X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A jakie to było badanie? Pytam się bo Filipowi znowu przypaletal się katar.
    Ogólna morfologia i żelazo bo pediatra powiedziała ze jak słabo wyjdzie żelazo to sam z infekcji nie wyjdzie i trzeba antybiotyk. Ale wyszło ok i kazała jeszcze mocz zbadać i jutro będzie wynii

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam nikogo z wózeczkiem na spacery:( więc pozostają mi audioboki;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella a Ty nie mieszkasz czasem w Warszawie? Bo tu w sumie troche dziewczyn z Wawy jest, moze jakbyscie wszystkie napisaly z których dzielnic to ktos by sie znalazł ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nutella a Ty nie mieszkasz czasem w Warszawie? Bo tu w sumie troche dziewczyn z Wawy jest, moze jakbyscie wszystkie napisaly z których dzielnic to ktos by sie znalazł ;)

Niestety albo i "stety" ;p Śląsk - Zabrze! :)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:54

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Italik, super że macie się blisko ;) Większość moich koleżanek "dzieciatych" ma już większe pociechy, które chodzą do przedszkola a one pracują więc nie mam towarzystwa na wspólne spacery.. ale zawsze terroryzuje ludzi telefonami albo bujam się w słuchawkach. No i Lila teraz coraz mniej śpi na spacerach, więc sobie gadamy.

My też nie robiłyśmy jeszcze badania krwi bo nie było takiej potrzeby.

Ciuszki piorę od samego początku w dzidziusiu.

Lila dzisiaj ma 6 miesięcy! I w prezencie przyszedł do niej dzisiaj kurier z krzesełkiem do karmienia :) Może potem wrzucę jakąś foteczke.

paaolka, Anoolka, Nelly, Zielono mi:-))))), Sisilla, Kakabaka, pestka, tofirus, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Niestety albo i "stety" ;p Śląsk - Zabrze! :)

aaaa to nie wiem czemu mi sie zdawało ze jestes z Wawy... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja z Ursynowa :-) Okolice metra Stokłosy

Nelly to koło Ciebie niedaleko w Pasażu Ursynowskim jest fajna kawiarnio-księgarnia "Słowo daję" dla rodziców z dziećmi, gdzie tez zajęcia dla dzieciaków sie odbywają, byłam tam z koleżanką się spotkac jakiś czas temu, mają przewijak dla maluchów,fotel do karmienia dla mam,nawet bujaczek był, w którym berbecia mozna połozyc, takze fajne miejsce :) dodatkowo fajne ksiązeczki i wyroby hand made tam mozna kupic :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia bez antybiotyku?
    nic nie kazal brac - mowila ze czasem tak jest wiec kazala rano wykapac malego i zalozyc na czystego,, ptaszka,, i pobrac i wowczas zobaczymy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a co mu wyszło w tym moczu? a jak krew? Macie wyniki?

Czy tylko moje dziecko nie miała badanej krwii od szpitala...?

krew mial juz 2 razy pobierana i wyniki dobre a w moczu wyszlo duzo leukocytow i mowila ze to moze byc stan zapalny i kazala powtorzyc po raz 3 ale na czysto

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nelly to koło Ciebie niedaleko w Pasażu Ursynowskim jest fajna kawiarnio-księgarnia "Słowo daję" dla rodziców z dziećmi, gdzie tez zajęcia dla dzieciaków sie odbywają, byłam tam z koleżanką się spotkac jakiś czas temu, mają przewijak dla maluchów,fotel do karmienia dla mam,nawet bujaczek był, w którym berbecia mozna połozyc, takze fajne miejsce :) dodatkowo fajne ksiązeczki i wyroby hand made tam mozna kupic :)
    Codziennie przechodzę koło tej kawiarni na spacerze :-)

paaolka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Italik wrote:
    Moje też nie, ale skoro powodu nie ma..

Eh, muszę wam coś opowiedzieć z serii jaki ten świat mały :DDDD my po świętach wciąż na wariackich papierach, miesiąc temu przeprowadziliśmy się już 4 raz z kolei. Na szczęście szybko znalazłam bratnią duszę -sąsiadkę, nasze córeczki mają tydzień różnicy, super się dogadałyśmy i wkońcu spotkałyśmy się na spacerze... gadka szmatka, coś tam mówię, że na forum bbf, o tym wątku, że niektóre dzieci już siedzą itd,.. i co????????? okazuje się, że moja sąsiadka to Agrafka z forum :D

noo, była niespodzianka :D

dobra, idę dalej upychać świnię do walizki.

Miłego, gorącego weekendu, z sąsiadkami lub bez ;)

sylwia1985, pestka, tofirus lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Zazdroszcze tym znajomosci w prawdziwym swiecie! Bede sie czaic na kobietki z wozkami, zagadywac i wypytywac :-P
    ja tez czesto widze te same wozki ale glupio mi sie odezwac a fajnie by bylo sie zakumlowac z kims z dzieciaczkiem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale super :) mozecie razem teraz smigac :)szkoda ze nie ma zadnej z Rzeszowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ciuszki piorę od samego początku w dzidziusiu.
    Magdzie ostatnio pojawiły się na rączkach i nóżkach suche czerwone placki i pediatra powiedziała, że to pewnie od proszku, a też używaliśmy Dzidziusia. Poleciła żel Biały jeleń lub płyn Jelp

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od poczatku piore w naszym proszku OMO z biedry i nic mu jeszcze nie bylo
    plyn do plukania tez z biedry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:57

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasia wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki uzywaja smoczkow?jesli tak to jak czesto?;)
    mój Kuba tylko do spania :) jak sie bawi na macie to tam chwyci za neigo gdy jest w poblizy i go traktuje jako zabawke, na spacezrze tez go mietosi w rekach bo ma przypiety do kurtki zeb ysie nei zgubil i nei upadl :)

• Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w krakowie najbardziej brakuje kolezanek, kogos poza F z kim mogla bym pogadac, mam kolezanki, ale pracujace, bez dzieci, wuec sa zajete co zrozumiale. Sporadycznie ktos mnie odwiedza.dlatego teraz jak maz pojechal przyjechalam do rodzicow co by nie zwariowac :D

Ja piore w plynie do prania z niemiec persil, tez szybko przeszlam bo nic mu nie jest, a co lepsze kapie go w zelu do kapieli dove takim dla doroslych, bo po dzieciecych mam uczulenie straszne. A jak ladnie pachnie :D

Agrafka lubi tę wiadomość

dqprh37129faxikv.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Dziewczynki mam takie pytanie chciałam kupić nosidło babybjorn model one , co o nim myślicie ? Są tu doświadczone mamusie to może mi pomożecie warto je kupić?

ja mam babybjorn we, jestem bardzo zadowolona! Sprawdził się podczas wyjazdów.

Agsonik lubi tę wiadomość

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Mnie w krakowie najbardziej brakuje kolezanek, kogos poza F z kim mogla bym pogadac, mam kolezanki, ale pracujace, bez dzieci, wuec sa zajete co zrozumiale. Sporadycznie ktos mnie odwiedza.dlatego teraz jak maz pojechal przyjechalam do rodzicow co by nie zwariowac :D

Mati chętnie pozna Frania któregoś pięknego ciepłego weekendu:) Mamy mieszkanie w Krk, przyjeżdzamy co 3-4 tyg :)

‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ