X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno zauważyłam, że pojawiły mi się rozstępy na piersiach :( nie gdzieś po bokach, na dole, tylko w najbardziej widocznym miejscu - wokół brodawek :(:(:(
    Niestety smarowanie, smarowaniem, ale jak ma się tendencję do rozstępów, to g*** daje :( foch...

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia żurawit jest bezpieczny i dobry na zapalenie pęcherza ale lepiej tego nie bagatelizować. Zrób badanie moczu nie kosztuje dużo a zobaczysz czy coś złego czasem się nie dzieje.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:32

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Sylwia żurawit jest bezpieczny i dobry na zapalenie pęcherza ale lepiej tego nie bagatelizować. Zrób badanie moczu nie kosztuje dużo a zobaczysz czy coś złego czasem się nie dzieje.
    zrobilam ale do Gina ide za tydzien i wyniki beda u niego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja dzisiaj zjadlam pol cytryny bo czytalam ze trzeba zakwasic organizm i ze wit C pomaga- zobaczymy
    Sylwia z tą cytryną to ściema. Z owoców tylko żurawina ma takie właściwości.
    Żeby zakwasić mocz trzeba jeść mięso i nabiał, za to owoce i warzywa sprawiają że ph moczu rośnie i u mnie sprawdziło się to w 100%. Przed ostatnim badaniem moczu wypijałam hektolitry naturalnych soków i jadłam mało wędlin a więcej warzyw i owoców i ph mi wyszło 7,0 a wcześniej miałam 5,5...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zrobilam ale do Gina ide za tydzien i wyniki beda u niego
    U mnie w laboratorium wyżebrałam kartę stałego klienta i wyniki mam po kilku godz w necie ale to musi być laboratorium "diagnostyka".

• MOI Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    MOI Kochana jak tam u Was???? jak zdróweczko???

Dziękuję, czujemy się dobrze, maluszek fika z różną częstotliwością, choć mam wrażenie, że codziennie troszkę bardziej :D
    Muszę powtórzyć badanie toxo, zrobić krzywą cukrową, HIV i do tego testy wątrobowe, bo mam problemy z niestrawnością. Znowu tyle kasy wydam na badania, że szok :/

Co do ciuchów ciążowych C&A, w necie na prawdę fajnie wyglądają. W moim mieście i w okolicach akurat nie mają kolekcji ciążowej, a nie odważyłabym się kupować przez internet w ciemno, zwłaszcza, że ceny wysokie, a rozmiary nieznane ;)

Żurawit jest popularny wśród kobiet w ciąży, a jeśli boicie się i wolicie leki dedykowane ciężarówkom, to jest Prenatal UroCare http://www.prenatale.pl/produkty/preparat-na-prawidlowe-funkcjonowanie-drog-moczowych-w-ciazy-prenatal-urocare

lubek, Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Przed ostatnim badaniem moczu wypijałam hektolitry naturalnych soków i jadłam mało wędlin a więcej warzyw i owoców i ph mi wyszło 7,0 a wcześniej miałam 5,5...

Anoolka, ale jak to się ma do płci dziecka??? :P :P :P

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam po młodego w szkole i pochodziliśmy po sklepach troszkę kupiłam dwa staniki dla karmiących hehe wiem wcześnie ale wpadły w oko i później jedno zmartwienie mniej pieluch tetrowych trochę dwie koszulki dla siebie i dla synka i dla męża z nadrukiem angry birds :-D pomału kupuje drobne rzeczy trochę ciężko puki nie zna się płci ale co nieco mogę już wziąć...

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Klebark Mały :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 13:39

Anoolka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Wpadlam dzis na bardzo fajna selekcje:

Druga sprawa to pieluszki wielorazowe, czy ktoras z was ma moze jakies blizsze informacje na ten temat?
    Bardzo bym chciala ich uzywac jesli to bedzie mozliwe.
    Jednorazowe bede zabierac ze soba jak bedziemy sie przemieszczac z dzieckiem ale w domku chcialabym raczej te drugie :)

ja używałam wielorazówek przy obydwu dziewczynkach i byłam naprawdę zadowolona. Teraz też zamierzam ich używać :) Oczywiście podróż i na noc jednorazowe zakładałam.

Kajaoli lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja dzisiaj robię pomidorową ze świerkami na rosole, bo mój Krzyś uwielbia :)

ja też pomidorową zrobiłam, ale zamiast świerków ryżu dałam :P ;)

agatas, Eweloka84 lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie też pomidorówka :-D młody chce z lanymi kluskami a stary będzie miał świerki :-P

Anoolka, agatas lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Anoolka, ale jak to się ma do płci dziecka??? :P :P :P
    Nijak ;) Ph moczu zależy od tego co jemy a nie od płci ;)
    Wydaje mi się że przesąd wziął się stąd że na chłopaka je się kwaśne a wtedy ph moczu rośnie, w żaden inny sposób nie potrafię tego wytłumaczyć :P

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:05

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko mnie już nie zauważyć :-D

7a4aio4pfp2702id.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No wlasnie jestem ciekawa, czy ktos juz uzywal bo tu jest to bardzo popularne ale nie mialam jeszcze okazji porozmawiac na ten temat z jakas doswiadczona mama ;)
    Moja siostra ma komis dzieciecy i takie pieluszki sa do kupienia. fajna sprawa tylko wydaja mi się strasznie duże. Niby jest wiele nap do regulacji i wysokosci i serokosci ale jak pomysle takie majciochy zalożyc na noworodka to by utonał w nich hehe.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale się dzisiaj rozpisałyście!

Kajaoli wrote:
    Jesli ktos ma chec zerknac na krotki filmik, podaje linka ( filmik jest na dole strony):

http://www.allobebe.fr/balancelle-bebe-mamaroo-luxe-argent,aMS069010277.html

Kajaoli super ta kołyska, wypasiona! :)

Co do ubrań ciążowych jeszcze nawet się nie rozglądam bo mieszcze się w swoje ubrania a również zaczynam 5 miesiąc :)

Zastanawiam się dlaczego zawsze jak siedzę na wykładzie głowa pęka mi z bólu a po powrocie do domu wszystko wraca do normy :D Chyba sobie wkrecam jakiegoś lenia do nauki :D

Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nijak ;) Ph moczu zależy od tego co jemy a nie od płci ;)
    Wydaje mi się że przesąd wziął się stąd że na chłopaka je się kwaśne a wtedy ph moczu rośnie, w żaden inny sposób nie potrafię tego wytłumaczyć :P

Hmmm a czy czasem nie jest tak że jak je się kwaśne to chyba pH maleje...środowisko kwasowe...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i mi pH się nie sprawdziło bo miałam 8, potem 7 i najprawdopodobniej będę miała dziewczynkę a nie chłopca

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ