X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli dziecko nie może zrobić kupy a karmienie piersią to wypicie sok pomarańczowY i dajcie cyca u mnie zawsze pomaga

Anoolka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jeśli się idzie po raz pierwszy to teraz trzeba mieć skierowanie.

aż mi się wierzyć nie chce :P jak miałam ciężką reakcję alergiczną a akurat zaczęła się przed lekarzem internistą to kazała mi iść do dermatologa, jak zapytałam czy dostanę skierowanie to ona, że nie trzeba, i faktycznie zapisałam się i akurat zwolniło się miejsce i miałam wizytę następnego dnia.

Teraz jak byłam u pediatry i pokazywałam zmiany skórne Ali to też mi kazała iść do dermatologa, ja o skierowanie a ona, że nie trzeba, do alergologa trzeba. I zapisałam Ale do dermatologa, wizyta była po 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 19:56

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty ale chyba cos sie pozmienialo z tymi skuerowaniami od tego roku np do okulisty nie bylo potrzebne skierowanie, a teraz tak.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Letty ale chyba cos sie pozmienialo z tymi skuerowaniami od tego roku np do okulisty nie bylo potrzebne skierowanie, a teraz tak.

no tak... bo za mało trzeba się nalatać... pewnie zrobili to żeby ludzie chodzili prywatnie a nie na nfz... a jak internista ma sprawdzić czy potrzebne skierowanie do okulisty? :D

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 1 stycznia trzeba mieć skierowanie zarówno do okulisty, jak i dermatologa

ataga4 lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ale duży Franio! super, zdrowy i piekny chłopak :D Mój wazy 8-60g i 70 cm miał w środę :)

Mnie tez pobolewa podbrzusze juz jakis czas..a i miałam ostatnio dni płodne na bank, więc tez sie zastanawiam, czy cos nie jest na rzeczy..oby nie.

Mój dzisiaj sie obudził o 5 i impreza :D ale kimnął jeszcze na szczęście, ale z 40 min leżał, az go przystawiłam i kima ;) Eh ta pełnia..tez słyszałam, że t jakiś ma wpływ na kindery ;)

Anoolka ja własnie chyba tez poszaleje z burakiem, bo F jak zrobi kupe to aż płacze, że boli :( Marchewkę odstawiłam na jakiś czas, ale nadal go męczy 'twardsza' kupa.

Do dermatologa trzeba miec kierowanie..tak myslę :P Ja zawsze skołuje o internisty.

masakra już połóowe zapomniałam co chciałam napisać :P

My mieliśmy super dzień! pogoda cudna, spacerowałam aż miło, tylko gorzej się biegałam, bo zgrzałam się jak głupia :P Już padam na twarz, taki plus, że się wyśpię (oby!).
    A jutro gryll :D

Ahhh..Sroka, padniesz ze śmiechu. Kupiłam Tulę :P chorowałam na nią chorowałam i mam :D Żeby nie było, kupiłam, bo nasze nosidło, które dostalismy jest tak zabudowane, że F jak podrósł górne panele zaczęły mu zasłaniać widać i zaczynał marudzić..i jest bardziej ciasne i go cisnęło trochę...(haha, wymówka? )
    Także Tula Hot Air Baloon jest moja ! :) I co? Franelini więcej widzi, ma więcej miejsca i kima ;) Raz mu ją ubrałam, od razu spokój i radość na jego twarzy :D

Dobra, idę w kimono, bo jestem wymęczona, że hej...
    Sroka, jeszcze raz sto latt kochana! :*

DeLaCruz lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka dużo radości i zdrówka! Wszystkiego najlepszego! :*

Sroka lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wszystkiego naj,naj,naj!

Dziś piękna pogoda była, byliśmy z Zosią i starszym synem na placu zabaw a potem poszli na spacer z ciocią, a ja z mężem sprzątałam balkon. Masakra jakaś, do grudnia ocieplali nam blok i wtedy trochę ogarnęłam, ale teraz po tym dłuuuugim zimnie brud straszny a ja potrzebowałam miejsca na wywieszanie prania. Urobiliśmy się po łokcie ale teraz przynajmniej jest gdzie wyjść i gacie wysuszyć ;)

Dziewczyny używające butelki do karmienia jakie używacie smoczki? Bo my głównie na piersi, ale jak odciągam dostaje np u teściowej z butli i ciągnie ze smoczka aventu Naturals 2, bo nie chciałam, żeby jej za szybko leciało, bo z piersi musi się trochę namęczyć, ale teraz zastanawiam się nad zmiana na 3 lub. 4, a u was jak wygląda sytuacja?

Anoolka z tymi zwierzakami to tak jest, moja goldenka namiętnie wpierdziela coś na dworze. Krew mnie zalewa, bo ma strasznie delikatny przewód pokarmowy a potem po takim jedzeniu sraka i latam z nią w nocy jak nienormalna a mąż jedzie na szmacie i domestosie. Też mam czasem ochotę ją udusić.

Sroka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Takie "chrostki" jakby z woda, swedza a potem to wysycha i wyglada jak liszaj, a na tym spowrotem to samo sie robi, swedzi tylko w nocy i nad ranem. Mam to tylko na jednej rece :/ na kilka dni zniknelo i znowu sie pojawilo, ciezko mi odgadnac co mnie uczula.

to egzema, tak jak ja mam :P mnie nie uczula raczej nic, a robi się to jak przesuszę dłonie, np. jak dużo myję naczyń, albo jak używam magnezji. To wystarczy smarować dłonie żeby nie dopuszczać do przesuszenia i będzie ok, da się z tym żyć :P

edit: tylko żeby Ci do głowy nie przyszło smarować to sudocremem ani innymi tego typu cudami, pogorszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 23:38

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na nocnym karmieniu. Strasznie u nas wieje. Aż się pies przestraszył. Ciekawe czy w dzień też tak będzie wiejcyło?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz bardzo mi się spodobał ten poradnik do żywienia maluchów, dzięki :)

Kakabaka u nas nie wieje aż tak, lekko, za to słoneczko i już 11 sotpni w cieniu <3

jejciu i jeden i jeden z lepszych widoków po wstaniu? patrzę za okno a tam drzewa mi na biało kwitną <3 wiosna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 08:26

tofirus, Anoolka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Od 1 stycznia trzeba mieć skierowanie zarówno do okulisty, jak i dermatologa

Hehe, "pakiet kolejkowy". Oni chyba w tym ministerstwie zdrowia pogłupieli. Ja byłam w czwartek zarejestrować się na wizytę do dermatologa, to dość, że termin na 7 maja, to jeszcze muszę przynieść skierowanie :/

DeLaCruz lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia z tego co pamiętam to Ty podrzuciłaś stronkę mojewypieki.com ? jest genialna :D A znasz może jakąś stronę z pysznymi przepisami na obiad?
    mojewypieki.com mega! ja też piekę z tamtąd :)

w ogóle u nas dzis był rano ryk, że nie wiedzielismy co się dzieje. Posmarowalismy zeby dentinoxem, gryzaczek dałam mu z lodówki i spokój.bawi sie sam. Także witam się z mamami 'ząbkujących'.

Anoolka, Sroka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś od rana z problemami. Poczytałam wczoraj o tych waszych problemach z umówieniem się na wizytę do okulisty czy dermatologa, pomyślałam: dobrze, że choć ja nie mam z tym problemu no i wy. krakałam. Zosia obudziła się dziś z zapuchniętym prawym oczkiem, ropna brunatna wydzielina, bidulek nawet oczka nie otwierał. No to fruu na izbę przyjęć do szpitala, a tam czarno od chorych dzieci, mówię, że my tylko z zapaleniem spojówki i nie chcemy się zarazić. Gdzie, wszyscy mają to gdzieś, więc się wkurzyłam i pojechaliśmy do domu. Oczywiście wszystko prócz soli fizjologicznej na receptę. Zadzwoniłam do znajomej lekarki, czy by mi nie wypisała recepty, ona jeszcze miała się skonsultować ze znajomą okulistką i teraz będziemy się do niej zbierać po receptę, co za kraj służba zdrowia ehhh przychodzisz z zapaleniem spojówki wychodzisz z grypą, masakra. Jestem taka wkurzona, że szok.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj 30 urodzinki i przyjechali rodzice - chata wolna bo tesc pojechal na tydzien do senatorium do tesciowki- dostalam bukier roz od meza i czekoladki a mama zrobila puszny tort :)

DeLaCruz, Anoolka, pestka, Zielono mi:-))))), MOI, letty, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Moja też wpierdziela na dworze- kury sąsiadom ;) Ona jak się czegoś nażre to wymiotuje okropnie, takie to jakieś delikatne.
    Złość mi juz przeszła na psine a szwy jej mąż zdjął bo bez smyczy nawet nie było jej jak zaprowadzić ;)

Skąd ja to znam.. nasza narwana piesia też zżera wszystko co popadnie. Raz już ją wiezlismy na rtg brzucha bo myśleliśmy że ma perforacje przewodu pokarmowego. Jak chcemy ją puścić luzem to zakładamy kaganiec. A jak jesteśmy w lesie albo nad jeziorem to zawsze znajdzie jakąś padline żeby się wytarzac. Ale ludzie u nas w bloku są nienormalni. Wyrzucają przez okna na trawnik mięso, kości, jakieś resztki jedzenia.. masakra. Zasmiecaja otoczenie i jeszcze psy truja. Aj powiem wam że już się nie mogę doczekać własnego domu. .

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    DeLaCruz bardzo mi się spodobał ten poradnik do żywienia maluchów, dzięki :)

Kakabaka u nas nie wieje aż tak, lekko, za to słoneczko i już 11 sotpni w cieniu <3

jejciu i jeden i jeden z lepszych widoków po wstaniu? patrzę za okno a tam drzewa mi na biało kwitną <3 wiosna <3

No super ten poradnik:) właściwie wszystko co trzeba w jednym miejscu:)

U nas też pogoda super. Wczoraj spędziliśmy pół dnia nad zalewem (zamiast kończyć remont), bo szkoda było tracić taką pogodę. Franio się nawdychal powietrza, aż drugie pół dnia spał :) nawet karmilam go na pniaczku w lesie. No i Franek zaliczył pierwsze wyjście bez czapki:D

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia z tego co pamiętam to Ty podrzuciłaś stronkę mojewypieki.com ? jest genialna :D A znasz może jakąś stronę z pysznymi przepisami na obiad?

Tak tak! Ja też z niej korzystam jest świetna, wszystko zawsze wychodzi:) pamiętacie te rogaliki? Spróbujcie z nadzieniem a la milky way (ja kupowałam to lidlowe) - wszyscy się zachwycają :) W ogóle muszę spróbować upiec te bułeczki

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanko na temat szczepienia na pneumokoki...szczepiłyście już swoje dzieciaczki a jak nie to czy będziecie szczepić?

Która szczepionką PREVENAR 13 czy SYNFLORIX????

so22pqr.png
  • Italik Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Takie "chrostki" jakby z woda, swedza a potem to wysycha i wyglada jak liszaj, a na tym spowrotem to samo sie robi, swedzi tylko w nocy i nad ranem. Mam to tylko na jednej rece :/ na kilka dni zniknelo i znowu sie pojawilo, ciezko mi odgadnac co mnie uczula.

Ja walczę z tym od ponad roku (mikro pęcherzyki z wodą, a później sucha skóra jakby pocięta) ale pojawia mi się to tylko na jednym palcu prawej dłoni. Dermatolog stwierdziła, że to alergia na środki czystości, mycie naczyń itp. Mam maść afloderm, jak posmaruję wieczorem, to rano nie ma po tym śladu ale następnego dnia znów się pojawia. Musiałabym to smarować non stop kilka razy dziennie;/
    Co najśmieszniejsze w czasie ciąży ani razu mi się to nie pojawiło, a zmywałam tak samo;/

‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ