X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczynki !

Bisca bardzo mi przykro
    Kajaoli wrote:
    Nie moge spac.. Wczoraj wieczorem pojechalismy do rodziny mojego M zeby podzielic sie z nimi wesola wiadomoscia.
    Najpierw pojechalismy do jego mamy i wreczylismy jej piekne kwiaty po czym pokazalismy filmik nagrany podczas wizyty.

Poplakala sie ze szczescia ( ja zreszta tez) i wycalowala nas oboje. Powiedzielismy jej, ze jedziemy teraz do siostry M zeby tez jej oznajmic wiec bardzo prosimy o dyskrecje, zeby do niej teraz od razu nie dzwonila. Zaczela mzchac ze smiechem rekoma, ze nieeeeee ona do nikogo nie dzwoni, ze zaczeka az siostra M do niej zadzwoni jak juz bedzie powiadomiona.

No wiec jedziemy do tej siostry, wchodzimy do domu a ona od poczatku dziwnie sie zachowuje, wcale nie byla zaskoczona ze przyjechalismy, chociaz jej nie uprzedzilismy. Potem dajemy kwiaty, pokazujemy filmik a ona ma caly czas taka sama mine jak na poczatku, jakby o czyms myslala. Potem, patrzy sie na nas, robi zdziwiona sztuczna mine i zaczyna nam szybko gratulowac. Za chwile zmienia szybko temat i mowi nam o jakims meblu.
    Od razu widac, ze mama M nie dotrzymala obietnicy a siostra M oklamala nas obydwoje w zywe oczy.
    Zapytalismy sie jej kiedy mama do niej ostatnio dzwonila a ona na to: Teraz? Nieeeee z mama rozmawialam dzis duzo wczesniej.

Cholera, nie dosyc ze zepsuly nam obydwie niespodzianke to jeszcze stracilam do nich kompletnie zaufanie.
    Szkoda, ze bede miala takie po tym wspomnienie.

Dzis jedziemy do mojej rodziny, ktora mieszka kilkaset km od nas i dowiedza sie o wszystkim w sobote rano. Mam nadzieje, ze mama M nie wpadnie na pomysl, zeby cos zamiescic na FB, zeby moja rodzina wczesniej wszystkiego od niej sie dowiedziala. Chyba bym juz sie nie odezwala.
    Myslicie, ze jestem przewrazliwiona?
    Byc moze teraz tak, ale jestem przyzwyczajona do tego, ze jak komus z rodziny powierza sie sekret to go zatrzymuje dla siebie , no i nie klamie prosto w oczy.

Tak wiec nocke mam z glowy.

Ludzie i to nawet Ci w teorii najbliżsi potrafią być strasznie chamscy nie martw się szkoda nerwów na nich.

malutka1989571 śliczne zdjęcie super maluszek
    mad8 wrote:
    Niestety nie wszyscy wyznają takie zasady jakbyśmy chciały. Ja już się nauczyłam zbyt wiele nie oczekiwać nawet po moich bliskich, co nie zmienia faktu, że zawsze przy takich sytuacjach lekkie uczucie zawodu pozostaje.
    Kajaoli trzymam kciuki, żeby twoja teściowa nie rozpuściła wieści dalej.
    Ps. odnośnie snów: dziś śniło mi się, że mój m jest patykiem. Jest nieprzytomny, ja go reanimuję, a gdy odzyskuje przytomność, zaczynają mu rosnąć listki. Nobla temu, kto to zinterpretuje.

Interpretacji się nie podejmuję ale mnie też prześladują dziwne sny dziś śniło mi się że miałam na balkonie zechłego gigantycznego pingwina i wydzwaniałam do sanepidu żeby mi go zabrano po czym okazało się, że to nie pingwin tylko jakiś nieznany gatunek zwierzęcia i wiozłam go do zoo

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się ostatnio śniło że łaziłam za księdzem bo chciało mi się strasznie seksu ;)

Malinowa Panienka, Waniulka, caterinka, Madź, loveyou88, Kajaoli, Drelin, mała_mi lubią tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio jak się czujesz?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To mi się ostatnio śniło że łaziłam za księdzem bo chciało mi się strasznie seksu ;)
    O mój Boże :)))))

loveyou88, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka oplułam monitor :D ale się uśmiałam :D

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Ulcio jak się czujesz?

średnio ucho zatkane więc mało co słyszę wczoraj tak wymiotowałam że myślałam, że nie wytrzymam bo po tym strasznie boli mnie przełyk
    do tego doszły mi straszne bóle takie jak miesiączkowe i się po prostu stresuje :(

Waniulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo snów to mi się dziś śniło że zatłukłam jakichś bandziorów łopatą bo chcieli mnie napaść, a potem mi się śniło ze byłam u mojego gina na bilansie z synem szwagierki a ten gin badał mi wzrok hehehehe
    GALIMATIAS!!!

MartaR.., Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    hahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    średnio ucho zatkane więc mało co słyszę wczoraj tak wymiotowałam że myślałam, że nie wytrzymam bo po tym strasznie boli mnie przełyk
    do tego doszły mi straszne bóle takie jak miesiączkowe i się po prostu stresuje :(
    Ulcio a kiedy masz lekarza? Trzymaj się kochana.
    Współczuję Ci strasznie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    cześć mamuśki!!!
    Malutka śliczne to Twoje szczęście!!!
    Kajaoli kochana ja też mam taką teściową co jęzora nie potrafi z zębami trzymać i dlatego o wszystkim dowiaduje się ostatnia:) Mało tego potrafi dołożyć, narobić spięć w rodzinie a na koniec się wyprzeć wszystkiego i odwrócić kota ogonem, że niby ona taka biedna i wogóle. Nigdy jej nie lubiłam i raczej to się nie zmieni. Jestem tego zdania że jeśli prosisz kogoś żeby nie mówił to trzeba to uszanować. I nie ma na to wytłumaczenia żadnego.
    My z moim mężem stwierdziliśmy że jak poznamy już płeć to i tak nikomu nie powiemy :))) a specjalnie na złość jej. hehehe
    Ale dobre.....my tez nikomu nie powiemy jak jest plec na zlosc tesciowej!!!!

Waniulka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasze brzuszki pojawiają się już delikatnie?

7a4aio4pfp2702id.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To pewnie oznacza, że musisz się powstrzymywać od seksu :P

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło, że miałam dziecko i nie mogłam ogarnąć jak się je obsługuje. W dodatku cały czas mi robiło na złość i nic mi przy nim nie wychodziło :O Nawet pieluchy nie potrafiłam porządnie założyć :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizytę ale bez usg mam 28.03 usg dopiero koło 10.04
    zobaczę jak się będę czuć to pójdę prywatnie do ginka z usg

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Jejku ale Ci współczuję. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Dziewczyny a jak Wasze brzuszki pojawiają się już delikatnie?
    No ja już widzę i co ważniejsze czuję brzusio :)
    Dzisiaj w aucie spadł mi kluczyk pod siedzenie pasażera i musiałam się mocno wyginać, to powiem Wam nie było mi za wygodnie :)
    Ale niestety dla niewtajemniczonych tylko przytyłam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brzuszek mam ale tylko wieczorem i to raczej powodowany wolnym trawieniem niż dzidzią bo ja ogólnie to chudzina jestem więc mam małe brzuszki w ciąży

Waniulka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    To pewnie oznacza, że musisz się powstrzymywać od seksu :P
    Kurcze o tym nie pomyślałam :D Ksiądz=zakazany owoc :P
    Moi niezła jesteś :)
    A o serduszkowaniu faktycznie mogę zapomnieć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 14:50

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio kup sobie nospe forte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    ja brzuszek mam ale tylko wieczorem i to raczej powodowany wolnym trawieniem niż dzidzią bo ja ogólnie to chudzina jestem więc mam małe brzuszki w ciąży

Jeżeli rano jest brzuszek to znaczy że jest to taki prawdziwy ciążowy :)
    Ja jeszcze takim niestety nie mogę się pochwalić, za to po jedzeniu jest wielki jak balon ;)

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ