X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) Ja po waszych wizytach już nie mogłam wytrzymać i też się wybrałam na usg:p Ostatnio byłam 2 tyg temu ale chcemy jutro powiedzieć rodzicom i chciałam się upewnic, że wszystko ok:) Więc dzidzia urosła ma prawie 2,5 cm:) i serducho 156:) i raczki ma i nóżki i oczka:) Jestem taka szczęśliwa i waszych dzidzi też:)
    Proszę dopisać przeczucie moje że obstawiam dziewczynke:) Moja Blanka albo Lili albo Ania:)

paaolka, caterinka, Nati74, lubek, Madź, MartaR.., Drelin, MOI, mała_mi, anka_a lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie ja tez miałam napisać jakie mam przeczucie :) myślę ze chłopak, od dawna jak wyobrażałam sobie siebie z pierwszym dzieckiem to właśnie wyobrażałam sobie chłopczyka :)

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec wszystko jest w porzadku ( tak mysle) i bedzie CHLOPIEC!!!:):)
    Ma cale 5,7cm, 168 uderzen serca na minute, przeziernosc karku 1,5mm i kosc nosowa obecna:)
    Odetchnelam :):)
    Ale chyba jestem pierwsza mama posrod pazdziernikowych, ktora sie pomylila i myslala, ze bedzie dziewczynka :):) haha!:):)

renatkach, paaolka, MartaR.., Drelin, Kakabaka, MOI, Madź, caterinka, Ciapulinka, lubek, Anoolka, mała_mi, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli to super wiadomość, gratulacje! :)
    Ale to juz pewne ze chłopiec będzie? lekarz widział dokładnie? ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kajaoli to super wiadomość, gratulacje! :)
    Ale to juz pewne ze chłopiec będzie? lekarz widział dokładnie? ;)

Pani powiedziala, ze juz od poczatku wizyty widziala, ze to chlopiec ale musiala sie upewnic i zdradzila nam te informacje dopiero na koncu. Powiedziala tez, ze chlopcow wczesniej sie rozpoznaje niz dziewczynki i ze ona baaaaaardzo rzadko sie myli a wykonuje ten zawod od lat :)
    Wiec trudno bylo jej nie uwierzyc ;)
    Nastepna tego typu wizyta dopiero w 22 tygodniu ciazy.
    W miedzyczasie beda spotkania u mojego lekarza, ktory robi za kazdym razem takie proste usg wiec zobaczymy czy nam potwierdzi :)

Madź lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no to fajna pani doktor :) czyli jak już znasz płeć to możesz zacząć po mału kompletować wyprawkę ;) ja już się doczekać nie mogę... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już mamy dwóch chłopców :-D może i mi za tydzień coś tam pani dr.wypatrzy ale wątpię w mojej przychodni sprzęt nie jest super ekstra...

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No wiec wszystko jest w porzadku ( tak mysle) i bedzie CHLOPIEC!!!:):)
    Ma cale 5,7cm, 168 uderzen serca na minute, przeziernosc karku 1,5mm i kosc nosowa obecna:)
    Odetchnelam :):)
    Ale chyba jestem pierwsza mama posrod pazdziernikowych, ktora sie pomylila i myslala, ze bedzie dziewczynka :):) haha!:):)
    Jeeeej!!!! Ale fajne wiadomości. Naszym maluszkom tak samo szybko biją serduszka :) Tyle, że moje młodsze :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, superowo!!!!!! Mamy już dwóch synków na forum!!!! :D
    Cieszę się, że dzidziuś pięknie rośnie i jest zdrowy :D
    Dziewczyny, same cudowne wiadomości, tak trzymać!!!!! <3

Kajaoli, MartaR.., caterinka, Ciapulinka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy dzien Wiosny! :)
    Wszystkim przyszlym Mamom zycze duzo sloneczka i samych radosnych nowin :)
    (gdybym umiala na macu zrobic serduszka to bym je Wam wyslala ale nie umiem, wiec: ) posylam moc usmiechow

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

25rdsi8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 09:00

Madź, mama86, MOI, MartaR.., margarita, caterinka, paaolka, Ciapulinka, moni28, mała_mi lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny!
    Byłam wczoraj u gina i wszystko jest ok! Dzidziuch ma 4,5 cm i widać było machające rączki ;) W sumie to niewiele pamiętam z usg gdyż był ze mną mój mąż i bardziej byłam skupiona na jego reakcji niż na tym co widać na monitorze ;D Jeszcze takiej niecierpliwości w jego oczach nie widziałam ;) Facet póki nie zobaczy na własne oczy to nie uwierzy ;)
    Nie muszę już brać luteiny a witaminy mam zacząć brać od 12 tygodnia. Pytałam się o polecane to doktorek powiedział, że nie poleca żadnych ale jedyne co może podpowiedzieć to to, że te które są ogólnie dostępne są suplementami a "elevit" jako jedyny jest zarejestrowany jako lek i można go kupić tylko w aptece. Ale nad tym się jeszcze zastanowię :)
    Tak się cieszę, że wszystko jest dobrze :) Za dwa tygodnie na następnej wizycie doktorek powiedział, że zrobi część badań genetycznych (jeśli chcemy oczywiście) i usg trochę dłużej potrwa bo wszystko będzie nam tłumaczył i mierzył :) Bo wczoraj to usg krótko trwało (zawsze krótko trwa) bo jak mówi "nie chce dziecku przeszkadzać". Odgłosu bicia serca też nie ustawił bo mówił, że dziecko jest bardzo małe i musiałby ustawić na bardzo wysokie częstotliwości a nie chce mu przeszkadzać.

Kajaoli, MOI, Kakabaka, MartaR.., caterinka, paaolka, Madź, Drelin, lubek, Nati74, Anoolka, mała_mi lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiesci :) to wspaniale :):)

A ja przedstawiam wam naszego Pączusia, cale 61,15mm ;)

15gz1i8.jpg

MOI, Kakabaka, MartaR.., caterinka, paaolka, Madź, Drelin, Nati74, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, śliczny dzidziuś!!!! :D

Mama86 faktycznie ten Elevit wydaje się ciekawy i ma bardzo dobry skład! Cena jednak troszkę odstarsza :/ Mój lekarz poleca tabletki PregnaPlus, które mają w składzie oprócz typowych witaminek olej rybi i witaminę D3. Udało mi się kupić w promocji opakowanie na miesiąc za 25 zł.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86, piszesz ze masz zaczac witaminy od 12 tyg, tzn. ze lekarz zalecil ich branie, tak?
    Bo moj nic mi nie chce zalecic, mowi ze witaminy nie potrzebne..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dzis pierwszy dzien Wiosny! :)
    Wszystkim przyszlym Mamom zycze duzo sloneczka i samych radosnych nowin :)
    (gdybym umiala na macu zrobic serduszka to bym je Wam wyslala ale nie umiem, wiec: ) posylam moc usmiechow

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

25rdsi8.jpg
    A właśnie, że nie dzisiaj jest pierwszy dzień wiosny. Był wczoraj :)

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Hello dziewczyny!
    Byłam wczoraj u gina i wszystko jest ok! Dzidziuch ma 4,5 cm i widać było machające rączki ;) W sumie to niewiele pamiętam z usg gdyż był ze mną mój mąż i bardziej byłam skupiona na jego reakcji niż na tym co widać na monitorze ;D Jeszcze takiej niecierpliwości w jego oczach nie widziałam ;) Facet póki nie zobaczy na własne oczy to nie uwierzy ;)
    Nie muszę już brać luteiny a witaminy mam zacząć brać od 12 tygodnia. Pytałam się o polecane to doktorek powiedział, że nie poleca żadnych ale jedyne co może podpowiedzieć to to, że te które są ogólnie dostępne są suplementami a "elevit" jako jedyny jest zarejestrowany jako lek i można go kupić tylko w aptece. Ale nad tym się jeszcze zastanowię :)
    Tak się cieszę, że wszystko jest dobrze :) Za dwa tygodnie na następnej wizycie doktorek powiedział, że zrobi część badań genetycznych (jeśli chcemy oczywiście) i usg trochę dłużej potrwa bo wszystko będzie nam tłumaczył i mierzył :) Bo wczoraj to usg krótko trwało (zawsze krótko trwa) bo jak mówi "nie chce dziecku przeszkadzać". Odgłosu bicia serca też nie ustawił bo mówił, że dziecko jest bardzo małe i musiałby ustawić na bardzo wysokie częstotliwości a nie chce mu przeszkadzać.
    Ja też luteinę mam brać do końca opakowania i finito. Co do witamin, to powiedział, że na razie mam nadal brać kwas foliowy a potem zamienimy na witaminy. Ale na razie jeszcze nie powiedział na jakie.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzien wiosny jest przeciez 21 marca :)
    Kakabaka wrote:
    A właśnie, że nie dzisiaj jest pierwszy dzień wiosny. Był wczoraj :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Pierwszy dzien wiosny jest przeciez 21 marca :)
    http://natemat.pl/95657,pierwszy-dzien-wiosny-21-marca-nie-w-tym-roku-dzien-wagarowicza-obchodzimy-juz-dzisiaj
    :):):):):)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 to duży dzieciaczek Ci rośnie! :) super! gratuluje i ciesze sie, ze wszystko jest w porządku :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale slodkie zdjatka.Ciesze sie ze z maluchami wszystko dobrze- mam nadzieje ze i ja zobaze juz plec bo wowczas bede w 14 tygodniu..Dziwie sie ze tak pozno gin kazal mi przyjsc bo wychodza 5 tygodni

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ