Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis na obiad botwinka! i swojska pizza "śmietnikowa"

aa wstępnie u mnie dziewczynka :D może siusiak juz nie wyrośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:01

paradise, MartaR.., ao12., mała_mi, Strokrotka, anka_a, Kajaoli, MOI, lubek lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dzięki MartaR za informację bo ja nie miałam o tym zielonego pojęcia. Ty chodzisz na wizyty prywatnie czy na NFZ? Chodzi mi o to, czy trzeba mieć ginekologa prowadzącego Z NFZ, żeby została przydzielona taka położona czy to nie ma związku?

Nie ma związku gdzie chodzisz do lekarza polozna jest w moim ośrodku zdrowia na NFZ bezpłatnie ...

paradise lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    u mnie dzis na obiad botwinka! i swojska pizza "śmietnikowa"

aa wstępnie u mnie dziewczynka :D może siusiak juz nie wyrośnie :)

Wreszcie dziewczyna Gratulacje :-)

Eweloka84, ao12., poczwarkah, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :) moze w poniedziałek nam sie poszczęści i lekarz potwierdzi :P

MartaR.., poczwarkah lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta położna to na wizyty domowe przyjeżdża? Bo ja ostatnio jak byłam u rodzinnego to mnie odhaczyli tzn mój nr tel, ale że to był 19 tydzień to coś wspomnieli o 21 i tyle, a i ja łajza o nic nie spytałam.

W ogóle mam straszne problemy z kojarzeniem i pamięcią - dziecko chyba mi mózg wyżera! :O Dzisiaj dwa razy zamiast wycieraczek włączyłam kierunkowskaz, a jak wróciłam do domu z pracy po 9 godzinach - SZOK - żelazko nie wyłączone- na szczęście nic się nie stało tylko trochę się nasmrodziło (no i nie wiem jak żelazko na razie go nie dotykam). Masakra, nigdy tak nie miałam, zaczynam się siebie bać i że w pracy coś odwale jeszcze.

Też mam wizytę 22 :) ale usg pewnie mi jeszcze nie zrobi bo ten lekarz nie robi tylko zleca innego.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Moje drogie ale jestem szczęśliwa juz pisze dlaczego ponieważ dziś mi zaczął się 21 tydzień i zostałam oficjalnie wpisana do połoznej Pani super sympatyczna wszystko mówi tłumaczy przygotowuje do porodu jak by coś się działo przyjedzie na wizytę domowa w ramach NFZ... A najlepsze jest ze mówi ze w 21tygodniu ciężko tętno złapać ale spróbujemy tylko przyłożyła sprzet i odrazu złapała mówi ze szok i się jeszcze wiercił i chciał uciec ale mówi 140tętno piękne miarowe... Uśmiecham się cały czas

Fajna sprawa z tą położną :)
    Ale dziwne że mówiła że ciężko tętno złapać bo u mnie lekarz sprawdza na każdej wizycie od 16 tyg ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacje z położną sie przydadzą, ale aż strach sie zapytać u mnie w ośrodku,bo wszystko tam takie ważne siedzi że jeszcze mnie wyśmieją, jak będe na wizycie u gina to jego podpytam, ale fajna sprawa by z tym była, no i w sumie to sie należy. Dzięki Marta za informacje,
    Co do wątku kulinarnego to leże ojedzona na łóżku, prawie cierpiąca z przejedzenia. Kotlet mielony, młode ziemniaki i mizeria.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 17:11

anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, uważaj na siebie :) może odpocznij troche.
    Ja na L4 jestem to aż za nudno, i za dużo odpoczynku, za to siedze tylko i cały czas sie zajadam (czytaj rozrastam).
    Kurcze jeszcze u nas na południu mają być powodzie od jutra, f..., a ja mieszkam przy samej rzece, śmiejemy sie że od rana trzeba zapasy mąki kupować i konserw hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:59

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta :-P

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Fajna sprawa z tą położną :)
    Ale dziwne że mówiła że ciężko tętno złapać bo u mnie lekarz sprawdza na każdej wizycie od 16 tyg ciąży ;)

Pewnie tak powiedziała żebym się nie denerwowała jakby nie mogła znaleźć ale w dwie sekundy serduszko pięknie biło sama była zaskoczona :-D

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zła :/ Cały dzień ślinka mi leciała na myśl o krokietach z pieczarkami...naleśniki wyszły super ale jak zaczęłam robić pieczarki i je spróbowałam to zdębiałam- zajeżdzają mi stęchlizną :( Teraz czekam na mężeusia i niech mi powie czy mam racje czy to kolejna schiza ciążowa :P

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Marta :-P
    Poprawiłam :) sorki, ale internet mam w tel i mam obraz pomniejszony.

MartaR.. lubi tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo dzisiejszego kapustowego ;) tematu, strasznie mnie naszło na gołąbki z młodej kapustki.

MartaR.., Strokrotka, MOI lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja cie!!!gołąbki...mniam musze mamę poprosić bo sama nie mam cierpliwości do bardziej skomplikowanego gotowania...

Eweloka84, Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niemam ochoty na kapuste, jakiś miesiąc temu miałam faze na kiszoną ale teraz nie, a na gołąbki, czy krokiety wcale niemam. Ale np pizze będe robić, taką domową bo mam smaka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Oooo ja cie!!!gołąbki...mniam musze mamę poprosić bo sama nie mam cierpliwości do bardziej skomplikowanego gotowania...
    Dla mnie gołąbki to też skomplikowana sprawa ;)

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tworzyłam dzisiaj rano post do Was na telefonie, czekając na badania i zadzwonił mi telefon i wszystko sie skasowało :(
    Tymczasem odebrałam wyniki badań - OK, a jutro o 9:20 mam wizytę u gina prywatnie po miesiącu :) Już nie mogę się doczekać!
    Co do gotowania to ja własnie wczoraj ugotowałam ogromny gar gołąbków z młodej kapustki, a z reszty zrobiłam taką jakby bazę do łazanek i zainspirowana Waszymi przepisami mąż ma dokupić makaron łazankowy :-)
    A dzisiaj miałam nastawić krupnik na kaszy jaglanej i kruche cisto z rabarbarem, ale wróciłam z pracy po 16, córa znowu dała mi popalić i mam już dzisiaj dość wszystkiego :(

A gołąbki to bardzo prosta sprawa!!! Naprawde! :)

paaolka, MartaR.., ao12., Eweloka84, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/MandMinky?fref=ts

tutaj ta znajoma ma strone, robi te kocyki itd. :) Nie mam pomysłu, które wybrać :-)

paaolka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Stokrotka, ale bym się wprosiła do Ciebie na ten gar gołąbków ;) Ja swoje będę produkować dopiero jutro po pracy ;/

Strokrotka lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    https://www.facebook.com/MandMinky?fref=ts

tutaj ta znajoma ma strone, robi te kocyki itd. :) Nie mam pomysłu, które wybrać :-)

Bardzo fajne te kocyki :) własnie nad jakimś minky się zastanawiam, także musze sobie poprzeglądać dokładnie :D

Strokrotka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ