X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zadzwon do laboratorium, zeby sie spytac? Niestety nie wiem jak to funkcjonuje.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobią bez skierowania. Ja tak robię, mam tylko na karteczce wypisane co chcę :)

Kajaoli, mad8 lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby zrobili, byłoby mniej kłucia

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi dziewczyny czy to usg prenatalne między 12 a 14 tygodniem, to jest przez brzuch już??

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mad8 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już gdzieś wcześniej pisałam, że z reguły przez brzuch. Chyba, że mama ma za dużo tłuszczyku na brzuszku albo bobas źle się ułoży.
    Może się wypowiedzą te bardziej zaawansowane kobietki, pewnie lepiej się orientują.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynaja przez brzuch i jesli okaze sie, ze pomiar jest trudny do wykonania ze wzgledu np. Na ulozenie dziecka to wtedy robia badanie od srodka

Drelin lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj robili przez brzuch. Maluszek był oczywiście źle ułożony, więc doktor pukał mi w brzuch tym aparatem usg i malec się ruszał, obracał i podskakiwał. Dzięki temu udało się sprawdzić wszystkie parametry :)

Madź, moremi lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zazdraszczam wam wizyt;) ja jeszcze musze początek kac do poniedziałku; )
    jesli chodzi o badania to ja robilam na cyto, tokso, kile, glukoza, gr krwi,mocz, morfologia. Na rozyczke juz chorowalam wiec nie bylo potrzeby.

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam takie pytanie...:)
    Bo byc moze (mam nadzieje) ze lekarz na dzisiejszej wizycie będzie mi robił usg, codziennie biorę luteinę dopochowowo, dzis jeszcze nie brałam a powinnam juz wziąć i zastanawiam sie czy to jakoś nie zaburza obrazu usg, no bo ta tabletka w sumie tam zostaje, zmienia swoja konsystencje i trochę wypływa...
    Moze głupie pytanie, ale mam dylemat, czy wziąć teraz czy jednak dopiero po wizycie..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziewczyny a mam takie pytanie...:)
    Bo byc moze (mam nadzieje) ze lekarz na dzisiejszej wizycie będzie mi robił usg, codziennie biorę luteinę dopochowowo, dzis jeszcze nie brałam a powinnam juz wziąć i zastanawiam sie czy to jakoś nie zaburza obrazu usg, no bo ta tabletka w sumie tam zostaje, zmienia swoja konsystencje i trochę wypływa...
    Moze głupie pytanie, ale mam dylemat, czy wziąć teraz czy jednak dopiero po wizycie..
    Ja też biorę luteinę dopochwowo. Dwa razy dziennie. I byłam już na dwóch wizytach i wiem z doświadczenia, że nie wpływa to w żaden sposób na obraz. Aplikuj sobie bez obaw :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie trzeba wziąć, ja zawsze brałam przed usg :P

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to wczoraj sporo dziewczyn miało mieć wizytę, a tylko ja i MOI pochwaliłyśmy się jej wynikami. Co tam u reszty wczorajszych dziewczyn?

• paaolka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to biorę :) dzięki dziewczyny za szybka dopowiedz :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka ja jakiś czas temu brałam nystatynę dopochwowo i miałam ten sam dylemat. Zawsze pakowałam ją tuż przed snem.
    W przeddzień wizyty załadowałam ją trochę wcześniej (późnym popołudniem). Wizyta była o 11.30 rano (usg ginekologiczne). Byłam tak przejęta, że zapomniałam wspomnieć o leku, ale to okazało się nieistotne.
    Jeżeli lek zdąży ci się rozpuścić to nie ma problemu a jak nie zdąży to nie wiem.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje drogie ja juz po wizycie jestem tak bardzo szczęśliwa kamień z serca normalnie a więc dzidziuś urósł nadrobił nawet 3dni i z Usg 11tydzień i5dzień ma 5cm serduszko bije ale jest obrażony odwrócił się pleckami i przez całe 10minut nie chciał się do nas odkręcic :-D wiec z panią dr. Zajrzymy do maleństwa za tydzień może będzie miał lepszy dzień :-D

Kakabaka, mała_mi, Anoolka, MOI, Kajaoli, caterinka, Drelin, Madź, paaolka, lubek lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja :)

Trochę uspokojona po wczorajszej wizycie. Otóż Maluch rośnie, ma 31mm(jest gigant ;)), serduszko bije. I tyle wiem, bo w sumie to mi zrobił tak na odwal się to usg(na fundusz byłam) i zasugerował usg prenatalne u niego w gabinecie... Pójdę i zrobię oczywiście, w sumie dobrze, bo ma naprawdę dobry sprzęt, podobno najlepszy w okolicy, a tak zadowoliłabym się usg na tym archaicznym sprzęcie w ośrodku naszym.

no, to usg prenatalne 28.03 mam. A jeśli chodzi o płeć, stawiam na chłopaka :) może się dowiem za tydzień, hmmmmm

MOI, Kajaoli, caterinka, Madź, paaolka, lubek lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanie odnośnie badań, bo oprócz morfologii, glukozy, moczu dostałam skierowanie jeszcze na WR i HIV jak długo się czeka na takie wyniki?

3i49tv7325tdkkap.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Proszę mi wpisać, że obstawiam chłopca :) Starania były w dzień owu bądź dzień przed (a wcześniej 5 dni przed). U nas w rodzinie też jest więcej chłopców. Choć nie mam ochoty na kiszone produkty....ble,fuj ;P

Ja miałam wizytę u ginekologa w 6 tygodniu 5 dniu. Teraz będzie w 10 tyg i 5 dniu, czyli dopiero 7 kwietnia. Dzień przed moimi urodzinami :) Potem chciałabym około 12 tygodnia na prenatalne. Dlatego mam OGROMNY dylemat czy poprosić teraz 7 kwietnia żeby mi zrobił USG, czy poczekać do tych prenatalnych. Ostatnia mi robił, to pewnie teraz nie będzie, ale jak poproszę to zrobi. Chciałabym wiedzieć czy wszystko ok, ale też nie jestem zwolenniczką zbyt częstego USG. Chciałabym mieć ich jak najmniej. A już miałam dwa! Ech....

Kajaoli lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam jeszcze pytanie odnośnie badań, bo oprócz morfologii, glukozy, moczu dostałam skierowanie jeszcze na WR i HIV jak długo się czeka na takie wyniki?
    Ja miałam wyniki w tym samym dniu, tylko na wyniki kiły czekałam 5 dni.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach, ja czekalam dwa dni, to chyba zalezy od laboratorium :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ