X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Aha i 90% ludiz zaraża się od surowego mięsa...tatar, wątróbka, szynka szwardzwaldzka, salami itp...często również przez mięso z grilla

A no to moze mnie nie dotyczyć..bo ja nie jadam takich rzeczy.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A no to moze mnie nie dotyczyć..bo ja nie jadam takich rzeczy.. ;)
    ja tez jestem anty mesna i szynkowa ale moje badania wyszly dobre

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, ze nie dal skierowania na tokso i rozyczke, te badania sa w podstawowym pakiecie i robi sie jako pierwsze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dziwne, ze nie dal skierowania na tokso i rozyczke, te badania sa w podstawowym pakiecie i robi sie jako pierwsze.

No tez sie zdziwilam...bo jeszcze zanim zaszlam w ciaze to moja poprzednia ginekolog mowila mi ze to sa podstawowe badania na poczatku ciazy. A jak spytalam teraz tego lekarza to powiedzial, ze najpierw mocz, krew, cukier, kila, i jakies tam jeszcze (juz nie pamietam, a dopiero za godzinke ide odebrac wyniki), a po nastepnej wizycie bedziemy robic kolejne badania: tokso, rozyczke i cytomegalie...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie dostałam skierowania na cytomegalie i na kiłe...
    Więc co lekarz ot takie badania ehhhh....

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi kakabaka i mała mi kciuki trzymane i czekamy na super wieści :-*

MOI, mad8, Kakabaka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam Twój post tak jakbym czytała w swoich myślach.
    Pierwsza ciąża w wieku 20 byłam szczęśliwa nie świadoma tych chorób, nieszczęść które niestety też nas nie opuszczają. 9 miesięcy to był mój najlepszy okres zawsze mówiłam że jeżeli mam mieć każdą taką ciąże to moge całe życie w niej być. Teraz mam lat 28 i tu się zaczyna.... ciągłe zamartwianię się, czy oby na pewno jest wszystko oki, czekanie jak na szpilakach na każdą wizytę, gdy wizyta nadejdzie znowu stres czy będzie wszystko oki. Po wizycie trochę spokoju. i powtórka z rozrywki. ach znowu mieć te 20 lat zero zmartwień

MartaR.. wrote:
    Wiecie co tak sobie siedzę i tak sobie myślę że w pierwszej ciąży byłam o wiele szczęśliwsza bo nie byłam niczego świadoma nic kompletnie nie wiedziałam i się cieszyłam nie rzygałam nie miałam dolegliwości nic a głowa była spokojna a teraz to aż strach się bać... :-D

MartaR.. lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z dobrymi nowinami!!!!!!!! :D

Po pierwsze, czuję się cudownie!!! Dzidzia jest zdrowa, wszystkie parametry w normie, więc ryzyko wystąpienia wad wrodzonych jest niskie! Dzidzia ma już 5,6 cm i jest łobuzem (po tacie), bo na początku była tak ułożona, że nie było możliwości dokładnego jej zobaczenia. Doktor miał jednak swoje sposoby ;-) Pukał mi w brzuch tym usg i maluszek zaczął się intensywnie ruszać! Podskakiwał, obracał się wokół własnej osi, nawet nam pomachał, pokazując wszystkie piękne paluszki!!! :-D Hitem było, kiedy położył się z ręką pod głową :P
    A po drugie, doktor powiedział, że widać malutkie jąderka (mąż karze mówić, że to nie jąderka, tylko cojones) i że następnym razem potwierdzimy, że to CHŁOPIEC :-)

Będę miała synka, będę miała synka, będę miała synka :D :D :D
    2249090unqqsd98xb.jpg

MartaR.., moni28, lubek, mała_mi, Drelin, paaolka, Agrafka, Nati74, caterinka, Anoolka, Eva0507, Kajaoli, Madź, Misty87, mad8, Kakabaka, sylwia1985 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

Po pierwsze, czuję się cudownie!!! Dzidzia jest zdrowa, wszystkie parametry w normie, więc ryzyko wystąpienia wad wrodzonych jest niskie! Dzidzia ma już 5,6 cm i jest łobuzem (po tacie), bo na początku była tak ułożona, że nie było możliwości dokładnego jej zobaczenia. Doktor miał jednak swoje sposoby ;-) Pukał mi w brzuch tym usg i maluszek zaczął się intensywnie ruszać! Podskakiwał, obracał się wokół własnej osi, nawet nam pomachał, pokazując wszystkie piękne paluszki!!! :-D Hitem było, kiedy położył się z ręką pod głową :P
    A po drugie, doktor powiedział, że widać malutkie jąderka (mąż karze mówić, że to nie jąderka, tylko cojones) i że następnym razem potwierdzimy, że to CHŁOPIEC :-)

2249090unqqsd98xb.jpg
    Cudowna wiadomość!!!! Gratulacje Moi :-*

MOI lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI aż mi się łezka w oku zakręciła. Ciesze sie twoim szczesciem. No i mamy w grupie pierwszego chłopca.

MartaR.., MOI lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie wzruszylam :) gratulacje!!
    MOI wrote:

2249090unqqsd98xb.jpg

MOI lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

2249090unqqsd98xb.jpg

gratulacje :) :) :)

MOI lubi tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI to świetna wiadomość! :) Gratuluje Ci serdecznie! :) :)

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI KOCHANA SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dziś wizytę i pan doktorek mnie uświadomił że usg dopiero w piątek...oszaleję do tej pory :P

Moi super wieści :)

MOI, MartaR.., caterinka lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, chcialabym ci przypomniec, ze obstawialas chlopca, wszystko jest zapisane czarne na bialym na poczatku tego forum :)
    A wiec oglaszam cie oficjalnie : pierwsza Pazdziernikowa Mamusia, ktora miala Racje :):)

MartaR.., Madź, MOI, Eva0507 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jeszcze jakies chetne na podzielenie sie swoimi przeczuciami? :):)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:53

Kajaoli, MOI, anuszka82 lubią tę wiadomość

• Madź Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI rewelacja :) i przy okazji gratulacje pierwszego październikowego chłopaka :*

MOI lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka dala juz znac co i jak? :) bo mala_mi ma swoja wizyte b. Pozno wiec poczekamy jeszcze na wiadomosci :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ