Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymała_mi wrote:Nie wiemm, u ciebie może dlatego że plamiłaś przez krwiaka i ten dupek to był bardziej profilaktycznie?
Zgupłam normalnie
mała_mi lubi tę wiadomość
-
mała_mi wrote:acha. Ja po dwóch poronieniach mam dupka od samego początku i to w konkretnej dawce (3*2,potem zmniejszone do 2*2). Zdziwiłam się że już masz odstawiać, bo przeważnie jeśli już zaczyna się dupka, to ciągnie się conajmniej do zakończenia pierwszego trymestru. Ja teraz będę zjeżdżać do dawki 2*1 i gin mówił że przynajmniej do 14 tyg
Nie wiemm, u ciebie może dlatego że plamiłaś przez krwiaka i ten dupek to był bardziej profilaktycznie?
Zgupłam normalnie
Ja dostałam na krwawienie na IP 3x1, tydzień temu dostałam do tego lek na obkurczenie naczyń (2x2). Teraz ze względu na to, że krwiak znacznie się zmniejszył mój lekarz kazał odstawić ten drugi lek, a dupka zmniejszyć do 2x1 i tak do końca opakowania (7dni). Mam nadzieję, że wie co robi
To moja pierwsza ciąża i oprócz tego krwiaka nic się nie dzieje. Może dla tego nie chce mnie na dupku trzymać do II trymestru.mała_mi lubi tę wiadomość
-
wiem że nic nie wiem
agatas, lekarz pewnie wie co robi, skoro kazał odstawiać.
Czy u was też jest taka piękna pogoda? Tak bym poszła koło domku co zrobiła, tyle roboty w ogródku. No ale cóż, mój Bąbel ważniejszy i siedzę na doopie. Mam nadzieję że mi ten celibat gin zniesie po następnej wizycie bo się odleżyn nabawięAnoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
renatkach wrote:A ja mam takie trochę krępujące pytanie. Jaki macie śluz na drugi dzień po stosunku, bo ja właśnie zauważyłam, że jest bardzo podobny do tego płodnego i nie wiem czy to kwestia wczorajszego przytulanka czy coś się podziało niedobrego.
Proszę o wadze odpowiedzi
yyyyyyyyy ja póki co to seksu niet
na zniesienie tego celibatu też mam nadzieję po kolejnej wizycie
ale śluz mam często taki właśnie(glutek) jak płodny, tylko nie przezroczysty a biały/kremowy.
anuszka82 lubi tę wiadomość
-
mała_mi wrote:wiem że nic nie wiem
Czy u was też jest taka piękna pogoda? Tak bym poszła koło domku co zrobiła, tyle roboty w ogródku. No ale cóż, mój Bąbel ważniejszy i siedzę na doopie. Mam nadzieję że mi ten celibat gin zniesie po następnej wizycie bo się odleżyn nabawię
Pogoda jest fantastyczna. Wykorzystałam ją do ... umycia samochodu hehhh.
Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki ale dziś widziałam multum pięknych ciuchów dla dzieci ale nie wiadomo czy chłopak czy dziewczynka wiec jestem twarda i nic nie kupuje a z chęcią bym już kompletewała conieco powoli...
Waniulka, Kajaoli, paaolka, mała_mi lubią tę wiadomość
-
Marta już z rok temu kupiłam parę rzeczy (białych więc pasują do obu płci). Były słodkie więc stwierdziłam, że nawet jeśli ja z nich nie skorzystam to podaruję komuś. Koniec końców nie mogłam się z nimi rozstać hehe.
Teraz czekam z zakupami aż się lepiej poczuję.Waniulka, Kajaoli, MartaR.., Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej hej, humorki widzę lepsze.
A ja zakupiłam dzisiaj nową wagę bo stara była trochę niedokładna.
Też ważycie się co jakiś czas? ja stwierdziłam że będę to robić raz w tygodniu.
Narazie jestem jakiś 1kg do przodu to chyba nie dużo
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymad8 wrote:Marta już z rok temu kupiłam parę rzeczy (białych więc pasują do obu płci). Były słodkie więc stwierdziłam, że nawet jeśli ja z nich nie skorzystam to podaruję komuś. Koniec końców nie mogłam się z nimi rozstać hehe.
Teraz czekam z zakupami aż się lepiej poczuję.
oooo mnie też strasznie kusi żeby coś kupić ale jeszcze nie chcę kusić losu. Jak zakończę 1 trymestr to może coś zakupię hehehehe -
i ja juz sie doczekac nie moge, az zaczne szal zakupw dla dziecka. co prawda juz mam spora czesc, bo:
- moj gaszek ma juz 2 corki i na strychu mamy lozeczko, kosz mojzeszowy, poduszki do karmienia i taką mate dla dziecka zeby kapac na niej
- kolezanka ma 2 sykow i oddala mi kolyske i mate do przebierania dziecka (dodatkowo juz spakowala wanienke i jakies ciuszki)
- kolezanki kolezanka ma syka, ktory wyrosl z ciuszkow i dala chyba ze 40 roznego rodzaju do 3 miesiecy ciuszkow za darmo
- sama robie na maszyni albo recznie rozne duperele wiec pierwsze zabawki beda
- w polsce kupilam kilka ciuszkow dla kolezanki, ktora spodziewa sie dziecka teraz, ale byly tak superowe ze stwierdzilam ze zatrzymam dla siebie (wiem, podla jestem)
i to wszystko zanim jeszcze zaszlam w ciaze
zrobie pozniej kilka zdjec to wam pokaze!Kajaoli, mała_mi, Waniulka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
ja też póki co nic nie kupuję chociaż mnie kusi jak nie wiem co:)
jeszcze nie będąc w ciąży bratowa obiecała mi około mnóstwa ciuszków i dla chłopczyka i dla dziewczynki a wszystko to stoi w pudłach na strychu
wiem na pewno, że będziemy kupować nowe łóżeczko a w reszcie jakoś się obejdę bez nowościKajaoli lubi tę wiadomość
-
kalitria wrote:i ja juz sie doczekac nie moge, az zaczne szal zakupw dla dziecka. co prawda juz mam spora czesc, bo:
- moj gaszek ma juz 2 corki i na strychu mamy lozeczko, kosz mojzeszowy, poduszki do karmienia i taką mate dla dziecka zeby kapac na niej
- kolezanka ma 2 sykow i oddala mi kolyske i mate do przebierania dziecka (dodatkowo juz spakowala wanienke i jakies ciuszki)
- kolezanki kolezanka ma syka, ktory wyrosl z ciuszkow i dala chyba ze 40 roznego rodzaju do 3 miesiecy ciuszkow za darmo
- w polsce kupilam kilka ciuszkow dla kolezanki, ktora spodziewa sie dziecka teraz, ale byly tak superowe ze stwierdzilam ze zatrzymam dla siebie (wiem, podla jestem)
zrobie pozniej kilka zdjec to wam pokaze!
Wrzuc koniecznie fotki
Jak masz jakies pomysly na zrobienie samemu zabawki to chetnie obejrze ja lubie szydelkowac i robic na drutach wiec niedlugo bede kupowac nowe, delikatne wloczki i zaczne cos knocic. Cieple ubranka przydadza sie dla maluszka, ktory przyjdzie na swiat w pazdzierniku
Nie moge juz sie doczekac - bedzie frajda
kalitria lubi tę wiadomość
-
dziewczyny,
nam się na razie udało - przynajmniej częściowo.
Beta wprawdzie spadła, ale po 3 dniach wzrosła ponad 200 %. Były 2 pęcherzyki, z których jeden niestety się nie utrzymał. Stąd spadek bety.
Drugi zarodek jest - i jest serduszko.
Żeby jednak nie było tak różowo - to jest oczywiście duży krwiak i zarodek jest troszkę za mały zamiast 6tc4 to zaledwie 6tc.
Mamy za tydzień skontrolować.
Stresu mnie to mnóstwo kosztowało, ale mam nadzieję, ze za tydzień wszystko bezie w porządku i w końcu odetchnę.Waniulka, Drelin, Anoolka, Madź, lubek, agatas, Kajaoli, Kakabaka, caterinka, mad8, sylwia1985, anuszka82 lubią tę wiadomość
-
kalitria wrote:i ja juz sie doczekac nie moge, az zaczne szal zakupw dla dziecka. co prawda juz mam spora czesc, bo:
zrobie pozniej kilka zdjec to wam pokaze!
to widzę że masz kpl dla chłopaka
ja mam dla dziewczynki
więc jak u mnie będzie chłopak u Cb dziewczynka, proponuję zamianę wyprawek
Nati trzymam kciuki mocno zaciśnięte żeby to wszystko dobrze się skończyło i Fasolek jeden został z wami skoro jeden już odszedł.Nati74 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNati74 wrote:dziewczyny,
nam się na razie udało - przynajmniej częściowo.
Beta wprawdzie spadła, ale po 3 dniach wzrosła ponad 200 %. Były 2 pęcherzyki, z których jeden niestety się nie utrzymał. Stąd spadek bety.
Drugi zarodek jest - i jest serduszko.
Żeby jednak nie było tak różowo - to jest oczywiście duży krwiak i zarodek jest troszkę za mały zamiast 6tc4 to zaledwie 6tc.
Mamy za tydzień skontrolować.
Stresu mnie to mnóstwo kosztowało, ale mam nadzieję, ze za tydzień wszystko bezie w porządku i w końcu odetchnę.
Nati74, mad8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
renatkach wrote:Nati cudowna wiadomość, nie wiem czy jesteś wierząca, ale będę się modlić żeby się wszystko udało
Jak najbardziej jestem wierząca - i każda modlitwa serdecznie widziana Będzie nam jeszcze potrzebnarenatkach lubi tę wiadomość