Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarłoki :-P

mała_mi, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam zaraz żarłoki :P

ja wciągam właśnie pachnący świeżutki chlebuś(domowy) z masełkiem i pomidorkiem.... pycha :)

Aniqa, ao12., anka_a, paaolka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    oj tam zaraz żarłoki :P

ja wciągam właśnie pachnący świeżutki chlebuś(domowy) z masełkiem i pomidorkiem.... pycha :)
    Sama pieczesz chlebek? Ja raz próbowałam upiec i wyszedł taki gniot, ze nikt nie chciał jeść ;( brak talentu

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Sama pieczesz chlebek? Ja raz próbowałam upiec i wyszedł taki gniot, ze nikt nie chciał jeść ;( brak talentu

o nieeee :) może bym i upiekła, ale po co, skoro teściowa za płotem i jak upiecze, to jeszcze ciepły dostaję :)

ao12., anka_a, paaolka lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadła taki właśnie jeszcze świeży i chrupiący chlebek ze smalczykiem i ogórkiem kiszonym :D

kalitria, Aniqa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam sobie ten żurawit- zobaczymy czy cos pomoze... Wlasnie gotuje fasolke bo niedawno przyszlam z pracy :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe śline przy Was tylko przełykam...

Anoolka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchareczki jakie :) ja jak wracam z pracy to nie chce mi się gotować, tym bardziej, że sama jestem. Dzisiaj więc pierogi ruskie ale niestety kupcze (choć dochodzę do wniosku, ze chyba zrobię dzień pierogowy, nalepie i zamrożę porcjami bo na tych gotowcach to zbankrutować można).

Powiem Wam, że weszłam dziś do sklepu z ciuszkami i się załamałam...nie wiem co kupić, ile, poco, na co, a ceny........... to chyba nie był mój dzień :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:05

• Monica Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Kobietki ależ się głodna zrobiłam jak się naczytałam tych opisów objadów ja tortuje truskawki i pomidory:)

Tak byłam dziś u lekarza i będzie synuś fajnie opisał mi lekarz co widzi cyt. widzę jajeczka i oprzyrządowanie:) no więc jednak będzie Kuba:) poza tym waży 209 g i pokazał paluszek wskazujący dobrze że nie środkowy:)śmiałam się z lekarzem zdrowy figluje nic mi do szczęścia nie potrzeba. Ja nic nie przytyłam albo miał wagę popsutą:) 3 czerwca połówkowe.

Pozdrawiam serdecznie:)

MartaR.., mała_mi, ao12., agatas, anka_a, Kajaoli, misiulka2000, paaolka, Strokrotka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie same pierwsze strzały i same chłopy Gratulacje i Niech Kubuś rośnie zdrowo :-*

ao12., anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ale mi smaka narobiłyście tym co dziś u siebie gotujecie. A ja leżę bo mnie boli dół brzucha i po bokach. Nic dziś nie ugotuję. Wzięłam nospę max i mam nadzieję że to rosnący Marcel daje popalić.

Aniu, mi też często doskwiera ból na dole i po bokach brzucha. Najczęściej jak długo nie leżę. Jak się położę to dość szybko przechodzi samo :) Wydaje mi się, że to od rosnącego brzuszka.

ania.g, Anoolka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Normalnie same pierwsze strzały i same chłopy Gratulacje i Niech Kubuś rośnie zdrowo :-*

BARDZO DZIEKUJE:)

MartaR.. lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Aniu, mi też często doskwiera ból na dole i po bokach brzucha. Najczęściej jak długo nie leżę. Jak się położę to dość szybko przechodzi samo :) Wydaje mi się, że to od rosnącego brzuszka.
    Niby o tym wiem ale trudno czasem zachować spokój. Tłumaczę sobie że po dwóch cesarkach to może tam być sporo zrostów i to też pewnie boli. Chciałabym już październik albo chociaż wrzesień.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków i innych rzeczy to ja postawie na używane w dobrym stanie, zawsze to jakaś oszczędność, a na co innego będzie.

anka_a lubi tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łazanki robi się bardzo szybciutko i prościutko kapustę gotuję tak jak bigos z młodej kapusty, daje do niej koperek, marcheweczkę na patelni duszę pierś z kurczaka, osobno gotuję makaron taki specjalny łazankowy;] potem to wszystko mieszam w garku z kapustą po prostu palce lizać mniam....

MartaR.. wrote:
    Jak to się robi?

Anoolka, paaolka, MartaR.., Strokrotka lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzien dzisiejszy 16 przyszlych pazdziernikowych mam jest pewna plci swojego dziecka.
    Tak wiec czekamy na 12 chlopcow i 4 dziewczynki :)

misiulka2000, paaolka, lubek, MartaR.., ao12., Magdzialenka, Monica, Anoolka, poczwarkah, renatkach lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domku po całym dniu nieobecności a tu tyle stron do nadrobienia ;) łądnie się rozpisałyście dziewczynki i smaka też mi na wiele pyszności narobiłyście ;)

Dużą przewagę w naszym gronie widze, że bedą stanowic mamusie chłopaczków ;) ja tez mam podejrzenia na chłopca, ale na razie nie potwierdzone, czekam do połówkowego i wtedy mam nadzieje że maluszek pokaze co ma między nóżkami ;)

Ale pochwalę się Wam że dziś chyba pierwszy raz poczułam ruchy maleństwa! :D takie znacznie intensywniejsze niz zwyczajne przelewanie się w brzuchu :) i to w kinie na durnej komedii... ;) pewnie dzieciaczek od mojego śmiechu dostał zastrzyku energii i cieszył się razem z mamcią ;)

misiulka2000, lubek, MartaR.., Kajaoli, ao12., MOI, mała_mi, Monica, agatas, anka_a, Anoolka, sylwia1985 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w środowy poranek zaraz jadę z młodym do szkoły potem wrócę obiad o 12odebrać Igorka ze szkoły i tak od pn do pt :-D JESZCZE MIESIĄC I WAKACJE odpoczne dziś senny dzień dla brzuszka bo od rana kopnął tylko dwa razy pewnie po obiedzie się obudzi a na obiad szykuje tą młodą kapustę bo jakoś tak smakowicie brzmi

ao12., Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po pracy polecę do warzywniaka, bo takiego smaka mi narobiłyście na młodą kapustę, że hohoooo ;)

MartaR.., mała_mi, Kajaoli, paaolka, Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ