X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anuszka82 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    no nienawidzę takich newsów :(cholera!!! Przez to zdenerwowałam się i chciałabym już mieć wizytę a nie za tydzień... ale nie mogę chodzić do lekarza co 2 tygodnie bo to już by nie było normalne :(

ja właśnie jeżdżę do lekarza co dwa tygodnie ale takie mam wskazania lekarskie z jednej strony się cieszę bo często widzę naszego maluszka

b1z7pxj.png

Nastusia [*] 26.06.2013r.
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuszka82 wrote:
    ja właśnie jeżdżę do lekarza co dwa tygodnie ale takie mam wskazania lekarskie z jednej strony się cieszę bo często widzę naszego maluszka
    ale masz wskazania do tego ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne fotki :):)

Kakabaka wrote:
    Myślę, że Wam się spodoba:
    http://joemonster.org/art/26829/Wspaniale_zdjecia_przedstawiajace_zycie_przed_narodzinami

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny bobas MOI :):) Masz wizyty co miesiac?

U mnie lekarz mowil, ze w 11 tygodniu dziecko ma mniej wiecej 4-6cm wiec jest ok :)
    MOI wrote:
    Kajaoli, ale masz giganta!!!! :D :D :D

Żeby poprawić troszkę nastrój na forum, wrzucam zdjęcie mojego Maleństwa. Zdjęcie sprzed tygodnia :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ab6c7ad447a1049.html

MOI lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to zgłupieje chyba... musze zaczac chodzic na usg do drugiego lekarza meidzy moimi wizytami. widzialam niunie 24 lutego a teraz dopiero w 13 tyg pewnie! wizyte mam 19 marca ale taka bez usg :(

• MOI Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, teoretycznie mam co miesiąc, a praktycznie co dwa tygodnie ;)
    Do swojego lekarza prowadzącego kartę ciąży chodzę co miesiąc, ale raz (po 2 tygodniach od wizyty) wybrałam się kontrolnie do innego lekarza, a niebawem (po 2 tygodniach od ostatniej wizyty u mojej ginki) czeka mnie usg prenatalne. Wizyty wychodzą więc co 2 tygodnie i bardzo mi to pasuje. Im więcej szans na zobaczenie maluszka, tym lepiej :D :D :D

Kajaoli, anuszka82 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przelozylam wlasnie usg prenatalne na tydzien wczesniej, to bedzie 12 tydzien ciazy. Tak prosil wczoraj moj lekarz wiec sie zgodzilam. To mi pozwoli tez zobaczyc znowu malenstwo a nie czekac trzy tygodnie:) Wizyta 20 marca o 18h30 :)

MOI lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki ;)
    normalne że nie możemy się doczekać zobaczenia naszym maleństw. Ja bym mogła codziennie oglądać. Jeszcze tydzień muszę czekać. Straszna nerwówka.

Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    cześć dziewczynki ;)
    normalne że nie możemy się doczekać zobaczenia naszym maleństw. Ja bym mogła codziennie oglądać. Jeszcze tydzień muszę czekać. Straszna nerwówka.
    hej Waniulka jak tam u Was Kochana????? dobrze wszystko???

Waniulka lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    cześć dziewczynki ;)

Też bym chciała jak najczęściej, ale nie wiem czy to dobre dla maleństwa. Nikt nie przeprowadził żadnych badań jaki wpływ ma usg. Tak czy inaczej mam dopiero za 3 tygodnie. Chyba najdłużej się naczekam

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam, ze już dawno zostały przeprowadzone badania i USG jak najbardziej nie szkodzi. Tyle tylko, ze powszechna opinia i strach wypierają to ze można. Nie wiem czy to prawda, ale z zasady wierzymy w to co dla nas bardziej wygodne ;)

e7835254a1.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia powszechnie uważa się, że usg jest nieszkodliwe. Jeśli pamiętasz gdzie czytałaś o tych badaniach daj znać, chętnie poczytam

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Przelozylam wlasnie usg prenatalne na tydzien wczesniej, to bedzie 12 tydzien ciazy. Tak prosil wczoraj moj lekarz wiec sie zgodzilam. To mi pozwoli tez zobaczyc znowu malenstwo a nie czekac trzy tygodnie:) Wizyta 20 marca o 18h30 :)

Ja też mam wizytę na 20 marca ale na 18.15 ;)

Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Właśnie dojrzałam w kalendarzu że 19.03 kiedy kilka z nas ma usg jest uroczystość Św. Józefa a jak wiadomo jest on patronem kobiet w ciąży. Mam nadzieje że to dobry znak :)

Waniulka, MOI, mała_mi, Kakabaka lubią tę wiadomość

• margarita Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, piękne są Wasze fasoleczki, Ja dzisiaj na 17 mam druga wizytę i tak się boję, mam nadzieję, że zobaczę już i moja fasolkę i usłyszę bicie serduszka:)

paaolka, Eweloka84, sylwia1985, Waniulka, Kajaoli, MOI, mała_mi, Anoolka lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze widzialyscie swoje maluszki mam nadzieje ze ja tez jutro zobacze i uslysze serduszko- jesli tak to bede mega szczesliwa

Kajaoli, MOI, margarita lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Dupka dostałam jak zaczęły mi się krwawienia dwa tygodnie temu. Lekarz, który zdiagnozował u mnie krwiaka i mnie teraz prowadzi na dzisiejszej wizycie mówił, żeby powoli odstawiać.

acha. Ja po dwóch poronieniach mam dupka od samego początku i to w konkretnej dawce (3*2,potem zmniejszone do 2*2). Zdziwiłam się że już masz odstawiać, bo przeważnie jeśli już zaczyna się dupka, to ciągnie się conajmniej do zakończenia pierwszego trymestru. Ja teraz będę zjeżdżać do dawki 2*1 i gin mówił że przynajmniej do 14 tyg :/
    Nie wiemm, u ciebie może dlatego że plamiłaś przez krwiaka i ten dupek to był bardziej profilaktycznie?
    Zgupłam normalnie ;)

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    hej Waniulka jak tam u Was Kochana????? dobrze wszystko???
    hej, tak wszystko ok, plamienie całkowicie ustało, czekam z niecierpliwością do 19 żeby dzidziusia zobaczyć.
    A Ty jak się czujesz? Plamienie ustąpiło?

MOI, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie trochę krępujące pytanie. Jaki macie śluz na drugi dzień po stosunku, bo ja właśnie zauważyłam, że jest bardzo podobny do tego płodnego i nie wiem czy to kwestia wczorajszego przytulanka czy coś się podziało niedobrego.
    Proszę o wadze odpowiedzi

3i49tv7325tdkkap.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny, że u Was wszystko ok. Mam nadzieję, że już nie będzie złych wiadomości :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ