X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, USG po 11 tyg miałam w poniedziałek, wyszło wszystko w normie :) Ale i tak się martwię cały czas, czy na pewno dobrze zrobiono badanie, czy czegoś nie przeoczono -mój Mąż mówi, że odetnie mi dostęp do neta bo zwariuje przy mnie :)

MartaR.., sylwia1985, Drelin, mad8, paaolka, Madź lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka wrote:
    Cześć Dziewczyny, USG po 11 tyg miałam w poniedziałek, wyszło wszystko w normie :) Ale i tak się martwię cały czas, czy na pewno dobrze zrobiono badanie, czy czegoś nie przeoczono -mój Mąż mówi, że odetnie mi dostęp do neta bo zwariuje przy mnie :)
    nie matrw sie mam zupelnie tak samo boje sie cholernie bo jestem przeziebiona a wizyta dopiero 16 kwietnia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro wizytę, ale dziś się martwię bo piersi mnie przestały boleć :(

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    Byłam dzisiaj u lekarza :) Wszystko jest w porządku :) Dzidziuś śliczny <3 wstepne pomiary ok, przezierność 0,5mm, kość nosowa widoczna. Ale konkretne prenatalne mam 28.03.
    I tak trzymać juz do dziewiątego miesiąca!!!!!!!!

Drelin lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka wrote:
    Szczerze to bardzo dobry małżonek pogratulawac :-D jak lekarz powiedział ze dobrze to dobrze i juz!!!

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    ja mam jutro wizytę, ale dziś się martwię bo piersi mnie przestały boleć :(
    Nati Twoja dzidzia jest silna i zdrowa

Drelin, Nati74 lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Marta, zgadza się :) Zróbmy listę -przypominajkę.

Mogę zacząć od siebie ;)

19.03. godz. 15.45 -USG prenatalne

Ja mam jutro godz. 18.15 :)

Kajaoli, MartaR.., paaolka, MOI lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Nati Twoja dzidzia jest silna i zdrowa

dzięki Marta - mam nadzieję, ze jak przebrnę ten feralny 9 tc to już się trochę uspokoję. Bo jak nie to mnie stres zabije :(

MartaR.. lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizyte jutro o 15.15. Trochę sie stresuje bo juz od dłuższego czasu objawów ciążowych nie mam...mam nadzieje ze lekarz zrobi mi usg.

MartaR.., Nati74 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Ja tez mam wizyte jutro o 15.15. Trochę sie stresuje bo juz od dłuższego czasu objawów ciążowych nie mam...mam nadzieje ze lekarz zrobi mi usg.
    A już się o Ciebie martwiłam bo się nie odzywasz :-D ja też bez objawów juz ponad tydzień ale gdzieś czytałam ze objawy z reguły trwają 4-5tygodni i jak się zaczęły wcześnie to wcześnie odchodzą...

paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia 1985 a nie masz za późno prenatalnego i mam młodszą ciążę i mam na 8 kwietnia:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    A już się o Ciebie martwiłam bo się nie odzywasz :-D ja też bez objawów juz ponad tydzień ale gdzieś czytałam ze objawy z reguły trwają 4-5tygodni i jak się zaczęły wcześnie to wcześnie odchodzą...

Ooo to miłe Marta ze o mnie myślałaś :)
    Nie odzywałam się faktycznie, ale czytałam wszystko :) Przyznam, ze miałam w pewnym momencie chęć porzucić forum jak czytałam o kolejnych przykrych doświadczeniach niektórych dziewczyn i poprostu cale dnie zamartwiałam się czy wszystko będzie dobrze u mnie. A wczoraj jak przeczytałam o Waniulce to juz mi sie płakać chciało :(
    No ale wiem, ze trzeba myśleć pozytywnie, ze od naszego nastawienia tez dużo zależy, także jak mówisz ze z reguły te objawy nie trwają długo to może faktycznie to co miałam wcześniej juz mi przeszło ;)
    Jutro mam nadzieje, ze będę wracać z wizyty z uśmiechem :)
    I życzę tego tez każdej z Was dziewczynki, żeby teraz juz same radosne wiadomości na forum sie pojawiały :)

MartaR.., mad8, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    sylwia 1985 a nie masz za późno prenatalnego i mam młodszą ciążę i mam na 8 kwietnia:)
    gin nic nie mowil o badaniu prenatalnym i kazal przyjsc 16 kwietnia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak sobie siedzę i tak sobie myślę że w pierwszej ciąży byłam o wiele szczęśliwsza bo nie byłam niczego świadoma nic kompletnie nie wiedziałam i się cieszyłam nie rzygałam nie miałam dolegliwości nic a głowa była spokojna a teraz to aż strach się bać... :-D

paaolka, Nati74, Madź, moni28 lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Wiecie co tak sobie siedzę i tak sobie myślę że w pierwszej ciąży byłam o wiele szczęśliwsza bo nie byłam niczego świadoma nic kompletnie nie wiedziałam i się cieszyłam nie rzygałam nie miałam dolegliwości nic a głowa była spokojna a teraz to aż strach się bać... :-D

Ty mnie nic nie mów - dla mnie ta ciaża to jak rosyjska ruletka. Ja 2 ciąże trudne, nawet bardzo, ale zakończone szczęśliwym finałem. Za to siostra miała 2 uratowane dzieci o włos - a właściwie cudem, potem szwagierka urodziła w 23 tc - też cudem dziecko przeżyło, no i w międzyczasie poronienie.

Zdecydowanie 20 lat to lepszy czas na rodzenie dzieci - człowiek jeszcze naiwny bywa i mało doświadczony ;)

MartaR.., Madź lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo internet niby ma nam służyć, żebyśmy mogly na kazdy temat znaleźć informacje, niby nas uspokoić..ale to dziala odwrotnie - każdą najmniejszą dolegliwość, lub brak dolegliwości staramy sie sprawdzić na setkach stron, czy moze ktoś mial tak samo jak my...i chyba faktycznie najbardziej szczęśliwe sa mamusie ktore nic nie czytają tylko cieszą sie tym, ze noszą w sobie maly cud.

MartaR.., Nati74 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio byłam u lekarza ale nic mi nie zrobił bo okazało isę że złe wyniki na toksoplazmozę mi wyszły...i dał skierowanie do lekarze od chorób zakaźnych...był płacz przez 2 dni a teraz czekam na kolejne wyniki, nają być jutro, i czekam na nie jak na ścięcie...
    Strasznie isę boję i przeżywam...
    A usg prenatalne będę miała 10.04 i 14.04, bo pierwsze robię prywatnie bo strasznie isę boję, a iwem że tam będą mieć lepszy sprzęt a drugi na NFZ ale sprzęt jest fatalny..

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paaolka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 trzymam kciuki za te jutrzejsze wyniki :* musi byc dobrze!:)

Ja jeszcze badania na toksoplazmoze nie mialam...lekarz dal mi skierowanie na badania podstawowe ale toksplazmoze i rozyczke mam robic pozniej podobno...a mam dwa koty i niepokoj gdzies jest wlasnie czy juz mialam toksoplazmoze czy jeszcze nie..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tokso...miałam i jest Oki ostatnio mi się śniło ze tak biegłam do lekarza tak daleko to było a potem okazało się ze przyjmuje w przedszkolu byłym mojego syna...ja czasami przyśnie coś co się sprawdza np dwa dni temu obudziłam się o 2w nocy bo przyśniło mi się ze mój przyjaciel napisał do mnie "dlaczego"widziałam to dokładnie (dodam że się pospRzeczalismy tydzień temu) wiec wzięłam o tej 2w nocy telefon a tam 30minut wcześniej sms od Niego : Tęsknię wiec może coś z tym jest ze tak biegłam do dr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 13:50

7a4aio4pfp2702id.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    theagnes87 trzymam kciuki za te jutrzejsze wyniki :* musi byc dobrze!:)

Ja jeszcze badania na toksoplazmoze nie mialam...lekarz dal mi skierowanie na badania podstawowe ale toksplazmoze i rozyczke mam robic pozniej podobno...a mam dwa koty i niepokoj gdzies jest wlasnie czy juz mialam toksoplazmoze czy jeszcze nie..

Ja na różyczke i toksoplazmozę dostałam skierowanie od razu, na pierwszych badaniach i nawet dobrze, bo jak okzaże isę, że jestem chora obecnie, to w porę będę mogła podjąć leczenie a im późniejsza ciąża tym większe prawdopodobieństwo zarażenia dziecka...:(((

Aha i 90% ludiz zaraża się od surowego mięsa...tatar, wątróbka, szynka szwardzwaldzka, salami itp...często również przez mięso z grilla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 13:53

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ