WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:13

MartaR.., Aniqa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej przyjsc jak najwczesniej i miec to z glowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze to glupie ale o co bym mogla zapytac polozna jutro? Nic mi nie przychodzi do glowy.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Weź gazetę :) Ja byłam w lab na warszawskiej i nie było żadnej informacji że kobiety w ciąży bez kolejki no ale pani po pół godzinie wyszła i się zapytała czy ktoś na glukozę...Ty masz dobrze bo weźmiesz ten szybszy numerek i z głowy :P
    Mi to razem wszystko zajęło prawie trzy godziny bo jeszcze musiałam glukozę pić przez 15 minut bleee.

Chyba z 15gazet :-P hihi

Aniqa lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny wiem ze to glupie ale o co bym mogla zapytac polozna jutro? Nic mi nie przychodzi do glowy.

Moja położna co tydzień robi mi takie wykłady to jest fajnie w zeszłym tygodniu właśnie mówiła mi o wyprawce i obejrzała moje piersi pokazała jak przystawiac dzieciaczka i tak mi uciskala piersi ze aż poleciała siara... Ja chodzę w środy wiec jutro ale nie wiem jaki wykład jutro mi zrobi po 11napisze o czym rozmawiałysmy...

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale masz fajnie, chciałabym sie tak podowiadywać, a tak to nawet niechce mi sie takiego spotkania,ale już za mną wydzwaniała. Ale jak teraz mi nic niebędzie mówić to przed porodem ją zamęcze pytaniami i będzie siedzieć ze mną pare godzin.

MartaR.. lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, moze zacznij juz pytac o porod? Przeciez jest tyle zagadnien z nim zwiazanych, ze potem mozesz nie zdazyc o wszystkim porozmawiac.
    Powiedz np. ze u ciebie w szpitalu nie podaja znieczulenia wiec jaka ona poleca ci technike aby radzic sobie z bolem.
    Do tego sluza spotkania przygotowawcze do porodu z polozna a nie tylko zeby ci mierzyla cisnienie.
    Kurcze, szkoda, ze na taka trafilas, ktora zamiast proponowac ci ciekawe tematy, ogranicza sie do jakis absurdalnych podstaw.
    A moze jednak moglabys zmienic na kogos konkretnego?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz mi nic nie przychodzi do glowy, a potem juz po wizycie sobie cos przypomne. Ale zawsze znajde odpowiedz na necie. W sumie to bym tam nieszla, ale przychodnie mam po drodze do leclerka,a musze kupic kosz na bielizne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale mi cukier polecial do gory, to przez te truskawki i arbuza, ehhh lekarz mnie zabije.

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny nie straszcie ta glukoza bo ja 30 czerwca na to ide :( Kajaoli czytajac co piszesz ja bez zastanowienia rodzilabym w tej klinice - z opisu to cudowne miejsce.

A u mnie. Hm :( wrocila alergia. Od 3 dni laskotalo w nosie i byl delikatny wodnisty katar ale dzis to przeszlo wszystko. W domu kichnelam ze 2 razy i poszlam do pracy. A tam na około budynku lip duzo i park obok a okna pootwierane i z minuty na munute bylo mi coraz gorzej. Az do 13 gdy nie wytrzymalam i zwolnilam sie do domu bo powieki spuchly , bialka cale czerwone i oczy zalzawione, kichanie 5 razy pod rzad co 10 min az wnetrznosci od tych wstrzasow mi sie tak poruszyly ze juz wymiotowac mi sie chcialo i woda z nosa ciurkiem ze nie zdarzylam wyjac chusteczki i woda kapala na klawiaturę!!
    Pobieglam do apteki i kupilam wapno i szybko wypilam. Wrocilam do domu. Ze 4 raxy kichnelam. Z 5 smarknelam. Oczy sie unormowaly. Zdrzemnelam sie godzinke i wstalam z obtartym i delikatnie przytkanym nosem. Reszta odeszla (oczy, woda z nosa ciurkiem i kichanie). No to mysle co by mnie tam w pracy uczulalo i się doczytalam ze lipa od polowy do konca czerwca kwitnie!! :(
    Wiec bede sie tak 2 tyg mordowac :(
    Bo na zwolnienie od 2 lipca chce isc dopiero i to tez nie na stale. Mysze te wapno przed praca byc bo nie wiem czy to ono pomogło czy brak alergenu obok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 20:13

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie nameczysz Scescie..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2ufaa06.jpg

Na pewno wiekszosc z was zna ale wklejam tu î polecam bo to swietna ksiazka, ktora na dodatek mozna czytac wyrywkowo.
    Wyczerpujace informacje na kazdy temat dotyczacy ciazy i porodu.
    Dostalam niedawno od siostry i bardzo sobie cenie :)

Anoolka, paaolka, MartaR.., Nelly lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widziałam tą książke, ale jakoś nie kupiłam bo ja bardziej komputerowa. książki to lubie o gotowaniu,mam mase ich.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ja czytal. Wlssnie musze sie wziac za 6 mc bo mi juz sie zaczal 5 dni temu :)
    Kajaoli wrote:
    2ufaa06.jpg

Na pewno wiekszosc z was zna ale wklejam tu î polecam bo to swietna ksiazka, ktora na dodatek mozna czytac wyrywkowo.
    Wyczerpujace informacje na kazdy temat dotyczacy ciazy i porodu.
    Dostalam niedawno od siostry i bardzo sobie cenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała sobie poczytać jakąś książkę ale dotyczącą pierwszych miesięcy życia maluszka. Będę pierwszy raz mamusią i tak naprawdę nie wiem jeszcze co i jak...

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedna, ktora tez dostalam od siostry, ktora podobno zasiegala w niej porad przy kazdym dziecku ( a ma ich troje):

25rifzd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 22:24

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się pożyczyć obie książki (o ciąży i pierwszym roku życia dziecka), o których pisze Kajaoli. Jeśli do tej pierwszej jeszcze nie dotarłyście, to chyba już nie warto jej kupować, zwłaszcza, że tania nie jest. A o pierwszym roku życia dziecka jak najbardziej polecam, chociaż ostrzegam wielbicielki prostych instrukcji i zdjęć -to jest książka do czytania, nie do oglądania ;)

Kajaoli, Bergo, Anoolka, pestka, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zainwestuje w nie, ale jak mi kiedyś wpadną w ręce to przeglądne.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki. Jak wiecie bylam wczoraj na warsztatach ,, dobra mama,, trwaly one 3 godzinki i mowili tam o wyprawce, kosmetykach do pielegnacji i o krwi pepowinowej. Kazda przyszla mamusia dostawala maly upominek a mianowicie: jednorazowe probki kosmetykow, trzy gazety o ciazy i porodzie, lapki niedrapki, rekawice do mycia dzidziusia, zel do higieny intymnej z Ziaja, 10 sztuk wkladek laktacyjnych, 10 sztuk woreczkow pachnacych na zuzyte pieluszki,dlugopis z logo dobra mama, 10 kapsulek witaminy D3 dla maluszka i 10 sztuk witamin dla kobiet w ciazy omegamed- Ogolnie nie zaluje wogole bylo super szkoda ze bylam sama bo moj miala sluzbe no ale dowiedzialam sie wielu ciekawych rzeczy. Bylo tam rowniez stoisko ze szkola rodzenia co nie ukrywam najbardziej mnie zaciekawilo. Dowiedzialam sie ze moge sobie wykupic polozna w prywatnej klinice i koszt to 800 zl+ 11 spotkan za 360 w szkole rodzenia- nie wiem czy warto ale jak bede miala urlop to musze podjechac i dokladnie sie wypytac.Poza tym kazda mama dostawala butelke wody niegazowanej i na przegryzienie ciasteczko :) jestem zadowolona i poszlabym jeszcze raz na takie cos...

Dzis do lekarza na polowkowe na 18:00 wiec trzymajcie za mnie kciuki :)

milego dnia

Aniqa, paaolka, lubek, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest na necie do sciagniecia ksiazka "pierwszy rok razem". Mam na komputerze to jak podasz mejla to moge ci wyslac :) nie wiem czy dobra bo jeszcze nie otwieralam bo skupilam sie na tej w oczekiwaniu :)
    Anoolka wrote:
    Ja to bym chciała sobie poczytać jakąś książkę ale dotyczącą pierwszych miesięcy życia maluszka. Będę pierwszy raz mamusią i tak naprawdę nie wiem jeszcze co i jak...

‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ