Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki:) Ja po waszych wizytach już nie mogłam wytrzymać i też się wybrałam na usg:p Ostatnio byłam 2 tyg temu ale chcemy jutro powiedzieć rodzicom i chciałam się upewnic, że wszystko ok:) Więc dzidzia urosła ma prawie 2,5 cm:) i serducho 156:) i raczki ma i nóżki i oczka:) Jestem taka szczęśliwa i waszych dzidzi też
Proszę dopisać przeczucie moje że obstawiam dziewczynke:) Moja Blanka albo Lili albo Ania:)paaolka, caterinka, Nati74, lubek, Madź, MartaR.., Drelin, MOI, mała_mi, anka_a lubią tę wiadomość
-
No wiec wszystko jest w porzadku ( tak mysle) i bedzie CHLOPIEC!!!
Ma cale 5,7cm, 168 uderzen serca na minute, przeziernosc karku 1,5mm i kosc nosowa obecna:)
Odetchnelam
Ale chyba jestem pierwsza mama posrod pazdziernikowych, ktora sie pomylila i myslala, ze bedzie dziewczynka haha!renatkach, paaolka, MartaR.., Drelin, Kakabaka, MOI, Madź, caterinka, Ciapulinka, lubek, Anoolka, mała_mi, anka_a lubią tę wiadomość
-
paaolka wrote:Kajaoli to super wiadomość, gratulacje!
Ale to juz pewne ze chłopiec będzie? lekarz widział dokładnie?
Pani powiedziala, ze juz od poczatku wizyty widziala, ze to chlopiec ale musiala sie upewnic i zdradzila nam te informacje dopiero na koncu. Powiedziala tez, ze chlopcow wczesniej sie rozpoznaje niz dziewczynki i ze ona baaaaaardzo rzadko sie myli a wykonuje ten zawod od lat
Wiec trudno bylo jej nie uwierzyc
Nastepna tego typu wizyta dopiero w 22 tygodniu ciazy.
W miedzyczasie beda spotkania u mojego lekarza, ktory robi za kazdym razem takie proste usg wiec zobaczymy czy nam potwierdziMadź lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:No wiec wszystko jest w porzadku ( tak mysle) i bedzie CHLOPIEC!!!
Ma cale 5,7cm, 168 uderzen serca na minute, przeziernosc karku 1,5mm i kosc nosowa obecna:)
Odetchnelam
Ale chyba jestem pierwsza mama posrod pazdziernikowych, ktora sie pomylila i myslala, ze bedzie dziewczynka haha!Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Dzis pierwszy dzien Wiosny!
Wszystkim przyszlym Mamom zycze duzo sloneczka i samych radosnych nowin
(gdybym umiala na macu zrobic serduszka to bym je Wam wyslala ale nie umiem, wiec: ) posylam moc usmiechow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 09:00
Madź, mama86, MOI, MartaR.., margarita, caterinka, paaolka, Ciapulinka, moni28, mała_mi lubią tę wiadomość
-
Hello dziewczyny!
Byłam wczoraj u gina i wszystko jest ok! Dzidziuch ma 4,5 cm i widać było machające rączki W sumie to niewiele pamiętam z usg gdyż był ze mną mój mąż i bardziej byłam skupiona na jego reakcji niż na tym co widać na monitorze Jeszcze takiej niecierpliwości w jego oczach nie widziałam Facet póki nie zobaczy na własne oczy to nie uwierzy
Nie muszę już brać luteiny a witaminy mam zacząć brać od 12 tygodnia. Pytałam się o polecane to doktorek powiedział, że nie poleca żadnych ale jedyne co może podpowiedzieć to to, że te które są ogólnie dostępne są suplementami a "elevit" jako jedyny jest zarejestrowany jako lek i można go kupić tylko w aptece. Ale nad tym się jeszcze zastanowię
Tak się cieszę, że wszystko jest dobrze Za dwa tygodnie na następnej wizycie doktorek powiedział, że zrobi część badań genetycznych (jeśli chcemy oczywiście) i usg trochę dłużej potrwa bo wszystko będzie nam tłumaczył i mierzył Bo wczoraj to usg krótko trwało (zawsze krótko trwa) bo jak mówi "nie chce dziecku przeszkadzać". Odgłosu bicia serca też nie ustawił bo mówił, że dziecko jest bardzo małe i musiałby ustawić na bardzo wysokie częstotliwości a nie chce mu przeszkadzać.Kajaoli, MOI, Kakabaka, MartaR.., caterinka, paaolka, Madź, Drelin, lubek, Nati74, Anoolka, mała_mi lubią tę wiadomość
-
Kajaoli, śliczny dzidziuś!!!!
Mama86 faktycznie ten Elevit wydaje się ciekawy i ma bardzo dobry skład! Cena jednak troszkę odstarsza Mój lekarz poleca tabletki PregnaPlus, które mają w składzie oprócz typowych witaminek olej rybi i witaminę D3. Udało mi się kupić w promocji opakowanie na miesiąc za 25 zł. -
Kajaoli wrote:Dzis pierwszy dzien Wiosny!
Wszystkim przyszlym Mamom zycze duzo sloneczka i samych radosnych nowin
(gdybym umiala na macu zrobic serduszka to bym je Wam wyslala ale nie umiem, wiec: ) posylam moc usmiechow
-
mama86 wrote:Hello dziewczyny!
Byłam wczoraj u gina i wszystko jest ok! Dzidziuch ma 4,5 cm i widać było machające rączki W sumie to niewiele pamiętam z usg gdyż był ze mną mój mąż i bardziej byłam skupiona na jego reakcji niż na tym co widać na monitorze Jeszcze takiej niecierpliwości w jego oczach nie widziałam Facet póki nie zobaczy na własne oczy to nie uwierzy
Nie muszę już brać luteiny a witaminy mam zacząć brać od 12 tygodnia. Pytałam się o polecane to doktorek powiedział, że nie poleca żadnych ale jedyne co może podpowiedzieć to to, że te które są ogólnie dostępne są suplementami a "elevit" jako jedyny jest zarejestrowany jako lek i można go kupić tylko w aptece. Ale nad tym się jeszcze zastanowię
Tak się cieszę, że wszystko jest dobrze Za dwa tygodnie na następnej wizycie doktorek powiedział, że zrobi część badań genetycznych (jeśli chcemy oczywiście) i usg trochę dłużej potrwa bo wszystko będzie nam tłumaczył i mierzył Bo wczoraj to usg krótko trwało (zawsze krótko trwa) bo jak mówi "nie chce dziecku przeszkadzać". Odgłosu bicia serca też nie ustawił bo mówił, że dziecko jest bardzo małe i musiałby ustawić na bardzo wysokie częstotliwości a nie chce mu przeszkadzać.