X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia jak masz octenisept to po umyciu siusiaka i okolic spryskaj nim przed pobraniem moczu. A lapiesz do pojemniczka czy do woreczka? Ja za cholerę nie mogłam nałożyć tego woreczka i za każdym razem łapałam siuśki.
    do woreczka wlasnie - mam octenisept- ale kurcze nie bedzie go siusiak piekl?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka super, że wyniki dobrze :)
    Ja dzisiaj zrobiłam ziemniaka, cukinie, pietruszkę seler i por i płakał i nie zjadł :D w końcu pokałam mu słoiczek z łososiem, dobrze je mieć w zapasie ;) ale nie poddaje się, jutro zaś próba czy zje :)

Ale na wszelki ugotuję jeszcze coś innego ;)

Ej szukam pokoi, gdzie mozna z psem nad morze i ciężko...albo zyczą sobie za psa 25 zł za dobę :D a co, oni mi go zywić bedą czy jak? :D

Czaje, jakby cos zepsuł, oczywiście pokrywamy koszta, ale ja znam swojego psa, ona nawet nie szczeka, no chyba, że się bawi :D no ale cóż..szukam dalej ;) na razie dwa cz y trzy miejsca mamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:50

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o 15.30 wyszłyśmy na spacerek. Mała zasneła a ja łapie promyk słońca :)
    Ubrałam jej body z długim rękawem na to bubluza nie jakaś super ciepła leginsy i cienkie skarpetki. I cieniutka czapa bo wieje. Na nóżki dałam kocyk. My jeszcze w gondoli może na majówkę wyciagne spacerowke:)

Jakby któraś stosowala u swojej pociechy soki z gerbera to jutro w intermarche sa 3 w cenie 2.

A właśnie czy któraś z Was wie gdzie są promocje pampersów? Bo moja Agata wkroczyła w 4 a tych mam tylko dwie paczki :/
    Aaa u nas była mega kupa! Nie wiem czy to obiadku czy sama z siebie. Ale udało się bez bólu i czopka.

Moja położna powiedziała że dobrym sposobem żeby pomóc przy kupie dać do wody kapkę miodu. Ponoć działa.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha 25zl za psa! Faktycznie chyba żywic go będą.
    My od 17 sierpnia jedziemy do Chorwacji i ciekawa jestem co zrobimy z naszymi kocurami

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny pisze trochę nie typowo na wątku była ISZTAR bardzo bym prosiła jakby mogla nam napisac na IUI evie a niemam jak do niej napisac
    z góry dziekuje :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A z przepisu robilaś czy z głowy? Bo jak ja robilam z głowy to nie chciał jeść. A nie masz gdzie psa zostawić?
    z głowy :P może coś faktycznie poogarniam z przepisu ;)
    Psa mam gdzie zostawic, ale nie chce :) To jest nasz ukochany psiak, nie rozumiem czemu w wakacje ma być jej smutno bez nas, skoro moze z nami pojechać. Jak gdzies lecimy samolotem w ciepłe kraje, owszem, ale tak? Pestka jeszcze nie widziała morza, na pewno będzie się super cieszyć :) Więc szukamy dalej ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka podzielam to co Anoolka, broń Boże miodu!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Hahaha 25zl za psa! Faktycznie chyba żywic go będą.
    My od 17 sierpnia jedziemy do Chorwacji i ciekawa jestem co zrobimy z naszymi kocurami
    no sa i droższe :D widziałam 30 zł :P ale nic to, widziałam i za 10 i 20 zł, pewnie którąś z tych opcji weźmiemy ;) Plaże juz sprawdziąłm, Białogóra jest bardzo przyjazna dla psów także git :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga! Teraz wróciłam z Małą ze spaceru i pod brodą znalazłam suchy blado czerwony placek. Czy to może być uczulenie od jedzenja? Co o tym myśleć? PoSmarowałam latopiciek na razie.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Przymierzylam dziś Kajtkowi body na 80 z reserved, i co się okazało? Że są dobre! Jestem w szoku ze to JUŻ! bo na rozm 80 nastawialam się na czerwiec-lipiec w okolicach 9 miesiaca :-D Na szczęście spodnie 80 jeszcze za długie :-)

Jadę z nim dziś na szczepienie, trzymajcie kciuki żeby nie bylo histerii...i potem gorączki..

no nieźle :) mój szczupak nosi bodziaki 62/68 a prawie 70 cm ma :D

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my po spacerku-dziewczyny jak wasze maluchy leza w spacerowkach czy siedza - moj na prawie lezaco ale jakos mi zjezdza na dol caly czas choc jest pasami luzno przepasany i zastanaawiam sie czy ciasno go przypiac ? ale wydaje mi sie wowczas ze biedna jajka jego ucierpia bo ciasno bedzie mial - a moze jak prawie na lezaco to go poprostu nie przypinac

Sylwia przecież ma pampersa, w jajka nic mu nie bedzie :-D Mój jak nie śpi to jest na pollezaco, ale ja mam kubelkowa spacerowke więc tego problemu nie mam. Nie mniej jednak przypinam go pasami z lekkim luzem

Scęście lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    do woreczka wlasnie - mam octenisept- ale kurcze nie bedzie go siusiak piekl?

Nie będzie bo tam nie ma alkoholu. K tez psikali octeniseptem w szpitalu jak chcieli pobrać mocz

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, ja tez słyszałam ze dziecko miodu nie powinno spożywać

• Sroka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się ten miód dość abstrakcyjny wydawał. Zapytam naszego pediatry co on na to.
    Kurde jestem ciekawa od czego ta plama na brodzie. Jestem przewrażliwiona na tym punkcie.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewuszki, długo mnie tu nie było. Ale na FB śledzę codziennie :-)

Wpadam z pytaniem. Miało któreś z waszych maluchow za krótkie wędzidełko? Bo dziś pediatra mnie oswieciła. Przy każdej wizycie Gabrysia drze się niemiłosiernie i żaden lekarz tego nie zauważył. Dostałam skierowanie do laryngologa. Mówiła ze można je naciąć do 6 miesiąca .

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • MOI Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ekstra! Akurat w dzien moich 30 -tych urodzin :-)
    Pampersy sa w promocji w Kerfusze za 80 zl suza paka 130 pare sztuk, rozmiar 4.

Sroka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nie będzie bo tam nie ma alkoholu. K tez psikali octeniseptem w szpitalu jak chcieli pobrać mocz
    Octenisept nie szczypie. Kiedy Julcia miala bardzo duzo krostek na buzi, w tym rozdrapanych i nadkazonych, przemywalam jej tym buzie i nie bylo protestu :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • perswazja7 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Dziewczyny byliśmy z Adasiem dziś u chirurga bo ponoć ma za krótkie wędzidełko podjęzykowe, i miałam taki stres że szok dr powiedziała że jest do podcięcia zawołała drugiego chirurga i ciach zrobili mu to na miejscu. Oczywiście przecięli mu tylko 1 mm bo do więcej musiałby być usypiany ale i tak przeszłam niezły stres kazali nam wyjść z gabinetu i poczekać dosłownie 10 sekund dziwnie się czułam zostawiając tak dziecko. Na szczęście nie płakał bardzo chyba był w szoku nie wiedział biedny co się dzieje.
    Lecę Was nadrabiać.

Kasia miała podcinane zaraz w szpitalu po urodzeniu. Też to trwało 10 sekund i w ogóle nie płakała. Też zostałam wyproszona z gabinetu, co bym nie padła z wrażenia :) Swoją drogą warto podciąć, bo później mogą być jakieś wady wymowy.

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż się za niepokoilam tym wedzidelkiem i zaczęłam czytać wrzuciłam zakładkę galeria i przeżyłam szok. Napisana w Google "krótkie wedzidelko " ehhh zamiast dopisać podjezykowe. .. co się okazała nie tylko podjezykowe wedzidelko jest fujjjj co zobaczyłam. ..

a tak serio to tez mnie to zmartwilo bo mojemu języczek się dzięki na pół taka kreseczka. .. I jak nieraz gaworzy to widzę to wedzidelko czy to znaczy ze jest za krótkie. ..
    żaden lekarz mi nigdy nie zwrócił uwagi na to. ..

jak to u Was wyglądało?

Agsonik lubi tę wiadomość

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnosik no naogladalam się aż mi oczy spychly. ..

kiedyś mały mi wystawił język do zdjęcia wiec zaraz lecę zobaczyć jak on wygląda.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ