X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha! Kakabaka, dobre to z tesciem. Ja jestem na razie zaskoczona ta sytuacja bo nigdy jeszcze nie weszlam w konflikt z rodzina M i chyba nie chce w niego wchodzic. Ale pomyslalam sobie, ze na pewno to zapamietam i jesli zaczna sobie pozwalac i mi zajda za skore, wtedy nie popuszcze i sie odezwe ;)

Mad, hhhhhmmmm.. ten..tego.... mi to wyglada na jakis super erotyczny sen... ;););) no wiesz...reanimujesz nieprzytomnego patyka, potem on sie budzi i tryska zyciem...hhhhmmm ;);)

mad8, Kakabaka, caterinka, Anoolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe O tym nie pomyślałam. Muszę cię zgłosić do tego Nobla

Kajaoli lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama oczywiście jak się dowiedziała zadzwoniła do przyjaciółki - ale bardzo ją lubię więc ok. Oczywiście przyjaciółka przeżywa moją ciążę jakbym jej córką była - ponoć swojej synowej tak nie przeżywała :D nie wiem co będzie z jej córunią - już jej współczuje nadopiekuńczej mamy ;)

Mama TŻ powiedziała jego bratu bo nie mogła się na maila dostać i zdalnie jej coś tam robił więc wiedział ;) No i do swojej siostry też od razu dzwoniła ale one nadają jak radio Wolna Europa - najszybsze transmisje w kraju :D

Ale ja akurat nie mam pretensji bo mega się cieszą. Ale rozumiem obłudę siostry - ta fajna nie była :(

Co u Was poza tym? Ja po badaniach i wizycie u położnej. Pani nie mogła mnie ukłuć więc mam dziurę na słomkę w ręce i siniaka jakbym narkomanką była :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, to bylas w szpitalu, w ktorym bedziesz rodzic, tak?
    Ja mam juz umowiona taka wizyte 7go kwietnia tzn, z polozna w szpitalu. Nie wiem czy juz wtedy beda mnie oprowadzac po sali porodowej i pokojach. Dowiem sie juz na miejscu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 09:06

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa oj znam te siniaki. Ostatnio tylko miałam farta i obyło się bez. Teraz już wiem na którą pielęgniarkę polować w laboratorium.
    Dowiedziałaś się czegoś ciekawego od położnej?

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Malinowa, to bylas w szpitalu, w ktorym bedziesz rodzic, tak?
    Ja mam juz umowiona taka wizyte 7go kwietnia tzn, z polozna w szpitalu. Nie wiem czy juz wtedy beda mnie oprowadzac po sali porodowej i pokojach. Dowiem sie juz na miejscu :)

ale to jak już? zapoznanie się ze szpitalem?

Kajaoli nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś ale dobrze, że Twój Cię rozumie a to sporo znaczy:)
    u mnie taka sytuacja była; mąż powiedział swojemu bratu, że jestem w ciąży a on na to: no wreszcie. chrzestnym zostanę.
    WTF ?? jak mi to mój powiedział to myślałam, że szwagra ubiję....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 09:26

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:

Kajaoli nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś ale dobrze, że Twój Cię rozumie a to sporo znaczy:)
    u mnie taka sytuacja była; mąż powiedział swojemu bratu, że jestem w ciąży a on na to: no wreszcie. chrzestnym zostanę.

No u nas trzeba sie od razu zapisywac do wybranego szpitala bo potem moze juz nie byc miejsc. Wybralam szpital oddalony od nas o 15km, wiec ok, przede wszystkim dlatego, ze ma dobra opinie i rodzily w nim znajome. Np moja kolezanka, ktora zaszla w ciaze w tym samym momencie tez juz sie zapisala do innego szpitala (ma termin na pazdziernik) ale juz troche krecili nosem czy bedzie miejsce. Wiec u nas nie mozna z tym zwlekac ;)

Haha :) masz pomyslowego szwagra, Madz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 09:38

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie nie dziwię Ci się, że zapisałaś się, też zrobiłabym tak i to czym prędzej :)
    no nawet nie mów, my nawet nie myślimy o chrzcie, przecież to tyle czasu jeszcze... Teraz ważniejsza jest spokojna ciąża i żeby z maluszkiem było wszystko ok a on z takim czymś wyjeżdża... :O

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzestnych mamy już wybranych, ale poprosimy ich dopiero jak dziecko będzie na świecie, bo właściwie będziemy prosić w jego imieniu i dobrze by było gdyby było przy tym obecne :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg

Wysłany: 14 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:

nie to jeszcze nie zapoznanie ze szpitalem :) to położna lekarza, który na NFZ w szpitalu prowadzi ciążę ;) Rodzić będę raczej w innym szpitalu gdzie pracuje mój prywatny lekarz. Prywatny i na NFZ to koledzy - nie muszę zatem za badnia płacić ;)

Położną do porodu będę miała z drugiego szpitala ale to później. Wiem to skomplikowane dosyć wszystko ale w Wawie nie musisz nigdzie się zapisywać a gwarancji miejsc nie ma nigdy - jak moja koleżanka rodziła to były tak zapchane porodówki w całym mieście, że odwozili karetkami do Wołomina - 30 km na wschód od Warszawy...

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak: ja mam brata i siostrę a mąż brata wszyscy mają swoje rodziny więc potencjalnych kandydatów na chrzestnych jest 6 z czym na pewno odrzucam męża siostry. Wybranych nie mamy ale będziemy prosić jak maleństwo będzie na świecie i chyba będę dążyła do zrobienia na przekór, bo mnie wkurzył szwagierek :/

MalinowaPanienko fakt pogmatwane ale w miarę się odnajduję a średni fajnie potem szukać wolnego miejsca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 10:17

Wysłany: 14 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    MalinowaPanienko fakt pogmatwane ale w miarę się odnajduję a średni fajnie potem szukać wolnego miejsca..

To fakt ale jak będę miała położną i nie będzie boomu jakiegoś to będę rodzić tam. Chcę też kupić salę 1-osobową żeby mieć komfort i nie musieć stresować się obecnością innych...

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • malutka1989571 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto moje 2gie usg :) termin 12 październik d595461861748de5med.jpg

MOI, Madź, Waniulka, Kajaoli, paaolka, lubek, Kakabaka, IWKA38, caterinka, Nati74, Natalia J. lubią tę wiadomość

udało się 13cykl starań okazał się szczęśliwy
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że wkraczamy na poważne tematy! Wybór szpitala, rodzice chrzestni... :) Niedługo będziemy się wymieniać opiniami na temat wózków, łóżeczek i fotelików samochodowych ;) Liczę na waszą pomoc, bo dla mnie to wszystko brzmi jak czarna magia ;D

Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka masz maluteńkie śliczności :)
    MOI nie przejmuj się dla mnie też to czarna magia, bo to że mi się wiele rzeczy podoba to nie znaczy, że są one ok :D

Waniulka lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, ale ci sie dzidzius po srodku do zdjecia ulozyl :):) no super :):)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki!!!
    Malutka śliczne to Twoje szczęście!!!
    Kajaoli kochana ja też mam taką teściową co jęzora nie potrafi z zębami trzymać i dlatego o wszystkim dowiaduje się ostatnia:) Mało tego potrafi dołożyć, narobić spięć w rodzinie a na koniec się wyprzeć wszystkiego i odwrócić kota ogonem, że niby ona taka biedna i wogóle. Nigdy jej nie lubiłam i raczej to się nie zmieni. Jestem tego zdania że jeśli prosisz kogoś żeby nie mówił to trzeba to uszanować. I nie ma na to wytłumaczenia żadnego.
    My z moim mężem stwierdziliśmy że jak poznamy już płeć to i tak nikomu nie powiemy :))) a specjalnie na złość jej. hehehe

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi szpital to ten system u nas jest dobry bo zapisujac sie mam gwarancje przyjecia. Szkoda, ze nie robia tego w Polsce, zaoszczedziliby na benzynie i nerwach przyszlych mam. No ale zaden system nie jest idealny, tutaj tez jest pelno innych kwestii, ktore sa problemowe. Ale te zapisy sa dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 11:11

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim miasteczku jest jeden szpital więc większego wyboru nie mam, natomiast inny w najbliższym miasteczku wogóle nie wzbudza mojego zaufania więc i tak bym rodziła w tym swoim macierzystym, zresztą pracuje tam mój lekarz i opieka też bardzo dobra więc mam nadzieję że będzie dobrze. Choć powiem wam że cały czas czuję lęk czy aby wszystko jest w porządku...
    Ale pewnie nie ja jedyna tak mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 11:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    Choć powiem wam że cały czas czuję lęk czy aby wszystko jest w porządku...
    Ale pewnie nie ja jedyna tak mam...

Skąd ja to znam... Do środy zostało kilka dni a ja z dnia na dzień coraz bardziej się boję :( Zwłaszcza że w ostatniej ciąży usg w 12 tygodniu sprowadziło mnie na ziemię i boję się powtórki :(

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ