Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
anka_a wrote:Sylwia żurawit jest bezpieczny i dobry na zapalenie pęcherza ale lepiej tego nie bagatelizować. Zrób badanie moczu nie kosztuje dużo a zobaczysz czy coś złego czasem się nie dzieje.
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Ja dzisiaj zjadlam pol cytryny bo czytalam ze trzeba zakwasic organizm i ze wit C pomaga- zobaczymy
Żeby zakwasić mocz trzeba jeść mięso i nabiał, za to owoce i warzywa sprawiają że ph moczu rośnie i u mnie sprawdziło się to w 100%. Przed ostatnim badaniem moczu wypijałam hektolitry naturalnych soków i jadłam mało wędlin a więcej warzyw i owoców i ph mi wyszło 7,0 a wcześniej miałam 5,5... -
nick nieaktualny
-
Eweloka84 wrote:MOI Kochana jak tam u Was???? jak zdróweczko???
Dziękuję, czujemy się dobrze, maluszek fika z różną częstotliwością, choć mam wrażenie, że codziennie troszkę bardziej
Muszę powtórzyć badanie toxo, zrobić krzywą cukrową, HIV i do tego testy wątrobowe, bo mam problemy z niestrawnością. Znowu tyle kasy wydam na badania, że szok
Co do ciuchów ciążowych C&A, w necie na prawdę fajnie wyglądają. W moim mieście i w okolicach akurat nie mają kolekcji ciążowej, a nie odważyłabym się kupować przez internet w ciemno, zwłaszcza, że ceny wysokie, a rozmiary nieznane
Żurawit jest popularny wśród kobiet w ciąży, a jeśli boicie się i wolicie leki dedykowane ciężarówkom, to jest Prenatal UroCare http://www.prenatale.pl/produkty/preparat-na-prawidlowe-funkcjonowanie-drog-moczowych-w-ciazy-prenatal-urocarelubek, Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
Byłam po młodego w szkole i pochodziliśmy po sklepach troszkę kupiłam dwa staniki dla karmiących hehe wiem wcześnie ale wpadły w oko i później jedno zmartwienie mniej pieluch tetrowych trochę dwie koszulki dla siebie i dla synka i dla męża z nadrukiem angry birds pomału kupuje drobne rzeczy trochę ciężko puki nie zna się płci ale co nieco mogę już wziąć...
-
Kajaoli wrote:Wpadlam dzis na bardzo fajna selekcje:
Druga sprawa to pieluszki wielorazowe, czy ktoras z was ma moze jakies blizsze informacje na ten temat?
Bardzo bym chciala ich uzywac jesli to bedzie mozliwe.
Jednorazowe bede zabierac ze soba jak bedziemy sie przemieszczac z dzieckiem ale w domku chcialabym raczej te drugie
ja używałam wielorazówek przy obydwu dziewczynkach i byłam naprawdę zadowolona. Teraz też zamierzam ich używać Oczywiście podróż i na noc jednorazowe zakładałam.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMOI wrote:Anoolka, ale jak to się ma do płci dziecka???
Wydaje mi się że przesąd wziął się stąd że na chłopaka je się kwaśne a wtedy ph moczu rośnie, w żaden inny sposób nie potrafię tego wytłumaczyćMOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kajaoli wrote:No wlasnie jestem ciekawa, czy ktos juz uzywal bo tu jest to bardzo popularne ale nie mialam jeszcze okazji porozmawiac na ten temat z jakas doswiadczona mama
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ale się dzisiaj rozpisałyście!
Kajaoli wrote:Jesli ktos ma chec zerknac na krotki filmik, podaje linka ( filmik jest na dole strony):
http://www.allobebe.fr/balancelle-bebe-mamaroo-luxe-argent,aMS069010277.html
Kajaoli super ta kołyska, wypasiona!
Co do ubrań ciążowych jeszcze nawet się nie rozglądam bo mieszcze się w swoje ubrania a również zaczynam 5 miesiąc
Zastanawiam się dlaczego zawsze jak siedzę na wykładzie głowa pęka mi z bólu a po powrocie do domu wszystko wraca do normy Chyba sobie wkrecam jakiegoś lenia do nauki
Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Nijak Ph moczu zależy od tego co jemy a nie od płci
Wydaje mi się że przesąd wziął się stąd że na chłopaka je się kwaśne a wtedy ph moczu rośnie, w żaden inny sposób nie potrafię tego wytłumaczyć
Hmmm a czy czasem nie jest tak że jak je się kwaśne to chyba pH maleje...środowisko kwasowe...