X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miedzy przescieradlem a materacem mam taka mate nieprzemakalna z ikei. Kosztowała jakieś 13 zł za dwupak. Ta druga wykorzystuje jak przewijam Gabrysie na naszym łóżku. Jest fajna bo można prac na 60 st ale ja juz pralam kilka razy w 90 i nic się nie stało.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Taki zwykły, jakie miałyśmy na łóżkach po porodzie?
    Muszę właśnie coś tam "zainstalować" , bo nasz materac nie ma zdejmowanego pokrowca, więc go nie wypiorę w razie większej awarii. Po dzisiejszej jest tylko delikatny ślad, ale to spiorę mydłem i wodą ;)

nie to jest taka ceratka my mamy z canpolu to sie nazywa podklad do łozeczka czy jakos tak

age.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja miedzy przescieradlem a materacem mam taka mate nieprzemakalna z ikei. Kosztowała jakieś 13 zł za dwupak. Ta druga wykorzystuje jak przewijam Gabrysie na naszym łóżku. Jest fajna bo można prac na 60 st ale ja juz pralam kilka razy w 90 i nic się nie stało.
    Ooo super ! Zaraz poszukam na stronie ikei ;) Dzięki!
    A nie kojarzysz może nazwy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:58

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    nie to jest taka ceratka my mamy z canpolu to sie nazywa podklad do łozeczka czy jakos tak
    Ok poszukam też.

Dziewczyny pisze z Wami a Mała na macie i piszczała, bawiła się, nagle cisza a ja tak z ciekawośći patrzę co ona robi bo za cicho jest a ta na brzuchu! Już drugi raz :DD

Kasiula09, Anoolka, Sisilla lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    u nas bardzo duży wybór w carrefour, czy jak to się tam pisze, do wyboru do koloru :)
    ja dziś dałam Zosi dynię z ziemniaczkiem z hippa, czy któraś z was już też podawała? Bo dla mnie ten słoiczek jakiś dziwny zapach miał (w smaku był ok, słodki, ale zapach po podgrzaniu), chyba, że się nie znam i tak pachnie specyficznie dynia:)

Ja dałam ze 4 słoiczki hippa i mała pluje tym na 2m :P

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Podłączam sie pod pytanie o sierść kotów...my mamy dwa i nie daje rady z sierścią wszechobecna i fruwającą w powietrzu :/ odkurzanie daje rezultat na pare minut dopóki koty sie nie przebiegną albo nie zaczną bawic wyrywajac sobie siersc z zadków..
    W ogole teraz mnie one tak wkurzają, biegaja po Krzysia rzeczach, wpadają na drzwi kiedy maly śpi...żwirek z kuwety roznosza :/ mama moja teraz by miala satysfakcje ze miala racje, dlatego nic jej nie mowie, ale tak jak bronilam tych moich kocurów wczesniej w ciazy gdy kazdy powtarzal zebym je wydala , to teraz czasem mam taka ochote niestety...

Zdróka dla Twojej Gabi :*

My mamy husky w jednym domu 2, u dziadków 3 także sierści od groma :) Daje radę taka szczotka co się zwie furminator, wyczesuje się psa, w Twoim przypadku kota raz na tydzień i sierści brak. Tylko to nie jest szczotka zwykła za sklepu... a taka co wyczesuje tyle sierści, że można stworzyć drugiego zwierzaka :D Wpisz sobie furminator w google grafika i tam są psiaki po czesaniu, i naprawdę to tak działa

paaolka lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja mam taka mate nieprzemakalna, jeszcze w ciąży kupiłam w Biedronce. Mam też podgumowane przescieradlo, czyli chyba takie nieprzemakalne, ale jego jeszcze nie uzywalam, na razie ta mata pod zwyklym przescieradlem.
    U nas pobudka była jakos po 4 czy przed 5, nie kojarze, ale gagatek wybudzil sie po karmieniu i nie chciał spać, wiec leżał, nie rozmawiałam z nim, i o 6 udało mi sie go uśpić. Spalismy do 7.30. Czyli jak Ty wstawalas to ja kładłam sie spac hehe

Sroka lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my codziennie wstajemy o 6.30 ;-) Wczoraj wyjątkowo obudziła się o 5 gotowa do brykania ale pewnie dlatego ze zasnęła o 18.30 ;-) To ją nakarmilam, przewinelam, ululałam i posłała mi do 9 ;-)

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny te które miały juz chrzest, kto wam robił zdjecia? Ktoś z rodziny? Czy bralyscie fotografa? Bo my mamy aparat ale czasami robi beznadziejne zdjęcia i mam stracha dac go komuś z rodziny żeby robił fotki. Zastanawiam się nad fotografem. Ile dawalyscie za taka przyjemność? I co było w pakiecie (przygotowania, kościół?)?

divers2288.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nie wiedziałam o ich istnieniu! Możesz mi co nie co o nich powiedzieć? I gdzie kupić? Właśnie, aa jak z oddychaniem skóry dziecka? Nie poci się przez to za bardzo? Bo Agata większość przesypia w łóżeczku.
    http://www.krainadziecka.com.pl/bobas-przescieradla-nieprzemakalne-frotte-120x60.html
    One są właśnie o tyle dobre że skóra dziecka oddycha i się nie poci ani nie robią się odparzenia :) poza tym na nie nie trzeba nic więcej kłaść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 08:54

Sroka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się pochwałę że Filip obudził się dziś tylko 4 razy, normalnie prawie się wyspałam ;)

pestka, ataga4, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A ta kasze manne sama robisz? Czy to jakas kupna gotowa?

Kaszkę mannę kupiłam mleczną z nestle, smaczna, mało słodka i ekspozycje robiłam wg przepisu z opakowania jedna łyżka stołowa, fajna i młoda wcina łyżeczką :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    My mamy husky w jednym domu 2, u dziadków 3 także sierści od groma :) Daje radę taka szczotka co się zwie furminator, wyczesuje się psa, w Twoim przypadku kota raz na tydzień i sierści brak. Tylko to nie jest szczotka zwykła za sklepu... a taka co wyczesuje tyle sierści, że można stworzyć drugiego zwierzaka :D Wpisz sobie furminator w google grafika i tam są psiaki po czesaniu, i naprawdę to tak działa
    Mamy tego furminatora i u naszych dwóch kotów jakoś nie widać efektów. Racja wyczeszesz z nich małego kota, ale sierść nadal fruwa ;X

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A dziewczyny te które miały juz chrzest, kto wam robił zdjecia? Ktoś z rodziny? Czy bralyscie fotografa? Bo my mamy aparat ale czasami robi beznadziejne zdjęcia i mam stracha dac go komuś z rodziny żeby robił fotki. Zastanawiam się nad fotografem. Ile dawalyscie za taka przyjemność? I co było w pakiecie (przygotowania, kościół?)?
    U nas robiła żona od naszego chrzestnego Agatki, mąż był zwiedzony że sam nie mógł robić - taki ból.
    Za taki chrzest myślę ( przynajmniej mój mąż 300-400zł ) a wiem inni to nawet potrafią koło 700zł brać.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Mamy tego furminatora i u naszych dwóch kotów jakoś nie widać efektów. Racja wyczeszesz z nich małego kota, ale sierść nadal fruwa ;X

Ojej to dziwne... u mnie się sprawdza. Możesz jeszcze kupić sobie szczotkę fryzjerską do podłogi, ładnie zbiera śierść

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ojej to dziwne... u mnie się sprawdza. Możesz jeszcze kupić sobie szczotkę fryzjerską do podłogi, ładnie zbiera śierść
    Myślałam właśnie o niej tez ;) A furminator ładnie zbiera tą sierść, ale moje koty nie wiem, chyba mają po kieszeniach pochowane i chodzą i rozsypują ;X

letty lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! :)
    wiem ze strasznie Was zaniedbalam. tylkoja naprawde nie mam kiedy sie tu udzielac... ledwo starcza m iczasu by wejsc na fb w wolnych chwilach i skomentowac grupy bo jestem w dwoch ale ejdnak latwiej bo telefon pod reka z darmowym fb a zanim mi sie belly zaladuje w komorce to juz kuba placze albo co i o...
    mam tyle do tylu ze chyba juz tego nie nadrobie, przez nasz szpital natworzylo m isie zaleglosci i nie chcialam psiac bez nadrobienia ale chyba nie nadrobie. bede na biezaco czytac co uwas jak dam rade i komentowac :) nie gniewajcie sie :*

pestka, Anoolka, Sroka, Sisilla, tofirus, paradise, Kakabaka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    hej dziewczyny! :)
    wiem ze strasznie Was zaniedbalam. tylkoja naprawde nie mam kiedy sie tu udzielac... ledwo starcza m iczasu by wejsc na fb w wolnych chwilach i skomentowac grupy bo jestem w dwoch ale ejdnak latwiej bo telefon pod reka z darmowym fb a zanim mi sie belly zaladuje w komorce to juz kuba placze albo co i o...
    mam tyle do tylu ze chyba juz tego nie nadrobie, przez nasz szpital natworzylo m isie zaleglosci i nie chcialam psiac bez nadrobienia ale chyba nie nadrobie. bede na biezaco czytac co uwas jak dam rade i komentowac :) nie gniewajcie sie :*
    olej czytanie, pisz co u ciebie! :* jak Kubulek? :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa w końcu przebił się pierwszy ząbek :D Pewnie dlatego Filipek lepiej spał :) zostało jeszcze tylko 5 ;)

Scescie właśnie dziś myslalam o Tobie i innych dziewczynach i smutno mi się zrobiło że coraz mniej tu nas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:26

Sroka, Sisilla, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas są już koronki dwóch ząbków białe na zewnatrz :) tez mi ostatnio lepiej spi, chwała! ;)

Anoolka, Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ