Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miedzy przescieradlem a materacem mam taka mate nieprzemakalna z ikei. Kosztowała jakieś 13 zł za dwupak. Ta druga wykorzystuje jak przewijam Gabrysie na naszym łóżku. Jest fajna bo można prac na 60 st ale ja juz pralam kilka razy w 90 i nic się nie stało.
-
Sroka wrote:Taki zwykły, jakie miałyśmy na łóżkach po porodzie?
Muszę właśnie coś tam "zainstalować" , bo nasz materac nie ma zdejmowanego pokrowca, więc go nie wypiorę w razie większej awarii. Po dzisiejszej jest tylko delikatny ślad, ale to spiorę mydłem i wodą
nie to jest taka ceratka my mamy z canpolu to sie nazywa podklad do łozeczka czy jakos tak -
mama86 wrote:Ja miedzy przescieradlem a materacem mam taka mate nieprzemakalna z ikei. Kosztowała jakieś 13 zł za dwupak. Ta druga wykorzystuje jak przewijam Gabrysie na naszym łóżku. Jest fajna bo można prac na 60 st ale ja juz pralam kilka razy w 90 i nic się nie stało.
A nie kojarzysz może nazwy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:58
-
Kasiula09 wrote:nie to jest taka ceratka my mamy z canpolu to sie nazywa podklad do łozeczka czy jakos tak
Dziewczyny pisze z Wami a Mała na macie i piszczała, bawiła się, nagle cisza a ja tak z ciekawośći patrzę co ona robi bo za cicho jest a ta na brzuchu! Już drugi raz :DDKasiula09, Anoolka, Sisilla lubią tę wiadomość
-
Sisilla wrote:u nas bardzo duży wybór w carrefour, czy jak to się tam pisze, do wyboru do koloru
ja dziś dałam Zosi dynię z ziemniaczkiem z hippa, czy któraś z was już też podawała? Bo dla mnie ten słoiczek jakiś dziwny zapach miał (w smaku był ok, słodki, ale zapach po podgrzaniu), chyba, że się nie znam i tak pachnie specyficznie dynia:)
Ja dałam ze 4 słoiczki hippa i mała pluje tym na 2m -
paaolka wrote:Podłączam sie pod pytanie o sierść kotów...my mamy dwa i nie daje rady z sierścią wszechobecna i fruwającą w powietrzu odkurzanie daje rezultat na pare minut dopóki koty sie nie przebiegną albo nie zaczną bawic wyrywajac sobie siersc z zadków..
W ogole teraz mnie one tak wkurzają, biegaja po Krzysia rzeczach, wpadają na drzwi kiedy maly śpi...żwirek z kuwety roznosza mama moja teraz by miala satysfakcje ze miala racje, dlatego nic jej nie mowie, ale tak jak bronilam tych moich kocurów wczesniej w ciazy gdy kazdy powtarzal zebym je wydala , to teraz czasem mam taka ochote niestety...
Zdróka dla Twojej Gabi :*
My mamy husky w jednym domu 2, u dziadków 3 także sierści od groma Daje radę taka szczotka co się zwie furminator, wyczesuje się psa, w Twoim przypadku kota raz na tydzień i sierści brak. Tylko to nie jest szczotka zwykła za sklepu... a taka co wyczesuje tyle sierści, że można stworzyć drugiego zwierzaka Wpisz sobie furminator w google grafika i tam są psiaki po czesaniu, i naprawdę to tak działapaaolka lubi tę wiadomość
-
Sroka ja mam taka mate nieprzemakalna, jeszcze w ciąży kupiłam w Biedronce. Mam też podgumowane przescieradlo, czyli chyba takie nieprzemakalne, ale jego jeszcze nie uzywalam, na razie ta mata pod zwyklym przescieradlem.
U nas pobudka była jakos po 4 czy przed 5, nie kojarze, ale gagatek wybudzil sie po karmieniu i nie chciał spać, wiec leżał, nie rozmawiałam z nim, i o 6 udało mi sie go uśpić. Spalismy do 7.30. Czyli jak Ty wstawalas to ja kładłam sie spac heheSroka lubi tę wiadomość
-
A my codziennie wstajemy o 6.30 Wczoraj wyjątkowo obudziła się o 5 gotowa do brykania ale pewnie dlatego ze zasnęła o 18.30 To ją nakarmilam, przewinelam, ululałam i posłała mi do 9
-
A dziewczyny te które miały juz chrzest, kto wam robił zdjecia? Ktoś z rodziny? Czy bralyscie fotografa? Bo my mamy aparat ale czasami robi beznadziejne zdjęcia i mam stracha dac go komuś z rodziny żeby robił fotki. Zastanawiam się nad fotografem. Ile dawalyscie za taka przyjemność? I co było w pakiecie (przygotowania, kościół?)?
-
nick nieaktualnySroka wrote:Nie wiedziałam o ich istnieniu! Możesz mi co nie co o nich powiedzieć? I gdzie kupić? Właśnie, aa jak z oddychaniem skóry dziecka? Nie poci się przez to za bardzo? Bo Agata większość przesypia w łóżeczku.
One są właśnie o tyle dobre że skóra dziecka oddycha i się nie poci ani nie robią się odparzenia poza tym na nie nie trzeba nic więcej kłaśćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 08:54
Sroka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
letty wrote:My mamy husky w jednym domu 2, u dziadków 3 także sierści od groma Daje radę taka szczotka co się zwie furminator, wyczesuje się psa, w Twoim przypadku kota raz na tydzień i sierści brak. Tylko to nie jest szczotka zwykła za sklepu... a taka co wyczesuje tyle sierści, że można stworzyć drugiego zwierzaka Wpisz sobie furminator w google grafika i tam są psiaki po czesaniu, i naprawdę to tak działa
-
mama86 wrote:A dziewczyny te które miały juz chrzest, kto wam robił zdjecia? Ktoś z rodziny? Czy bralyscie fotografa? Bo my mamy aparat ale czasami robi beznadziejne zdjęcia i mam stracha dac go komuś z rodziny żeby robił fotki. Zastanawiam się nad fotografem. Ile dawalyscie za taka przyjemność? I co było w pakiecie (przygotowania, kościół?)?
Za taki chrzest myślę ( przynajmniej mój mąż 300-400zł ) a wiem inni to nawet potrafią koło 700zł brać. -
Sroka wrote:Mamy tego furminatora i u naszych dwóch kotów jakoś nie widać efektów. Racja wyczeszesz z nich małego kota, ale sierść nadal fruwa ;X
Ojej to dziwne... u mnie się sprawdza. Możesz jeszcze kupić sobie szczotkę fryzjerską do podłogi, ładnie zbiera śierść -
letty wrote:Ojej to dziwne... u mnie się sprawdza. Możesz jeszcze kupić sobie szczotkę fryzjerską do podłogi, ładnie zbiera śierść
letty lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny!
wiem ze strasznie Was zaniedbalam. tylkoja naprawde nie mam kiedy sie tu udzielac... ledwo starcza m iczasu by wejsc na fb w wolnych chwilach i skomentowac grupy bo jestem w dwoch ale ejdnak latwiej bo telefon pod reka z darmowym fb a zanim mi sie belly zaladuje w komorce to juz kuba placze albo co i o...
mam tyle do tylu ze chyba juz tego nie nadrobie, przez nasz szpital natworzylo m isie zaleglosci i nie chcialam psiac bez nadrobienia ale chyba nie nadrobie. bede na biezaco czytac co uwas jak dam rade i komentowac nie gniewajcie sie :*pestka, Anoolka, Sroka, Sisilla, tofirus, paradise, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:hej dziewczyny!
wiem ze strasznie Was zaniedbalam. tylkoja naprawde nie mam kiedy sie tu udzielac... ledwo starcza m iczasu by wejsc na fb w wolnych chwilach i skomentowac grupy bo jestem w dwoch ale ejdnak latwiej bo telefon pod reka z darmowym fb a zanim mi sie belly zaladuje w komorce to juz kuba placze albo co i o...
mam tyle do tylu ze chyba juz tego nie nadrobie, przez nasz szpital natworzylo m isie zaleglosci i nie chcialam psiac bez nadrobienia ale chyba nie nadrobie. bede na biezaco czytac co uwas jak dam rade i komentowac nie gniewajcie sie :* -
nick nieaktualnyAaaaaaa w końcu przebił się pierwszy ząbek Pewnie dlatego Filipek lepiej spał zostało jeszcze tylko 5
Scescie właśnie dziś myslalam o Tobie i innych dziewczynach i smutno mi się zrobiło że coraz mniej tu nasWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:26
Sroka, Sisilla, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość