Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Oby zrobili, byłoby mniej kłucia
-
Już gdzieś wcześniej pisałam, że z reguły przez brzuch. Chyba, że mama ma za dużo tłuszczyku na brzuszku albo bobas źle się ułoży.
Może się wypowiedzą te bardziej zaawansowane kobietki, pewnie lepiej się orientują. -
Ah zazdraszczam wam wizyt;) ja jeszcze musze początek kac do poniedziałku; )
jesli chodzi o badania to ja robilam na cyto, tokso, kile, glukoza, gr krwi,mocz, morfologia. Na rozyczke juz chorowalam wiec nie bylo potrzeby.26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Dziewczyny a mam takie pytanie...
Bo byc moze (mam nadzieje) ze lekarz na dzisiejszej wizycie będzie mi robił usg, codziennie biorę luteinę dopochowowo, dzis jeszcze nie brałam a powinnam juz wziąć i zastanawiam sie czy to jakoś nie zaburza obrazu usg, no bo ta tabletka w sumie tam zostaje, zmienia swoja konsystencje i trochę wypływa...
Moze głupie pytanie, ale mam dylemat, czy wziąć teraz czy jednak dopiero po wizycie..
-
paaolka wrote:Dziewczyny a mam takie pytanie...
Bo byc moze (mam nadzieje) ze lekarz na dzisiejszej wizycie będzie mi robił usg, codziennie biorę luteinę dopochowowo, dzis jeszcze nie brałam a powinnam juz wziąć i zastanawiam sie czy to jakoś nie zaburza obrazu usg, no bo ta tabletka w sumie tam zostaje, zmienia swoja konsystencje i trochę wypływa...
Moze głupie pytanie, ale mam dylemat, czy wziąć teraz czy jednak dopiero po wizycie.. -
nick nieaktualny
-
paaolka ja jakiś czas temu brałam nystatynę dopochwowo i miałam ten sam dylemat. Zawsze pakowałam ją tuż przed snem.
W przeddzień wizyty załadowałam ją trochę wcześniej (późnym popołudniem). Wizyta była o 11.30 rano (usg ginekologiczne). Byłam tak przejęta, że zapomniałam wspomnieć o leku, ale to okazało się nieistotne.
Jeżeli lek zdąży ci się rozpuścić to nie ma problemu a jak nie zdąży to nie wiem. -
To moje drogie ja juz po wizycie jestem tak bardzo szczęśliwa kamień z serca normalnie a więc dzidziuś urósł nadrobił nawet 3dni i z Usg 11tydzień i5dzień ma 5cm serduszko bije ale jest obrażony odwrócił się pleckami i przez całe 10minut nie chciał się do nas odkręcic wiec z panią dr. Zajrzymy do maleństwa za tydzień może będzie miał lepszy dzień
Kakabaka, mała_mi, Anoolka, MOI, Kajaoli, caterinka, Drelin, Madź, paaolka, lubek lubią tę wiadomość
-
jestem i ja
Trochę uspokojona po wczorajszej wizycie. Otóż Maluch rośnie, ma 31mm(jest gigant ), serduszko bije. I tyle wiem, bo w sumie to mi zrobił tak na odwal się to usg(na fundusz byłam) i zasugerował usg prenatalne u niego w gabinecie... Pójdę i zrobię oczywiście, w sumie dobrze, bo ma naprawdę dobry sprzęt, podobno najlepszy w okolicy, a tak zadowoliłabym się usg na tym archaicznym sprzęcie w ośrodku naszym.
no, to usg prenatalne 28.03 mam. A jeśli chodzi o płeć, stawiam na chłopaka może się dowiem za tydzień, hmmmmmMOI, Kajaoli, caterinka, Madź, paaolka, lubek lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny.
Proszę mi wpisać, że obstawiam chłopca Starania były w dzień owu bądź dzień przed (a wcześniej 5 dni przed). U nas w rodzinie też jest więcej chłopców. Choć nie mam ochoty na kiszone produkty....ble,fuj ;P
Ja miałam wizytę u ginekologa w 6 tygodniu 5 dniu. Teraz będzie w 10 tyg i 5 dniu, czyli dopiero 7 kwietnia. Dzień przed moimi urodzinami Potem chciałabym około 12 tygodnia na prenatalne. Dlatego mam OGROMNY dylemat czy poprosić teraz 7 kwietnia żeby mi zrobił USG, czy poczekać do tych prenatalnych. Ostatnia mi robił, to pewnie teraz nie będzie, ale jak poproszę to zrobi. Chciałabym wiedzieć czy wszystko ok, ale też nie jestem zwolenniczką zbyt częstego USG. Chciałabym mieć ich jak najmniej. A już miałam dwa! Ech....Kajaoli lubi tę wiadomość