X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też staram się myśleć pozytywnie i nie stresować:) szczególnie, że mamy wielu przyjaciół, którzy prawie codziennie zaglądają do nas, a szczególnie, że to pierwsza ciąża w naszej paczce:) Więc koledzy męża przychodzą, dotykają brzuszka, mówią do dzidziusia i nawet mu mówią jak mają na imię;) hehe śmiesznie, ale bardzo miło:) dziewczyny myślmy pozytywnie:) Jeśli coś ma się stać i tak nic na to nie poradzimy, więc cieszmy się tym co mamy:) ja mam usg dopiero 8 kwietnia...ale stosuję się rady mojego gina, nie ma plamień to wszystko ok:)

Madź, Kajaoli, caterinka, MartaR.., mad8 lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam usg dopiero za dwa tygodnie i za każdym razem jak tu patrzę to mi się płakać chce, ale mój gin też powiedział że jak będą skurcze albo plamienia to na izbę przyjęć, a tak to nie panikować :) ale ciężko tak :) same wiecie, zwłaszcza jeżeli ma się za sobą już jakieś smutne doświadczenia... ale nie mamy tak naprawdę wpływu na to co ma się stać :) bo wszystkie dbamy o siebie i chuchamy :) żeby się nie przepracować, nie przemęczyć itd. Wszystko w rękach Boga :) a naszą życiową misją jest być matkami i w to trzeba wierzyć :)

Nati74, Kajaoli, caterinka, MartaR.., Madź, mad8, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Podczytuje Was czasami ale czy te straszne wiadomosci kiedys sie skoncza ? :( tyle juz dziewczyn stracilo swoja kruszynke :( czemu tak musi byc? swiat jest okrutny i niesprawiedliwy !
    Zycze Wam zeby juz zadnej z was nie spotkalo nic wiecej zlego !
    Pozdrawiam

MartaR.., MOI, mad8 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki dziś cześć z Nas ma wizyty o ile dobrze pamiętam... wiec trzymam mocno kciuki za maluszki ich serduszka!!!!! Miłego i pełnego uśmiechu dnia życzę :-*

Kajaoli, Madź, mad8, caterinka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, zgadza się :) Zróbmy listę -przypominajkę.

Mogę zacząć od siebie ;)

19.03. godz. 15.45 -USG prenatalne

Madź, MartaR.., Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 20.03 godzina 12.00(jutro)

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro o 18h30 prenatalne

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę dziś, koło 21.30. I nie wiem czy mnie tylko obmaca czy usg też zrobi, bo dwa tygodnie temu robił :/ a ja bym chciała zobaczyć Fasole :P

Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) ja mam wizyte 24 marzec godzina 15.45 :)

age.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę podglądać maluszka :) Wizytę mam na 15:40 i chyba dzisiaj lekarz założy mi kartę ciąży, bo poprzednio nie chciał zapeszać :)
    Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć moją słodką kruszynkę. To strasznie dziwne, że tak mocno można kochać kogoś kto pojawi się na świecie dopiero za ponad pół roku :)

Madź, caterinka, MartaR.., mała_mi lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero 31 marca mam wizytę :(
    i zazdroszczę Wam dziewczyny no ale wiadomo nie ma lekko :P

• MOI Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że tyle z nas będzie miało okazję zobaczyć dzidzię! Spodziewam się w kolejnych dniach samych pozytywnych wieści na naszym wątku! Będzie dobrze!!! :)

mad8, Madź, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Ja dzisiaj idę podglądać maluszka :) Wizytę mam na 15:40 i chyba dzisiaj lekarz założy mi kartę ciąży, bo poprzednio nie chciał zapeszać :)
    Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć moją słodką kruszynkę. To strasznie dziwne, że tak mocno można kochać kogoś kto pojawi się na świecie dopiero za ponad pół roku :)

Kakabaka ja swoje maleństwo kochałam jeszcze przed zajściem w ciążę, a teraz przez te wszystkie dolegliwości nie mam siły się z tego cieszyć. Tylko wegetuję i czekam aż miną, żebym mogła tą miłość poczuć znowu. Bardzo ci zazdroszczę (oczywiście w pozytywnym sensie:)

Powodzenia na wizytach dziewczynki

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    ja też staram się myśleć pozytywnie i nie stresować:) szczególnie, że mamy wielu przyjaciół, którzy prawie codziennie zaglądają do nas, a szczególnie, że to pierwsza ciąża w naszej paczce:) Więc koledzy męża przychodzą, dotykają brzuszka, mówią do dzidziusia i nawet mu mówią jak mają na imię;) hehe śmiesznie, ale bardzo miło:) dziewczyny myślmy pozytywnie:) Jeśli coś ma się stać i tak nic na to nie poradzimy, więc cieszmy się tym co mamy:) ja mam usg dopiero 8 kwietnia...ale stosuję się rady mojego gina, nie ma plamień to wszystko ok:)

Świetna historia z tymi kolegami. Strasznie rozczulająca (no chyba, że to moje hormony:)

Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jakos tak sie tu nie udzielam, nie wiem czemu :P

Tydz temu bylismy na wizycie w PL podczas urlopu, nagle pan doktor pokazuje nam dwa serduszka! Szok szok! Bily mocno :)
    W poniedzialek ide do mojej gin tu w DE, zobaczymy co powie...
    Niestety sporo zlych wiesci ostatnio :( straszne to :(

Trzeba wierzyc, ze wszystko sie uda, ale to nie takie proste :( mysli same sie nasuwaja...

Madź, caterinka, Kakabaka, Kajaoli, MartaR.., Nati74, loveyou88, mad8, mała_mi, Magdzialenka, lubek, kredkaczarna lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Hej dziewczyny! Jakos tak sie tu nie udzielam, nie wiem czemu :P

Tydz temu bylismy na wizycie w PL podczas urlopu, nagle pan doktor pokazuje nam dwa serduszka! Szok szok! Bily mocno :)
    W poniedzialek ide do mojej gin tu w DE, zobaczymy co powie...
    Niestety sporo zlych wiesci ostatnio :( straszne to :(

Trzeba wierzyc, ze wszystko sie uda, ale to nie takie proste :( mysli same sie nasuwaja...

Kochana to rewelacyjna wiadomość :)
    trzymam kciuki żeby było wszystko ok :):)

Misty87 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki kilka dni mnie nie bylo bo jakies przeziebienie mnie zlapalo - okropnie sie boje o maluszka ale taki okres teraz chorobowy- dostalam tydzien zwolnienia zeby wylezec i lecze sie cytryna, sokiem malinowym,miodem i cebula

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte 16 kwietnia o 17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza :) Wszystko jest w porządku :) Dzidziuś śliczny <3 wstepne pomiary ok, przezierność 0,5mm, kość nosowa widoczna. Ale konkretne prenatalne mam 28.03.

Kakabaka, Kajaoli, Anoolka, sylwia1985, MartaR.., Nati74, MOI, caterinka, mad8, mała_mi, lubek, Madź lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości :) Mam nadzieję, że też z takimi dobrymi dzisiaj wróce z wizyty :)

Drelin, MartaR.., moni28, mad8 lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ