X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Nie wiemm, u ciebie może dlatego że plamiłaś przez krwiaka i ten dupek to był bardziej profilaktycznie?
    Zgupłam normalnie ;)
    Nawet jeżeli dupek był przepisany profilaktycznie to i tak powinien być brany do końca trymestru. Jak dla mnie to jest za szybko na odstawienie bo może krwawienie się pojawić :(

mała_mi lubi tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    acha. Ja po dwóch poronieniach mam dupka od samego początku i to w konkretnej dawce (3*2,potem zmniejszone do 2*2). Zdziwiłam się że już masz odstawiać, bo przeważnie jeśli już zaczyna się dupka, to ciągnie się conajmniej do zakończenia pierwszego trymestru. Ja teraz będę zjeżdżać do dawki 2*1 i gin mówił że przynajmniej do 14 tyg :/
    Nie wiemm, u ciebie może dlatego że plamiłaś przez krwiaka i ten dupek to był bardziej profilaktycznie?
    Zgupłam normalnie ;)

Ja dostałam na krwawienie na IP 3x1, tydzień temu dostałam do tego lek na obkurczenie naczyń (2x2). Teraz ze względu na to, że krwiak znacznie się zmniejszył mój lekarz kazał odstawić ten drugi lek, a dupka zmniejszyć do 2x1 i tak do końca opakowania (7dni). Mam nadzieję, że wie co robi :)
    To moja pierwsza ciąża i oprócz tego krwiaka nic się nie dzieje. Może dla tego nie chce mnie na dupku trzymać do II trymestru.

mała_mi lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że nic nie wiem ;)

agatas, lekarz pewnie wie co robi, skoro kazał odstawiać.

Czy u was też jest taka piękna pogoda? Tak bym poszła koło domku co zrobiła, tyle roboty w ogródku. No ale cóż, mój Bąbel ważniejszy i siedzę na doopie. Mam nadzieję że mi ten celibat gin zniesie po następnej wizycie bo się odleżyn nabawię ;)

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam takie trochę krępujące pytanie. Jaki macie śluz na drugi dzień po stosunku, bo ja właśnie zauważyłam, że jest bardzo podobny do tego płodnego i nie wiem czy to kwestia wczorajszego przytulanka czy coś się podziało niedobrego.
    Proszę o wadze odpowiedzi

yyyyyyyyy ja póki co to seksu niet ;)
    na zniesienie tego celibatu też mam nadzieję po kolejnej wizycie ;D :P

ale śluz mam często taki właśnie(glutek) jak płodny, tylko nie przezroczysty a biały/kremowy.

anuszka82 lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    wiem że nic nie wiem ;)

Czy u was też jest taka piękna pogoda? Tak bym poszła koło domku co zrobiła, tyle roboty w ogródku. No ale cóż, mój Bąbel ważniejszy i siedzę na doopie. Mam nadzieję że mi ten celibat gin zniesie po następnej wizycie bo się odleżyn nabawię ;)

Pogoda jest fantastyczna. Wykorzystałam ją do ... umycia samochodu hehhh.

Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ale dziś widziałam multum pięknych ciuchów dla dzieci ale nie wiadomo czy chłopak czy dziewczynka wiec jestem twarda i nic nie kupuje a z chęcią bym już kompletewała conieco powoli...

Waniulka, Kajaoli, paaolka, mała_mi lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnostwo ciuszkow unisex bo kiedys mialam manie kupowania ciuszkow dla mojej lalki ktora jest wielkosci niemowlaka

Waniulka, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta już z rok temu kupiłam parę rzeczy (białych więc pasują do obu płci). Były słodkie więc stwierdziłam, że nawet jeśli ja z nich nie skorzystam to podaruję komuś. Koniec końców nie mogłam się z nimi rozstać hehe.
    Teraz czekam z zakupami aż się lepiej poczuję.

Waniulka, Kajaoli, MartaR.., Anoolka lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, humorki widzę lepsze.
    A ja zakupiłam dzisiaj nową wagę bo stara była trochę niedokładna.
    Też ważycie się co jakiś czas? ja stwierdziłam że będę to robić raz w tygodniu.
    Narazie jestem jakiś 1kg do przodu to chyba nie dużo :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Marta już z rok temu kupiłam parę rzeczy (białych więc pasują do obu płci). Były słodkie więc stwierdziłam, że nawet jeśli ja z nich nie skorzystam to podaruję komuś. Koniec końców nie mogłam się z nimi rozstać hehe.
    Teraz czekam z zakupami aż się lepiej poczuję.

oooo mnie też strasznie kusi żeby coś kupić ale jeszcze nie chcę kusić losu. Jak zakończę 1 trymestr to może coś zakupię hehehehe

• kalitria Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja juz sie doczekac nie moge, az zaczne szal zakupw dla dziecka. co prawda juz mam spora czesc, bo:
    - moj gaszek ma juz 2 corki i na strychu mamy lozeczko, kosz mojzeszowy, poduszki do karmienia i taką mate dla dziecka zeby kapac na niej
    - kolezanka ma 2 sykow i oddala mi kolyske i mate do przebierania dziecka (dodatkowo juz spakowala wanienke i jakies ciuszki)
    - kolezanki kolezanka ma syka, ktory wyrosl z ciuszkow i dala chyba ze 40 roznego rodzaju do 3 miesiecy ciuszkow za darmo
    - sama robie na maszyni albo recznie rozne duperele wiec pierwsze zabawki beda
    - w polsce kupilam kilka ciuszkow dla kolezanki, ktora spodziewa sie dziecka teraz, ale byly tak superowe ze stwierdzilam ze zatrzymam dla siebie (wiem, podla jestem)

i to wszystko zanim jeszcze zaszlam w ciaze :D
    zrobie pozniej kilka zdjec to wam pokaze!

Kajaoli, mała_mi, Waniulka, Anoolka lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też póki co nic nie kupuję chociaż mnie kusi jak nie wiem co:)
    jeszcze nie będąc w ciąży bratowa obiecała mi około mnóstwa ciuszków i dla chłopczyka i dla dziewczynki a wszystko to stoi w pudłach na strychu :D
    wiem na pewno, że będziemy kupować nowe łóżeczko a w reszcie jakoś się obejdę bez nowości :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    i ja juz sie doczekac nie moge, az zaczne szal zakupw dla dziecka. co prawda juz mam spora czesc, bo:
    - moj gaszek ma juz 2 corki i na strychu mamy lozeczko, kosz mojzeszowy, poduszki do karmienia i taką mate dla dziecka zeby kapac na niej
    - kolezanka ma 2 sykow i oddala mi kolyske i mate do przebierania dziecka (dodatkowo juz spakowala wanienke i jakies ciuszki)
    - kolezanki kolezanka ma syka, ktory wyrosl z ciuszkow i dala chyba ze 40 roznego rodzaju do 3 miesiecy ciuszkow za darmo
    - w polsce kupilam kilka ciuszkow dla kolezanki, ktora spodziewa sie dziecka teraz, ale byly tak superowe ze stwierdzilam ze zatrzymam dla siebie (wiem, podla jestem)

Wrzuc koniecznie fotki :)
    Jak masz jakies pomysly na zrobienie samemu zabawki to chetnie obejrze :) ja lubie szydelkowac i robic na drutach wiec niedlugo bede kupowac nowe, delikatne wloczki i zaczne cos knocic. Cieple ubranka przydadza sie dla maluszka, ktory przyjdzie na swiat w pazdzierniku ;)
    Nie moge juz sie doczekac - bedzie frajda :);)

kalitria lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,

nam się na razie udało - przynajmniej częściowo.

Beta wprawdzie spadła, ale po 3 dniach wzrosła ponad 200 %. Były 2 pęcherzyki, z których jeden niestety się nie utrzymał. Stąd spadek bety.

Drugi zarodek jest - i jest serduszko.

Żeby jednak nie było tak różowo - to jest oczywiście duży krwiak i zarodek jest troszkę za mały zamiast 6tc4 to zaledwie 6tc.

Mamy za tydzień skontrolować.
    Stresu mnie to mnóstwo kosztowało, ale mam nadzieję, ze za tydzień wszystko bezie w porządku i w końcu odetchnę.

Waniulka, Drelin, Anoolka, Madź, lubek, agatas, Kajaoli, Kakabaka, caterinka, mad8, sylwia1985, anuszka82 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati cudowna wiadomość, nie wiem czy jesteś wierząca, ale będę się modlić żeby się wszystko udało :)

Waniulka, Nati74, mad8 lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:

to widzę że masz kpl dla chłopaka ;)
    ja mam dla dziewczynki ;)
    więc jak u mnie będzie chłopak u Cb dziewczynka, proponuję zamianę wyprawek :P

Nati trzymam kciuki mocno zaciśnięte żeby to wszystko dobrze się skończyło i Fasolek jeden został z wami skoro jeden już odszedł.

Nati74 lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    dziewczyny,

nam się na razie udało - przynajmniej częściowo.

Beta wprawdzie spadła, ale po 3 dniach wzrosła ponad 200 %. Były 2 pęcherzyki, z których jeden niestety się nie utrzymał. Stąd spadek bety.

Drugi zarodek jest - i jest serduszko.

Żeby jednak nie było tak różowo - to jest oczywiście duży krwiak i zarodek jest troszkę za mały zamiast 6tc4 to zaledwie 6tc.

Mamy za tydzień skontrolować.
    Stresu mnie to mnóstwo kosztowało, ale mam nadzieję, ze za tydzień wszystko bezie w porządku i w końcu odetchnę.
    Nati super, nie przejmuj się, wiele ciąż jest młodszych niż z OM, moja też o 5 dni młodsza :)))

Nati74, mad8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała ubranka (jeśli będzie dziewczynka) po mojej siostrze, natomiast jeśli będzie chłopiec to będę miała po szwagierce więc wydatek trochę mniejszy :)

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 super wiadomości! Młodszą ciążą się nie martw! U mnie dokładnie tak samo - 4 dni różnicy, więc spokojnie! Wszystko musi być OK! Mimo wszystko współczuję przeżyć :( Całuski! :*

mad8 lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Nati cudowna wiadomość, nie wiem czy jesteś wierząca, ale będę się modlić żeby się wszystko udało :)

Jak najbardziej jestem wierząca - i każda modlitwa serdecznie widziana :) Będzie nam jeszcze potrzebna :)

renatkach lubi tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ