Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis na obiad botwinka! i swojska pizza "śmietnikowa"

aa wstępnie u mnie dziewczynka :D może siusiak juz nie wyrośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:01

paradise, MartaR.., ao12., mała_mi, Strokrotka, anka_a, Kajaoli, MOI, lubek lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dzięki MartaR za informację bo ja nie miałam o tym zielonego pojęcia. Ty chodzisz na wizyty prywatnie czy na NFZ? Chodzi mi o to, czy trzeba mieć ginekologa prowadzącego Z NFZ, żeby została przydzielona taka położona czy to nie ma związku?

Nie ma związku gdzie chodzisz do lekarza polozna jest w moim ośrodku zdrowia na NFZ bezpłatnie ...

paradise lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    u mnie dzis na obiad botwinka! i swojska pizza "śmietnikowa"

aa wstępnie u mnie dziewczynka :D może siusiak juz nie wyrośnie :)

Wreszcie dziewczyna Gratulacje :-)

Eweloka84, ao12., poczwarkah, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :) moze w poniedziałek nam sie poszczęści i lekarz potwierdzi :P

MartaR.., poczwarkah lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta położna to na wizyty domowe przyjeżdża? Bo ja ostatnio jak byłam u rodzinnego to mnie odhaczyli tzn mój nr tel, ale że to był 19 tydzień to coś wspomnieli o 21 i tyle, a i ja łajza o nic nie spytałam.

W ogóle mam straszne problemy z kojarzeniem i pamięcią - dziecko chyba mi mózg wyżera! :O Dzisiaj dwa razy zamiast wycieraczek włączyłam kierunkowskaz, a jak wróciłam do domu z pracy po 9 godzinach - SZOK - żelazko nie wyłączone- na szczęście nic się nie stało tylko trochę się nasmrodziło (no i nie wiem jak żelazko na razie go nie dotykam). Masakra, nigdy tak nie miałam, zaczynam się siebie bać i że w pracy coś odwale jeszcze.

Też mam wizytę 22 :) ale usg pewnie mi jeszcze nie zrobi bo ten lekarz nie robi tylko zleca innego.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Moje drogie ale jestem szczęśliwa juz pisze dlaczego ponieważ dziś mi zaczął się 21 tydzień i zostałam oficjalnie wpisana do połoznej Pani super sympatyczna wszystko mówi tłumaczy przygotowuje do porodu jak by coś się działo przyjedzie na wizytę domowa w ramach NFZ... A najlepsze jest ze mówi ze w 21tygodniu ciężko tętno złapać ale spróbujemy tylko przyłożyła sprzet i odrazu złapała mówi ze szok i się jeszcze wiercił i chciał uciec ale mówi 140tętno piękne miarowe... Uśmiecham się cały czas

Fajna sprawa z tą położną :)
    Ale dziwne że mówiła że ciężko tętno złapać bo u mnie lekarz sprawdza na każdej wizycie od 16 tyg ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacje z położną sie przydadzą, ale aż strach sie zapytać u mnie w ośrodku,bo wszystko tam takie ważne siedzi że jeszcze mnie wyśmieją, jak będe na wizycie u gina to jego podpytam, ale fajna sprawa by z tym była, no i w sumie to sie należy. Dzięki Marta za informacje,
    Co do wątku kulinarnego to leże ojedzona na łóżku, prawie cierpiąca z przejedzenia. Kotlet mielony, młode ziemniaki i mizeria.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 17:11

anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, uważaj na siebie :) może odpocznij troche.
    Ja na L4 jestem to aż za nudno, i za dużo odpoczynku, za to siedze tylko i cały czas sie zajadam (czytaj rozrastam).
    Kurcze jeszcze u nas na południu mają być powodzie od jutra, f..., a ja mieszkam przy samej rzece, śmiejemy sie że od rana trzeba zapasy mąki kupować i konserw hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:59

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta :-P

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Fajna sprawa z tą położną :)
    Ale dziwne że mówiła że ciężko tętno złapać bo u mnie lekarz sprawdza na każdej wizycie od 16 tyg ciąży ;)

Pewnie tak powiedziała żebym się nie denerwowała jakby nie mogła znaleźć ale w dwie sekundy serduszko pięknie biło sama była zaskoczona :-D

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zła :/ Cały dzień ślinka mi leciała na myśl o krokietach z pieczarkami...naleśniki wyszły super ale jak zaczęłam robić pieczarki i je spróbowałam to zdębiałam- zajeżdzają mi stęchlizną :( Teraz czekam na mężeusia i niech mi powie czy mam racje czy to kolejna schiza ciążowa :P

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Marta :-P
    Poprawiłam :) sorki, ale internet mam w tel i mam obraz pomniejszony.

MartaR.. lubi tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo dzisiejszego kapustowego ;) tematu, strasznie mnie naszło na gołąbki z młodej kapustki.

MartaR.., Strokrotka, MOI lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja cie!!!gołąbki...mniam musze mamę poprosić bo sama nie mam cierpliwości do bardziej skomplikowanego gotowania...

Eweloka84, Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niemam ochoty na kapuste, jakiś miesiąc temu miałam faze na kiszoną ale teraz nie, a na gołąbki, czy krokiety wcale niemam. Ale np pizze będe robić, taką domową bo mam smaka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Oooo ja cie!!!gołąbki...mniam musze mamę poprosić bo sama nie mam cierpliwości do bardziej skomplikowanego gotowania...
    Dla mnie gołąbki to też skomplikowana sprawa ;)

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tworzyłam dzisiaj rano post do Was na telefonie, czekając na badania i zadzwonił mi telefon i wszystko sie skasowało :(
    Tymczasem odebrałam wyniki badań - OK, a jutro o 9:20 mam wizytę u gina prywatnie po miesiącu :) Już nie mogę się doczekać!
    Co do gotowania to ja własnie wczoraj ugotowałam ogromny gar gołąbków z młodej kapustki, a z reszty zrobiłam taką jakby bazę do łazanek i zainspirowana Waszymi przepisami mąż ma dokupić makaron łazankowy :-)
    A dzisiaj miałam nastawić krupnik na kaszy jaglanej i kruche cisto z rabarbarem, ale wróciłam z pracy po 16, córa znowu dała mi popalić i mam już dzisiaj dość wszystkiego :(

A gołąbki to bardzo prosta sprawa!!! Naprawde! :)

paaolka, MartaR.., ao12., Eweloka84, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/MandMinky?fref=ts

tutaj ta znajoma ma strone, robi te kocyki itd. :) Nie mam pomysłu, które wybrać :-)

paaolka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Stokrotka, ale bym się wprosiła do Ciebie na ten gar gołąbków ;) Ja swoje będę produkować dopiero jutro po pracy ;/

Strokrotka lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    https://www.facebook.com/MandMinky?fref=ts

tutaj ta znajoma ma strone, robi te kocyki itd. :) Nie mam pomysłu, które wybrać :-)

Bardzo fajne te kocyki :) własnie nad jakimś minky się zastanawiam, także musze sobie poprzeglądać dokładnie :D

Strokrotka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ