Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa Panienka wrote:no nienawidzę takich newsów :(cholera!!! Przez to zdenerwowałam się i chciałabym już mieć wizytę a nie za tydzień... ale nie mogę chodzić do lekarza co 2 tygodnie bo to już by nie było normalne
ja właśnie jeżdżę do lekarza co dwa tygodnie ale takie mam wskazania lekarskie z jednej strony się cieszę bo często widzę naszego maluszka -
anuszka82 wrote:ja właśnie jeżdżę do lekarza co dwa tygodnie ale takie mam wskazania lekarskie z jednej strony się cieszę bo często widzę naszego maluszka[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Piekny bobas MOI Masz wizyty co miesiac?
U mnie lekarz mowil, ze w 11 tygodniu dziecko ma mniej wiecej 4-6cm wiec jest ok
MOI wrote:Kajaoli, ale masz giganta!!!!
Żeby poprawić troszkę nastrój na forum, wrzucam zdjęcie mojego Maleństwa. Zdjęcie sprzed tygodnia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ab6c7ad447a1049.htmlMOI lubi tę wiadomość
-
Kajaoli, teoretycznie mam co miesiąc, a praktycznie co dwa tygodnie
Do swojego lekarza prowadzącego kartę ciąży chodzę co miesiąc, ale raz (po 2 tygodniach od wizyty) wybrałam się kontrolnie do innego lekarza, a niebawem (po 2 tygodniach od ostatniej wizyty u mojej ginki) czeka mnie usg prenatalne. Wizyty wychodzą więc co 2 tygodnie i bardzo mi to pasuje. Im więcej szans na zobaczenie maluszka, tym lepiejKajaoli, anuszka82 lubią tę wiadomość
-
Przelozylam wlasnie usg prenatalne na tydzien wczesniej, to bedzie 12 tydzien ciazy. Tak prosil wczoraj moj lekarz wiec sie zgodzilam. To mi pozwoli tez zobaczyc znowu malenstwo a nie czekac trzy tygodnie:) Wizyta 20 marca o 18h30
MOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Waniulka wrote:cześć dziewczynki
normalne że nie możemy się doczekać zobaczenia naszym maleństw. Ja bym mogła codziennie oglądać. Jeszcze tydzień muszę czekać. Straszna nerwówka.Waniulka lubi tę wiadomość
-
Waniulka wrote:cześć dziewczynki
normalne że nie możemy się doczekać zobaczenia naszym maleństw. Ja bym mogła codziennie oglądać. Jeszcze tydzień muszę czekać. Straszna nerwówka.
Też bym chciała jak najczęściej, ale nie wiem czy to dobre dla maleństwa. Nikt nie przeprowadził żadnych badań jaki wpływ ma usg. Tak czy inaczej mam dopiero za 3 tygodnie. Chyba najdłużej się naczekamWaniulka lubi tę wiadomość
-
Ja gdzieś czytałam, ze już dawno zostały przeprowadzone badania i USG jak najbardziej nie szkodzi. Tyle tylko, ze powszechna opinia i strach wypierają to ze można. Nie wiem czy to prawda, ale z zasady wierzymy w to co dla nas bardziej wygodne
Waniulka lubi tę wiadomość
-
Natalia powszechnie uważa się, że usg jest nieszkodliwe. Jeśli pamiętasz gdzie czytałaś o tych badaniach daj znać, chętnie poczytam
Waniulka lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Przelozylam wlasnie usg prenatalne na tydzien wczesniej, to bedzie 12 tydzien ciazy. Tak prosil wczoraj moj lekarz wiec sie zgodzilam. To mi pozwoli tez zobaczyc znowu malenstwo a nie czekac trzy tygodnie:) Wizyta 20 marca o 18h30
Ja też mam wizytę na 20 marca ale na 18.15
Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, piękne są Wasze fasoleczki, Ja dzisiaj na 17 mam druga wizytę i tak się boję, mam nadzieję, że zobaczę już i moja fasolkę i usłyszę bicie serduszka:)
paaolka, Eweloka84, sylwia1985, Waniulka, Kajaoli, MOI, mała_mi, Anoolka lubią tę wiadomość
-
agatas wrote:Dupka dostałam jak zaczęły mi się krwawienia dwa tygodnie temu. Lekarz, który zdiagnozował u mnie krwiaka i mnie teraz prowadzi na dzisiejszej wizycie mówił, żeby powoli odstawiać.
acha. Ja po dwóch poronieniach mam dupka od samego początku i to w konkretnej dawce (3*2,potem zmniejszone do 2*2). Zdziwiłam się że już masz odstawiać, bo przeważnie jeśli już zaczyna się dupka, to ciągnie się conajmniej do zakończenia pierwszego trymestru. Ja teraz będę zjeżdżać do dawki 2*1 i gin mówił że przynajmniej do 14 tyg
Nie wiemm, u ciebie może dlatego że plamiłaś przez krwiaka i ten dupek to był bardziej profilaktycznie?
Zgupłam normalnie
-
nick nieaktualnyEweloka84 wrote:hej Waniulka jak tam u Was Kochana????? dobrze wszystko???
A Ty jak się czujesz? Plamienie ustąpiło?MOI, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
A ja mam takie trochę krępujące pytanie. Jaki macie śluz na drugi dzień po stosunku, bo ja właśnie zauważyłam, że jest bardzo podobny do tego płodnego i nie wiem czy to kwestia wczorajszego przytulanka czy coś się podziało niedobrego.
Proszę o wadze odpowiedzi -
Fajnie dziewczyny, że u Was wszystko ok. Mam nadzieję, że już nie będzie złych wiadomości
Kajaoli lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150