Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno zauważyłam, że pojawiły mi się rozstępy na piersiach :( nie gdzieś po bokach, na dole, tylko w najbardziej widocznym miejscu - wokół brodawek :(:(:(
    Niestety smarowanie, smarowaniem, ale jak ma się tendencję do rozstępów, to g*** daje :( foch...

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia żurawit jest bezpieczny i dobry na zapalenie pęcherza ale lepiej tego nie bagatelizować. Zrób badanie moczu nie kosztuje dużo a zobaczysz czy coś złego czasem się nie dzieje.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:32

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Sylwia żurawit jest bezpieczny i dobry na zapalenie pęcherza ale lepiej tego nie bagatelizować. Zrób badanie moczu nie kosztuje dużo a zobaczysz czy coś złego czasem się nie dzieje.
    zrobilam ale do Gina ide za tydzien i wyniki beda u niego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja dzisiaj zjadlam pol cytryny bo czytalam ze trzeba zakwasic organizm i ze wit C pomaga- zobaczymy
    Sylwia z tą cytryną to ściema. Z owoców tylko żurawina ma takie właściwości.
    Żeby zakwasić mocz trzeba jeść mięso i nabiał, za to owoce i warzywa sprawiają że ph moczu rośnie i u mnie sprawdziło się to w 100%. Przed ostatnim badaniem moczu wypijałam hektolitry naturalnych soków i jadłam mało wędlin a więcej warzyw i owoców i ph mi wyszło 7,0 a wcześniej miałam 5,5...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zrobilam ale do Gina ide za tydzien i wyniki beda u niego
    U mnie w laboratorium wyżebrałam kartę stałego klienta i wyniki mam po kilku godz w necie ale to musi być laboratorium "diagnostyka".

• MOI Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    MOI Kochana jak tam u Was???? jak zdróweczko???

Dziękuję, czujemy się dobrze, maluszek fika z różną częstotliwością, choć mam wrażenie, że codziennie troszkę bardziej :D
    Muszę powtórzyć badanie toxo, zrobić krzywą cukrową, HIV i do tego testy wątrobowe, bo mam problemy z niestrawnością. Znowu tyle kasy wydam na badania, że szok :/

Co do ciuchów ciążowych C&A, w necie na prawdę fajnie wyglądają. W moim mieście i w okolicach akurat nie mają kolekcji ciążowej, a nie odważyłabym się kupować przez internet w ciemno, zwłaszcza, że ceny wysokie, a rozmiary nieznane ;)

Żurawit jest popularny wśród kobiet w ciąży, a jeśli boicie się i wolicie leki dedykowane ciężarówkom, to jest Prenatal UroCare http://www.prenatale.pl/produkty/preparat-na-prawidlowe-funkcjonowanie-drog-moczowych-w-ciazy-prenatal-urocare

lubek, Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Przed ostatnim badaniem moczu wypijałam hektolitry naturalnych soków i jadłam mało wędlin a więcej warzyw i owoców i ph mi wyszło 7,0 a wcześniej miałam 5,5...

Anoolka, ale jak to się ma do płci dziecka??? :P :P :P

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam po młodego w szkole i pochodziliśmy po sklepach troszkę kupiłam dwa staniki dla karmiących hehe wiem wcześnie ale wpadły w oko i później jedno zmartwienie mniej pieluch tetrowych trochę dwie koszulki dla siebie i dla synka i dla męża z nadrukiem angry birds :-D pomału kupuje drobne rzeczy trochę ciężko puki nie zna się płci ale co nieco mogę już wziąć...

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Klebark Mały :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 13:39

Anoolka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Wpadlam dzis na bardzo fajna selekcje:

Druga sprawa to pieluszki wielorazowe, czy ktoras z was ma moze jakies blizsze informacje na ten temat?
    Bardzo bym chciala ich uzywac jesli to bedzie mozliwe.
    Jednorazowe bede zabierac ze soba jak bedziemy sie przemieszczac z dzieckiem ale w domku chcialabym raczej te drugie :)

ja używałam wielorazówek przy obydwu dziewczynkach i byłam naprawdę zadowolona. Teraz też zamierzam ich używać :) Oczywiście podróż i na noc jednorazowe zakładałam.

Kajaoli lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja dzisiaj robię pomidorową ze świerkami na rosole, bo mój Krzyś uwielbia :)

ja też pomidorową zrobiłam, ale zamiast świerków ryżu dałam :P ;)

agatas, Eweloka84 lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie też pomidorówka :-D młody chce z lanymi kluskami a stary będzie miał świerki :-P

Anoolka, agatas lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Anoolka, ale jak to się ma do płci dziecka??? :P :P :P
    Nijak ;) Ph moczu zależy od tego co jemy a nie od płci ;)
    Wydaje mi się że przesąd wziął się stąd że na chłopaka je się kwaśne a wtedy ph moczu rośnie, w żaden inny sposób nie potrafię tego wytłumaczyć :P

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:05

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko mnie już nie zauważyć :-D

7a4aio4pfp2702id.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No wlasnie jestem ciekawa, czy ktos juz uzywal bo tu jest to bardzo popularne ale nie mialam jeszcze okazji porozmawiac na ten temat z jakas doswiadczona mama ;)
    Moja siostra ma komis dzieciecy i takie pieluszki sa do kupienia. fajna sprawa tylko wydaja mi się strasznie duże. Niby jest wiele nap do regulacji i wysokosci i serokosci ale jak pomysle takie majciochy zalożyc na noworodka to by utonał w nich hehe.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale się dzisiaj rozpisałyście!

Kajaoli wrote:
    Jesli ktos ma chec zerknac na krotki filmik, podaje linka ( filmik jest na dole strony):

http://www.allobebe.fr/balancelle-bebe-mamaroo-luxe-argent,aMS069010277.html

Kajaoli super ta kołyska, wypasiona! :)

Co do ubrań ciążowych jeszcze nawet się nie rozglądam bo mieszcze się w swoje ubrania a również zaczynam 5 miesiąc :)

Zastanawiam się dlaczego zawsze jak siedzę na wykładzie głowa pęka mi z bólu a po powrocie do domu wszystko wraca do normy :D Chyba sobie wkrecam jakiegoś lenia do nauki :D

Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nijak ;) Ph moczu zależy od tego co jemy a nie od płci ;)
    Wydaje mi się że przesąd wziął się stąd że na chłopaka je się kwaśne a wtedy ph moczu rośnie, w żaden inny sposób nie potrafię tego wytłumaczyć :P

Hmmm a czy czasem nie jest tak że jak je się kwaśne to chyba pH maleje...środowisko kwasowe...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i mi pH się nie sprawdziło bo miałam 8, potem 7 i najprawdopodobniej będę miała dziewczynkę a nie chłopca

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ