X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A jakie to było badanie? Pytam się bo Filipowi znowu przypaletal się katar.
    Ogólna morfologia i żelazo bo pediatra powiedziała ze jak słabo wyjdzie żelazo to sam z infekcji nie wyjdzie i trzeba antybiotyk. Ale wyszło ok i kazała jeszcze mocz zbadać i jutro będzie wynii

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam nikogo z wózeczkiem na spacery:( więc pozostają mi audioboki;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella a Ty nie mieszkasz czasem w Warszawie? Bo tu w sumie troche dziewczyn z Wawy jest, moze jakbyscie wszystkie napisaly z których dzielnic to ktos by sie znalazł ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nutella a Ty nie mieszkasz czasem w Warszawie? Bo tu w sumie troche dziewczyn z Wawy jest, moze jakbyscie wszystkie napisaly z których dzielnic to ktos by sie znalazł ;)

Niestety albo i "stety" ;p Śląsk - Zabrze! :)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:54

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Italik, super że macie się blisko ;) Większość moich koleżanek "dzieciatych" ma już większe pociechy, które chodzą do przedszkola a one pracują więc nie mam towarzystwa na wspólne spacery.. ale zawsze terroryzuje ludzi telefonami albo bujam się w słuchawkach. No i Lila teraz coraz mniej śpi na spacerach, więc sobie gadamy.

My też nie robiłyśmy jeszcze badania krwi bo nie było takiej potrzeby.

Ciuszki piorę od samego początku w dzidziusiu.

Lila dzisiaj ma 6 miesięcy! I w prezencie przyszedł do niej dzisiaj kurier z krzesełkiem do karmienia :) Może potem wrzucę jakąś foteczke.

paaolka, Anoolka, Nelly, Zielono mi:-))))), Sisilla, Kakabaka, pestka, tofirus, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Niestety albo i "stety" ;p Śląsk - Zabrze! :)

aaaa to nie wiem czemu mi sie zdawało ze jestes z Wawy... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja z Ursynowa :-) Okolice metra Stokłosy

Nelly to koło Ciebie niedaleko w Pasażu Ursynowskim jest fajna kawiarnio-księgarnia "Słowo daję" dla rodziców z dziećmi, gdzie tez zajęcia dla dzieciaków sie odbywają, byłam tam z koleżanką się spotkac jakiś czas temu, mają przewijak dla maluchów,fotel do karmienia dla mam,nawet bujaczek był, w którym berbecia mozna połozyc, takze fajne miejsce :) dodatkowo fajne ksiązeczki i wyroby hand made tam mozna kupic :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia bez antybiotyku?
    nic nie kazal brac - mowila ze czasem tak jest wiec kazala rano wykapac malego i zalozyc na czystego,, ptaszka,, i pobrac i wowczas zobaczymy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a co mu wyszło w tym moczu? a jak krew? Macie wyniki?

Czy tylko moje dziecko nie miała badanej krwii od szpitala...?

krew mial juz 2 razy pobierana i wyniki dobre a w moczu wyszlo duzo leukocytow i mowila ze to moze byc stan zapalny i kazala powtorzyc po raz 3 ale na czysto

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nelly to koło Ciebie niedaleko w Pasażu Ursynowskim jest fajna kawiarnio-księgarnia "Słowo daję" dla rodziców z dziećmi, gdzie tez zajęcia dla dzieciaków sie odbywają, byłam tam z koleżanką się spotkac jakiś czas temu, mają przewijak dla maluchów,fotel do karmienia dla mam,nawet bujaczek był, w którym berbecia mozna połozyc, takze fajne miejsce :) dodatkowo fajne ksiązeczki i wyroby hand made tam mozna kupic :)
    Codziennie przechodzę koło tej kawiarni na spacerze :-)

paaolka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Italik wrote:
    Moje też nie, ale skoro powodu nie ma..

Eh, muszę wam coś opowiedzieć z serii jaki ten świat mały :DDDD my po świętach wciąż na wariackich papierach, miesiąc temu przeprowadziliśmy się już 4 raz z kolei. Na szczęście szybko znalazłam bratnią duszę -sąsiadkę, nasze córeczki mają tydzień różnicy, super się dogadałyśmy i wkońcu spotkałyśmy się na spacerze... gadka szmatka, coś tam mówię, że na forum bbf, o tym wątku, że niektóre dzieci już siedzą itd,.. i co????????? okazuje się, że moja sąsiadka to Agrafka z forum :D

noo, była niespodzianka :D

dobra, idę dalej upychać świnię do walizki.

Miłego, gorącego weekendu, z sąsiadkami lub bez ;)

sylwia1985, pestka, tofirus lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Zazdroszcze tym znajomosci w prawdziwym swiecie! Bede sie czaic na kobietki z wozkami, zagadywac i wypytywac :-P
    ja tez czesto widze te same wozki ale glupio mi sie odezwac a fajnie by bylo sie zakumlowac z kims z dzieciaczkiem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale super :) mozecie razem teraz smigac :)szkoda ze nie ma zadnej z Rzeszowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ciuszki piorę od samego początku w dzidziusiu.
    Magdzie ostatnio pojawiły się na rączkach i nóżkach suche czerwone placki i pediatra powiedziała, że to pewnie od proszku, a też używaliśmy Dzidziusia. Poleciła żel Biały jeleń lub płyn Jelp

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od poczatku piore w naszym proszku OMO z biedry i nic mu jeszcze nie bylo
    plyn do plukania tez z biedry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:57

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasia wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki uzywaja smoczkow?jesli tak to jak czesto?;)
    mój Kuba tylko do spania :) jak sie bawi na macie to tam chwyci za neigo gdy jest w poblizy i go traktuje jako zabawke, na spacezrze tez go mietosi w rekach bo ma przypiety do kurtki zeb ysie nei zgubil i nei upadl :)

• Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w krakowie najbardziej brakuje kolezanek, kogos poza F z kim mogla bym pogadac, mam kolezanki, ale pracujace, bez dzieci, wuec sa zajete co zrozumiale. Sporadycznie ktos mnie odwiedza.dlatego teraz jak maz pojechal przyjechalam do rodzicow co by nie zwariowac :D

Ja piore w plynie do prania z niemiec persil, tez szybko przeszlam bo nic mu nie jest, a co lepsze kapie go w zelu do kapieli dove takim dla doroslych, bo po dzieciecych mam uczulenie straszne. A jak ladnie pachnie :D

Agrafka lubi tę wiadomość

dqprh37129faxikv.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Dziewczynki mam takie pytanie chciałam kupić nosidło babybjorn model one , co o nim myślicie ? Są tu doświadczone mamusie to może mi pomożecie warto je kupić?

ja mam babybjorn we, jestem bardzo zadowolona! Sprawdził się podczas wyjazdów.

Agsonik lubi tę wiadomość

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Mnie w krakowie najbardziej brakuje kolezanek, kogos poza F z kim mogla bym pogadac, mam kolezanki, ale pracujace, bez dzieci, wuec sa zajete co zrozumiale. Sporadycznie ktos mnie odwiedza.dlatego teraz jak maz pojechal przyjechalam do rodzicow co by nie zwariowac :D

Mati chętnie pozna Frania któregoś pięknego ciepłego weekendu:) Mamy mieszkanie w Krk, przyjeżdzamy co 3-4 tyg :)

‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ