Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agsonik wrote:A dobrze trzyma dziecko tzn chodzi mi o to czy bardzo odczuwa sie te kilogramy bo Adaśko to niedługo chyba z 10 kg będzie ważył i czy mój kręgosłup da radę )
Moje dziecko ma 6kg, nie miałam żadnego problemu z noszeniem, nic nie uwierało, moim zdaniem dobrze rozkłada ciężar. -
Agsonik wrote:Dziewczynki mam takie pytanie chciałam kupić nosidło babybjorn model one , co o nim myślicie ? Są tu doświadczone mamusie to może mi pomożecie warto je kupić?
moja szwagierka miała i była bardzo zadowolona, a dziecko nie wyglądało na takie któremu dzieje się krzywda. ma proste nogi, biodra zdrowe, a NAWET CHODZI!!!
Sory ale rozwalają mnie komentarze o wisiadłach;pAgsonik lubi tę wiadomość
-
Nutella wrote:Nie wiem czy chciałabyś wisieć przez kilka godzin na swoich "intymnych częściach ciała" ale cóż zawsze się znajdzie "znawca"
Trochę w tym siedzę (skończyłam fizjoterapie) i wierz mi ma znaczenie w czym się nosi.
No widzisz sama napisałaś "wisi", a ja widzę że dziecko w bb siedzi z nóżkami na żabkę. i co?
każda matka ma na tyle oleju w głowie, że wie co dziecku może zaszkodzić a co nie.
A co do znawców, to wiesz o kim tak piszesz???
no właśnie. ale skoro sama siebie uważasz za znawcę...
-
paaolka wrote:Hihi jak fajnie a świat jest naprawde mały, ja tez mam koleżankę na spacery od nas z forum Na moim osiedlu mieszka Kasia - nick Kaszulator no i chodzimy sobie czesto we dwie z naszymi wózeczkami, razem po zakupy łazimy,zawsze to raźniej, a ile mozna wymienic cennych informacji
paaolka lubi tę wiadomość
-
Kurde ja mam najbliżej do Paradise lub Sroki, ale i tak za daleko na spacery z wózkiem u mnie na wsi w Będzinie sporadycznie widuję matki z takimi dzieciakami jak moja Zosia więc spaceruję sama, albo wysyłam ciocię na spacer z Zosią
Witam i ja nową mamusię! Kurczę, ciekawe ile jeszcze nowych mam się pojawi -
Italik wrote:No widzisz sama napisałaś "wisi", a ja widzę że dziecko w bb siedzi z nóżkami na żabkę. i co?
każda matka ma na tyle oleju w głowie, że wie co dziecku może zaszkodzić a co nie.
A co do znawców, to wiesz o kim tak piszesz???
no właśnie. ale skoro sama siebie uważasz za znawcę...
Trochę w tym siedzę dlatego mogę się wypowiedzieć, ale skoro Twojej szwagierce nie zaszkodziło to znaczy, że możesz polecić? korzystałaś?
Nie napisałam, że każde nosidło bb jest złe, akurat model one się nie nadaje.
NVM... Szkoda czasu... -
Dzień dobry.
ja dla odmiany się dziś wyspalam troszkę. Małemu dałam na noc kaszkę zjadł 100ml i jak usunął o 22.30 tak wstał dopiero o 2.30 no u nas to duży sukces. Bo zawsze pobudki co 2 godz a nawet przez zęby co 1 godz. Co najlepsze obudziłam się pierwsza patrze czy dycha i za 5 min się zaczął kręcić nakarmilam odłożyłam ale nie do jadł jak trzeba bo się za 20 min zaczął kręcił i musiałam go wziąść na doprawke. i potem ładnie usnal ale już nie pamiętam o której się obudził chyba coś po 5.
Dziś u nas ma być 19-20 stopni wiec cały dzień może uda nam się na spacerku być będziemy tylko wracać na cyca I brokuły.A tak swoja droga jakie te brokuły niedobre fuj a mały wcina aż mu się uszy trzęsą.
Dziewczyny czy jest tu któraś co nie podała i nie zamierza podać dziecku na razie glutenu?
ka nie robiłam ekspozycji. Po pierwsze za późno się obudziłam bo tydzień przed skonczeniem 6m a potem jakoś stwierdziłam ze skoro mój taki delikatny i ciągle ma jakąś wysypke na coś alergizuje nie chciałam go jeszcze obciążać glutenem.
poza tym dopiero był gluten po 10m nagle zmiany i tak wcześnie. Zaraz okaże się że znów zrobią badania u zmienia zdanie. -
Agrafka wrote:noo, była niespodzianka
dobra, idę dalej upychać świnię do walizki.
Miłego, gorącego weekendu, z sąsiadkami lub bez
PS. Pokazuj swoją pracownie jakbyś miała chęci to na pewno cos pięknego od Ciebei zamówimy -
Melissa wrote:Dzień dobry.
ja dla odmiany się dziś wyspalam troszkę. Małemu dałam na noc kaszkę zjadł 100ml i jak usunął o 22.30 tak wstał dopiero o 2.30 no u nas to duży sukces. Bo zawsze pobudki co 2 godz a nawet przez zęby co 1 godz. Co najlepsze obudziłam się pierwsza patrze czy dycha i za 5 min się zaczął kręcić nakarmilam odłożyłam ale nie do jadł jak trzeba bo się za 20 min zaczął kręcił i musiałam go wziąść na doprawke. i potem ładnie usnal ale już nie pamiętam o której się obudził chyba coś po 5.
Dziś u nas ma być 19-20 stopni wiec cały dzień może uda nam się na spacerku być będziemy tylko wracać na cyca I brokuły.A tak swoja droga jakie te brokuły niedobre fuj a mały wcina aż mu się uszy trzęsą.
Dziewczyny czy jest tu któraś co nie podała i nie zamierza podać dziecku na razie glutenu?
ka nie robiłam ekspozycji. Po pierwsze za późno się obudziłam bo tydzień przed skonczeniem 6m a potem jakoś stwierdziłam ze skoro mój taki delikatny i ciągle ma jakąś wysypke na coś alergizuje nie chciałam go jeszcze obciążać glutenem.
poza tym dopiero był gluten po 10m nagle zmiany i tak wcześnie. Zaraz okaże się że znów zrobią badania u zmienia zdanie.
A u nas dziś jęki i stęki co 1h.. już dawno tak nie było. Obstawiam, ze kupa go męczy, bo jeczy i tak charakterystycznie się pręży. Eh..biedny on.i w związku z tym pospaliśmy do 8....Franek tez się do 7 nie wyspał, na szczęście!
I znowu 8 stopni będę latać na wózkiemAgsonik lubi tę wiadomość