Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie dzis na obiad botwinka! i swojska pizza "śmietnikowa"
aa wstępnie u mnie dziewczynka może siusiak juz nie wyrośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:01
paradise, MartaR.., ao12., mała_mi, Strokrotka, anka_a, Kajaoli, MOI, lubek lubią tę wiadomość
-
paradise wrote:Dzięki MartaR za informację bo ja nie miałam o tym zielonego pojęcia. Ty chodzisz na wizyty prywatnie czy na NFZ? Chodzi mi o to, czy trzeba mieć ginekologa prowadzącego Z NFZ, żeby została przydzielona taka położona czy to nie ma związku?
Nie ma związku gdzie chodzisz do lekarza polozna jest w moim ośrodku zdrowia na NFZ bezpłatnie ...paradise lubi tę wiadomość
-
A ta położna to na wizyty domowe przyjeżdża? Bo ja ostatnio jak byłam u rodzinnego to mnie odhaczyli tzn mój nr tel, ale że to był 19 tydzień to coś wspomnieli o 21 i tyle, a i ja łajza o nic nie spytałam.
W ogóle mam straszne problemy z kojarzeniem i pamięcią - dziecko chyba mi mózg wyżera! Dzisiaj dwa razy zamiast wycieraczek włączyłam kierunkowskaz, a jak wróciłam do domu z pracy po 9 godzinach - SZOK - żelazko nie wyłączone- na szczęście nic się nie stało tylko trochę się nasmrodziło (no i nie wiem jak żelazko na razie go nie dotykam). Masakra, nigdy tak nie miałam, zaczynam się siebie bać i że w pracy coś odwale jeszcze.
Też mam wizytę 22 ale usg pewnie mi jeszcze nie zrobi bo ten lekarz nie robi tylko zleca innego. -
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:Moje drogie ale jestem szczęśliwa juz pisze dlaczego ponieważ dziś mi zaczął się 21 tydzień i zostałam oficjalnie wpisana do połoznej Pani super sympatyczna wszystko mówi tłumaczy przygotowuje do porodu jak by coś się działo przyjedzie na wizytę domowa w ramach NFZ... A najlepsze jest ze mówi ze w 21tygodniu ciężko tętno złapać ale spróbujemy tylko przyłożyła sprzet i odrazu złapała mówi ze szok i się jeszcze wiercił i chciał uciec ale mówi 140tętno piękne miarowe... Uśmiecham się cały czas
Fajna sprawa z tą położną
Ale dziwne że mówiła że ciężko tętno złapać bo u mnie lekarz sprawdza na każdej wizycie od 16 tyg ciąży -
nick nieaktualnyInformacje z położną sie przydadzą, ale aż strach sie zapytać u mnie w ośrodku,bo wszystko tam takie ważne siedzi że jeszcze mnie wyśmieją, jak będe na wizycie u gina to jego podpytam, ale fajna sprawa by z tym była, no i w sumie to sie należy. Dzięki Marta za informacje,
Co do wątku kulinarnego to leże ojedzona na łóżku, prawie cierpiąca z przejedzenia. Kotlet mielony, młode ziemniaki i mizeria.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 17:11
anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMitaka, uważaj na siebie może odpocznij troche.
Ja na L4 jestem to aż za nudno, i za dużo odpoczynku, za to siedze tylko i cały czas sie zajadam (czytaj rozrastam).
Kurcze jeszcze u nas na południu mają być powodzie od jutra, f..., a ja mieszkam przy samej rzece, śmiejemy sie że od rana trzeba zapasy mąki kupować i konserw heheWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:59
-
Anoolka wrote:Fajna sprawa z tą położną
Ale dziwne że mówiła że ciężko tętno złapać bo u mnie lekarz sprawdza na każdej wizycie od 16 tyg ciąży
Pewnie tak powiedziała żebym się nie denerwowała jakby nie mogła znaleźć ale w dwie sekundy serduszko pięknie biło sama była zaskoczona -
nick nieaktualnyA ja jestem zła Cały dzień ślinka mi leciała na myśl o krokietach z pieczarkami...naleśniki wyszły super ale jak zaczęłam robić pieczarki i je spróbowałam to zdębiałam- zajeżdzają mi stęchlizną Teraz czekam na mężeusia i niech mi powie czy mam racje czy to kolejna schiza ciążowa
MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochane tworzyłam dzisiaj rano post do Was na telefonie, czekając na badania i zadzwonił mi telefon i wszystko sie skasowało
Tymczasem odebrałam wyniki badań - OK, a jutro o 9:20 mam wizytę u gina prywatnie po miesiącu Już nie mogę się doczekać!
Co do gotowania to ja własnie wczoraj ugotowałam ogromny gar gołąbków z młodej kapustki, a z reszty zrobiłam taką jakby bazę do łazanek i zainspirowana Waszymi przepisami mąż ma dokupić makaron łazankowy
A dzisiaj miałam nastawić krupnik na kaszy jaglanej i kruche cisto z rabarbarem, ale wróciłam z pracy po 16, córa znowu dała mi popalić i mam już dzisiaj dość wszystkiego
A gołąbki to bardzo prosta sprawa!!! Naprawde!paaolka, MartaR.., ao12., Eweloka84, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Strokrotka wrote:https://www.facebook.com/MandMinky?fref=ts
tutaj ta znajoma ma strone, robi te kocyki itd. Nie mam pomysłu, które wybrać
Bardzo fajne te kocyki własnie nad jakimś minky się zastanawiam, także musze sobie poprzeglądać dokładnieStrokrotka lubi tę wiadomość