X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jeżeli rano jest brzuszek to znaczy że jest to taki prawdziwy ciążowy :)
    Ja jeszcze takim niestety nie mogę się pochwalić, za to po jedzeniu jest wielki jak balon ;)
    to tak jak i mój a wieczorem też zawsze mi wywala hehehe i wtedy chodzę za moim mężem i pytam: "misiu widać już brzuszek?" a on nie chce robić mi przykrości i odpowiada "widać widać kochanie"hahahah

Anoolka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A mi się śniło, że miałam dziecko i nie mogłam ogarnąć jak się je obsługuje. W dodatku cały czas mi robiło na złość i nic mi przy nim nie wychodziło :O Nawet pieluchy nie potrafiłam porządnie założyć :O
    hahahahaha ale mamy sny, to wszystko przez to że ciągle myślimy o naszych ciążach i dlatego takie głupoty się śnią :)

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI nic się nie stresuj dojdziesz do takiej wprawy, że będziesz z zamkniętymi oczami zmieniać :D

MOI lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dzięki dziewczyny, ale załamkę przeżyłam po obudzeniu, kiedy pomyślałam, że tak mogłoby byś w rzeczywistości ;) Mąż powiedział, że jeśli tak mi się śniło, to będzie na odwrót i dzidziuś będzie grzeczny jak aniołek ;D

Waniulka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam dziś cudowny sen:) Sniło mi się że urodziłam i karmiłam piersią:) I było cudownie:)

Kajaoli, Anoolka, Waniulka, MOI, anuszka82 lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    a ja miałam dziś cudowny sen:) Sniło mi się że urodziłam i karmiłam piersią:) I było cudownie:)

To sie nazywa piekny sen :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    tylko pozazdrościć, mi się śnią ostatnio same głupoty, lepiej nie opowiadać;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    W końcu i ja znalazłam sekundę, żeby do Was się dołączyć :) niestety u mnie z czasem krucho, wiec raczej nie będę częstym gościem :/ póki nie pójdę na L4;)
    W pierwszej kolejności to gratuluje wszystkim zebranym tu mamusiom :) buziaczki dla Was i Waszych Maluszków- proszę teraz ładnie poglaskac swoje brzuszki od cioci Mungo :D
    W następnej kolejności wielkie buziaki tym, które maja termin na 3 października- bo to moje urodziny :) :) :)
    A ja mam termin na 6-ego.
    Zamykam na babskie party :) miłego wieczorku :)

paaolka, Anoolka, Madź, kalitria, Waniulka, Kakabaka, mała_mi, caterinka, MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak mnie tu dawno nie bylo. :( wczoraj tak mnie bol brzucha zlapal ze zadzwonilam do gina i pojechalam, ale na szczescie szystko oki

co do brzuszka to ja jestem bardzo szczupla osoba i u mnie widac juz brzuszek :)
    a co do snow to ja mam dopiero masakre, caly czas mi sie sni ze moj maz ma romans :( nie dosc ze stresuje sie ciaza to jeszcze mnie sen dobija :(

marta
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ja swoich snów bardzo nie pamiętam, zasypiam dopiero nad ranem, bo normalnie jak się kładę nie mogę zasnąć...
    A brzuszek w ciągu ostatnich kilku dni mi wyskoczył i to nawet spory ;)...myślałam ze długo nie będzie nic widać, bo moja mama miała ponoć tak malutki ze mną, że jak była w 5 m-cu to martwiła się że się nie rozwijam...ale urodziłam sie zdrowa i mialam 3 kg :) może też dlatego widać mi że w miarę szczupła jestem i gdzieś te bebechy muszą się rozłazić żeby zrobić miejsce maluszkowi.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka u mnie tez widac i tez jestem szczupla tak chyba mamy :)

paaolka lubi tę wiadomość

marta
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie Marta chyba tak już mamy ;) Ciekawe czy to tez może świadczyć o tym że dziecko większe będzie...mój mąż jak się urodził miał aż 61 cm! no i ważył tez sporo..bo ponad 4,5kg, teściowa drobinka, podziwiam ją że takiego giganta urodziła ;) Ciekawe czy te geny mąż przekazał naszemu maluszkowi.. ;)

Nati74 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewiem kochana ja ci powiem tak w pierwszej ciazy bylam grubsza niz teraz przed ciaza bo wtedy wazylam 57 kilo przy 172 brzuszek bylo mi widac dopiero w 5 lub 6 miesiacu, majka miala 51cm i waga 3kilo. teraz kochana przed ciaza wazylam 49 kilo i powiem ci ze brzuszek praktycznie od poczatku widzialam, a co do wagi i cm to zobaczymy

marta
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to Ty naprawde chudzinka jestes :) ja miałam przed ciążą 55kg więc trochę więcej jednak, ale i tak na okrągło słyszę, że chuda jestem i że nie zaszkodziło by mi przytyć troszkę...no to teraz przytyję ;) i to będą najcudowniejsze kilogramy :)

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama w ciąży najpierw schudła 5 kg potem dopiero przybierała może z 10 kg max.
    a ja się urodziłam 59cm i 3 kg :D nie ma znaczenia i reguły - mało tego miała taką anemię, że masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:02

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka tez bym chciala byc grubsza ale jakos po ciazy tak schudlam i tak zostalo teraz napewno przytyje hehe juz 2 kilo do przodu :)

marta
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    A ja mam termin na 6-ego.
    6tego to znowu ja mam urodziny, oj koleżanko - będziesz miała najlepszą WAGĘ na świecie - piękną, mądrą, artystycznie uzdolnioną, osłuchaną, oczytaną, kochającą zwierzęta (Kajoli sorry za ten mini cyrk u ciebie w pamiętniku), ale bardzo wybredną, szaloną, nie mogącą na nic się zdecydować, grymaśną roztrzepanicę.

No chyba że bedzie to chlopak to wszystko bedzie kończyć sie na -ny albo -ący ;-)
    Gratuluje - piękny termin!!!!

whistling.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:40

mungo, Kajaoli lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wole nie wazyc juz ; ( niby jakos nie jem więcej a kilogramy przybywają ...

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten ponury, wietrzny dzień! Przesyłam wam promyczki słońca na ten weekend!!!

Madź, margarita lubią tę wiadomość

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

zapraszam na bloga nowy wpis :)

Co do nastroju i pogody to dziś u mnie ok :) idziemy z rodzicami na obiad do restauracji ukraińsk0-kazachsko-gruzińsko-uzbeckiej - uwielbiam :) a wcześniej jedziemy poszukać mebli do kuchni - mamy swój typ i jak wszystko nam zagra to kupimy :)

MOI, Madź, moni28, Kajaoli lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ