X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    A dobrze trzyma dziecko tzn chodzi mi o to czy bardzo odczuwa sie te kilogramy bo Adaśko to niedługo chyba z 10 kg będzie ważył i czy mój kręgosłup da radę :))

Moje dziecko ma 6kg, nie miałam żadnego problemu z noszeniem, nic nie uwierało, moim zdaniem dobrze rozkłada ciężar.

• Italik Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Dziewczynki mam takie pytanie chciałam kupić nosidło babybjorn model one , co o nim myślicie ? Są tu doświadczone mamusie to może mi pomożecie warto je kupić?

moja szwagierka miała i była bardzo zadowolona, a dziecko nie wyglądało na takie któremu dzieje się krzywda. ma proste nogi, biodra zdrowe, a NAWET CHODZI!!!
    Sory ale rozwalają mnie komentarze o wisiadłach;p

Agsonik lubi tę wiadomość

• Italik Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Mati chętnie pozna Frania któregoś pięknego ciepłego weekendu:) Mamy mieszkanie w Krk, przyjeżdzamy co 3-4 tyg :)

nie miałaś się pakować? :D

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie zastanawiam nad nosidlem czy nie bedzie mi zbyt ciezko nosic Nikusia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza próba wsadzenia w nosidło skończyła się taką histerią, że kolejnej już chyba nie będzie yhhh

Sroka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Italik wrote:
    Sory ale rozwalają mnie komentarze o wisiadłach;p

DOKŁADNIE
    Italik wrote:
    nie miałaś się pakować?

tak, ale uznałam, że przecież świnia będzie w nocy jeszcze potrzebna i otworzyliśmy z mężem wino :D

Agsonik, pestka lubią tę wiadomość

• perswazja7 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Ja z Woli :) mam dwa parki obok siebie i dużo mam tu spaceruje, nawet mnie już ktoś zaczepił a raz nawet tata z wózkiem:)) teraz spaceruje z jago żoną czasem:))
    ja też jestem z Woli, mieszkam przy Płockiej/Obozowej

• Italik Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Nie wiem czy chciałabyś wisieć przez kilka godzin na swoich "intymnych częściach ciała" ;) ale cóż zawsze się znajdzie "znawca" ;)

Trochę w tym siedzę (skończyłam fizjoterapie) i wierz mi ma znaczenie w czym się nosi.

No widzisz sama napisałaś "wisi", a ja widzę że dziecko w bb siedzi z nóżkami na żabkę. i co?
    każda matka ma na tyle oleju w głowie, że wie co dziecku może zaszkodzić a co nie.
    A co do znawców, to wiesz o kim tak piszesz???
    no właśnie. ale skoro sama siebie uważasz za znawcę...

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Hihi jak fajnie :) a świat jest naprawde mały, ja tez mam koleżankę na spacery od nas z forum :D Na moim osiedlu mieszka Kasia - nick Kaszulator :D no i chodzimy sobie czesto we dwie z naszymi wózeczkami, razem po zakupy łazimy,zawsze to raźniej, a ile mozna wymienic cennych informacji :)
    Oj tak:-) juz trochę kilometrów razem wyrobilysmy. Pamiętam jak Piotruś był mały to przemierzalam Piaseczno wzdłuż i wszerz sama i głupio mi było się do kogokolwiek odezwać. A teraz to zupełnie co innego:-D

paaolka lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • perswazja7 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Ja bliżej skrzyżowania Górczewskiej z prymasa ☺a chodzisz na spacery do parku moczydlo czy Szymanowskiego?

jak jest ładna pogoda to wybieramy się na moczydło

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik, niedawno to wklejałam ale może nie widziałaś, opinie nt babybjorn:

http://www.bemam.pl/nosidlo-babybjorn-okiem-fizjoterapeuty/

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 5 10 15 znowu promocje 30% po wpisaniu kodu APRIL15 - moze ktoras skorzysta

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Franek sie ucieszył :) chętnie się spotkamy, a gdzie mniej więcej macie to mieszkanie?

przy grodzkiej:) tzn w centrum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:49

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja mam najbliżej do Paradise lub Sroki, ale i tak za daleko na spacery z wózkiem :( u mnie na wsi w Będzinie sporadycznie widuję matki z takimi dzieciakami jak moja Zosia więc spaceruję sama, albo wysyłam ciocię na spacer z Zosią ;)

Witam i ja nową mamusię! Kurczę, ciekawe ile jeszcze nowych mam się pojawi ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Nikus caly czas mowi ,,mamamamamamamamamamamamama,, i tak dziwnie buzke zaciska i buszcza nia tak jakby buziaczki- ale to smiesznie wyglada

dobrej nocki

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Italik wrote:
    No widzisz sama napisałaś "wisi", a ja widzę że dziecko w bb siedzi z nóżkami na żabkę. i co?
    każda matka ma na tyle oleju w głowie, że wie co dziecku może zaszkodzić a co nie.
    A co do znawców, to wiesz o kim tak piszesz???
    no właśnie. ale skoro sama siebie uważasz za znawcę...

Trochę w tym siedzę dlatego mogę się wypowiedzieć, ale skoro Twojej szwagierce nie zaszkodziło to znaczy, że możesz polecić? korzystałaś?

Nie napisałam, że każde nosidło bb jest złe, akurat model one się nie nadaje.
    NVM... Szkoda czasu...

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    ja dla odmiany się dziś wyspalam troszkę. Małemu dałam na noc kaszkę zjadł 100ml i jak usunął o 22.30 tak wstał dopiero o 2.30 no u nas to duży sukces. Bo zawsze pobudki co 2 godz a nawet przez zęby co 1 godz. Co najlepsze obudziłam się pierwsza patrze czy dycha i za 5 min się zaczął kręcić nakarmilam odłożyłam ale nie do jadł jak trzeba bo się za 20 min zaczął kręcił i musiałam go wziąść na doprawke. i potem ładnie usnal ale już nie pamiętam o której się obudził chyba coś po 5.
    Dziś u nas ma być 19-20 stopni wiec cały dzień może uda nam się na spacerku być będziemy tylko wracać na cyca I brokuły.A tak swoja droga jakie te brokuły niedobre fuj a mały wcina aż mu się uszy trzęsą.
    Dziewczyny czy jest tu któraś co nie podała i nie zamierza podać dziecku na razie glutenu?
    ka nie robiłam ekspozycji. Po pierwsze za późno się obudziłam bo tydzień przed skonczeniem 6m a potem jakoś stwierdziłam ze skoro mój taki delikatny i ciągle ma jakąś wysypke na coś alergizuje nie chciałam go jeszcze obciążać glutenem.
    poza tym dopiero był gluten po 10m nagle zmiany i tak wcześnie. Zaraz okaże się że znów zrobią badania u zmienia zdanie.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    noo, była niespodzianka :D

dobra, idę dalej upychać świnię do walizki.

Miłego, gorącego weekendu, z sąsiadkami lub bez ;)
    A gdzie tym razem jedziecie? :) i Ileż Twój luby musi miec urlopu :D my tak 2 razy czasem 3 razy w roku gdzies jedziemy, ale doiero w wakacje przeważnie, potem jesień no i może majówka ;)

PS. Pokazuj swoją pracownie :D jakbyś miała chęci to na pewno cos pięknego od Ciebei zamówimy ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Dziewczynki mam takie pytanie chciałam kupić nosidło babybjorn model one , co o nim myślicie ? Są tu doświadczone mamusie to może mi pomożecie warto je kupić?
    Agonsin na fb jest grupa a chostach i nosidłach, tam zapytaj :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Dzień dobry.
    ja dla odmiany się dziś wyspalam troszkę. Małemu dałam na noc kaszkę zjadł 100ml i jak usunął o 22.30 tak wstał dopiero o 2.30 no u nas to duży sukces. Bo zawsze pobudki co 2 godz a nawet przez zęby co 1 godz. Co najlepsze obudziłam się pierwsza patrze czy dycha i za 5 min się zaczął kręcić nakarmilam odłożyłam ale nie do jadł jak trzeba bo się za 20 min zaczął kręcił i musiałam go wziąść na doprawke. i potem ładnie usnal ale już nie pamiętam o której się obudził chyba coś po 5.
    Dziś u nas ma być 19-20 stopni wiec cały dzień może uda nam się na spacerku być będziemy tylko wracać na cyca I brokuły.A tak swoja droga jakie te brokuły niedobre fuj a mały wcina aż mu się uszy trzęsą.
    Dziewczyny czy jest tu któraś co nie podała i nie zamierza podać dziecku na razie glutenu?
    ka nie robiłam ekspozycji. Po pierwsze za późno się obudziłam bo tydzień przed skonczeniem 6m a potem jakoś stwierdziłam ze skoro mój taki delikatny i ciągle ma jakąś wysypke na coś alergizuje nie chciałam go jeszcze obciążać glutenem.
    poza tym dopiero był gluten po 10m nagle zmiany i tak wcześnie. Zaraz okaże się że znów zrobią badania u zmienia zdanie.
    Super, że się wyspałaś! Ja zaczełam podawać gluten jak zaczełam rozszerzać dietę, czyli po skończeniu 6mż :)

A u nas dziś jęki i stęki co 1h..:/ już dawno tak nie było. Obstawiam, ze kupa go męczy, bo jeczy i tak charakterystycznie się pręży. Eh..biedny on.i w związku z tym pospaliśmy do 8....Franek tez się do 7 nie wyspał, na szczęście! ;)
    I znowu 8 stopni :D będę latać na wózkiem :D

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ