Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajaoli wrote:Dziwne, ze nie dal skierowania na tokso i rozyczke, te badania sa w podstawowym pakiecie i robi sie jako pierwsze.
No tez sie zdziwilam...bo jeszcze zanim zaszlam w ciaze to moja poprzednia ginekolog mowila mi ze to sa podstawowe badania na poczatku ciazy. A jak spytalam teraz tego lekarza to powiedzial, ze najpierw mocz, krew, cukier, kila, i jakies tam jeszcze (juz nie pamietam, a dopiero za godzinke ide odebrac wyniki), a po nastepnej wizycie bedziemy robic kolejne badania: tokso, rozyczke i cytomegalie... -
Przeczytałam Twój post tak jakbym czytała w swoich myślach.
Pierwsza ciąża w wieku 20 byłam szczęśliwa nie świadoma tych chorób, nieszczęść które niestety też nas nie opuszczają. 9 miesięcy to był mój najlepszy okres zawsze mówiłam że jeżeli mam mieć każdą taką ciąże to moge całe życie w niej być. Teraz mam lat 28 i tu się zaczyna.... ciągłe zamartwianię się, czy oby na pewno jest wszystko oki, czekanie jak na szpilakach na każdą wizytę, gdy wizyta nadejdzie znowu stres czy będzie wszystko oki. Po wizycie trochę spokoju. i powtórka z rozrywki. ach znowu mieć te 20 lat zero zmartwień
MartaR.. wrote:Wiecie co tak sobie siedzę i tak sobie myślę że w pierwszej ciąży byłam o wiele szczęśliwsza bo nie byłam niczego świadoma nic kompletnie nie wiedziałam i się cieszyłam nie rzygałam nie miałam dolegliwości nic a głowa była spokojna a teraz to aż strach się bać...MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Jestem z dobrymi nowinami!!!!!!!!
Po pierwsze, czuję się cudownie!!! Dzidzia jest zdrowa, wszystkie parametry w normie, więc ryzyko wystąpienia wad wrodzonych jest niskie! Dzidzia ma już 5,6 cm i jest łobuzem (po tacie), bo na początku była tak ułożona, że nie było możliwości dokładnego jej zobaczenia. Doktor miał jednak swoje sposoby Pukał mi w brzuch tym usg i maluszek zaczął się intensywnie ruszać! Podskakiwał, obracał się wokół własnej osi, nawet nam pomachał, pokazując wszystkie piękne paluszki!!! Hitem było, kiedy położył się z ręką pod głową
A po drugie, doktor powiedział, że widać malutkie jąderka (mąż karze mówić, że to nie jąderka, tylko cojones) i że następnym razem potwierdzimy, że to CHŁOPIEC
Będę miała synka, będę miała synka, będę miała synka
MartaR.., moni28, lubek, mała_mi, Drelin, paaolka, Agrafka, Nati74, caterinka, Anoolka, Eva0507, Kajaoli, Madź, Misty87, mad8, Kakabaka, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:Jestem z dobrymi nowinami!!!!!!!!
Po pierwsze, czuję się cudownie!!! Dzidzia jest zdrowa, wszystkie parametry w normie, więc ryzyko wystąpienia wad wrodzonych jest niskie! Dzidzia ma już 5,6 cm i jest łobuzem (po tacie), bo na początku była tak ułożona, że nie było możliwości dokładnego jej zobaczenia. Doktor miał jednak swoje sposoby Pukał mi w brzuch tym usg i maluszek zaczął się intensywnie ruszać! Podskakiwał, obracał się wokół własnej osi, nawet nam pomachał, pokazując wszystkie piękne paluszki!!! Hitem było, kiedy położył się z ręką pod głową
A po drugie, doktor powiedział, że widać malutkie jąderka (mąż karze mówić, że to nie jąderka, tylko cojones) i że następnym razem potwierdzimy, że to CHŁOPIEC
MOI lubi tę wiadomość
-
ja tez sie wzruszylam gratulacje!!
MOI lubi tę wiadomość
-
gratulacje
MOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MOI, chcialabym ci przypomniec, ze obstawialas chlopca, wszystko jest zapisane czarne na bialym na poczatku tego forum
A wiec oglaszam cie oficjalnie : pierwsza Pazdziernikowa Mamusia, ktora miala RacjeMartaR.., Madź, MOI, Eva0507 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny