X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też staram się myśleć pozytywnie i nie stresować:) szczególnie, że mamy wielu przyjaciół, którzy prawie codziennie zaglądają do nas, a szczególnie, że to pierwsza ciąża w naszej paczce:) Więc koledzy męża przychodzą, dotykają brzuszka, mówią do dzidziusia i nawet mu mówią jak mają na imię;) hehe śmiesznie, ale bardzo miło:) dziewczyny myślmy pozytywnie:) Jeśli coś ma się stać i tak nic na to nie poradzimy, więc cieszmy się tym co mamy:) ja mam usg dopiero 8 kwietnia...ale stosuję się rady mojego gina, nie ma plamień to wszystko ok:)

Madź, Kajaoli, caterinka, MartaR.., mad8 lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam usg dopiero za dwa tygodnie i za każdym razem jak tu patrzę to mi się płakać chce, ale mój gin też powiedział że jak będą skurcze albo plamienia to na izbę przyjęć, a tak to nie panikować :) ale ciężko tak :) same wiecie, zwłaszcza jeżeli ma się za sobą już jakieś smutne doświadczenia... ale nie mamy tak naprawdę wpływu na to co ma się stać :) bo wszystkie dbamy o siebie i chuchamy :) żeby się nie przepracować, nie przemęczyć itd. Wszystko w rękach Boga :) a naszą życiową misją jest być matkami i w to trzeba wierzyć :)

Nati74, Kajaoli, caterinka, MartaR.., Madź, mad8, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Podczytuje Was czasami ale czy te straszne wiadomosci kiedys sie skoncza ? :( tyle juz dziewczyn stracilo swoja kruszynke :( czemu tak musi byc? swiat jest okrutny i niesprawiedliwy !
    Zycze Wam zeby juz zadnej z was nie spotkalo nic wiecej zlego !
    Pozdrawiam

MartaR.., MOI, mad8 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki dziś cześć z Nas ma wizyty o ile dobrze pamiętam... wiec trzymam mocno kciuki za maluszki ich serduszka!!!!! Miłego i pełnego uśmiechu dnia życzę :-*

Kajaoli, Madź, mad8, caterinka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, zgadza się :) Zróbmy listę -przypominajkę.

Mogę zacząć od siebie ;)

19.03. godz. 15.45 -USG prenatalne

Madź, MartaR.., Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 20.03 godzina 12.00(jutro)

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro o 18h30 prenatalne

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę dziś, koło 21.30. I nie wiem czy mnie tylko obmaca czy usg też zrobi, bo dwa tygodnie temu robił :/ a ja bym chciała zobaczyć Fasole :P

Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) ja mam wizyte 24 marzec godzina 15.45 :)

preg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę podglądać maluszka :) Wizytę mam na 15:40 i chyba dzisiaj lekarz założy mi kartę ciąży, bo poprzednio nie chciał zapeszać :)
    Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć moją słodką kruszynkę. To strasznie dziwne, że tak mocno można kochać kogoś kto pojawi się na świecie dopiero za ponad pół roku :)

Madź, caterinka, MartaR.., mała_mi lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero 31 marca mam wizytę :(
    i zazdroszczę Wam dziewczyny no ale wiadomo nie ma lekko :P

• MOI Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że tyle z nas będzie miało okazję zobaczyć dzidzię! Spodziewam się w kolejnych dniach samych pozytywnych wieści na naszym wątku! Będzie dobrze!!! :)

mad8, Madź, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Ja dzisiaj idę podglądać maluszka :) Wizytę mam na 15:40 i chyba dzisiaj lekarz założy mi kartę ciąży, bo poprzednio nie chciał zapeszać :)
    Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć moją słodką kruszynkę. To strasznie dziwne, że tak mocno można kochać kogoś kto pojawi się na świecie dopiero za ponad pół roku :)

Kakabaka ja swoje maleństwo kochałam jeszcze przed zajściem w ciążę, a teraz przez te wszystkie dolegliwości nie mam siły się z tego cieszyć. Tylko wegetuję i czekam aż miną, żebym mogła tą miłość poczuć znowu. Bardzo ci zazdroszczę (oczywiście w pozytywnym sensie:)

Powodzenia na wizytach dziewczynki

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    ja też staram się myśleć pozytywnie i nie stresować:) szczególnie, że mamy wielu przyjaciół, którzy prawie codziennie zaglądają do nas, a szczególnie, że to pierwsza ciąża w naszej paczce:) Więc koledzy męża przychodzą, dotykają brzuszka, mówią do dzidziusia i nawet mu mówią jak mają na imię;) hehe śmiesznie, ale bardzo miło:) dziewczyny myślmy pozytywnie:) Jeśli coś ma się stać i tak nic na to nie poradzimy, więc cieszmy się tym co mamy:) ja mam usg dopiero 8 kwietnia...ale stosuję się rady mojego gina, nie ma plamień to wszystko ok:)

Świetna historia z tymi kolegami. Strasznie rozczulająca (no chyba, że to moje hormony:)

Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jakos tak sie tu nie udzielam, nie wiem czemu :P

Tydz temu bylismy na wizycie w PL podczas urlopu, nagle pan doktor pokazuje nam dwa serduszka! Szok szok! Bily mocno :)
    W poniedzialek ide do mojej gin tu w DE, zobaczymy co powie...
    Niestety sporo zlych wiesci ostatnio :( straszne to :(

Trzeba wierzyc, ze wszystko sie uda, ale to nie takie proste :( mysli same sie nasuwaja...

Madź, caterinka, Kakabaka, Kajaoli, MartaR.., Nati74, loveyou88, mad8, mała_mi, Magdzialenka, lubek, kredkaczarna lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Hej dziewczyny! Jakos tak sie tu nie udzielam, nie wiem czemu :P

Tydz temu bylismy na wizycie w PL podczas urlopu, nagle pan doktor pokazuje nam dwa serduszka! Szok szok! Bily mocno :)
    W poniedzialek ide do mojej gin tu w DE, zobaczymy co powie...
    Niestety sporo zlych wiesci ostatnio :( straszne to :(

Trzeba wierzyc, ze wszystko sie uda, ale to nie takie proste :( mysli same sie nasuwaja...

Kochana to rewelacyjna wiadomość :)
    trzymam kciuki żeby było wszystko ok :):)

Misty87 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki kilka dni mnie nie bylo bo jakies przeziebienie mnie zlapalo - okropnie sie boje o maluszka ale taki okres teraz chorobowy- dostalam tydzien zwolnienia zeby wylezec i lecze sie cytryna, sokiem malinowym,miodem i cebula

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte 16 kwietnia o 17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza :) Wszystko jest w porządku :) Dzidziuś śliczny <3 wstepne pomiary ok, przezierność 0,5mm, kość nosowa widoczna. Ale konkretne prenatalne mam 28.03.

Kakabaka, Kajaoli, Anoolka, sylwia1985, MartaR.., Nati74, MOI, caterinka, mad8, mała_mi, lubek, Madź lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości :) Mam nadzieję, że też z takimi dobrymi dzisiaj wróce z wizyty :)

Drelin, MartaR.., moni28, mad8 lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ