowa do brykania ale pewnie dlatego ze zasnęła o 18.30 ;-) To ją nakarmilam, przewinelam, ululałam i posłała mi do 9 ;-)

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny te które miały juz chrzest, kto wam robił zdjecia? Ktoś z rodziny? Czy bralyscie fotografa? Bo my mamy aparat ale czasami robi beznadziejne zdjęcia i mam stracha dac go komuś z rodziny żeby robił fotki. Zastanawiam się nad fotografem. Ile dawalyscie za taka przyjemność? I co było w pakiecie (przygotowania, kościół?)?

divers2288.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nie wiedziałam o ich istnieniu! Możesz mi co nie co o nich powiedzieć? I gdzie kupić? Właśnie, aa jak z oddychaniem skóry dziecka? Nie poci się przez to za bardzo? Bo Agata większość przesypia w łóżeczku.
    http://www.krainadziecka.com.pl/bobas-przescieradla-nieprzemakalne-frotte-120x60.html
    One są właśnie o tyle dobre że skóra dziecka oddycha i się nie poci ani nie robią się odparzenia :) poza tym na nie nie trzeba nic więcej kłaść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 08:54

Sroka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się pochwałę że Filip obudził się dziś tylko 4 razy, normalnie prawie się wyspałam ;)

pestka, ataga4, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A ta kasze manne sama robisz? Czy to jakas kupna gotowa?

Kaszkę mannę kupiłam mleczną z nestle, smaczna, mało słodka i ekspozycje robiłam wg przepisu z opakowania jedna łyżka stołowa, fajna i młoda wcina łyżeczką :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    My mamy husky w jednym domu 2, u dziadków 3 także sierści od groma :) Daje radę taka szczotka co się zwie furminator, wyczesuje się psa, w Twoim przypadku kota raz na tydzień i sierści brak. Tylko to nie jest szczotka zwykła za sklepu... a taka co wyczesuje tyle sierści, że można stworzyć drugiego zwierzaka :D Wpisz sobie furminator w google grafika i tam są psiaki po czesaniu, i naprawdę to tak działa
    Mamy tego furminatora i u naszych dwóch kotów jakoś nie widać efektów. Racja wyczeszesz z nich małego kota, ale sierść nadal fruwa ;X

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A dziewczyny te które miały juz chrzest, kto wam robił zdjecia? Ktoś z rodziny? Czy bralyscie fotografa? Bo my mamy aparat ale czasami robi beznadziejne zdjęcia i mam stracha dac go komuś z rodziny żeby robił fotki. Zastanawiam się nad fotografem. Ile dawalyscie za taka przyjemność? I co było w pakiecie (przygotowania, kościół?)?
    U nas robiła żona od naszego chrzestnego Agatki, mąż był zwiedzony że sam nie mógł robić - taki ból.
    Za taki chrzest myślę ( przynajmniej mój mąż 300-400zł ) a wiem inni to nawet potrafią koło 700zł brać.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Mamy tego furminatora i u naszych dwóch kotów jakoś nie widać efektów. Racja wyczeszesz z nich małego kota, ale sierść nadal fruwa ;X

Ojej to dziwne... u mnie się sprawdza. Możesz jeszcze kupić sobie szczotkę fryzjerską do podłogi, ładnie zbiera śierść

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ojej to dziwne... u mnie się sprawdza. Możesz jeszcze kupić sobie szczotkę fryzjerską do podłogi, ładnie zbiera śierść
    Myślałam właśnie o niej tez ;) A furminator ładnie zbiera tą sierść, ale moje koty nie wiem, chyba mają po kieszeniach pochowane i chodzą i rozsypują ;X

letty lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! :)
    wiem ze strasznie Was zaniedbalam. tylkoja naprawde nie mam kiedy sie tu udzielac... ledwo starcza m iczasu by wejsc na fb w wolnych chwilach i skomentowac grupy bo jestem w dwoch ale ejdnak latwiej bo telefon pod reka z darmowym fb a zanim mi sie belly zaladuje w komorce to juz kuba placze albo co i o...
    mam tyle do tylu ze chyba juz tego nie nadrobie, przez nasz szpital natworzylo m isie zaleglosci i nie chcialam psiac bez nadrobienia ale chyba nie nadrobie. bede na biezaco czytac co uwas jak dam rade i komentowac :) nie gniewajcie sie :*

pestka, Anoolka, Sroka, Sisilla, tofirus, paradise, Kakabaka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    hej dziewczyny! :)
    wiem ze strasznie Was zaniedbalam. tylkoja naprawde nie mam kiedy sie tu udzielac... ledwo starcza m iczasu by wejsc na fb w wolnych chwilach i skomentowac grupy bo jestem w dwoch ale ejdnak latwiej bo telefon pod reka z darmowym fb a zanim mi sie belly zaladuje w komorce to juz kuba placze albo co i o...
    mam tyle do tylu ze chyba juz tego nie nadrobie, przez nasz szpital natworzylo m isie zaleglosci i nie chcialam psiac bez nadrobienia ale chyba nie nadrobie. bede na biezaco czytac co uwas jak dam rade i komentowac :) nie gniewajcie sie :*
    olej czytanie, pisz co u ciebie! :* jak Kubulek? :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa w końcu przebił się pierwszy ząbek :D Pewnie dlatego Filipek lepiej spał :) zostało jeszcze tylko 5 ;)

Scescie właśnie dziś myslalam o Tobie i innych dziewczynach i smutno mi się zrobiło że coraz mniej tu nas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:26

Sroka, Sisilla, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas są już koronki dwóch ząbków białe na zewnatrz :) tez mi ostatnio lepiej spi, chwała! ;)

Anoolka, Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ