X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, przepraszam, ze się nie odezwałam po czwartkowej wizycie, ale dostałam telefon z pracy i po prostu wpadłam w wir obowiązków, a dolegliwości ciążowę tak mnie męczą, ze szok :( Przed chwilą zwymiotowałam prowadząc samochod.. Wkoncze sie :( Na szczęście z dzidzią moją wszystko dobrze :) Serduszko pięknie pika no i w czwartek mieliśmy 1,55 cm :)

Postaram sie nadrobić, bo nie wiem co u Was od czwartku słychać! Mam nadzieje, ze wszystko OK. Dziękuję, ze o mnie pamiętałyście! :*

Obiecuję poprawę :)

Kajaoli, Anoolka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym chciala, zeby bylo wszystko w porzadku :) jestem dobrej mysli ale wiem, ze zycie moze nas czasem zaskoczyc pomimo dobrych przeczuc. Postaram sie dzis zajac czyms przyjemnym zeby sie nie stresowac. Tak wiec bedzie seans jogi, sesja zdjeciowa, spacer z pieskiem po parku... reszta zajec pewnie wyjdzie w praniu :) oby czas szybko zlecial do 18h ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kochane, zapraszam wszystkie, te ktore czekaja na swoje malenstwa w pazdzierniku tego roku (2014)
    Razem jest razniej czekac :) Wszystkie idziemy podobnym rytmem wiec mozemy tutaj wymieniac sie obserwacjami, rozdawac porady.. Cieszmy sie naszym szczesciem razem :)

Aby zgrupowac przyszle szczesliwe mamy stworzylam liste wedlug daty porodu.
    Lista jest czysto rekreacyjna i nie ma obowiazku wpisywania sie na nia.

Jesli ktoras z Was nie chce sie na niej znalezc, niech da mi znac.

Natomiast jesli jestescie zainteresowane, wystarczy napisac do mnie wiadomosc w tym watku i podac swoj termin porodu.
    Mozna dodac swoj wiek i ile sie staralyscie o dzidzie.
    ( nie kopiujemy listy i nie wpisujemy sie same :) )

Oto lista pazdziernikowych mam:

(...)

16 pazdziernika:
    Stokrotka, (pomimo kropek na twarzy czuje, ze bedzie chlopczyk)
    Waniulka
    Eweloka84
    Kamilamila85, 9 lat staran

(...)

Umarłam ze śmiechu :) "pomimo kropek na twarzy czuje, ze bedzie chlopczyk"

Naprawde tak napisałam??? :)))

Kajaoli lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, no niestety u Kamili sie nie udało... :( od jakiegoś czasu pisała teraz na fb tam w grupie październikowych mamuś. Wiem ze dzis miała mieć zabieg :(
    Moze sama tu jeszcze cos napisze...Ale Kamilka na pewno nie chce sie poddawac i bedzie jeszcze walczyc o kolejne malenstwo, jest bardzo dzielna :*

Naprawde przykre że ostatnio było tyle złych wiadomości... :/ miejmy nadzieje ze juz żadnej z nas to nie spotka, musimy wierzyć że bedzie dobrze i w październiku utulimy nasze okruszki :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kajaoli, no niestety u Kamili sie nie udało... :( od jakiegoś czasu pisała teraz na fb tam w grupie październikowych mamuś. Wiem ze dzis miała mieć zabieg :(
    Moze sama tu jeszcze cos napisze...Ale Kamilka na pewno nie chce sie poddawac i bedzie jeszcze walczyc o kolejne malenstwo, jest bardzo dzielna :*

Naprawde przykre że ostatnio było tyle złych wiadomości... :/ miejmy nadzieje ze juz żadnej z nas to nie spotka, musimy wierzyć że bedzie dobrze i w październiku utulimy nasze okruszki :)

O kurcze.. nie wiedzialam.. nikt tu wczesniej nie pisal, ze cos sie u niej wydarzylo. Taka ciepla, optymistyczna dziewczyna.. mam nadzieje, ze jej sie uda. Pozdrowcie ja ode mnie

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Umarłam ze śmiechu :) "pomimo kropek na twarzy czuje, ze bedzie chlopczyk"

Naprawde tak napisałam??? :)))

Tak napisalas :) ale mozemy zmienic jesli chcesz - daj tylko znac :)
    Taka zgadywanka dotyczaca plci naszych przyszlych dzieci moze okazac sie przyjemna zabawa. Ciekawa jestem w jakim stopniu sprawdza sie nasze przeczucia, czy pomimo pewnosci los szykuje nam niespodzianke.. :)
    Jesli jeszcze ktoras przyszla mama chcialaby wpisac na liste swoje przeczucia - piszcie kochane

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zazdroszczę wam wizyt, ja dopiero mam 24.03 no ale dzielnie czekam.

Kajaoli lubi tę wiadomość

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do was pytanie, czy odczuwacie coś podobnego... Miałam o to zapytać ostatnio lekarza, ale jakoś zapomniałam...
    Chodzi o nocne skurcze macicy przez sen :O Wydaje się, że kiedy mi się przyśni coś przyjemnego, to mam coś w rodzaju orgazmu i wtedy dostaję takich skurczy :/
    Przed ciążą też tak czasem miewałam, nigdy mi to oczywiście nie przeszkadzało, ale teraz bardzo boję się o maluszka. Mam już taki odruch budzenia się uspakajania (powtarzam sobie w myślach "tylko nie to", "przestań", "o nie nie nie") i przechodzi, jednak kilka takich skurczy już zaliczyłam. Boję się, że zaszkodzę dzidzi :(
    Też miewacie coś podobnego, spotkałyście się z tym???????

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa Moi mam to samo!!!! Taka nasz norma :)))

Wiec Kochane moje...bija dwa serduszka!!!!!!!!!!!!! Maja od 120 do 140 uderzen :)
    Strasznie sie ciesze bo dzis mimo dopochwowego Usg wszedl ze mna Maz...poplakalismy sie oboje :)
    Jeden dzidzius ma 1,10cm a drugie okolo cm :)) Co za ulga..... :D

MOI, Malinowa Panienka, paaolka, mała_mi, Kajaoli, Drelin, Magdzialenka, caterinka, sylwia1985, MartaR.., Eva0507, Eweloka84, Waniulka, anuszka82, lubek, PolaPola, kredkaczarna, jusy lubią tę wiadomość

e7835254a1.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ale to nie jest niebezpieczne dla dzidziusia? W końcu to skurcze :/

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamo ale fajnie :) jej super super super!!! Gratuluję Ci bardzo mocno :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:

Wiec Kochane moje...bija dwa serduszka!!!!!!!!!!!!! Maja od 120 do 140 uderzen :)
    Strasznie sie ciesze bo dzis mimo dopochwowego Usg wszedl ze mna Maz...poplakalismy sie oboje :)

Natalia ale super wiadomość! :) Strasznie się ciesze razem z Tobą! :) tak się bałaś a tu dwa serduszka :D niesamowite musi to być uczucie :) gratulacje!:*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko super gratuluj dwóch serduszek !!!

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:

cudowne wiadomości :)

nareszcie jakieś dobre wieści po ostatnich smutnych wydarzeniach :(

Natalia jak ty się czujesz z myślą że masz dwa malutkie serduszka? Miałaś w rodzinie jakieś bliźniaki? ja sobie nie wyobrażam jak bym ogarnęła dwoje maluszków na raz ;) no i wszystko podwójne trzeba :)

teraz czekamy na wieści od Kajaoli z wizyty :)

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka a masz fotę szczęśliwej 2 z usg? pokaż pokaż!!!

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ale super :), pokaż pokaż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 12:54

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia serdeczne gratulacje! :)

Jeszcze nie nadrobiłam zaległości, ale az się boję, bo czuję złe wiadomości :(

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie od piątku tutaj i nadrabiałam zaległości. Każdą stronę otwierałam z co raz większym smutkiem. Dziewczyny strasznie mi źle i smutno czytając przez co teraz przechodzicie. Bardzo Wam współczuję i nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujecie.
    Na szczęście są też dobre wiadomości, które dają siłę i wiarę w lepsze jutro.
    U mnie na razie jest wszystko dobrze. Byłam dzisiaj zrobić wszystkie zlecone przez lekarza badania. Wywaliłam na nie 246zł. Masakra jakie to drogie. Ale cóż. Jak trzeba, to trzeba. Sporo osób zwraca mi ostatnio uwagę na to, że wzdycham. Chyba coś gorzej mi się oddycha. Czytałam, że niektóre z Was też tak mają, więc się nie denerwuję tym. Dobrze, że piszecie o swoich dolegliwościach i ich braku, bo przynajmniej mogę porównać ze swoimi i się uspokoić :)

Kajaoli, Eweloka84, Joaśka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce mi opadły jak przeczytałam o Kamili, mam nadzieję że już nie będzie więcej takich złych wiadomości :(

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zmartwilam Kamila- przykre

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ