X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:28

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    pestka, ale widziałaś wcześniej ze szykują się ząbki? jakieś opuchnięte dziąsła, czy coś?
    meeega się ślinił, wszystko co dostałam, jaka zabawka czy cokolwiek do buzi...jak chce zobaczyć ząbki, i odsówam mu dolno wargę to zawsze wtedy wysuwa język :D ale jak sie śmieje to widać było rozpulchnione i białe. No i jak smarowałam mu dentinoxem to czułam igiełki pod palcami ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym miała jeszcze raz robić, to wzięłabym fotografa. Zdjęcia robił mój brat i nie zorientował się, że poprzestawiały mu się przez przypadek funkcje w aparacie. I co tego wynikło? Zdjęcia mamy w jakości najgorszej z możliwych :/

Dałam dziś Małgosi chrupka kukurydzianego. Długo szukaliśmy, żeby był bez soli i cukru i taki większy. Najpierw nie wiedziała do czego to, a potem mamlała i zacieszała :) Oczywiście dałam jej jak leżała na brzuchu, żeby zmniejszyć ryzyko zakrztuszenia. Teraz cały kocyk się klei :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga a u Ciebie nie zazyna sie kolejny skok? Brak apetytu? U mnie teraz to norma. Ja co 3h go karmie, żeby mi piersi nie przepełniały się, on w ogóle by chyba nie jadł :P

No mój waży z 7700g i ma około 69/70cm :) Jak go posadzę to tez chwilkę siedzi, ale rzadko to robię. Przekręcić sie nei przkręcił, ale bardzo się stara :P ręką go blokuje ;) a ostatnio smieje sie non stop bo łapię jedną raczką kciuka i robi takiego 'ptaszka' z raczke i ogląda je cały czas! zajawke ma, że hej :P no i cały czas grzeczny :) tylko teraz te koszmary senne go męczą..ale mam nadzieję, że szybko minie.

Scęście co to za inne forum? mogę też mieć dostęp? :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeżeli chodzi o fotografa to my nie mielismy, bo zdjęcia robił mu brak i przyjaciółką( z nią częśto razem fotografowałyśmy psiaki w ruchu, więc musiałyśmy się troche nauczyć cykać foty), więc fotki sa fajne :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    meeega się ślinił, wszystko co dostałam, jaka zabawka czy cokolwiek do buzi...jak chce zobaczyć ząbki, i odsówam mu dolno wargę to zawsze wtedy wysuwa język :D ale jak sie śmieje to widać było rozpulchnione i białe. No i jak smarowałam mu dentinoxem to czułam igiełki pod palcami ;)

No to u nas zębów ani widu ani słychu. dziąsełka twarde, nie widzę żeby były rozpulchnione (cokolwiek to znaczy :-P ) i nic białego na horyzoncie nie widać.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ataga a u Ciebie nie zazyna sie kolejny skok? Brak apetytu? U mnie teraz to norma. Ja co 3h go karmie, żeby mi piersi nie przepełniały się, on w ogóle by chyba nie jadł :P

No my jesteśmy teraz w 22 tygodniu, i w sumie skok zaczyna się od 23go, więc lada dzień. Albo właśnie się zaczał..

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    No to u nas zębów ani widu ani słychu. dziąsełka twarde, nie widzę żeby były rozpulchnione (cokolwiek to znaczy :-P ) i nic białego na horyzoncie nie widać.
    będziesz widzieć jak będą szły, gwarantuje :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

No mój waży z 7700g i ma około 69/70cm :) Jak go posadzę to tez chwilkę siedzi, ale rzadko to robię. Przekręcić sie nei przkręcił, ale bardzo się stara :P ręką go blokuje ;) a ostatnio smieje sie non stop bo łapię jedną raczką kciuka i robi takiego 'ptaszka' z raczke i ogląda je cały czas! zajawke ma, że hej :P no i cały czas grzeczny :) tylko teraz te koszmary senne go męczą..ale mam nadzieję, że szybko minie.

Scęście co to za inne forum? mogę też mieć dostęp? :)
    no to Ty masz dopiero klocuszka :) kubie tez dlugo reka przeszkadzala ale potem zalapal ze ma ja spod siebie wyjac :P to grupa na fb taka w ktorej jestem juz od lutego 2014, i tam jest 50 dziewczyn, kilka z nas tez w niej jest jak np paoolka czy ulcio albo lubek, ale tam juz nie dochdoza nowe osoby. bo na pocztaku byly rozne akcje ze dochdozily panie ktore wgl w ciazy nei sa, albo koleznaki z fb jakiejs z nas w ciazy , bylo pare nieprzyjemnych babek i poodchdozily i potem ustalon yzostal regulamin przez administratora grupy zeby juz sklad zostal jaki jest bez nowych osob, bo znamy sie od roku i wiemy o sobie duzo i dochdozi nwoa osoba itd itd.. no wiec do tamtej grupy juz nei pomoge dolaczyc.

pestka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te czapki z kominami bomba! zaraz cos kubie wybiore :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wierzycie w "piątek trzynastego" ? :-) Miałyście jakieś bardzo pechowe a może wręcz przeciwnie, wyjątkowo szczęśliwe i fartowne piątki 13-go?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 13:25

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, wierzycie w "piątek trzynastego" ? :-) Miałyście jakieś bardzo pechowe a może wręcz przeciwnie, wyjątkowo szczęśliwe i fartowne piątki 13-go?
    ja ogolnie nie wierze, ale jak juz cos sie stanie to zwalam na piatek 13. dzis np kuba wstal i kicha i zakaszlal kilka razy :( i ma 37,3

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Ty Scescie :-) W razie złego zawsze winą można obarczyć piątek 13go :-P

Oby Kubuś si nie rozchorował, renatkach pisała że Karolinka tez dziś z podwyższona temperaturą, może zgrzał się i temp skoczyła?

• Sroka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam napisze jak to wygląda od strony fotografa. Jako że mój mąż robi to już dobre pare lat, nie raz jest tak ze zapraszają nas tylko po to, zeby on porobił zdjęcia. No bo ma super sptrzęt, wie jak ustawić do zdjęć i uchwycić. Bo to racja sam aparat cudów nie zrobi, trzeba wiedzieć jak wykadrować, jak uchwycić i co najlepsze jak obrobić potem. Nie raz jest obraza że jak to masz aparat a nie chcesz fotek robić. A potem ani dziękuje ani nic. To tez kosztuje pracy i czasu. Raz był przypadek że zostaliśmy zaproszeni na ślub tylko dla "aparatu" i co? Mąż zrobił 500 zdjęć, obrobił i nawet dziękuje nie mówie o flaszce czy kasie.

Tutaj ciekawy artykuł ! http://reportal.pl/kilka-faktow-o-twoim-fotografie

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wierzę, ale miesiąc temu, też w piatek 13-go dowiedziałam sie o podwyżce, więc był szczęśliwy :)
    ale tak jak wy, w razie czego zawsze jest na co zwalić.... ;)
    37,3 to nie temp :) powyżej 38 jest temperatura jeżeli sie nie mylę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 13:58

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jak pogoda u was dziewczyny? Ja nie mam szans dzisiaj na spacerek bo pada, udało mi się młodego ululać w wózku.
    Dzisiaj był u nas agent ubezpieczeniowy z PZU i juz mamy polisy na wyjazd wykupione :) my podstawowe a dla dziecka taka ful wypas wzięłam :)
    Nam wychodzi druga dolna jedynka, już ładnie ją widać. Czekam teraz na górne i na marudzenie :P
    Scescie fajnie ze jesteś z powrotem! A zdjęcia Kubusia superaśne!
    Zrobiłam dzisiaj próbę z tym nosidełkiem I był straszny ryk! Kurcze a jak nie damy rady go w nim nosić? Będę mieć pod ręką jeszcze to tzw wisiadło na wszelki wypadek. Zobaczymy!
    Współczuję tej sierści zwierzaków, sama mam psa teraz jest u moich rodziców ale siersciuch okropny. Mają taką turbo szczotkę do odkurzacza i tylko ona daje rade z tymi kudłami.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was się pytała jak rozpoznać czy ząbki idą. Ja to !myslalam że się od gory patrzy na dziąsła a to trzeba dolną wargę odchylić i wtedy widać. U Filipa to normalnie na dziaslach zarys ząbków jest no i są one przekrwione.

ataga4 lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dzień dobry!
    Jak pogoda u was dziewczyny? Ja nie mam szans dzisiaj na spacerek bo pada, udało mi się młodego ululać w wózku.
    Dzisiaj był u nas agent ubezpieczeniowy z PZU i juz mamy polisy na wyjazd wykupione :) my podstawowe a dla dziecka taka ful wypas wzięłam :)
    Nam wychodzi druga dolna jedynka, już ładnie ją widać. Czekam teraz na górne i na marudzenie :P
    Scescie fajnie ze jesteś z powrotem! A zdjęcia Kubusia superaśne!
    Zrobiłam dzisiaj próbę z tym nosidełkiem I był straszny ryk! Kurcze a jak nie damy rady go w nim nosić? Będę mieć pod ręką jeszcze to tzw wisiadło na wszelki wypadek. Zobaczymy!
    Współczuję tej sierści zwierzaków, sama mam psa teraz jest u moich rodziców ale siersciuch okropny. Mają taką turbo szczotkę do odkurzacza i tylko ona daje rade z tymi kudłami.
    u mnei pogoda lipa. zimno, szaro i buro, pada deszczyk, wiatr wieje .. fuuu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A ja Wam napisze jak to wygląda od strony fotografa. Jako że mój mąż robi to już dobre pare lat, nie raz jest tak ze zapraszają nas tylko po to, zeby on porobił zdjęcia. No bo ma super sptrzęt, wie jak ustawić do zdjęć i uchwycić. Bo to racja sam aparat cudów nie zrobi, trzeba wiedzieć jak wykadrować, jak uchwycić i co najlepsze jak obrobić potem. Nie raz jest obraza że jak to masz aparat a nie chcesz fotek robić. A potem ani dziękuje ani nic. To tez kosztuje pracy i czasu. Raz był przypadek że zostaliśmy zaproszeni na ślub tylko dla "aparatu" i co? Mąż zrobił 500 zdjęć, obrobił i nawet dziękuje nie mówie o flaszce czy kasie.

Tutaj ciekawy artykuł ! http://reportal.pl/kilka-faktow-o-twoim-fotografie
    Brak słów. W życiu bym nawet nie pomyślała żeby kogoś zaprosić tylko po to żeby zdjęcia zrobił i to za darmo :/

• MOI Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pigoda feee, szaro, buro i nic, tylko spac ;-) Ale za to wybieram sie wieczorkiem na spotkanie z kolezankami z pracy ( jedna ma urodziny) i juz nie moge sie doczekac! W koncu zjem wymarzona pizze z wlaska szynka, parmezanem i rukola mnniiiaamm :-D

A Julcia dokladnie 10 dni temu wazyla 8250 g i miala 66 cm, wiec niezly z niej klocek :-P

pestka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ