X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jeżeli rano jest brzuszek to znaczy że jest to taki prawdziwy ciążowy :)
    Ja jeszcze takim niestety nie mogę się pochwalić, za to po jedzeniu jest wielki jak balon ;)
    to tak jak i mój a wieczorem też zawsze mi wywala hehehe i wtedy chodzę za moim mężem i pytam: "misiu widać już brzuszek?" a on nie chce robić mi przykrości i odpowiada "widać widać kochanie"hahahah

Anoolka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A mi się śniło, że miałam dziecko i nie mogłam ogarnąć jak się je obsługuje. W dodatku cały czas mi robiło na złość i nic mi przy nim nie wychodziło :O Nawet pieluchy nie potrafiłam porządnie założyć :O
    hahahahaha ale mamy sny, to wszystko przez to że ciągle myślimy o naszych ciążach i dlatego takie głupoty się śnią :)

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI nic się nie stresuj dojdziesz do takiej wprawy, że będziesz z zamkniętymi oczami zmieniać :D

MOI lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dzięki dziewczyny, ale załamkę przeżyłam po obudzeniu, kiedy pomyślałam, że tak mogłoby byś w rzeczywistości ;) Mąż powiedział, że jeśli tak mi się śniło, to będzie na odwrót i dzidziuś będzie grzeczny jak aniołek ;D

Waniulka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam dziś cudowny sen:) Sniło mi się że urodziłam i karmiłam piersią:) I było cudownie:)

Kajaoli, Anoolka, Waniulka, MOI, anuszka82 lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    a ja miałam dziś cudowny sen:) Sniło mi się że urodziłam i karmiłam piersią:) I było cudownie:)

To sie nazywa piekny sen :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    tylko pozazdrościć, mi się śnią ostatnio same głupoty, lepiej nie opowiadać;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    W końcu i ja znalazłam sekundę, żeby do Was się dołączyć :) niestety u mnie z czasem krucho, wiec raczej nie będę częstym gościem :/ póki nie pójdę na L4;)
    W pierwszej kolejności to gratuluje wszystkim zebranym tu mamusiom :) buziaczki dla Was i Waszych Maluszków- proszę teraz ładnie poglaskac swoje brzuszki od cioci Mungo :D
    W następnej kolejności wielkie buziaki tym, które maja termin na 3 października- bo to moje urodziny :) :) :)
    A ja mam termin na 6-ego.
    Zamykam na babskie party :) miłego wieczorku :)

paaolka, Anoolka, Madź, kalitria, Waniulka, Kakabaka, mała_mi, caterinka, MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak mnie tu dawno nie bylo. :( wczoraj tak mnie bol brzucha zlapal ze zadzwonilam do gina i pojechalam, ale na szczescie szystko oki

co do brzuszka to ja jestem bardzo szczupla osoba i u mnie widac juz brzuszek :)
    a co do snow to ja mam dopiero masakre, caly czas mi sie sni ze moj maz ma romans :( nie dosc ze stresuje sie ciaza to jeszcze mnie sen dobija :(

marta
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ja swoich snów bardzo nie pamiętam, zasypiam dopiero nad ranem, bo normalnie jak się kładę nie mogę zasnąć...
    A brzuszek w ciągu ostatnich kilku dni mi wyskoczył i to nawet spory ;)...myślałam ze długo nie będzie nic widać, bo moja mama miała ponoć tak malutki ze mną, że jak była w 5 m-cu to martwiła się że się nie rozwijam...ale urodziłam sie zdrowa i mialam 3 kg :) może też dlatego widać mi że w miarę szczupła jestem i gdzieś te bebechy muszą się rozłazić żeby zrobić miejsce maluszkowi.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka u mnie tez widac i tez jestem szczupla tak chyba mamy :)

paaolka lubi tę wiadomość

marta
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie Marta chyba tak już mamy ;) Ciekawe czy to tez może świadczyć o tym że dziecko większe będzie...mój mąż jak się urodził miał aż 61 cm! no i ważył tez sporo..bo ponad 4,5kg, teściowa drobinka, podziwiam ją że takiego giganta urodziła ;) Ciekawe czy te geny mąż przekazał naszemu maluszkowi.. ;)

Nati74 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewiem kochana ja ci powiem tak w pierwszej ciazy bylam grubsza niz teraz przed ciaza bo wtedy wazylam 57 kilo przy 172 brzuszek bylo mi widac dopiero w 5 lub 6 miesiacu, majka miala 51cm i waga 3kilo. teraz kochana przed ciaza wazylam 49 kilo i powiem ci ze brzuszek praktycznie od poczatku widzialam, a co do wagi i cm to zobaczymy

marta
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to Ty naprawde chudzinka jestes :) ja miałam przed ciążą 55kg więc trochę więcej jednak, ale i tak na okrągło słyszę, że chuda jestem i że nie zaszkodziło by mi przytyć troszkę...no to teraz przytyję ;) i to będą najcudowniejsze kilogramy :)

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama w ciąży najpierw schudła 5 kg potem dopiero przybierała może z 10 kg max.
    a ja się urodziłam 59cm i 3 kg :D nie ma znaczenia i reguły - mało tego miała taką anemię, że masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:02

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka tez bym chciala byc grubsza ale jakos po ciazy tak schudlam i tak zostalo teraz napewno przytyje hehe juz 2 kilo do przodu :)

marta
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    A ja mam termin na 6-ego.
    6tego to znowu ja mam urodziny, oj koleżanko - będziesz miała najlepszą WAGĘ na świecie - piękną, mądrą, artystycznie uzdolnioną, osłuchaną, oczytaną, kochającą zwierzęta (Kajoli sorry za ten mini cyrk u ciebie w pamiętniku), ale bardzo wybredną, szaloną, nie mogącą na nic się zdecydować, grymaśną roztrzepanicę.

No chyba że bedzie to chlopak to wszystko bedzie kończyć sie na -ny albo -ący ;-)
    Gratuluje - piękny termin!!!!

whistling.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:40

mungo, Kajaoli lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wole nie wazyc juz ; ( niby jakos nie jem więcej a kilogramy przybywają ...

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten ponury, wietrzny dzień! Przesyłam wam promyczki słońca na ten weekend!!!

Madź, margarita lubią tę wiadomość

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

zapraszam na bloga nowy wpis :)

Co do nastroju i pogody to dziś u mnie ok :) idziemy z rodzicami na obiad do restauracji ukraińsk0-kazachsko-gruzińsko-uzbeckiej - uwielbiam :) a wcześniej jedziemy poszukać mebli do kuchni - mamy swój typ i jak wszystko nam zagra to kupimy :)

MOI, Madź, moni28, Kajaoli lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ