X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i mamy minusy przespanych nocy tzn Julcia budzi sie o 6 - 6.30 na jedzenie, co jest dla mnie nowoscia, bo przywyklam do dluzszego leniuchowania. Na szczescie po karmieniu mala jeszcze dosypia, wiec i ja moge pokimac :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Kurka ale Jędruś ma straszną chrypkę. Myślałam że już z nim lepiej ale ta chrypka trochę mnie wystraszyła. Nie wiem czy iść z tym do lekarza od razu czy czekać do wizyty kontrolnej w środę? Wiecie coś o chrypkach u niemowląt?Mój pierwszy tak miał a ten jeszcze się łapie ale to normalne a co do chrupki to miał w wieku 3 miesięcy jedna lekarka dala antybiotyk a 2 jakiś tam syrop i obeszło się bez jak jest naprawdę silna to bym poszła w poniedziałek ☺
    I mam jeszcze jedno pytanie do mam chłopców. Zauważyłam że Jędruś łapie się za pisiorka i nie wiem czy to taki etap czy może coś go tam boli? Wasze chłopaki też czasem tak robią?

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 1 tak robił ale ten jeszcze podobno jest to normalne a co do chrupki jak jest silna to pewnie poszła bym w poniedziałek tez to przerabialismy i od 1 lekarki dostał antybiotyk a od 2 nie i obeszło się bez

Kakabaka lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrypki* oj źle się pisze ma telefonie i jeszcze nie mieści mi się wszystko w 1 wiadomości

Ewelka91
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Kurka ale Jędruś ma straszną chrypkę. Myślałam że już z nim lepiej ale ta chrypka trochę mnie wystraszyła. Nie wiem czy iść z tym do lekarza od razu czy czekać do wizyty kontrolnej w środę? Wiecie coś o chrypkach u niemowląt?
    I mam jeszcze jedno pytanie do mam chłopców. Zauważyłam że Jędruś łapie się za pisiorka i nie wiem czy to taki etap czy może coś go tam boli? Wasze chłopaki też czasem tak robią?

Kakabaka, przyczyn chrypki może być wiele, ale myślę, że możecie poczekać do środy. Chyba, że się pogorszy albo dojdą inne objawy

Mój Franuś też się łapie ;) zaczyna go interesować co mu tam wisi. Raz nawet chciał go wsadzić do buzi, ale jak zaczął ciągnąć pazurkami to aż mu oczy wyszły na wierzch i się przestraszył:P ma nauczkę i więcej już tak nie ciągnie. Tylko jak leży bez pieluszki to lubi sobie "podyndac":)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 07:56

Kakabaka, Kaszulator, Anoolka, ao12., Sisilla, pestka, ataga4 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Kakabaka, przyczyn chrypki może być wiele, ale myślę, że możecie poczekać do środy. Chyba, że się pogorszy albo dojdą inne objawy

Mój Franuś też się łapie ;) zaczyna go interesować co mu tam wisi. Raz nawet chciał go wsadzić do buzi, ale jak zaczął ciągnąć pazurkami to aż mu oczy wyszły na wierzch i się przestraszył:P ma nauczkę i więcej już tak nie ciągnie. Tylko jak leży bez pieluszki to lubi sobie "podyndac":)
    Ale się uśmiałam :) To właśnie tak samo robi Jędruś, choć jeszcze bez próby zjadania nowej "zabawki" ;)
    Dziękuję Wam dziewczyny za szybką odpowiedź. Uspokoiłam się.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna! Właśnie usłyszałam w TVN o babeczce która się wybudziła z narkozy podczas cc. Masakra!

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka właśnie to napisąłam na fb :D dla mnie to coś strasznego nie wyobrażam nawet tego sobie!!

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Kurde dziewczyny nie wiem o co kaman, ale mam takie uczulenie na dloni, ze szok. Wczesniej Wam pisalam, ze to na plyn dzieciecy do kapieli, ale raczej nie, bo nie uzywam, a uczulenie coraz wieksze i swedzi!! No jakas masakra, wapno juz nawet nie pomaga, a wyglada to coraz gorzej.

Orientujecie sie, czy do dermatologa trzeba miec teraz skierowanie?
    Tak, najpierw do rodzinnego niestety

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Boże dziewczyny mały mi spadł z łóżka. Jestem roztrzesiosna cala. Poszłam siku zostawiłam go ma końcu łóżka na plecach. Zaglądam do pokoju leży w tym samym miejscu na brzuchu daleko od końca łóżka poszłam mu przygotować brokuły nie byli mnie 2 min nagle słyszę tępy dźwięk i płacz biegnę a ten leży na podłodze dzięki Bogu głowę mawiał ma dywanie to trochę go to uchronilonie. Płakał ale na szczęście nie długo i nie mocno. Dałam mu cyca i usunął. Boże a ja się cała trzęse. Jak mogłam do tego dopuścić nie mogę sobie darować. nigdy mi tak dalekp nie poszedł na łóżku. a najgorsze jest to ze jak go okładala myślałam żeby położyć go ma podłoże żeby nie spadł ale pomyślałam że Przecie z końca łóżka nic mi się nie stanie a tu proszę 2 min. Boże mam nadzieje ze mu się nic nie stało. łóżko nie jest wysokie tak poniżej kolana ale boję się czy mu się coś nie stało. jednak upadek uderzył główka. Ja do tej pory nie wiem jak on pokonał ta odległość....
    Boże co za matka ze mnie tylko se w łeb strzelić.
    musze to jakoś mężowi powiedzieć ale aż się boję co on powie na to. Nie chce mu teraz mówię bo jest w pracy i będzie się martwił.
    nie denerwuj sie kochana :* wiem co czujesz doskonale. mi kuba spadl z naroznika jak mial 5 mcy! a nei bylo mnie moze 5 sekund. nie ruszal sie jeszcze a tego dnia gdy psozlam otworzyc drzwi kuriwerowi wlasnie postanowil sie pookresac. musial sie odkrecic minumum 3 razy bo pozniej sprawdzalam jak on to zrobil.... narznik tez ponizej kolana, brzdek byl okropny, placz tez, ale patrze nei ma kaluzy krwi jest dobrze. wzielam na rece zaplakal 2x i przestal. dzownilam do meza zeby jechac do spzitala na jakies przeswietlenie ale wrocil, kuba usmiech od ucha do ucha, radosny, wiec postanowilismy zostac i obserwowac. zmacalam mu raczki nozki, brzuszek glowke, czy nei placze jak gdzes ruszam, goraczka nei wystapila, wymioty i te sprawy tez nie, wiec mam nadzieje ze wsyztsko ok :* przytulam. juz wiecej ci nei spadnie :) uwierz :P

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To te badanie moczu bez powodu?
    zeby byc pewnym na 100% ze mu nic nie jest

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Moi ja wczoraj zamówiłam doidy cup na alledrogo, wyszło 28zł i mam nadzieje że w końcu zacznie pić bo kupy są strasznie twarde i boję się że niedługo zacznie je wstrzymywać ze strachu przed bólem.
    Kurcze, a chcesz podawac wode czy napar koperkowy? Maz mi kaze to drugie, a ja mu tlumacze, ze przeciez ona prawdopodobnie jest na koper uczulona, a on dalej swoje gggrrr :-\
    Probowalas dac przecier z suszonych sliwek? Ponoc juz kilka lyzeczek pieknie wszystko reguluje. Ja chyba kupie albo gotowy albo suszone sliwki bio i bede sama robic, mimo ze chcialam na razie sie wstrzymac z owocami.
    Najgorsze, ze przez ten brak kupy Julcia w ogole mniej je, a poza tym mam dylemat co jej podawac z warzywvw ramach rozszerzanua diety, skoro wiekszosc tych zalecanych warzyw albo zatwardza albo wzdyma :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi a może spróbuj czerwonych buraczków z odrobiną ziemniaczka, po nich nie powinna mieć zaparcia.
    I jeszcze herbatka z rumianku pomaga regulować pracę jelit,sprawdzone na mnie i Aluni :-)

MOI lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Bartuś tez bada co ma między nóżkami. Ja traktuje to jak poznawanie ciała. Gdyby go coś bolało to by płakał przy każdym siku.

Scęście ja do tej pory słyszę to bym i płacz. Na szczęście spadł na dywan wiec miał mieksze ladowanie.

Dziewczyny kp miałyście juz okres. Ja nie ale brzuch mnie pobolewa juz chyba drugi tydzień. Czasami jakby jajniki a czasami jakby macica. Nieraz boli mnie tak jakby mnie coś uciskalo tam. Nie wiem czy iść do gina czy nie przejmować się tym zbytnio. Ból nie jest jakiś straszny.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:

Dziewczyny kp miałyście juz okres. Ja nie ale brzuch mnie pobolewa juz chyba drugi tydzień. Czasami jakby jajniki a czasami jakby macica. Nieraz boli mnie tak jakby mnie coś uciskalo tam. Nie wiem czy iść do gina czy nie przejmować się tym zbytnio. Ból nie jest jakiś straszny.
    Mam podobnie i traktuje to jako "trening" przed okresem. Jeslu jednak boisz sievtego bolu, albo czujesz ze cos jest nie tak, to lepiej pojdz do lekarza.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Kurde dziewczyny nie wiem o co kaman, ale mam takie uczulenie na dloni, ze szok. Wczesniej Wam pisalam, ze to na plyn dzieciecy do kapieli, ale raczej nie, bo nie uzywam, a uczulenie coraz wieksze i swedzi!! No jakas masakra, wapno juz nawet nie pomaga, a wyglada to coraz gorzej.

Orientujecie sie, czy do dermatologa trzeba miec teraz skierowanie?

Nie trzeba, ja tam idę zawsze bez :) ale jak nagła sprawa to idź prywatnie. Ja mam atopowe zapalenie skóry to wciąż piekące ręce, egzema itp

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzis pracowity dzien- mialam w domu 2 klientki a w tym czasie maz z malym poszli na 2h spacerek potem bylo trzepanie dywanow i mycie podlug no i w miedzy czasie robilam pizze- uff mozna wreszcie odpoczacz- ide zaraz do wanny i biore malego ze soba bo maz pojechal na basen a potem stracic moje zarobione dzis pieniadze na zakupy spozywcze bo krucho w lodowce bo wszystko poszlo na pizze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 18:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla kupa!!! Cuchnela jak kocie gowno bbllleehhhh ;-) Zadzialalam suszonymi sliwkami, ciekawe czy to to, czy przypadek :-)

pestka, Kakabaka, Sisilla, Scęście lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    No zrobilo mi sie cos na 1rece, podobno teraz trzeba skierowanie, a jak trzeba bedzie to pewnie pojde prywatnie, bo moja lekarka przyjmuje rano na NFZ a po poludniu prywatnie.

A jak wygląda? Ale jak swędzi to pewnie sterydy jedynie, a póki co najlepszy krem na swędzenie i ogólnie problemy skórne to mediderm :) tubka kosztuje ok.8 zł

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Byla kupa!!! Cuchnela jak kocie gowno bbllleehhhh ;-) Zadzialalam suszonymi sliwkami, ciekawe czy to to, czy przypadek :-)
    sliwki pomagaja ja tez jak maly nie robil 3 dni kupy to kupilam mu gerberka z suszonych sliwek i zrobil tego samego dnia

MOI lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ